روزنامه آلمانی "زود دویچه" در تفسیری می‌نویسد که رهبری اسرائیل از حل مناقشه اتمی ایران نگران است.



به گزارش رادیو دویچه وله این تفسیر می‌نویسد: «علت این امر نگرانی  اورشلیم است که مبادا تهران بار دیگر در حال بازی در دو زمین باشد. از سوی دیگر  بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، نگران چیز دیگری است که ربط چندانی به ایران ندارد بلکه بیشتر با خود او و نقشی در پیوند است که او در گزینه‌های عملی در صحنه سیاست جهانی می‌تواند ایفا کند.»


پتر مونش، مفسر "زوددویچه"، می‌نویسد که هنوز چند لحظه‌ای از نطق روحانی در صحن اجلاس عمومی سازمان ملل متحد نگذشته بود که غرش واکنش‌ها از اورشلیم برخاست. نتانیاهو با اشاره به سخنان روحانی ‌گفت: «چنان‌که انتظار می‌رفت، نطقی بود سالوسانه و فریبکارانه.»


پیش از این حمله شدید رهبری اسرائیل علیه سخنان روحانی، نتانیاهو طی بیانیه‌ای از شرکت‌کنندگان در اجلاس عمومی سازمان ملل خواسته بود که مبادا مقهور لبخند روحانی شوند. به محض این‌که رئیس‌جمهور ایران پشت تریبون سازمان ملل قرار گرفت، هیأت نمایندگی اسرائیل جلسه را ترک کرد.

ولی این اقدام، این مرتبه نه تنها با اقبال دیگران روبه‌رو نشد، بلکه انتقادهایی را نیز در اردوگاه دولت اسرائیل برانگیخت. یائیر لاپید، وزیر امور دارایی در کابینه دولت، در واکنش به ترک هیأت نمایندگی این کشور به هنگام سخنرانی روحانی به عنوان هشدار گفت: «اسرائیل نباید در جایگاه یک امتناع‌کننده همیشگی مذاکره قرار گیرد، به عنوان کشوری که هیچ علاقه‌ای به راه‌حل‌های مسالمت‌آمیز ندارد.»


مفسر "زود دویچه" معتقد است که از نظر سیاسی، دست‌یابی به یک توافق با ایران، خواهی‌نخواهی مطلوب دولت اسرائیل نیست، زیرا نگاه‌ها را متوجه صحنه‌ی دیگری از معضلات اسرائیل خواهد کرد.


بر اساس تفسیر "زود دویچه"، "در صورت برطرف شدن تهدید ایران، نتانیاهو در وضعیت بدی قرار خواهد گرفت و در روند صلح با فلسطینی‌ها آشکارا با فشارهای بیشتری مواجه خواهد شد".

اسرائیل و قرارداد منع گسترش سلاح‌‌های اتمی


در رابطه با نطق روحانی و واکنش اسرائیل، روزنامه لیبرال و چپ "ایندیپندنت"، چاپ بریتانیا در تفسیری خواستار تغییر رویکرد در رهبری اسرائیل شده است.

"ایندیپندنت" می‌نویسد که اگر نخست‌وزیر کنونی اسرائیل از وجنات رئیس دولت پیشین، اسحاق رابین برخوردار باشد، شاید در سخنرانی روز سه‌شنبه  خود در برابر اجلاس عمومی سازمان ملل، در قبال پیشنهاد روحانی آمادگی از خود نشان دهد و بگوید که اسرائیل نیز حاضر است قرارداد منع گسترش سلاح‌های اتمی را امضا کند. به نوشته این روزنامه، نخست‌وزیر اسرائیل می‌‌تواند همچنین اعلام کند که با راه‌ حل دو دولت اسرائیل و فلسطین موافق است.

مفسر این روزنامه می‌نویسد: «متأسفانه نتانیاهو رابین نیست و برای او روحانی چون گرگی در لباس میش و تهران هم‌چون گذشته خطرناک است. این نه راه‌حلی برای اسرائیل است و نه راه‌حلی برای واشنگتن و مابقی جهان.»

1717

کد خبر 315184

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 9
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • سینا MY ۰۳:۰۳ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۷
    148 2
    دیپلماسی بهترین راهه شکست دولت اسراییل هست. نه تنها کشور را از انزوا نجات می ده بلکه یک اتحاد علیه تندرو به وجود می اره در سراسر دنیا ! قابل توجه اقایان تندرو و لنگ کفش پرت کن!
  • حسین IR ۰۳:۵۹ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۷
    71 38
    مرگ بر اسراییل خونخوار
  • ترنادو IR ۰۵:۰۵ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۷
    24 2
    نتانیاهو گفته کفش پرتاب کن رو به من معرفی کنید میخوام بهش جایزه بدم
    • رضا A1 ۱۷:۳۷ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۷
      0 3
      مثل همون جایزه که سال 88 به شما ها داد
  • بی نام IR ۰۵:۱۴ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۷
    84 4
    برای اولین بار شکست اخلاقی و دیپلماتیک اسراییل را مشاهده کردیم.
  • آرمين EU ۰۵:۱۶ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۷
    107 5
    خيلي عجيبه بعضي داخليها هم مثل نتانياهو ار ديپلماسي جديد ايران نگران شده اند.
    • بی نام IR ۰۵:۴۹ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۷
      17 1
      راست ميگين خيلي عجيبه! .............................!
  • ایران من IR ۰۵:۳۶ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۷
    57 2
    چه جالب حسین شریعتمداری هم نگرانه.... چرا؟
  • فرید IR ۰۵:۵۵ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۷
    27 3
    انشاءاله سرائئیل از عصبانیت بمیرد

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین