مهر نوشت:

نجفقلی حبیبی رئیس سابق دانشگاه علامه طباطبایی و فعال سیاسی اصلاح طلب به آینده سیاسی اصلاح طلبان خوش بین است و معتقداست: احزاب اصلاح طلب باید فعال شوند و برای انتخابات مجلس فعالیت کنند.

اهم اظهارات وی  به شرح زیر است:

*افراطی های اصولگرایی هیچ راهی را برای رقبای سیاسی خودشان باقی نگذاشته اند و رقبای خود را از همه جا بیرون کرده اند، در سازمان ها و نهادهای مختلف خیلی موارد استثنایی را می توان دید که از اصلاح طلبان فردی باقی مانده باشد. در اصلاح طلبان هم شاهد تندروهایی بودیم که وقتی جریان های اجتماعی به وجود می آید می شود کسانی را پیدا کرد که هیچ جریان مخالفی را نپذیرند. اما اصلاح طلبان خیلی حکومت دستشان نبوده است.

فضایی که روحانی به وجود آورده است

*مثلا خاتمی 8 سال حکومت را در دست داشته، اما آنقدر تند نبود که اصولگرایان در دولتش نباشند چندین نفراز اصولگرایان معاون وزیر بودند مثلا چیت چیان خودش جزو معاونین بود اینها اصلاح طلبان معتدل هستند که رقبای سیاسی خود را نگه داشته اند و تحمل کردند. الان روحانی می خواهد چنین فضایی را بوجود آورد، به همین دلیل از کارگزارانی ها ها استفاده می کند. البته  روحانی از اصلاح طلبان شاخص استفاده نکرده و اخیرا انصاری را به عنوان معاون پارلمانی خود انتخاب کرده که خیلی کاری در دستش نیست.

* اصلاح طلبان در فضای سختی بودند و برایشان مهم بوده که در یک فضای جدید قرار بگیرند که بتواند جلسات حزبی داشته باشند. گفتگو کنند، روزنامه هاشان فعال باشند، اصلاح طلبان می دانستند خودشان نمی توانند در انتخابات حضور داشته باشند . به خاتمی اجازه ورود ندادند. از هر فعالیتی ممنوع بود. بنابر این نمی توان گفت خیلی اختیار دستشان بود. عارف آن موقع چهره شاخصی برای اصلاح طلبان نبود، یک شخصیت آرامی بوده که پیش خاتمی بوده و در مجمع تشخیص مصلحت هم حضور داشته است.

* عارف با عنوان اصلاح طلب آمد و اصلاح طلب ها از او حمایت کردند. اما اصلاح طلب ها از روحانی هم حمایت کردند و بدون حمایت اصلاح طلب ها روحانی رای نمی آورد. اصلاح طلبان نفوذ معنوی زیادی در کشور دارند اما اصلاح طلبان مصلحت را در این دیدند که از یک نفر حمایت کنند، اگر آقای عارف و روحانی در انتخابات بودند، معلوم نبود که هیچ کدام بتوانند رای بیاورند با موازینی که تعیین شد عارف کنار رفت.

*همه می دانستند سه کاندیدای اصلاح طلبان در سال 84 در رقابت با اصولگرایان اگر یکی می شدند، پیروز می شدند چرا که رای شان بیشتر از اصولگرایان بود. اصلاح طلب ها تجربه انتخابات 84 را داشتند. این تدبیر عقلانی است.

*اصلاح طلبان تشخیص دادند اگر روحانی بیاید بسیاری از مشکلات رفع می شود و باید کاری می کردند. تشخیص دادند عارف کنار برود. اقدام عارف بسیار قابل ستایش و تامل است.

* عارف از قبل گفت، هرچه خاتمی بگوید قبول می کند. آقای خاتمی هم براساس خرد جمعی دید اگر عارف کنار برود، روحانی می تواند موفق باشد. اما اگر می ماند، معلوم نبود روحانی به نفع عارف کنار بکشد. اما این مشخص بود اگر عارف کنار برود، روحانی رای می آورد.

*حرکت عارف، عمل اخلاقی بزرگی  را پایه ریزی کرد و برای سیاستمدارهای بعدی از هر جناحی باید درسی باشد که باید آن را یادبگیرند.

*در اینکه اصلاح طلبان نقش موثری در پیروزی روحانی داشتند،شکی نیست. درست است که  روحانی از اول گفته من اصلاح طلب نیستم، اما همه می دانند که روحانی با حمایت اصلاح طلبان پیروز انتخابات شد.

 نقل یک جمله از عارف

* یک بار در جلسه شورای هماهنگی اصلاحات که حضور داشتند شخص آقای عارف تصریح کرد من در انتخابات هستم، ولی هر وقت خاتمی نظر بدهد آن را عملی می کنم. قطعا خود عارف می خواست در انتخابات حضورداشته باشد و حضورش بازی نبوده است ، حتی در روزهای نزدیک به انتخابات هم با اقبال خوب عمومی روبرو شده بود.اما شرایط به گونه ای بود که حضور روحانی رای آوری بیشتری داشت.

*آنچه از روحانی توقع هست این نیست که به اصلاح طلبان پست بدهد یا ندهد، مهم این است وعده هایی که به مردم داده عملی کند. و از تغییری که صحبت کرده و مردم هم به این اعتبار به او رای دادند، آنها را عملی کند یک آرامش سیاسی در کشور ایجاد شود. کشور  بیش از هر چیز به آرامش نیاز دارد، ما باید اقتصادی پاکی داشته باشیم. باشد. در چند سال گذشته دستگاه حکومت آلوده شد و  شاهد بی تدبیری های زیادی بودیم به گمان من هیچ موازین قانونی که راهنمای دولت باشد نبوده است.

*هنوز که خیلی چیزها در مورد دولت گذشته گفته نشده است. اکنون همه معتقد هستند مشکلات اقتصادی کشور ناشی از تحریم ها نبوده است شاید 30 تا 20 درصد ناشی از تحریم بوده و 70 تا 80 درصد ناشی از بی تدبیری حکومت بوده است که باید این ها جبران شود. در شان یک نظام حکومتی اسلامی نیست که این گونه اختلاس و فساد مالی در آن وجود داشته باشد. به بسیاری از افراد پول هایی داده شده بدون اینکه  هیچ حساب و کتاب و مبنایی داشته باشد. در ایران یک عده برای 5 میلیون تومان مشکل دارند و یک عده پول های میلیاردی دارند. آنچه اصلاح طلب ها توقع دارند این است که روحانی به وعده های خود عمل کند.البته دولت  از افراد با تجربه تشکیل شده است و مردم نیز نشان داده اند که از افراد کارامد استقبال می کنند.

*اصلاح طلبان به دنبال شکستن فضای حاکم بودند و همین برای اصلاح طلبان کافی است که این تغییرات ایجاد شده است. آزادی مطبوعات،  توجه به نهادهای مدنی و توجه به حقوق شهروندی ،اصلاح طلبان به دنبال این ها بودند که این فضاها به وجود آید و حتما که نمی خواهند وزیر و وکیل باشند. اگر هم به دنبال این گونه موقعیت ها هستند برای این است که همین فضاها را به وجود بیاورند. حالا اگر هر کس این ها را محقق کرد ما دستشان را می بوسیم حتی اگر اصولگرایان این کار را می کردند. روحانی و گروهش باید به دنبال این خواست مردم باشند.

 تلاش اصلاح طلبان برای وزارتخانه های آموزشی

*تاکید بر بعضی از افراد به دلیل انباشت مطالباتی است که به روحانی شده است. الان استادهای ما خودشان درخواست وزارت توفیقی را دارند. در واقع روحانی می خواهد فشارها کم شود الان دانشجو و محیط دانشگاهها غیر فعال  شدند کسی باید در این جا باشد که با این فضا آشنا باشد، انتخاب میلی منفرد، یا توفیقی افراطی نیست بلکه یک سنخیت معتدلی است.این دو در زمان خاتمی پارک های علم و فناوری را به وجود آورند که تحول بزرگی بود. برای روحانی مهم بوده کسی بیاید که با این محیط ها که بسیار حساس هستند آشنا باشد چرا که هر اتفاقی برای این وزارتخانه ها  رخ دهد مردم و جوانان ضربه می بینند. بحث اصلاح طلبان برای وزارت خانه نبوده، بلکه بحث تجربه بوده است

فانی که اکنون سرپرست وزارت آموزش و پرورش شده است هیچ وقت حضور فعال در اصلاح طلب ها نداشته ممکن است از نظر فکری و روحی اصلاح طب باشد ولی هیچ وقت فعال سیاسی اصلاح طلب نبوده است. روحانی به لحاظ اینکه از نظر شخصیت سیاسی آدم مطمئنی است و آشنا به وزارت خانه است او را انتخاب کرده است چرا که این وزارت خانه ها سیاست های کلی را برای نظام تعیین می کنند. و خیلی از مسائل اقتصادی ما باید از این راه حل شود یعنی یک طرف قضیه معضلات اقتصادی است اگر این وزارتخانه ها به گونه ای باشد که هم دانش آموزان در آنجا تحصیل کنند و هم به گونه ای تربیت شوند که در آینده کارآفرین شوند و تحصیلاتشان متناسب با شرایط شغلی باشد،بسیاری از مشکلات ما در حیث اشتغال و بیکاری حل می شود. این مسائل سبب شده  که روحانی فانی و یا توفیقی را معرفی کند.

*اصلاح طلبان یک اعتماد عمومی را به همراه خود دارند یعنی این انتخابات نشان داد و خیال بافی هم نیست که از یک اعتماد عمومی برخوردار هستند. اگر در شورا شهر آن چنان که باید موفق نشدند به دلیل رد نامزدهایشان بود. و مایه خجالت است و تجربه بدی به جای ماند و  این جوری خطی برخورد کردن و کاسبی فتنه روش خوبی برای عدم احراز صلاحیت ها نبود. آینده اصلاح طلبان خیلی بهتر خواهد شد به خصوص که فرصت پیدا می کنند در این فضا بیشتر فعالیت کنند. تجربه ما جمع شده است و جوانان ما دیگر تندروی ندارند و یاد گرفتند در جریان عمل، با مسائل با منطق و استدلال برخورد کنند و کشور ما به لحاظ موقعیتی که دارد به صلاحش نیست که دچار تنش های سیاسی و اجتماعی شود و جوانان اصلاح طلب به خوبی این را درک می کنند سعی می کنند با آرامش به خواسته های خود برسند.

 نظر حبیبی درباره  اقدام راستگو

*این آدم با عضویت درحزب می گوید من عضو حزب شما هستم و تابع سیاست های حزب هستم، اما این که در یک حزب باشی ولی سلیقه خودت را اعمال کنید دیگر نمی شود.به نظرمن این حق را ندارد در چند لیست خود را جای دهد وقتی در یک حزب حضور دارد باید در مجموعه کاندیدای حزب عمل کند.این آدم از همان اول حزبش باید به او اعتراض می کرد و اعلام کند تو عضو حزب ما هستی و باید تابع حزب ما باشی.یک زمانی دیگران افراد را درلیست خود جای می دهند که بحث فرق می کند اما یک زمانی  فرد خود را در لیست های دیگر خود را قرار می دهد،  تا رای بیاورد.در مورد خانم راستگو خبر ندارم، اما بعضی ها را شنیدم که  دنبال سهم تبلیغاتی خود بوده و می گویند مرا در لیست خود قراردهید و حتی برای این کار پول هم پرداخت می کنند.اگر یک فردی حزبی باشد نباید این کار را کرده و خود را درلیست های دیگر جای دهد.اعضای  حزب باید در مورد عضوشان تصمیم بگیرند.در مقررات اجتماعی خانم راستگو عضو حزبی است باید در مجموعه کاندیداهای حزب قرار بگیرد. اینکه دیگران این فرد را در حزبشان گذاشته باشند به این معنا  نیست که در انتخاب ها به کس دیگری رای بدهد نیست.در درجه اول تعهدش به حزبش است.

دولت احمدی نژاد خانه احزاب را تعطیل کرد

*متاسفیم دولت احمدی نژاد که به برکت اصولگرایان روی کار آمد خانه احزاب را تعطیل کردند.احمدی نژاد گفت مدیون هیچ کس نیستم اما چه کسی احمدی نژاد را می شناخت.احمدی نژاد نمک نشناس بود.تا زمانی که قانون اجازه می داد ما سعی می کردیم جلسات را تشکیل دهیم.خانه احزاب صنفی است و برای همه است پس باید از همه حمایت کند آقایون گفتند انتخابات شما درست نبوده و یک بار دفتر را پلمپ کردند و بار دیگر وسایل آنجا را ضبط کردند.اما دولت روحانی اعلام کرده به احزاب میدان می دهد. ما از وزارت کشور خواستیم احزاب را متحول کند و در خانه احزاب را باز کند و انتخابات جدید برگزار کند و به خود احزاب هم که اجازه دهد کنگره برگزار کنند و در فضای باز سیاسی فعالیت کنند.آنچه مهم است دولت  روند کمک به احزاب را تسریع کند.

*وزیر کشور وعده نشست های حزبی با احزاب را داده است.در اولویت اول دولت باید خانه احزاب را فعال کند.در حال پیگیری هستیم .در دولت قبل قول دادند وسایل ما راکه  ضبط شده را تحویل دهند،اما خبری نشد. امیدواریم در این دوره پس از اولویت های ضروری در موقع خودش این مساله رابه تاخیر نیندازند  و احزابی که باید شورای مرکزی احزاب هستند مشخص شود و بقیه احزاب  نیز باید تلاش کنند .الان فهمیدیم بدون نظام حزبی نمی شود کشور را اداره کرد.

* کشور باید حزب فراگیر را بپذیرد جبهه مشارکت در زمانش خودش داشت خوب پیش می رفت. به نظر می آید باید از تجربه مشارکت استفاده کرد. عارف در خصوص حزب فراگیر چیزهایی گفته بود ولی خب الان خبری نیست. در هر امری باید از خرد جمعی استفاده کرد. نیروی انسانی و سیاسی در احزاب باید تربیت شود. هرچند که چون در کشور ما احزاب خیلی فعال نبودند، جریان‌های دانشجویی به جایش فعال شدند و افراد بسیاری در کنار تحصیل آموزش سیاسی هم دیدند.حزب باید خودش تشکیلات و آموزش داشته باشد و وقتی هم که بحث تشکیل دولت پیش آمد باید وارد عرصه شود و سعی کند که رای مردم را کسب کند و قدرت و حکومت را به دست بگیرد.

/212 219

 

 

کد خبر 313578

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 4
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۰۶:۳۸ - ۱۳۹۲/۰۶/۲۷
    1 0
    معنی حزب فراگیر یعنی چی ؟؟؟
  • بی نام A1 ۰۸:۱۹ - ۱۳۹۲/۰۶/۲۷
    5 65
    بله موافقم بی بی سی و صدای آمریکا و رسانه های غیر اخلاقی در این راه کمک شما هستند وضعیت حجاب همین رو میگه.
  • رشتیه اصلاح طلب A1 ۰۹:۰۶ - ۱۳۹۲/۰۶/۲۷
    13 1
    اقای حبیبی ایا زنگنه جهانگیری نجفی ابتکار ظریف توفیقی اخوندی سریع القلم انصاری وغیره اصلاحطلب نیستند ؟ما با دست خالی مقابل اصولگرایان تا بن دندان مسلح پیروز شدیم به قول ده نمکی اصلاحطلبان یک خاتمی داشتند که همه با یک اشاره او به نامزد اصلاحطلبان و اعتدالگرایان رای دهند اما اصولگرایان به نظرات مهدوی کنی و محمد یزدی و مصباح اعتنایی نکردند و ساز ناکوک خود را نواختند زنده باد خاتمی پاینده هاشمی خدا حامی روحانی انشاالله
  • دوست A1 ۰۹:۴۶ - ۱۳۹۲/۰۶/۲۷
    4 0
    این هم از آن لافها بود ها .

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین