۰ نفر
۲۵ شهریور ۱۳۹۲ - ۱۵:۱۵
روزهای گرسنگی پدر علم نقشه کشی نوین

کتاب «گراردوس مرکاتور» پدر علم نقشه‌کشی نوین به قلم «آن هاینریش» و با ترجمه شیوا مقانلو در مجموعه «شخصیت های تاثیرگذار» انتشارات ققنوس منتشر شد.

به گزارش خبرآنلاین، کتاب «گراردوس مرکاتور» در 10 فصل به بررسی زندگی و آثار این دانشمند به عنوان پدر علم نقاشه کشی نوین پرداخته است. «پشت میله‌های زندان»، «روزهای گرسنگی»، «ترک منزل»، «زندگی دانشگاهی»، «حل مشکلات، آموختن کسب و کار»، «به روی کاغذ آوردن جهان»، «غیر منصفانه‌ترین مجازات»، «تاریخی از جهان»، «مسطح کردن جهان مدور»، «بافتن پارچه جهان» و «زندگی مرکاتور در یک نگاه» از جمله عناوین بخش های مختلف این کتاب ست.

در فصل دوم کتاب با عنوان «روزهای گرسنگی» می خوانیم:

مرکاتور زندگی خود را در جامعه روستایی محقری آغاز کرد. والدینش هوبرت و امرنتیا پیش از بدنیا آمدن او در گانگلت روستایی در دوک نشین یولیش زندگی می کردند. خانواده کرمر درآمد بخور و نمیری از راه کشاورزی داشتند اما در تابستان 1511 میلادی بروز خشکسالی باعث از بین رفتن محصولات شد این خانواده که 6 فرزند و یک هم در راه داشت، کاملا نومید بود. علاوه بر اینکه چیز زیادی برای خوردن نداشتند به جایی امن و راحت نیز برای گذراندن ماه های سخت زمستان نیاز داشتند. پس زندگی را جمع و جور و آنجا را ترک کردند...وقتی آب شدن برفهای زمستانی شروع شد، خانواده هم دوباره به گانگلت بازگشت. هوبرت و امرنتیا کوشیدند راه جدیدی برای گذران زندگی شان پیدا کنند. هوبرت با کار کفاشی درآمد بیشتری کسب کرده بود؛ اما هردوی شان به سختی تقلا می کردند تا شام شبشان را تامین کنند. اغلب فقط نان داشتند و به ندرت از عهده تهیه گوشت بر می آمدند. بالاخره خانواده کرمر با این واقعیت روبرو شد که نمی تواند در گانگلت زندگی کند و بایستی جای دیگری برای زندگی می یافتند...»

در بخش دیگری از کتاب آمده است: «گرارد روزهای متوالی در سکوت سرد اتاق‌های مدرسه به تمرین خط مشغول بود و نهایت سعی‌اش را می‌کرد تا کارش را صحیح انجام دهد. او، هم خط مدور رومی و هم حروف وزین و زاویه‌دار گوتیک را یاد گرفت. گرارد به‌خصوص عاشق انحناهای سرپایین و دلپذیر شیوه ایتالیک بود. این شیوه، افزون بر داشتن ظاهر شکیل، به‌راحتی هم خوانده می‌شد. گرارد بعدها خط ایتالیک را به‌عنوان مناسب‌ترین خط برای نقشه‌ها برگزید.»

بنابراین گزارش، در پشت جلد کتاب نیز می خوانیم: «دوران انقلاب علمی دوره تغییرات بنیادی در باورها، افکار و نظرات بود. طی این دوران که 150 - از حدود سال 1550 تا حدود 1700 میلادی - طول کشید، نظرات در مورد اخترشناسی، زیست شناسی و فیزیک و حتی شیوه کار دانشمندان دچار دگرگونی عمیق شد.

گراردوس مرکاتور، جغرافیدان قرن شانزدهم در سال 1512 میلادی در روپلموند، در منطقه فلاندر متولد شد. او در دوره‌ای از کشمکش‌های مذهبی می‌زیست و برای مدتی به جرم بدعت به زندان انداخته شد. مرکاتور حرفه‌اش را به‌عنوان سازنده ادوات ریاضی آغاز کرد، اما با نقشه جهان سال 1569 خود، که شیوه‌ای جدید از نمایش زمین کروی را بر روی کاغذ مسطح معرفی می‌کرد، به شهرتی ماندگار ‌رسید. این روش که سیستم تصویری مرکاتوری نامیده‌ می‌شود، همچنان امروز به‌کار می‌رود. کتاب 1585 او با عنوان اطلس، نخستین کتابی بود که از این واژه برای توصیف مجموعه نقشه‌ها استفاده کرد.»

این کتاب در 111 صفحه با قیمت 5 هزار و 200 تومان از سوی انتشارات ققنوس راهی بازار کتاب شد.

 

6060

کد خبر 313363

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین