روزنامه تهران امروز نوشت:

خبرهای آلودگی موادغذایی یکی یکی از راه می‌رسند. یک روز خبر آلودگی برنج‌های وارداتی رسانه‌ای می‌شود، یک روز خبر آلودگی سبزیجات کشت شده در مناطق جنوبی‌تهران، یک روز خبر سبزیجات و آب آلوده و آخرین خبر از آلودگی مرغ‌های عرضه شده در تهران حکایت دارند. خبری که حسین صفایی،‌ مدیرعامل سازمان میادین و تره‌بار تهران در هفتمین جلسه شورای چهارم شهر تهران آن را به زبان آورد. پیش از این نیز معصومه ابتکار، عضو شورای سوم شهر تهران و رئیس فعلی سازمان محیط‌زیست، از آلودگی موادغذایی همچون میوه و سبزیجات به سرب خبر داده بود و از وجود مقادیر بالای سرب در مرغ‌های عرضه شده در تهران ابراز نگرانی کرده بود. خبری که وزارت بهداشت درخصوص آن نه موضع مثبت گرفت و نه منفی. سکوت تنها عکس‌العمل وزارت بهداشت در این باره بود. روز گذشته اما این خبر برای بار دوم توسط مدیرعامل سازمان میادین و تره‌بار تهران عنوان شد. به گفته وی مرغ‌هایی که در تهران عرضه می‌شود اگرچه هورمونی نیستند اما دارای 47درصد سرب و 17 درصد کادمیوم هستند که این ارقام نتیجه آزمایش‌هایی است که درآزمایشگاه طرف قرار داد سازمان دامپزشکی کشور انجام شده است. وی با اشاره به آلوده بودن پیاز نیز گفت:‌ پیاز از جمله آلوده‌ترین محصولات به سرب و نیترات است که به تهران وارد می‌شود.

اما ظاهرا با وجود هشدارهای گاه و بیگاهی که درخصوص وجود فلزات سنگین در موادغذایی از سوی کارشناسان داده می‌شود قرار نیست وزارت بهداشت در این باره اظهارنظر کند. انگار باید منتظر بود تا ماجرای برنج‌های آلوده دوباره تکرار شود. مسئولان وزارت بهداشت با بی‌اطلاعی از وجود چنین آلودگی‌هایی در مرغ و پیاز از اساس قضیه را منکر می‌شوندو محتاطانه با این موضوع برخورد می‌کنند. دکتر ایرج خسرو نیا، رئیس جامعه متخصصان داخلی یکی از این افراد است. وی با بیان این نکته که چیزی در این خصوص نشنیده و مسئله آلودگی مرغ‌ها به سرب موضوعی جنجالی است حاضر به مصاحبه با تهران‌امروز نشد.

 

آلودگی‌های محیطی مقصر اصلی هستند

دکتر آراسب دباغ مقدم،دامپزشک و متخصص صنایع غذایی درخصوص چگونگی جذب سرب به بدن طیور به تهران امروز می‌گوید:‌ سرب معمولا از طریق محیط جذب بدن می‌شود و این آلودگی‌ها معمولا در مرغداری‌هایی دیده می‌شود که در کنار بزرگراه‌ها، فاضلاب‌های صنعتی و کارخانجات احداث شده‌اند. مثلا فاضلابی که از کارخانه‌های رنگسازی وارد محیط می‌شود دارای مقادیر بالایی آلودگی فلزات سنگین است و مرغ‌ها با آشامیدن آب حاصل از این فاضلاب‌‌ها به سرب و دیگر فلزات سنگین آلوده می‌شوند.به گفته وی لوله‌های سربی داخل زمین نیز یکی از منابع آلوده‌کننده‌ای هستند که با آب‌های زیر زمینی در تماس هستند و از جمله مواردی هستند که آلودگی‌های سربی آب را رقم می‌زنند. با این وجود گیاهان و دانه‌های خوراکی نیز که در خاک‌های آلوده به سرب ناشی از فعالیت کارخانه‌های صنعتی پرورش پیدا کرده‌اند نیز می‌توانند از جمله راه‌های آلوده‌کردن طیور به فلزات سنگین باشند اما با وجود مشکلاتی که ممکن است دان آلوده برای طیور ایجاد کند، بعید است مرغداران از دان‌های آلوده برای طیورشان استفاده کنند. ‌ دباغ مقدم درخصوص کاهش اثرات سرب و دیگر فلزات روی بدن مرغ می‌گوید:‌ مرغ‌های گوشتی به این دلیل که ظرف مدت 35 تا 50 روز به مرحله رشد و در نهایت عرضه در بازار می‌رسند فرصتی برای بروز عوارض ناشی از وارد شدن فلزات سنگین به بدن ندارند ضمن این که برای پرورش دهنده نیز از نظر مالی صرف نمی‌کند که برای دفع این مواد از بدن مرغ هزینه کند.

وی با اشاره به این نکته در حال حاضر دنیا به سمت تولید محصولات ارگانیک می‌رود، تاکید می‌کند:‌امروزه د ردنیا بخصوص اتحادیه اروپا به سمت پرورش مرغ ارگانیک پیش می‌روند که به دلیل شرایط ویژه‌ای که در آن پرورش پیدا می‌کنند هیچ‌گونه ماده شیمیایی در بدنشان وجود ندارد این روش اگر چه هزینه بر است اما سلامت انسان‌ها را تامین می‌کند.

 

بی‌توجهی به سلامت شهروندان

ظاهرا استفاده ازسم‌های غیراستاندارد به روالی طبیعی در کشورمان تبدیل شده است. چندی قبل رسول خضری، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در این باره گفته بود:‌ در کشور ما از سم‌های فاقد استاندارد برای آفت‌زدایی استفاده می‌شود و بسیاری از میوه‌ها و سبزی‌های مصرفی نیز باید از سبد غذایی خانوار حذف شوند اما این موضوعی است که نه می‌توان آن را انجام داد و نه می‌توان نسبت به آن بی‌تفاوت بود. رسول خضری درخصوص آلودگی مرغ‌ها به سرب و کادمیوم نظری بر خلاف دامپزشکان دارد، او می‌گوید:‌ مشکل آلودگی مرغ‌ها به سرب از دانه ایی است که به عنوان غذای اصلی به آنها داده می‌شود. دانه‌های مورد استفاده آلوده به سرب هستند زیرا با دستگاه‌های آغشته به سرب تولید می‌شوند. به این ترتیب گوشت مرغ آلوده به سرب بوده است و با خوردن آن این ماده سرطان‌زا وارد بدن انسان می‌شود.

خضری با اشاره به این نکته که کمیسیون بهداشت بارها و بارها نسبت به این وضعیت هشدار داده اما اقدامی برای رفع آن انجام نشده، می‌گوید: وزارت بهداشت و درمان و جهاد کشاورزی باید نسبت به وضعیت سلامت مرغ توجه کنند. وی با اشاره به تحقیقی که چندی قبل توسط شورای شهر تهران انجام شد می‌گوید:‌در تحقیقی که از سوی شورای شهر تهران در زمینه کودهای شیمیایی و سموم نباتی انجام شد معلوم شد که این کودها آلوده به نیترات و فلزات سنگین هستند و در سبزیجات برگ پهن مانند کاهو باقی می‌ماند و به محض ورود به بدن موجب بروز سرطان می‌شوند.

دکتر عزیز خانی نیز با اشاره به این نکته که مشکلاتی که در دام و طیور وجود دارد بلافاصله به انسان منتقل می‌شود، به تهران امروز می‌گوید: مرغ‌ها اگر چه دارای مشکلات هورمونی نیستند اما نحوه کشتار صنعتی آنها به گونه‌ای است که مرغ در هنگام ذبح شدن استرس بالایی را تحمل می‌کند و این استرس وارد تمام اندام وی می‌شود. همین مرغ هنگامی که توسط انسان مصرف می‌شود مقادیر زیادی استرس و اضطراب را وارد بدن می‌کند و همین اضطراب بیماری‌های فراوانی را به بدن مصرف کننده وارد می‌کند. به گفته وی بهترین نوع مرغ، مرغی است که در محیط طبیعی رشد کرده و مدت زمان رشد وی نه به گونه صنعتی که به روش طبیعی است و ذبح وی نیز بر اساس اصول اسلامی است در این صورت نه تنها مواد مضر ناشی از استرسی که به مرغ‌های با کشتار صنعتی مشاهده می‌شود در بدن این مرغ‌ها وجود ندارد بلکه می‌توان از نحوه تغذیه و سلامت و نوع کشتار آنها مطمئن بود.

مرغ‌های آلوده موضوعی است که می‌تواند‌آلودگی آنها به تخم‌مرغ‌ها نیز سرایت کند. موضوعی که اگر به سرعت تدبیری برای آن اندیشیده نشود - طبق روال چنین موضوعاتی دستخوش تکذیب‌های سفت و سخت وزارت بهداشت و دامپزشکی و... نشوند - مشکلات زیادی را درخصوص سلامتی شهروندان به وجود می‌آورند. این هشدار را می‌توان درخصوص آلودگی هوای تهران و ابتلای بالای شهروندان به سرطان و مرگ و میرهای بالای ناشی از آلودگی هوا مشاهده کرد. موضوعی که اگر با تدبیر به موقع مسئولان و تکذیب‌های پیاپی روبه‌رو نمی‌شد الان راه‌حلی برای آن اندیشیده شده بود و دیگر نگرانی از بابت آلودگی‌های پاییز و زمستان تهران وجود نداشت. ظاهرا پس از سکوت وزارت بهداشت در این خصوص تنها راه، نخریدن مرغ‌های آلوده‌ای است که مهر تایید وزارت بهداشت را دارند و بس.

۴۷۴۷

کد خبر 314628

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 38
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۰۵:۲۴ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
    90 13
    آلوده باشه یا نباشه، مجبوریم بخوریم! نخوریم میمیریم !!!
    • بی نام A1 ۰۸:۱۹ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
      61 0
      آقایون یهو به مردم ایران بگن مرگ و یا کوفت تناول کنن! والا با این مرغاشون!!!
    • بهنام IR ۱۰:۰۰ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
      4 6
      نخوری نمیمیری . من به مدت 6 ساله مرغ نخوردم نه اینکه پواشو نداشتم ، به خاطر اینکه میدونم هورمونهایی که به مرغ میزنن بسیار خطرناکه ( وچه بسا سرطانزا) .
    • محسن IR ۲۰:۰۲ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
      7 3
      آقا بهنام مرغ نمیخوری آب که دیگه میخوری و همچنین برنج اینارم نخوری هرچی که بخوری به نحوی با این آلودگیا درتماس بوده پس چرند نگو و منم منم در نکن
  • کاظم IR ۰۵:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
    162 1
    تزریق سرطان به مردم تا کی ؟
    • بی نام A1 ۰۷:۱۱ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
      62 6
      تا وقتی دکتر ها جیب هایشان پر پول شود .فک کردید وزارت بهداشت چرا سکوت کرده چون اگه این همه سرطانی تو کشور نباشه دکتر ها از کجا پول دربیارن ویلا بسازن
  • بی نام A1 ۰۵:۳۴ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
    63 6
    اطلاعات و ارقام را درستتر اعلام تا بفهمیم - یعنی چی 47 درصد مرغ سربه!!!!
    • تعطیل A1 ۰۶:۲۰ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
      67 2
      یعنی 53 درصدش گوشته!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • سعيد IR ۱۱:۰۰ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
      7 0
      بابا 50ppmيعني 50 قسمت در ميليون .50درصد سرب را سريعاً اصلاح كنيد
  • بی نام IR ۰۵:۳۵ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
    10 92
    در مورد كالباس هيچ موج آلودگي هيچ وقت نبوده است و موج خبري بي اساس است. محض اطلاعتان اگر آب شرب شهري در حد استاندارد ملي نيترات و نيتريت داشته باشد(يعتي 50 و 3 ppm) مقدار نيتريت دريافتي نهايي بدن از آب شرب در طول سال 57 برابر نيتريت دريافتي از كالباس است (با توجه به سرانه مصرف 4 كيلوگرمي سوسيس و كالباس ونياز بدن به 8 ليوان آب در روز). سرانه مصرف كشور آلمان 55 كيلوگرم در سال است. اگر كالباس سرطان زا بود مطمئن باشيد اول از همه آلماني ها يك فكري برايش مي كردند. پزشكان ما هيچ اطلاعي از تغذيه ندارند حتي يك مقاله درست و حسابي نخوانده اند و نظر مي دهند. من خودم شخصا 18 سال است كه در يك كارخانه سوسيس و كالباس كار مي كنم و هفته اي 2 الي 3 بار از محصولات خودمان خودم و خانواده ام مصرف مي كنند.
    • بی نام A1 ۰۶:۰۰ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
      67 3
      شما نمیخواید مارک کارخانه اتان را هم بگید که احیانا براتون تبلیغ بشه ؟!
    • بی نام A1 ۰۶:۱۴ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
      52 2
      ﺍﺳﺘﺎﺩ ﻣﯿﺸﻪ ﺑﻔﺮﻣﺎﯾﯿﺪ ﺍﺯ ﭼﻪ ﻣﻮﺍﺩ ﺍﻭﻟﯿﻪ ﺍﯼ ﻭﭼﻪ ﻧﮕﻬﺪﺍﺭﻧﺪﻩ ﺍﯼ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﻣﯽ ﻓﺮﻣﺎﯾﯿﺪ ؟ﻏﯿﺮ ﺍﺯ ﮔﻮﺷﺖ ﺻﻨﻌﺘﯽ ﮐﻪ ﺑﺮﺍﯼﺧﻮﺭﺍﮎ ﺩﺍﻡ ﻫﺴﺖ ﻭﺍﺣﺘﻤﺎﻻ ﺗﺎﺝ ﺧﺮﻭﺱ ﻭﮔﻮﺷﺖ ﺻﻮﺭﺕ ﮔﺎﻭ ﻭﺷﺘﺮ ﻭﺷﺘﺮ ... ﭼﻪ ﭼﯿﺰﯼ ﺩﺭﻣﺎﻥ ﮐﺎﻟﺒﺎﺱ ﻫﺴﺖ ﻭﭼﻪ ﻣﻘﺪﺍﺭ ﻣﻮﺍﺩ ﺍﻓﺰﻭﺩﻧﯽ ﻣﺼﺮﻑ ﻣﯽ ﺷﻮﺩ . ﺩﻧﯿﺎ ﺑﻪ ﺳﻤﺖ ﻋﺪﻡ ﻣﺼﺮﻑ ﺍﯾﻨﻄﻮﺭ ﭼﯿﺰﻫﺎ ﻣﯿﺮﻩ ﻫﺎ!!!
    • مهران IR ۰۶:۳۱ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
      41 2
      کارخونه شما رو نمیدونم مورد داشتیم ازمایش کردن از تو کالباس سلولهای رحم گاو بیرون اوردن گاو مرده خر مرده کلهم کالباس میکنن بعضی دوستان،شما مال کدوم کارخونه ای بگو از اونجا خرید کنیم لااقل
    • نجیب IR ۰۷:۳۵ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
      32 1
      خواستم بپرسم شما می دانید که این نیسان های داخل شهر که جلوی مغازه های مرغ فروشی توقف کرده و امعا و احشام مرغها را خریداری و در بدترین و کثیف ترین حالتها حمل میکنند و بوی گند تعفن مخصوصا در تابستان ها تمام خیابان را فرا می گیرد کجا می روند؟ احیانا نمی آیند به همان کارخانه ای که شما کار میکنید؟ بنده خود به طور اتفاقی وارد یک کارخانه تولید کالباس و سوسیس شدم و چیزهایی را مشاهده کردم که الان حدود 10 سال است خودم و تمام و اطرافیان و فامیل را از خوردن حتی یک لقمه از این محصولات بر حذر می دارم. در ضمن بنده با توجه به تجربیاتم باید بگویم که نظارت بهداشتی بر روی محصولات غذایی و گوشتی در آلمان و اتحادیه اروپا به هیچ وجه قابل مقایسه با اینجا نیست.در ضمن اثرات کالباس بلند مدت است و موج آلودگی بی معنیه
  • بی نام A1 ۰۵:۳۸ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
    47 0
    نتیجه این بی توجهای ها و ارزش قایل نبودن برای جان مردم میشود انواع سرطانها.
  • بی نام A1 ۰۵:۴۰ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
    45 0
    هر چقدر هم بگن مسئولین گوش نمیدن که!!!! در مورد برنج مثلن چیکار کردن؟؟!!!
  • بی نام A1 ۰۵:۴۲ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
    26 0
    نوش جان !
  • مجید IR ۰۵:۵۳ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
    42 3
    حالا که همه خوراکی ها آلوده هست مرگ بخوریم بهتره!!!
  • دانشجو ي جديد الورود IR ۰۶:۰۵ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
    52 1
    فقط بفرماييد ما چي كار كنيم تا 4 سال ديگه در اثر بيماري ناشي از آلودگي مواد خوراكي و آب و هوا و پارازيت و... نميريم و اين مدرك وامونده رو بگيريم و سر بلند بريم پيش خدا !!!! خخخخخخخخخ
    • کاظم IR ۰۷:۴۹ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
      16 0
      دمت گرم خیلی خندیدم . عالی بود
  • على A1 ۰۶:۱۴ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
    12 6
    اگر %50 در صد يك مرغ سرب باشد با توجه به وزن مخصوص سرب فقط يك ران مرغ بأيد دو كيلو وزن داشته باشد اصلاً زمينى را سراغ داريد كه ٪50 خاكش سرب باشد. قيمت جهانى سرب چند برابر قيمت مرغ است.
  • بی نام IR ۰۶:۲۴ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
    14 0
    لطفا خبر انلاین از وزارت بهداشت به صورت جدی موضوع را دنبال کند علاجه واقعه قبل از وقوع باید کرد
  • مظفر IR ۰۶:۳۰ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
    13 0
    نخوریم تا دست این دلالهای از خدا بی خبر کوتاه بشه تا بدونن جنس بنجول نمیتونن به ما بندازن اونم چند برابر قیمت.
  • سعید A1 ۰۶:۳۴ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
    20 0
    50 درصد مرغ که سربه، 50 درصد دیگه اش هم که آب بسته شده توسط فروشنده ی محترمه که این 50 درصد آب خودش 50 درصد سرب داره/ یعنی مجموعاً 75 درصد مرغ سربه
  • بی نام A1 ۰۶:۳۹ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
    16 1
    بفرمایید شمش سرب و کادمیوم تولید می کنند! این که از عیار معدن سرب هم بالاتره. چرا در متن خبر و آمارتون دقت نمی کنید؟
  • بیتا IR ۰۶:۴۳ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
    20 0
    آقا همه چی آلوده است سبزی کاهو مرغ پیازسیب زمینی و..... چی بخوریم مریض نشیم. آقای وزیر بهداشت یه کاری کن واسه این کودها و آلودگی ها. بخدا گناه داریم
  • بی نام A1 ۰۶:۴۶ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
    10 0
    احتمالا منظور 50 قسمت در ميليون (پي پي ام) بوده است . شايد خبرنگار در گزارش اشتباه كرده است. لطفا بررسي و تصحيح نماييد تا شبهات از بين برود.
  • قدرت A1 ۰۷:۰۱ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
    25 0
    اگر در یک کشور اروپائی این مسئله عنوان میشد تمام رسانه ها آنرا پیگیری میکردند ومسئولین را وادار به پاسخگوئی میکردند ولی متاسفانه اینجا فورا ربطش میدهند به امنیت ملی!!
  • بی نام A1 ۰۷:۰۹ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
    8 0
    جناب علی عزیز منظور 50 درصد ماکزیمم سربی است که در گوشت مرغ می تواند ذخیره شود و مقدار مجاز آن حتما زیر 20 درصد است و همه اینها به یک اصل ساده برمی گردد در دنیای امروز از مهمترین شاخصهای توسعه سیستم جمع اوری و تصفیه فاضلاب و پسماندهای خانگی،صنعتی وکشاورزی است اما مع الاسف حدود 90درصد فاضلابها در ایران بدون تصفیه در محیط زیست رها می شود ان روزها تمام مشکل و فکر ذهنی مردم ما شده پراید و گوشی موبایل تا خدای نکرده سرطان بگیرند و قیمت ده تا پرایدو خرج کنند و فاتحمه صلوات
  • سعید IR ۰۷:۵۶ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
    7 0
    لطفا سازمانی یا اداره ای جهت جلوگیری از توزیع و تحقیق در رابطه با محصولات سرطان زا تاسیس کنید.اعم از مواد غذائی و شوینده جات
  • علی مهندس بهداشت محیط US ۰۸:۳۲ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
    11 0
    من خودم بازرس بهداشتم وبه این نظراعتقاددارم که اگرمی خواهیم ازاین اتفاقات نیافتدوکنترل وسطوح نظارتی افزایش یابدبایداداره کل مهندسی بهداشت که به صورت مستقل عمل کندوتام الاختیارباشداحداث شودمن درکارم این قبیل مشکلاتوزیادتجربه کردم مدیران پزشکندواکثرافاقددانش
    • بی نام A1 ۱۱:۴۹ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۷
      1 0
      البته مشکل زیر میزی هم هست
  • مهران IR ۰۸:۴۰ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
    3 0
    وقتی می گویند مرغها 50 درصد سرب دارند یعنی چه اگر این سخن علمی است و توسط مرجع معتبر گفته شده که صحیح نیست و اگر توسط یک منبع فقط از روی یک نتیجه آنالیز گفته شده است باز هم غلط است مگر می شود 50 درصد مرغ سرب باشد احتمالا میزان سرب موجود در گوشت مرغ های کشتار تهران 50 درصد میزان مجاز است که این امر گر چه نباید به این حد باشد ولی با توجه به اینکه برای میزان فلزات سنگین در مواد غذائی حد نهائی مشخص شده است با این میزان هیچ عملی نمی توان انجام داد زیرا میزان در حد مجاز است البته اگر 50 درصد حد مجاز باشد.
  • حسین A1 ۰۹:۱۴ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
    3 0
    عزیزان واقعا از شنیدن موضوع سرب اینهمه نگران شدید؟ پس بهتره نگم که مرغداران عزیز چند روز قبل از تخلیه مرغها سنگ آهک خرد شده قاطی دون مرغ میریزن که وزن بالاتری بگیرن و یا تریاک میدن که شبانه روز مرغها غذا بخورن،بهتره نگم که انواع و اقسام انتی بیوتیک ها بی حساب و کتاب تزریق میشه که اخرش میره تو بدن مردم بیچاره،بهتره نگیم میوه و سبزیجاتی که همیشه توصیه میشه واسه جلوگیری از سرطان الان شده از عوامل اصلی سرطان زایی بخاطر اینهمه کود شیمیایی و سمپاشی روزانه که خدا شاهده اگه مثلا خیار درختی حتی اگه سه چهار متوالی سمپاشی نشه بهش افت میزنه،خبرانلاین من شمالیم و اصالتا روستایی،بخدا اگه بخوام غلو کرده باشم دیدم که میگم،لطفا چاپ کن،وضعیت پرورش ماهی که واقعا وحشتناکه ما سالهاست ماهی مصرف نمیکنیم
  • حسن IR ۱۰:۱۵ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
    2 1
    با این وضع گرونی اصلا مردم مرغ گیرشون میاد بخورن که سرب داشته باشه،از سفره ما که خیلی وقته پرواز کرده
  • بی نام A1 ۱۱:۱۴ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
    3 0
    بنظر نمیاد مطلب عنوان شده درست باشه. یا 50 درصد مرغها سرب دارن یا مرغها احتمالا 50 پی پی ام سرب دارن.
  • سحر IR ۱۱:۱۵ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
    5 0
    یه دفه بگن سم بخورین والا اونطوری آدم راحت تر میمیره و هزار جور درد و مرض نمیگیره.۴۷٪سرب!!!!!!!!!!!!!!
  • بی نام A1 ۰۲:۳۰ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۸
    0 1
    واقعا؟؟؟؟؟؟

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین