اولین گام برای نوشتن چیست؟/ رمان​نویسی در وقت اضافه

جلد سوم کتاب «حرفه: داستان‌نویس» نوشته‌ فرانک ای. دیکسون و ساندرا اسمیت با ترجمه‌ کاوه فولادی‌نسب و مریم کهنسال نودهی از سوی نشر زاوش به چاپ رسیده است.

جلد سوم کتاب «حرفه: داستان‌نویس» در 214 صفحه تدوین شده و ترجمه‌ آن به جمال میرصادقی تقدیم شده است.

در معرفی این کتاب آمده است: «بلندپروازی چیز خوبی است و شوق و اشتیاق نوشتن را در نویسنده بیش‌تر می‌کند و خیالش را به پرواز درمی‌آورد، اما به اصطلاح سنگ بزرگ علامت نزدن است. اولین‌بار نمی‌توان راه درازی را یک‌شبه پیمود. طرحی را برای نوشتن انتخاب کنید که از پس آن برآیید، نه طرحی که برای نویسنده کارکشته‌ا‌ی نیز نوشتن آن دشوار است. نویسنده کسی است که می‌نویسد. شما وقتی به فکر نوشتن می‌افتید که طرحی در سر داشته باشید. نوشتن فکر کردن است، چون چیدن و آرایش کلام است و کلام تنها رسانه‌ فکر است. هر رمان با طرح موضوعی شروع می‌شود، در واقع طرح گام نخستی است که برای نوشتن داستان برداشته می‌شود. هر کس ممکن است طرحی برای نوشتن رمان داشته باشد، اما برای خلق رمان باید عناصر سازنده آن را شناخت. بدون این شناخت، طرح فقط ماده خامی است و اگر روی کاغذ بیاید، از ارزشی برخوردار نیست. از این‌رو با ارائه طرح، داستانی به وجود نمی‌آید. طرح در حکم جرقه‌ای است که موجب زایش داستان می‌شود، وگرنه به خودی خود نشانه‌ای از داستان ندارد. ممکن است دیگران هم چنین طرحی در ذهن داشته باشند.»

همچنین اخیرا جلد دوم کتاب «حرفه: داستان‌نویس» در 212 صفحه چاپ شده است. این دوره در چهار جلد تدوین شده و دربرگیرنده‌ی مقاله‌هایی از نویسندگان درباره‌ نوشتن است. زمستان سال گذشته، جلد نخست این اثر منتشر شد.

بنابراین گزارش، محسن سلیمانی نیز از نگارش کتاب «رمان‌نویسی در وقت اضافه» خبر داد.

این نویسنده و پژوهشگر در گفت‌و‌گو با ایسنا گفت: من در نگارش این کتاب از 10 تا 20 منبع خارجی استفاده کرده‌ام و تاکنون دو سوم کار نگارش این اثر 1000 صفحه‌یی به اتمام رسیده است. او عنوان کرد: برخلاف کتاب‌های پیشین در حوزه‌ی آموزش نویسندگی که به مباحث نظری و نقد رمان می‌پردازند، من در این کتاب سعی کرده‌ام تا به نویسند‌گان کمک کنم که چگونه سوژه را به‌دست آورند و آن را طراحی کنند و فکر می‌کنم خواننده‌ی این کتاب باید در پایان بتواند به رمان‌نویسی برسد.

سلیمانی درباره‌ی وجه تسمیه‌ی این اثر نیز گفت: در کشور ما نویسندگی شغل اصلی کم‌تر کسی است و بیش‌تر نویسندگان در وقت اضافه‌ی خود به این کار می‌پردازند.

این اثر بناست توسط بنیاد ادبیات داستانی ایرانیان راهی بازار شود. «اسرار و ابزار طنزنویسی» یکی از آخرین کارهای منتشرشده‌ این نویسنده است که توسط سوره‌ مهر منتشر شده است.

 

 

6060

کد خبر 306388

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین