روزنامه یو اس ای تودی، خبرگزاری فرانسه و نشریه فارین پالیسی از دیدار احتمالی اوباما با حسن روحانی استقبال کردند.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین  روزنامه یواس‌ای تودی در گزارشی تحلیلی با اشاره به احتمال دیدار رییسان جمهور ایران و آمریکا در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک، نوشت: آن بخش از سفر باراک اوباما که بیشترین گمانه‌زنی‌ها را به همراه داشته است بخشی است که در دستور سفر وی قرار ندارد.

این روزنامه آمریکایی در ادامه نوشت: آیا باراک اوباما رییس‌جمهور آمریکا به حسن روحانی رییس‌جمهور ایران سلام خواهد کرد و آیا با وی ملاقاتی خواهد داشت؟ مقامات می‌گویند که ملاقاتی بین اوباما و روحانی برنامه‌ریزی نشده است ولی سران دو کشور تبادل نامه بین دو طرف را تایید کرده‌اند.

از سوی دیگر آنگونه که ایسنا گزارش کرده است خبرگزاری فرانسه در گزارشی تحلیلی با اشاره به این که ایران و آمریکا در حال سبک و سنگین کردن یک ملاقات نزدیک در سطح ریاست‌جمهوری در نشست مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک هستند، نوشت که چنین اقدامی می‌تواند اولین ترک را در 30 سال خصومت بین دو کشور به وجود آورد.

خبرگزاری فرانسه در ادامه این گزارش نوشت: باراک اوباما، رییس‌جمهور آمریکا و حسن روحانی، رییس‌جمهور ایران در گفت‌وگو با رسانه‌های خبری مختلف تبادل نامه بین دو طرف را تایید کرده‌اند، اقدامی که امید به این که دو طرف در راهروهای سازمان ملل نمایشی از احترام متقابل را روی صحنه ببرند افزایش داده است.

جیم والش، محقق برنامه مطاالعات امنیتی MIT در این باره، گفت: گفت‌وگوهای زیادی درباره یک دیدار غیررسمی، برای مثال دست دادن یا خوش و بش کوتاهی در راهروها مطرح شده است. این اتفاق ممکن است بیفتد یا نیفتد. هر دو طرف با ریسک‌هایی مواجهند. این کار مانند تکان دادن پرچم قرمز برای مخالفان داخلی در تهران و واشنگتن است.

خبرگزاری فرانسه نوشت که دلیل این که احتمال ملاقات اوباما و روحانی باعث ایجاد هیجان بسیار شده است، این است که این امر تفاوت فاحشی با نمایش جانبی همیشگی ایران در سازمان ملل داشته است: انتقادات محمود احمدی‌نژاد، رییس‌جمهور پیشین ایران از رژیم صهیونیستی.

این خبرگزاری گزارش داد: رییس‌جمهور آمریکا که در سال 2008 به خاطر پیشنهاد مذاکره با دشمنان آمریکا مورد انتقاد قرار گرفت نیز انتقاداتی را که نتیجه دست دادن با هوگو چاوز، رییس‌جمهور پیشین ونزوئلا بود به خاطر خواهد داشت. اما برخی از ناظران ایران می‌گویند که حتی یک ملاقات سریع بین اوباما و روحانی می‌تواند نیروی محرکی برای مذاکرات هسته‌یی ایران و گروه 1+5 پیش از احیای این مذاکرات در چند هفته آینده باشد.

مجله فارین پالیسی نیز در گزارشی تحلیلی نوشت در حالی که زمان برگزاری مجمع عمومی سازمان ملل هر روز نزدیک‌تر می‌شود، سوالی که ذهن وزیران امور خارجه کشورهای جهان را به خود مشغول کرده است این است که آیا جهان در آستانه یک دستاورد دیپلماتیک با ایران قرار گرفته است؟

مجله فارین پالیسی در ادامه این گزارش نوشت: پاسخ دادن به این سوال و یافتن پاسخ مسلمی برای آن با توجه به فقدان شفافیت درباره این که تصمیم‌گیرنده نهایی در تهران چه کسی است و همین‌طور با توجه به سابقه طولانی شکست توافق‌نامه‌های دیپلماتیک بین ایران و غرب بسیار دشوار است.

این مجله در ادامه نوشت: با این حال دو سه هفته اخیر بسیار دلگرم‌کننده بوده است. هر روز به نظر می‌رسد ایران گام جدیدی برداشته است که ظاهرا تمایلش برای پایان دادن به بن‌بست برنامه هسته‌ای‌اش و رفع تحریم‌ها علیه اقتصاد کشور را نشان می‌دهد.

این مجله در ادامه به فهرست 20 نشانه که نشان می‌دهد دولت ایران این بار درباره اصلاح و آشتی جدی است، پرداخت:

1 - حسن روحانی، رییس‌جمهور ایران قول داده است که تهران هرگز به دنبال تسلیحات هسته‌یی نخواهد بود.

2 - آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر معظم ایران از دیپلماسی با غرب حمایت کرده و گفته است که زمان آن فرا رسیده که کشورش «نرمش قهرمانانه» را اتخاذ کند.

3 - روحانی در مقاله‌ای در روزنامه واشنگتن پست از همتایانش خواست «از فرصتی که نتیجه انتخابات اخیر در ایران است استفاده کنند» و اعلام کرد که دولتش آماده کمک به تسهیل گفت‌وگو بین دولت سوریه و مخالفان است.

4 - فرانسوا اولاند، رییس‌جمهور فرانسه اعلام کرد که در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل با روحانی دیدار خواهد کرد.

5 - ایران یازده زندانی از جمله نسرین ستوده، وکیل حقوق بشر را آزاد کرد.

6 - روحانی و باراک اوباما، رییس‌جمهور آمریکا نامه‌هایی رد و بدل کردند که به گفته رییس‌جمهور ایران «می‌تواند گام‌هایی کوچک و ظریف برای یک آینده مهم باشد».

7 - روحانی مسوولیت مذاکرات هسته‌ای کشور را به جواد ظریف، وزیر امور خارجه‌اش که از احترام بالایی برخوردار است، داد.

8 - ظریف مدت کوتاهی پس از به دست گرفتن کنترل پرونده هسته‌یی ایران در حساب توییترش سال نوی کلیمیان را تبریک گفت.

9 - روحانی نیز در حساب توییتر خود برای کلیمیان سال خوبی را آرزو کرد. (تنها عضو کلیمی پارلمان ایران نیز در سفر روحانی به نیویورک، وی را همراهی می‌کند).

10 - دولت ایران کمی از شدت حصر خانگی میرحسین موسوی و مهدی کروبی کاست و اعلام شد که پرونده آن‌ها به دست شورای عالی امنیت ملی ایران سپرده خواهد شد.

11 - روحانی نشان داد که به کاهش محدودیت‌های اینترنتی تمایل دارد و گفت که «در عصر انقلاب دیجیتالی نمی‌توان در یک قرنطینه زندگی کرد».

12 - کاربران ایرانی توانستند مدت کوتاهی بدون استفاده از فیلترشکن به سایت‌های توییتر و فیس‌بوک دسترسی پیدا کنند گرچه این محدودیت‌ها بلافاصله برقرار شد و مقامات ایرانی آن را نتیجه یک مشکل فنی دانستند.

13 - روحانی گفت که مایل است تنش‌ها بین آمریکا و ایران را کاهش دهد و روابط پرتنش دو کشور را زخمی قدیمی خواند که باید بهبود یابد.

14 - روحانی مذاکرات برای پایان دادن به بن‌بست برنامه هسته‌ای‌ ایران را خواستار شد ولی تاکید کرد که آمریکا باید گام اول را بردارد.

15 - روحانی کابینه‌ای را منصوب کرد که عموما از افراد میانه‌رو ساخته شده‌اند و بسیاری از آن‌ها وزیران پیشین علی‌اکبر رفسنجانی، رییس‌جمهور پیشین ایران هستند.

16 - روحانی استفاده از تسلیحات شیمیایی در سوریه را محکوم کرد و از جامعه بین‌المللی خواست با همه توان مانع استفاده از تسلیحات شیمیایی در هر نقطه از جهان به ویژه در سوریه شوند. وی در عین حال تاکید کرد که خاورمیانه به یک جنگ دیگر نیازی ندارد و هر اقدامی در قبال سوریه باید بر اساس قوانین بین‌المللی باشد و به ثبات بیش‌تر در منطقه و کاهش تروریسم منجر شود.

17 - روحانی در یک سخنرانی خطاب به فرماندهان سپاه انقلاب اسلامی ایران گفت که ایران همواره از هر کسی که مردم سوریه به عنوان رهبرانش انتخاب کنند حمایت خواهد کرد حتی اگر آن شخص بشار اسد نباشد.

18 - روحانی آزادی بیش‌تری برای ایرانیان را خواستار شد و گفت که یک دولت قدرتمند و کارآمد دولتی نیست که در همه چیز دخالت کند و کنترل همه امور را در دست داشته باشد و زندگی مردم را محدود کند و در زندگی خصوصی دخالت کند.

19 - ایران شش شهروند اسلواک را که به جرم جاسوسی دستگیر شده بودند آزاد کرد.

20 - پادشاه عمان اولین رهبر خارجی بود که پس از به قدرت رسیدن روحانی به ایران سفر کرد و گمانه‌زنی‌ها در رسانه‌های ایران را درباره این که وی ممکن است میانجی مذاکرات بین ایران و غرب درباره برنامه هسته‌یی تهران باشد افزایش داد.

فارین پالیسی در ادامه این گزارش نوشت: این سوال مطرح است که آیا این اقدامات نشان دهنده یک تغییر اساسی در رویکرد استراتژیک است و یا تلاشی برای کاهش محدودیت‌های بین‌المللی در عین پیشبرد برنامه هسته‌یی ایران است. باید به خاطر داشت که روحانی در یک سخنرانی در سال 2004 توضیح داد که ایران چگونه توانسته بود در عین پیشبرد برنامه هسته‌یی‌اش با غرب تعامل داشته باشد.

219219

 

 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 314025

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 2 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 18
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • علی A1 ۱۰:۴۰ - ۱۳۹۲/۰۶/۳۰
    35 18
    این دیدار میتونه پیام ها صلح طلبی ایرانو به دنیا برسونه ، صرف دیدار با اوباما آرزوی ما نیست
    • بی نام A1 ۲۰:۳۳ - ۱۳۹۲/۰۶/۳۰
      9 5
      اینایی که منفی دادن دنبال جنگ هستن؟!
  • بی نام A1 ۱۰:۴۵ - ۱۳۹۲/۰۶/۳۰
    24 1
    حسن موچکریم
  • امید A1 ۱۱:۱۴ - ۱۳۹۲/۰۶/۳۰
    27 1
    روحانی مچکریییییییییییییییییییییم
  • جوکر A1 ۱۱:۱۵ - ۱۳۹۲/۰۶/۳۰
    28 0
    امیدوارم رابطه مون واقعا خوب بشه.
  • امیر علی A1 ۱۱:۱۷ - ۱۳۹۲/۰۶/۳۰
    33 0
    سلام بر صلح . سلام بر آزادی . به امید ایرانی آباد
  • زهرا IR ۱۱:۲۰ - ۱۳۹۲/۰۶/۳۰
    26 2
    بابا روحانی جان بده اون دست قشنگه رو و قال قضیه رو بکن!!!!
  • بی نام IR ۱۳:۰۲ - ۱۳۹۲/۰۶/۳۰
    126 3
    اگر تندروهای داخلی بگذارند همه چی خوب میشه ای خدا
    • بی نام IR ۱۵:۱۸ - ۱۳۹۲/۰۶/۳۰
      65 2
      با اینکه خیلی افسرده ام سالهاست از دل شاد نشده ام و همیشه در غم 8 سال جوانی ام هستم که سوخت ولی نمی دانم چرا با خواندن این مطالب دلم لرزید ........ لرزشی که کمی برنگ امید بود.......... سالهاست که دلم یک اتفاق خوب می خواهد
  • مجید استقلالی 444 IR ۱۴:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۶/۳۰
    33 2
    مردم ایران موافق مذاکره با آمریکا هستند و ما از مذاکره پشتیبانی میکنیم
    • رضا IR ۱۸:۴۰ - ۱۳۹۲/۰۶/۳۱
      1 2
      از طرف خودت حرف بزن یا حداقل از طرف 50درصدی که به روحانی رای دادن. ما که رای ندادیم مخالفیم
  • بی نام IR ۱۴:۴۲ - ۱۳۹۲/۰۶/۳۰
    21 0
    کار به کاردان سپرده شده و مردم به اینده امیدوارتر و احساس غرور میکنند .
  • ماهان IR ۱۵:۱۸ - ۱۳۹۲/۰۶/۳۰
    18 0
    امیدوارم همه دنیا بفهمن که ما با القاعده و طالبان تفاوت زمین تا آسمان داریم.چون چیزیه که واقعا غربی ها درباره ما فکر میکنن که البته تاثیرات تبلیغات دروغ برخی از رسانه های غربیه که گاها بعضی از مسئولین با تندروی هاشون خوراک خوبی به این رسانه ها میدن و تغذیشون میکنن.
  • مستاجر A1 ۱۵:۳۰ - ۱۳۹۲/۰۶/۳۰
    57 0
    آقا جان ما فقط صلح می خواهیم و آرامش روح و روان.
  • ماجد A1 ۱۸:۵۳ - ۱۳۹۲/۰۶/۳۰
    19 2
    در زمین کشتی هم رقبا میتوانند با هم دست بدهند این امر میتواند موجب آن شود که قاعده ورزش را بر اساس احترام متقابل بپذیرند / بر خلاف کشتی کج که از ابتدا با دشنام و تحقیر حریف وارد رینگ میشوند. البته قرار نیست کسی در زمین کشتی حریف را نابود کند . بلکه باید با استفاده از تجربه و تاکتیک از یکدیگر امتیاز بگیرند و بهتر آنست که در رویارویی با حریف قدرتمند به نتیجه مساوی رضایت دهند. اخلاق پهلوانی حکم میکند که به حریف خود احترام بگذاریم . اگر دستی دراز شد و طرف مقابل از این کار امتناع کرد نوعی بی اخلاقی را نزد تماشاچیان به نمایش میگذارد. که به گمان بنده اگر چنین رودر رویی صورت بگیرد بهتر است برخوردی متناسب با شان ملت ایران از طرف تیم ایرانی به نمایش گذاشته شود.
    • بی نام A1 ۲۰:۱۷ - ۱۳۹۲/۰۶/۳۰
      9 0
      قشنگ گفتی
    • مرتضی IR ۰۵:۲۱ - ۱۳۹۲/۰۶/۳۱
      4 0
      جناب ماجد نه در فرهنگ ایران چنین چیزی مرسوم است و نه در فرهنگ اسلام که اگر دستی دراز شد آن را پس بزنی امااااا فراموش نشود که با افرادی که خود تصمیم گیرنده نیستند و صهیونیست ها برای ایشان تصمیم می گیرند نمی شود با اطمینان از اینکه از پشت خنجر نزنند دست دوستی داد .فراموش نشود در شرایطی که ایران به درستی بنیانگذار فرهنگ گفتگوی تمدن ها بود از سوی همان افرادی که یک عده برای ایشان غش و ضعف می کنند محور شرارت نامیده شد .
  • بی نام A1 ۰۴:۴۰ - ۱۳۹۲/۰۶/۳۱
    5 0
    جنگ ودعوا یعنی فقروفلاکت .شما ازیک خانواده درنظر بگیرید تا برسه به جنگ بین دوکشور هروقت پدرومادرباهم دعوا دارن خانواده با چه مشکلاتی روبروست ولی وقتی آشتی ودوستی هست چه صفایی داره پس بیایید برای یک بارهم شده باهم آشتی بادنیا راتجربه کنیم . به خاطرخدا