وزارت بهداشت چه می کند تا قیمت دارو به سال 91 بازگردد

زمانی که دکتر سید حسن قاضی زاده هاشمی به عنوان وزیر بهداشت معرفی شد مهمترین چالش وی در وزارت بهداشت مشکلات دارویی در کشور و کمبود دارو عنوان شد.

زهرا تالانی:حالا وزیر بهداشت با انتخاب دکتر رسول دیناروند به عنوان رییس جدید سازمان غذا و دارو قصد دارد که آرامش را به بازار دارو بازگرداند.وزیر بهداشت در مراسم معارفه وی گفت که تا سال آینده مشکلات دارویی را حل می کند اما اکنون رییس سازمان غذا و دارو یک برنامه 100 روزه برای رفع مشکلات کنونی دارو دارد.
هاشمی درباره این برنامه گفت که رییس سازمان غذا و دارو در دو هفته آینده برنامه‌ای را عملیاتی می‌کند تا با اتفاق نظری که با بیمه‌ها صورت می‌گیرد، قیمت داروها به سال 91 بازگردد. به این ترتیب وزارت بهداشت ما به التفاوت افزایش قیمت داروها را به بیمه‌ها پرداخت می‌کند. تا زمان حمایت مجلس و همچنین دولت این روند ادامه خواهد داشت؛ چرا که اعتبارات مربوط به جبران ما به التفاوت قیمت دارو پیش از این از سوی مجلس در اعتبارات امسال وزارت بهداشت در نظر گرفته شده بود.

در جدول زیر مشکلات دارویی و راه حل های وزارت بهداشت آورده شده است:

مشکل دارویی راه حل وزارت بهداشت
مقداری از کمبودها به واردات مربوط می‌شود که از تحریم‌ها ناشی می‌شود، مقداری هم نیز به تغییر مدیریت‌ها در وزارت بهداشت در پایان دولت دهم و همچنین تغییر نرخ ارز و بخشنامه‌های متعدد باز می‌گردد. رییس جمهور تکلیف کردند که با حضور وزرای اقتصادی و معاون اول رییس جمهور در این زمینه تصمیم گیری شود. به این ترتیب دو میلیارد و 700 میلیون دلار به امر واردات دارو اختصاص داده شد، البته در مورد حدود 800 میلیون دلار آن قبل از دولت یازدهم اقدام شده است.
مشکل نقدینگی شرکت‌های دارویی برای واردات دارو شرکت‌ها باید 135 درصد از نقدینگی رقم جنسی که تهیه می‌کنند را نزد بانک عامل سپرده می‌گذاشتند، اما اکنون قرار شد 35 درصد آن حذف و 100 درصد را نزد بانک عامل سپرده گذارند، از طرف دیگر بانک ملت به عنوان نخستین بانک پیشقدم شد و به کمپانی‌هایی که از این ارز استفاده می‌کنند، سه ماه تنفس داد. به این ترتیب شرکت‌ها موظف شدند پس از 90 روز نقدینگی را بازگردانند. به این ترتیب دو میلیارد دلار پول در اختیار بانک‌های عامل قرار می‌گیرد که اولین بانک نیز بانک ملت است. همچنین شرکت‌هایی که می‌خواهند از این ارز استفاده کنند، سه ماه فرصت بازگرداندن نقدینگی را دارند. به این ترتیب شرکت‌ها به سرعت می‌توانند دارو را وارد کنند.
داروهای باقی مانده در گمرک تمام اقلام موجود در گمرک با حداقل وثیقه از جمله چک آزاد شدند تا بعدا مدارک تکمیل شود.
گرانی دارو و بیمه ها متاسفانه‌ها بیمه‌ها حاضر نشدند افزایش قیمت داروها را تقبل کنند؛ به عنوان مثال بیمه تامین اجتماعی حدود 35 میلیون دفترچه دست مردم دارد، اما این افزایش قیمت‌ها را نپذیرفت. بر این اساس همه فشار افزایش قیمت داروها به مردم وارد شد. در این زمینه اعتبار قابل توجهی در اختیار وزارت بهداشت قرار گرفت.
کمبود داروهای بیماران صعب العلاج برای داروی این بیماران نیز پیش از این در دولت دهم روشی مبنی بر ارائه یارانه مطرح شده بود که این روند شکل مناسبی نداشت؛ به طوری که تنها به دست معدودی از بیماران رسید. این مقوله نیازمند مطالعه است. یک راه حل آن است که این یارانه را در اختیار بیمه‌ها قرار دهیم و بیمه مانند سال‌های قبل دارو را در اختیار بیماران قرار دهد، البته روش‌های دیگر هم مطرح شده است که با توجه به شروع کار رییس سازمان غذا و دارو نهایتا تا 10 روز آینده در این زمینه به جمع بندی می‌رسیم.
البته شاید بتوانیم مبالغ اختصاص داده شده به این مقوله را نیز افزایش دهیم. تا 10 روز آینده بخش ریالی که از بیمه‌ها باید تحویل بیمارستان‌ها شود صورت خواهد گرفت و همچنین حمایت از بیماران صعب العلاج باید عملیاتی شود. ما حداقل در بیمارستان‌های دولتی این کار را خواهیم کرد و حداکثر تا 10 روز آینده روش کار در این زمینه مشخص خواهد شد. این امر حدود دو هفته‌ای زمان می‌برد اما بیماران نگران نباشند و حتما عملیاتی خواهد شد.
توزیع داروهای بی‌کیفیت هنوز نمی‌توانم این موضوع را تایید کنم، موارد متعددی در رسانه‌ها مطرح شده است. به عنوان مثال یک سازمان دولتی ورود سرنگ‌های آلوده به کشور را خبر داده، اما مسئول مربوطه در وزارت بهداشت درخواست کرده که اگر موردی در این زمینه وجود دارد به ما اعلام کنند. نمی‌خواهم این مسئله را نفی کنم، اما بخشی از این مباحث نیز فضاسازی است و بخشی هم ممکن است که واقعیت داشته باشد. در نهایت نیز باید در این زمینه تحقیق شود. بالاخره در دارو حرف و حدیث زیاد است. گاهی یک دارو خوب است اما وارد کننده دیگری می‌خواهد جنسش را به بازار عرضه کند و متاسفانه از طریق رسانه‌ها امکان فضاسازی علیه رقیبش وجود دارد.
در مورد داروها نیز به عنوان مثال می‌توان به داروی بیهوشی اشاره کرد که صحبت‌هایی در مورد آن مطرح شد، اما انجمن‌های علمی مربوطه خلاف آن را عنوان کردند. من در این فرصت کوتاه، فرصت بررسی این موضوع را نداشتم. اما تمام این موارد حتما بررسی خواهد شد و بی تردید یکی از ماموریت‌های رییس سازمان غذا و دارو نیز تلاش در زمینه کیفیت داروها و تجهیزات پزشکی است که حتما انجام خواهند داد.

45232

 

 

 

 

کد خبر 311051

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام EU ۰۹:۱۵ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۱
    2 0
    یه کمی شفاف تر بفرمایید تکلیف قیمت داروهای ایرانی و خارجی چی می شه؟ با ایرانی ها مشکلی نداریم . مشکل سر خارجی ها ست که قیمت های خیلی زیاد دارند برای این خارجی ها دقیقا چی کار می خواهید بکنید؟ اعتبارات را می خواهید سر ایرانی و خارجی هر دو صرف کنید؟! یا فقط سر داروهای خارجی می خواهید صرف کنید؟
  • بی نام EU ۰۹:۱۷ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۱
    2 0
    بیمه ها دقیقا قراره چیکار کنند؟ پول داروهای خارجی را آخر می دهند یا نه؟ ( داروی ایرانی که یک جعبه صدتایی می شه 20 هزار تومان مشکل نیست که حالا بیمه ها بخواهند دلاورانه پرداخت کنند! مشکل سر داروهای خارجی است که حرف چند صد هزار تومان است برای این داروهای خارجی بیمه ها چیکار می کنند؟ )
  • فروغ FI ۰۶:۳۶ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۶
    1 1
    داروی ایرانی هم گرونه وقتی آموکسی سیلین شده هر ورق دوهزار تومان انتظار دارین خارجیاش ارزون باشه ؟؟؟؟؟؟؟؟؟

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین