حمیدرضا ترقی عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی درباره شکلگیری مجدد خانه احزاب، گفت: در درجه اول باید جایگاه قانونی خانه احزاب مشخص شود و این جایگاه در لایحه جدید که از سوی دولت قبلی به مجلس ارائه شد، پیش بینی نشده است. بنابراین تا این جایگاه پیش بینی نشود، شکلگیری و فعالیت دوباره خانه احزاب امکان پذیر نیست.
وی افزود: در مرحله بعد، احزابی که هیچ نیرویی ندارند و به عبارتی از ویژگی حزب و یا تشکل فاقد هستند، نباید در تصمیمگیری خانه احزاب نقش آفرینی کنند. احزاب فعال و تاثیرگذار باید در این خانه حضور داشته باشند و درباره احزاب تصمیمگیری کنند، نه اینکه فقط به اسم حزب بخواهند در فرآیند احزاب حضور داشته باشند.از این رو معتقدم جایگاه خانه احزاب باید در قانون لحاظ شود.
عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی ادامه داد: البته اگر دولت میخواهد مسائل مربوط به احزاب و تشکلهای سیاسی را پیگیری کند، باید رئیسجمهور برای خود مشاور امور احزاب را منصوب کند تا این مشاور رابطی بین احزاب با دولت باشد. به نظرم اولویت انتصاب این مشاور از شکلگیری خانه احزاب بیشتر است. حضور یک مشاور و لحاظ شدن نقش خانه احزاب در قانون میتواند در فعالیت مجدد این خانه تاثیرگذار باشد.
ترقی همچنین با بیان اینکه موتلفه پیشنهاد خود را برای انتصاب مشاور رئیس جمهور در امور احزاب به روحانی ارائه داده است، گفت: ما به صورت شفاهی این پیشنهاد را مطرح کردهایم و بنا داریم به صورت مکتوب نیز آن را به رئیسجمهور تقدیم کنیم، منتظر بودیم دولت شکل بگیرد و موضوع ارتباط دولت با احزاب مشخص شود. البته با سخنان رئیسجمهور در مراسم تودیع و معارفه وزیر کشور ابهاماتی به وجود آمد که با توضیحات وزیرکشور برطرف شد و انشاءالله ما پیشنهاد خود را تنظیم و به رئیس جمهور ارائه خواهیم داد.
وی در ادامه در خصوص تشکیل باشگاه سیاسی در موتلفه، اظهارداشت: پیشنهاد شکلگیری باشگاه سیاسی مطرح شده، اما هنوز عملیاتی نشده است. علت هم این است که بسیاری از احزاب صنفی هستند در حالی که باید ویژگی یک حزب فعال را دارا باشند. شکلگیری باشگاه سیاسی یا باشگاه احزاب در حد اندیشه و نظر است و هنوز درحزب موتلفه قطعی نشده است. تشکیل چنین باشگاهی مستلزم تهیه طرح است.
/29220
نظر شما