فیلمی توسط عده ای از سینماگران این سرزمین برای شرکت در بخش فیلم های خارجی اسکار انتخاب شد. طبیعی است که هر انتخابی مخالفانی داشته باشد. فرمود:
متاع کفر و دین بی مشتری نیست
گروهی آن گروهی این پسندد
هیچ ایرادی هم ندارد، اصلا زیبایی عالم به همین اختلاف نظرهاست. قرار است فیلمی به عنوان نماینده کشورمان به آمریکا برود، همه آن ها که به فکر سربلندی این آب و خاکند دوست دارند فیلمی نمایندگی از ایران را عهده دار شود که شایستگی نام بلند این سرزمین و مردم صبور و شریفش را داشته باشد. همه آن ها که دغدغه آبرو و سربلندی این آب و خاک را دارند عزیزند. حتی آن ها که به تندی به انتخاب فیلم خوب آقای اصغر فرهادی اعتراض کردند. مهم دوست داشتن این سرزمین و مردمان این سرزمین است. تشخیص این امر البته کار چندان دشواری نیست. از لحن سخن گوینده می توان خیلی چیزها را فهمید. به قول شاعر:
آری،آری، سخن عشق نشانی دارد
آن که عاشق است حتی اگر به تندی و تلخی سخن بگوید در سخنش از کینه و حسد و عقده نشانی نیست. و مهم تر از همه هیچ عاشقی امور مقدس و معنوی و عقاید مردمانش را سپر امور نفسانی خود نمی کند. این که فیلم "گذشته" می تواند نماینده خوبی برای ایران باشد یا نه بحثی است و این که بخواهیم کمیته انتخاب فیلم را به طاغوتی بودن و غربزده بودن متهم کنیم بحثی دیگر.
یکی از اعضای کمیته انتخاب که بیانیه دلیل انتخاب فیلم "گذشته" را نوشته کارنامه ای روشن دارد و در زمانه ای که ضد طاغوت بودن جرم بود و دفاع از هویت ایرانی- اسلامی و شعارهای انقلابی برای کسی آب و نان نداشت کار خود را کرد و بار خود را برد. دیگر اعضای کمیته انتخاب هم کارنامه ای روشن و قابل دفاع دارند. پس با این شعارهای شبه ارزشی که مصداق تام و تمام آن قاری است که رونق مسلمانی می برد بیش از این عرض خود مبرید و زحمت دیگران روا مدارید.
مدعی می گوید آیا رویتان می شود این فیلم را به مراجع عظام نشان دهید و بگویید فیلمی را که به زبان فرانسه تهیه شده می خواهیم به اسکار بفرستیم؟ والله این سخن وهن مراجع عظام و سوء استفاده از جایگاه و پایگاه آن بزرگواران است، مگر مراجع عظام باید درباره اسکار نظر بدهند؟ مدعی پیش از این هم به یکی از کارگردانان گفته بود رویت می شود این فیلم را به امام زمان(عج) نشان بدهی؟ این حرف ها نشان می دهد مدعی هیچ رای و نظری که عقل و خرد آن را بپسندد در چنته ندارد، هم از این رو به چیزهایی متوسل می شود تا احساسات قشر متدین و ارزشی جامعه را برانگیزد.
الحمدلله مدیران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تا به امروز در مقابل صداهای مزاحمی از این دست که هیچ هنری جز هوچی گری و استفاده ابزاری از اعتقادات مردم ندارند محکم و استوار ایستاده اند. تحمل چنین پدیده های غیرقابل تحملی حقیقتا کار دشواریست، اما نباید از یاد برد یکی از دلایلی که میلیون ها نفر با هزار امید و آرزو بیست و چهارم خرداد سال 1392 پای صندوق های رای آمدند و نام مردی را بر کاغذ نوشتند که به آن ها وعده تدبیر و اعتدال داده بود، به ستوه آمدن از دست همین پدیده های غیرقابل تحمل بود.
نظر شما