مدیرکل ایمنی سازمان‌ راهداری: لاستیک اتوبوس اسکانیا چینی نبود/ اتوبوس‌ها پس از تصادف به هم فرو رفتند

یک هفته پس از تصادف هولناک دو اتوبوس اسکانیا در اتوبان قم تهران و مرگ ۴۴ نفر، مدیرکل ایمنی و ترافیک سازمان راهداری‌ دلایل این تصادف را بیان کرده است.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین؛ تصادف اتوبوس های اسکانیا و آتش گرفتن آنها، پس از ترکیدن لاستیک جلوی اتوبوس اصفهان-تهران و انحراف از مسیر و رد شدن از گاردریل و سپس تصادف با اتوبوس دیگر اتفاق افتاد. 

پس از این حادثه بسیار گفته شد که لاستیک اتوبوس عامل حادثه چینی و یا لاستیک مستهلک بوده و همین عامل اصلی تصادف است. 

اما به گفته سیدعزیز جیفرودی، مدیرکل ایمنی و ترافیک سازمان راهداری‌ با لاستیک چینی نبوده و اتفاقا از برندهای معتبر لاستیک سازی دنیا بوده است. اما ابتدا دو پوست می شود و سپس می ترکد.

او در گفتگویی با خبرگزاری فارس چنین چیزی را بیان کرده است. جیفرودی گفته که تا پایان ماه جاری و یا ابتدای مهر علت حادثه مشخص شده و اعلام نهایی شود.

اما خلاصه ای از نتایج بررسی هایی که تاکنون انجام شده است را از زبان مدیرکل ایمنی و ترافیک سازمان راهداری‌ بخوانید؛

- طبق اعلام پلیس راه، لاستیک اتوبوس اسکانیا ابتدا دو پوسته شده و سپس پاره شده است، خودم از لاستیک‌های اتوبوس اسکانیا بازدید کردم اما متأسفانه قسمت عمده لاستیک سوخته بود؛ مارک لاستیک جلویی اتوبوس از برندهای تولید روز دنیا است، البته لاستیک عقب اتوبوس چینی بوده است؛ معمولاً رانندگان از لاستیک‌های باکیفیت‌تر برای قسمت جلوی خودرو استفاده می‌کنند و لاستیک جلو این خودرو هم برند روز دنیا (G.Y)، (به اختصار عنوان شده است)، بوده است؛ بررسی‌های ما نشان داد لاستیک جلو حدود 70 تا 75 درصد عاج داشته است.

- لاستیک عقب این اتوبوس ساخت کشور چین و 80 درصد عاج داشته است، بنابراین اتوبوس در حین حرکت از نظر لاستیک هیچ مشکلی نداشته است، ضمن آنکه تمامی تست‌های فنی قبل از حرکت توسط مدیر فنی انجام شده بود.

- دو علت برای پاره شدن لاستیک را به عنوان فرضیه برای خود تعریف کرده‌ایم که هر دو علت در حال بررسی است؛ در گزینه احتمالی اول،‌ ترکیدگی لاستیک به دلیل ورود شیء تیز و برنده به داخل لاستیک در نظر گرفته شده است؛ طبق بررسی پلیس راه و تحلیل‌های ما، لاستیک ابتدا دو پوسته شده و سپس ترکیده است.

- در گزینه دوم احتمالی ما، این فرضیه در نظر گرفته شده است که لاستیک اتوبوس تولید سال‌های گذشته بوده و در واقع تاریخ مصرف آن گذشته باشد. کائوچو به عنوان یکی از مواد تشکیل دهنده لاستیک، عمر مشخصی حدود پنج سال دارد و اگر چند سال از تولید آن بگذرد خاصیت آن از دست می‌رود، به همین دلیل در حال بررسی تاریخ تولید لاستیک این اتوبوس اسکانیا هستیم.

- به ادعای شرکت تعاونی، این لاستیک حدود یک ماه پیش خریداری شده است، بنابراین دنبال فاکتور و به دست آوردن سال ساخت لاستیک هستیم که اگر این لاستیک جزو لاستیک‌های به اصطلاح «ته‌انباری» و دارای سن بالا باشد، باید با وارد کننده لاستیک و آنکه مجوز فروش آن را صادر کرده است، مقابله قانونی کرد. به فرض اگر تولید لاستیک مربوط به چند سال پیش بوده است، باید مشخص شود این لاستیک توسط چه شرکتی وارد شده ‌و در کدام انبار بوده است.

- اطلاعات ساخت روی لاستیک درج می‌شود اما متأسفانه قسمت زیادی از لاستیک در آتش‌سوزی سوخته است و هیچ اطلاعاتی روی آن قابل مشاهده نیست بنابراین نمی‌توان تحلیل مناسبی از سال تولید این لاستیک داشت، به همین دلیل پیگیر تاریخ ساخت لاستیک، از طریق فاکتور خرید آن هستیم. از شرکت تعاونی اتوبوس‌رانی مربوطه خواستیم فاکتور خرید لاستیک و محل خرید آن را به ما اعلام کند تا Back number آن را به دست آوریم و متوجه شویم در چه سالی تولید شده است.

- راننده اتوبوس در اردیبهشت‌ماه امسال کارت هوشمند جدید خود را گرفته و تمامی تست‌های سلامت را طی کرده بوده است بنابراین مشکلی از نظر جسمی یا روحی نداشته است.

- اتوبوس اسکانیای سانحه دیده تولید سال 1389 هجری شمسی بوده و به همین دلیل طبق قانون نیاز به معاینه فنی نداشته است اما قبل از حرکت تمام تست‌های فنی روی آن انجام شده است. ما نماینده اسکانیا را احضار کردیم و مقرر شده است با حضور نماینده کارخانه سازنده جلساتی برگزار و علت آتش‌سوزی پس از برخورد نیز مشخص شود.

- کارشناسان ما در حال بررسی علت ‌آتش‌سوزی این دو اتوبوس پس از برخورد رخ به رخ هستند. مقرر شده است طی جلسه‌ای با نماینده کارخانه سازنده اسکانیا موضوع طولانی بودن سیم باطری تا استارتر و جانمایی نصب باطری تحلیل شود ضمن آنکه امکان جابه‌جایی محل نصب باطری نیز بررسی خواهد شد.

- طراح این خودرو، در راستای ایجاد تعادل وزنی و توزیع وزنی، نگرش مهندسی خود را داشته است زیرا یکی از دلایلی که مخزن سوخت اتوبوس در این محل نصب شده این است که اتوبوس موقع حرکت بیشترین تعادل را داشته باشد به همین دلیل باید در اطلاع‌رسانی هم دقت کرد زیرا طراح قطعاً در محاسبات خود جانمایی را در نظر می‌گیرد‌.

- موتور اتوبوس در عقب خودرو قرار دارد و اگر مخزن سوخت با 500 لیتر نفت‌گاز، عقب خودرو و کنار موتور بود، ‌فرمان‌پذیری اتوبوس بسیار ضعیف می‌شد ضمن آنکه وضعیت استاندارد کنترل قسمت جلو خودرو، کاهش می‌یافت؛ همین امر موجب شده است مخزن سوخت در محل فعلی نصب شود تا کنترل از دست راننده خارج نشود.

- به اذعان کارشناسان این اتوبوس اسکانیا از نظر فنی کاملاً سالم بوده و مشکلی نداشته است، ضمن آنکه مخزن سوخت این خودرو نیز هیچ عیب فنی نداشته است، اما بر اثر ضربه به اتوبوس مقابل، مخزن سوخت اتوبوس تهران ـ یزد دچار انفجار می‌شود، البته به دلیل آنکه هر دو اتوبوس پس از برخورد رخ به رخ حدود یک و نیم متر به داخل یکدیگر فرو رفته بودند، تشخیص اینکه مخزن سوخت کدامیک از اتوبوس‌ها ابتدا مشتعل شده است، مشکل است.

- گاردریل‌ها طبق استاندارد جهانی برای حرکت خودروهای سواری تا سرعت 70 کیلومتر بر ساعت و با زاویه 20 درجه طراحی شده است تا اگر سواری با همین سرعت و زاویه 20 درجه به گاردریل برخورد کرد، مشکلی برای سرنشینان رخ ندهد؛ قطعاً هیچ جسم محکمی حتی نیوجرسی (حفاظ‌های بتونی) هم نمی‌توانست این اتوبوس را نگه دارد.

- اتوبوس با سرعت 110 کیلومتر در ساعت در حال حرکت بوده است؛ شما جسمی‌ با وزن 20 تن را در نظر بگیرید که با سرعت 110 کیلومتر بر ساعت حرکت می‌کند، بنابراین حتی نیوجرسی نیز قادر به نگه داشتن این اتوبوس نبوده است، چه برسد به اینکه گاردریل آن را نگه دارد.

-‌ گاردریل طبق استاندارد جهانی، خاصیت خاص خود را دارد، گاردریل باید خاصیت ارتجاعی داشته باشد تا اگر خودرو با آن برخورد کند، سرنشینان صدمه نبینند، اما متأسفانه ما انتظار داریم اگر یک تریلی هم با بار 20 تنی، به گاردریل برخورد کرد آن را نگه دارد؛ در این صورت این گاردریل نیست بلکه یک بتون آرمه محکم است که هر خودرویی که به آن برخورد کرد، کاملاً صدمه می‌بیند در حال که هدف از نصب گاردریل این است که در صورت برخورد خودروها با آن، با کمترین خسارت، خودرو را به سمت جاده اصلی برگرداند.

- اتوبوس به تنهایی حدود 14 تن است و با احتساب بار و مسافر حدود 19 تن وزن دارد، قطعاً تاکنون هیچ گاردریلی در دنیا طراحی نشده است که 19 تن خودرو را با سرعت 110 کیلومتر در ساعت و با چنین نیروی عظیمی، نگه دارد، بنابراین حتی اگر نیوجرسی هم نصب شده بود، نمی‌توانست این اتوبوس را نگه دارد؛ طبق محاسبات فیزیکی، یک جسم 20 تنی با سرعت 110 کیلومتر در ساعت قطعاً نیازمند یک دیواره بتونی به اصطلاح مسلح است تا آن را نگه دارد و قطعاً در هیچ استاندارد جهانی برای جداکننده و حفاظ‌های میان آزادراه بتون مسلح به کار نمی‌برند زیرا در این صورت با هر برخورد خودرو به آن شاهد تلفات زیادی خواهیم بود در حالی که گاردریل باید خودرو را به مسیر اصلی بازگرداند.

- در همین آزادراه تهران ـ قم در بسیاری از قطعات مسیر، خودروها با گاردریل برخورد کرده‌اند و سپس به جاده برگشته‌اند، حال فرض کنید اگر این جداره، بتون مسلح بود، همه خودروهای سواری در اثر برخورد با آن کشته می‌دادند.

۴۷۴۷

کد خبر 313567

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 45
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • نعمتی IR ۰۵:۴۶ - ۱۳۹۲/۰۶/۲۷
    44 10
    مسیر ایلام-چوار در استان ایلام با وجود دارا بودن پیچ ها ی فراوان و شیب نسبتا تند به جای گاردریل از حفاظ بتنی استفاده شده است که به گفته این مدیر کل بسیار خطرناک است.
    • متولد ماه مهر A1 ۰۷:۳۱ - ۱۳۹۲/۰۶/۲۷
      31 1
      استفاده از دیواره های بتنی برای مناطق پرپیچ و خم کوهستانی حداقل این مزیت رو داره که در صورت تصادف با دیواره، خودرو به داخل دره یا پرتگاه نمی افته. در این مناطق گارد ریل با توجه به شیب زیاد و احتمال تردد ماشینهای سنگینی که ممکنه دچار نقص فنی در ترمز بشوند، مثل یه شوخی میمونه!
    • در جواب متولد ماه مهر IR ۱۱:۰۰ - ۱۳۹۲/۰۶/۲۷
      0 1
      آخه دره ای هم در این مسیر نیست بلکه بین دو لاین رو نیوجرسی گذاشتن
    • بی نام A1 ۱۱:۵۲ - ۱۳۹۲/۰۶/۲۷
      6 4
      لاستیک آمریکایی هم باشه وقتی ماشین رو دست " ایرانی " بدی 3 سوته واست چپش میکنه !!!!
  • جمال IR ۰۵:۵۸ - ۱۳۹۲/۰۶/۲۷
    94 3
    اتوبوس قبل از حركت توسط مدير فني مشاهده شده است ايا منظورش از مدير فني مسول فروش بليط است؟
    • بی نام IR ۰۸:۳۹ - ۱۳۹۲/۰۶/۲۷
      29 4
      بياين اصلا يه كار كلي و اقدام قاطع انجام بديم مثل گذشته كه براي تريلي هوو كرديم . اصلا اسم اين اسكانيا هم مثل هوو عوض كنيم . فراز اسم خوبيه ميتونيم يه اسم مشابه هم براي اسكانيا پيدا كنيم و مشكل اينجوري حل بشه و فراموش كنيم كلا. ديگه اسكانيا مردم نميبينن و خيالشون راحت ميشه. به همين راحتي . چون بالاخره نميشه كه كشور دوست و برادر چين رو دلخور كرد و ازش قطعات نخريد . بالاخره چيني ها ميگن ايران يه بازار مصرف براي كشور چين محسوب ميشه. كاري هم نميشه كرد . ايران چيني زنده باد
  • يكي IR ۰۵:۵۹ - ۱۳۹۲/۰۶/۲۷
    74 16
    منظورش از back number احتمالا bach number بوده! گفتم بدونيم كيا دارن مشكلات رو بررسي ميكنن
    • بی نام A1 ۰۶:۴۳ - ۱۳۹۲/۰۶/۲۷
      36 1
      batch
    • بی نام A1 ۰۷:۱۷ - ۱۳۹۲/۰۶/۲۷
      35 2
      عزیزم ممکن تایپیست اشتباه کرده باشه
    • مجید IR ۰۸:۱۲ - ۱۳۹۲/۰۶/۲۷
      43 2
      این اشتباه ممکنه از طرف کسی که این مصاحبه رو پیاده کرده اتفاق افتاده باشه و ربطی به مسول نداشته باشه . گفتم بدونیم تا سریع قضاوت نکنیم
    • بی نام IR ۰۸:۲۹ - ۱۳۹۲/۰۶/۲۷
      25 3
      شما از كجا ميدوني اين اشتباه خبرنگار نبوده ؟!! حرفاي اين مدير كل كاملا منطقي به نظر ميرسه ، البته كه ظاهرا هيچكس مقصر نيست و اين به حادثه دلخراش بوده ...
    • بی نام US ۱۰:۴۲ - ۱۳۹۲/۰۶/۲۷
      2 8
      betch number
    • سامان FI ۱۱:۱۳ - ۱۳۹۲/۰۶/۲۷
      1 0
      با سلام و احترام http://www.isisorganic.com/batchnumber لطفا به این لینک مراجعه کنید، لطفا کمی مطالعه بفرمایید. البته درسته که باید دید واقعا چه کسانی بررسی میکنند این اتفاقات رو ولی این هم مهم هست که ما چقدر اگاهی داریم که بتونیم قضاوت کنیم
    • بی نام IR ۱۱:۲۶ - ۱۳۹۲/۰۶/۲۷
      1 0
      البته batch number شماره اون دسته کالا منظورشه
    • بی نام IR ۱۱:۰۰ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۲
      0 2
      دوست عزیز این اتوبوس چینی نیست و یک پیچ چینی هم در ان استفاده نشده
  • hamidreza IR ۰۶:۱۶ - ۱۳۹۲/۰۶/۲۷
    60 1
    لاستیکش گود یر بوده یعنی؟
  • علی A1 ۰۶:۳۳ - ۱۳۹۲/۰۶/۲۷
    13 21
    امیدوارم شرکت همسفر اصفهان که جزء بهترین شرکتهای مسافربریه، رفع توقیف بشه. واقعا مسافران اصفهانی سردرگم هستند.
    • امیرحسین IR ۰۹:۱۷ - ۱۳۹۲/۰۶/۲۷
      15 11
      از شرکت همسفر هر 5 دقیقه از ساعت 6 صبح تا یک نصف شب اتوبوس به سمت تهران حرکت می کنه ، چند سال هم هست این کار رو می کنه ، دیگه وقتی خدا یه چیزی و رو بخاد انجام بده دیکه نمی شه جلوش رو گرفت ،
    • بی نام A1 ۰۹:۵۷ - ۱۳۹۲/۰۶/۲۷
      12 8
      باهات موافقم. من همیشه از همفر راضی بودم.
  • مجید A1 ۰۶:۴۱ - ۱۳۹۲/۰۶/۲۷
    27 2
    خب پس با این صحبتا نعوذبالله باید خدا را مقصر بدانیم و هم او را به دادگاه احضار نماییم!!!! چون همه چی درست و استاندارد و قانونی بوده عجب.................
    • بی نام IR ۰۹:۱۱ - ۱۳۹۲/۰۶/۲۷
      19 2
      یه ضرب الامثل قدیمی هستش که میگه خر ما از کره گی دم نداشت!! میترسم خود کشته شدگان مقصر اعلام بشن!
    • بی نام A1 ۱۲:۱۸ - ۱۳۹۲/۰۶/۲۷
      0 3
      سرعت راننده خیلی زیاد بوده احتمالا هم هوشیار نبوده که نتونسته ماشین رو کنترل کنه
  • بی نام A1 ۰۶:۴۶ - ۱۳۹۲/۰۶/۲۷
    21 0
    موضوعی البته غیر مستقیم این که چرا حمل ونقل ریلی یا هوایی در ایران نتونسته برای دست کم مسافتهای زیاد جایگزین بشه؟! برای هوایی که تحریمها بود و البته کسی هم نخواست در رفع تحریمها تلاشی کنه!!! در مورد ریلی هم چند وقت پیش خبری بود در مورد عربستان که با چند شرکت بزرگ قراداد بسته هم برای مترو هم برای راه آهن بین شهری با مدرنترین تکنولوژی در زمانی کوتاه. با اینکه درآمد کشور ما میتوانست بسیار بیشتر از عربستان باشد (چون میتواند تنها نفت نباشد البته می تواند!) ولی هیچگاه به چنین طرحهایی یا اهمیت نداده ایم یا اصن فکر نکرده ایم!!
  • حمید A1 ۰۶:۵۵ - ۱۳۹۲/۰۶/۲۷
    7 1
    در فرض درست بودن توضیحات این کارشناس , به نظرم باید در استاندارد جاده بازنگری شود. اگر قرار باشد هر ماشین سنگینی بتواند از گارد ریل عبور کند پس جاده های یک طرفه نیز امنیت ندارد . حدود پنج , شش سال پیش نیز در اتوبان مشهد باغچه شاهد عبور اتوبوس از گارد ریل و ورود به لاین مخالف بودم که باعث مرگ سه نفر از سرنشینان سواری پژو در مسیر مقابل شد. در مورد اتوبان مذکور میتونم بگم میشد فاصله دو جاده رو بیشتر کرد(فاصله کنونی حدود دو متر است) و در میان دو جاده با احداث یک خاکریز امنیت را بالاتر بورد .
  • علی GB ۰۷:۲۴ - ۱۳۹۲/۰۶/۲۷
    29 2
    سرعت 110 کیلومتر برای ماشین های سنگین زیاد است و در برخی کشورها مانند انگلستان حداکثر سرعت برای اتوبوس و ماشین های سنگین در بزرگراه 60 مایل بر ساعت یعنی حدود 95 کیلومتر تعیین شده.امیدوارم قوانین راهنمایی و رانندگی در ایران سخت تر شود
    • بی نام A1 ۱۰:۰۲ - ۱۳۹۲/۰۶/۲۷
      21 1
      بله این سرعت برای ماشین های سنگین زیاد است به خصوص در شب
  • حسین A1 ۰۷:۲۵ - ۱۳۹۲/۰۶/۲۷
    26 3
    همه چی ارومه ما چقد خوشبختیم....
  • بی نام IR ۰۷:۴۳ - ۱۳۹۲/۰۶/۲۷
    11 0
    نوش دارو پس از مرگ سهراب
  • آرش A1 ۰۸:۲۳ - ۱۳۹۲/۰۶/۲۷
    7 2
    تحلیل جالبی بود
  • بی نام A1 ۰۸:۲۶ - ۱۳۹۲/۰۶/۲۷
    21 14
    اتوبوس اگر زبون داشت میگفت راننده معتاد بوده
    • بی نام IR ۱۵:۳۴ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۳
      6 0
      راننده اگر نمرده بود، اتوبوس زبان در نمی آورد.
  • بابک IR ۰۸:۵۵ - ۱۳۹۲/۰۶/۲۷
    34 0
    طبق فرمایش ایشون هیچکس مقصر نبوده و هیچ راهی برای جلوگیری از این حادثه وجود نداشته است؟!! راننده که در سلامت کامل بوده. لاستیک هم مشکلی نداشته شاید اونم شاید از سال تولیدش خیلی گذشته باشه که اونم قابل اثبات نیست چون لاستیک سوخته. در مورد طراحی اتوبوس هم که مجبورن اینجوری درست کنن کار دیگه ای نمیشه کرد.؟!!!!گاردریل هم که نمی تونه اتوبوس رو نگه داره که .گاردریل برای سواریه نه اتوبوس. خوب پس مشکلی نیست همه برگردن خونه هاشون. با تشکر از همه
  • بی نام A1 ۰۸:۵۷ - ۱۳۹۲/۰۶/۲۷
    10 0
    من خودم یک پژو پرشیا از کارخانه تحویل گرفتم که لاستیک اون هم گود یر بوده بعد از یک ماه متوجه ورم های در لاستیک از پشت لاستیک سمت داخل شدم در صورتی که لاستیک تاریخ هم داشت بعد از مراجعه با داشتن کارت طلایی و با هزار زحمت و چند بار رفتن به شرکت مرکزی ایران خودرو تونستم قانع کنم که لاستیک ها مشکل دارند هزینه خرید چهار لاستیک را دادند که ایرانی بود من وقتی جهت خرید لاستیک به بازار رفتم طرف می گفت تجهیزاتی دارند که تاریخ لاستیک ها رو افزایش می دهند ولی من باورم نشد که احتمالا باعث خرابی لاستیک شما شده شاید لاستیک های اسکانیا هم همچین مشکلی داشتند
    • زخم خورده ایران خودرو RS ۱۱:۱۰ - ۱۳۹۲/۰۶/۲۷
      1 0
      من سال91 یا همان 2012 یک خودرو پزو صفر تحویل گرفتم که تاریخ لاستیکش ماه اول 2010 بود وبا توجه به خشکی لاستیک وعدم فرمان پذیری خودرو اجبارا با لاستیک هانکوک اصل تعویض کردم چند ماه بعد که برای رفع اشکال جلوبندی به نمایندگی مراجعه کردم گفتند این لاستیک مورد تایید کمپانی نیست ونمیتوانیم به شما خدمات بدهیم درصورت لزوم نام و کد نمایندگی را اعلام میکنم
  • بی نام A1 ۰۹:۰۷ - ۱۳۹۲/۰۶/۲۷
    12 0
    با سلام متأسفانه در بازار كشور ما تاريخ مصرف لاستيك معنايي ندارد در مواردي مشاهده شده دو سال پس از خاتمه تاريخ مصرف لاستيك بعنوان لاستيك نو در بازار فروخته مي شود و ضرورت دارد اگر از لاستيك اتوبوسهاي حادثه اتو بان قم چيزي مانده تاريخ مصرف لاستيك بررسي و وزارت صنعت و معدن و تجارت نيز موضوع را جدي بگيرد.
  • مهران IR ۰۹:۴۸ - ۱۳۹۲/۰۶/۲۷
    14 0
    به نظر من، برای رانندگان وسایل نقلیه عمومی باید کلاس های توجیهی جهت بالا بردن فرهنگ رانندگی تشکیل بشه و رانندگان این خودروها باید از لحاظ روانشناسی سالم باشند. برای خود من بارها پیش اومده که یک اتوبوس یا تریلی در جاده سبقت های خطرناکی گرفته اند و اگر شانه خاکی جاده نبود تصادف حتمی بود.
  • بی نام IR ۱۰:۰۴ - ۱۳۹۲/۰۶/۲۷
    12 1
    اینم از لاستیک good years
  • محمد IR ۱۰:۱۴ - ۱۳۹۲/۰۶/۲۷
    16 0
    همه موارد ذکر شده فرمالیته است سلامت راننده رو همگی گواهینامه داریم و میدونیم چجوری چک میشه ا
  • بی نام A1 ۱۱:۱۴ - ۱۳۹۲/۰۶/۲۷
    0 0
    همه چی فرمالیته ما چقدرخوششششششششششش بختیم غم نباشه دیگه این اتفاق همون جا رخ نمی ده
  • محسن A1 ۱۱:۲۱ - ۱۳۹۲/۰۶/۲۷
    3 0
    ذرسال 90 در اتوبان کاشان به قم لاستیک نو من ترکید علتش هم جاده بود چون بعد از من هم 206 همانجا لاستیک ترکاند علتش کندن عرض جاده ها بجای رنگهای برجسته است خدا که به ما رهم کرد ولا اقایا میگفتند را ننده ناشی بوده ویاسرعتش زیاد بوده ویا نقص فنی خودرو را مگفتند واخرش هم میگفتند عمرشان تمام شده خدا رحمتشان کند بابا بگذریم چه حرفهای مزنیم شاید بقول برنامه طنز صداو سیماریس بووووووق خوشش نیاد هه هه هه هه
  • بی نام A1 ۱۱:۲۷ - ۱۳۹۲/۰۶/۲۷
    6 0
    با این وضعیت حتما می فرمایید مسافران مقصر بوده اند که خواب بوده اند و از ماشین بیرون نرفته اند دیگه؟عجبا بالاخره یا جاده استاندارد نبوده یا لاستیک یا اتوبوس یا راننده مشکل داشته اگر که همه چیز خوب بوده پس باید جلوی حرکت همه اتوبوسها گرفته بشه چون تصادف تصادفی بوجود اومده خطر الان همه رو تهدیدذ میکنه مقصر واقعی رو هم اعلام کنید باز فایده نداره باز از این مشکلات خواهیم داشت
  • محسن از تهران IR ۱۲:۴۰ - ۱۳۹۲/۰۶/۲۷
    6 1
    خوب پس ظاهرا هیچ مشکلی از هیچ جا نبوده . اتوبوس از لحاظ فنی هیچ مشکلی نداشته ، لاستیکها هم که مشکلی نداشته و راننده هم هیچ مشکلی نداشته و همه چی درست و استاندارد و عالی بوده . !!! جدا که خودتون رو مسخره کردید ،!! کی گفته اگر به جای گاردریل ، بلوک بتونی یا همان نیوجرسی بود نمیتونسته جلوگیری بکنه از انحراف اتوبوس؟!!! سرتاسر حرفهای شما بهانه و دروغ و خنده داره و فقط برای رفع مسئولیته . بیچاره این مردم که جانشان در این مملکت هیچ ارزشی نداره و هر روز شاهد یک فاجعه هستیم .
    • بی نام IR ۱۷:۰۲ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۴
      0 0
      صد البته که بلوک بتونی (نیوجرسی) جلوی اتوبوس را می گیرد ولی احتمالا از اتوبوس یک ورق آهنی صاف شده باقی می گذارد و مسافران را یک جور دیگر می کشد. البته اگر به خاطر مخزن سوخت که جلویش نصب شده، آتش نگیرد!
  • بی نام IR ۱۷:۳۹ - ۱۳۹۲/۰۶/۲۸
    3 5
    نه اتوبوس ایرادی داشته نه لاستیک ایراد از خود راننده های ماشینهای سنگین می باشد که متاسفانه باسرعتهای بالا نه ازشی برای جان خود ومسافزین وحتی ماشینهای سواری عبوری قایل نیستند اگر شب در مسیری قرار بکیرید که یکی از این اتوبوسها پشت سرتا ن قرار بگیرد باید به خدا پناه ببرید .
    • بی نام IR ۱۹:۲۰ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۰
      3 0
      راننده های خودروهای سنگین بد رانندگی می کنند ولی اسکانیاها هم زیادی تصادفات ناجور دارند. نمی شود بگوییم اتوبوس اسکانیا مشکل ندارد و فقط راننده ها مشکل دارند. وضعیت راننده های اتوبوس های دیگر هم مانند اتوبوس های اسکانیا است ولی تصادفات اتوبوس های دیگر، فجیع نیست.

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین