از تجربه تلخ پزشک خانواده در فارس و مازندران تا آرزوی وزیر شدن پزشکان عمومی

افتتاحیه گردهمایی 2 روزه "توانمندسازی علمی و حرفه‌ای طب عمومی در راستای برنامه پزشک خانواده" دو سخنران ویژه داشت؛ علیرضا زالی، رییس سازمان نظام پزشکی و عبدالرضا عزیزی، رییس کمیسیون اجتماعی مجلس.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین؛ رییس سازمان نظام پزشکی البته داغ پزشکان عمومی را تازه کرد وقتی که از تجربه تلخ پزشک خانواده گفت.

آنطور که مهر گزارش کرده است، زالی گفت: اکنون تجربه تلخ اجرای طرح پزشک خانواده در فارس و مازندران پیش روی ماست. پزشکان ما در این دو استان با سخت‌ترین شرایط موجود مواجه شدند و اکنون مشکل‌ترین دوران حرفه‌ای خود را می‌گذرانند. علاوه بر آن مردم نیز در این دو استان دچار مشکلاتی در زمینه دریافت خدمات شده‌اند. اگر پایلوت طرح پزشک خانواده در این استان به همین شکل ادامه یابد، دیگر پزشکان عمومی در آن همکاری و مشارکت نخواهند کرد. باید حتی برای اجرای برنامه پایلوت پزشکان خانواده بازنگری صورت گیرد.

او گفت: لازم است با نگاه غیرسلیقه‌ای، نقطه نظرات پزشکان و کارشناسان امر را به ویژه در دو استان جویا شوید، باید نسخه جدید پزشک خانواده از بطن نظرات کارشناسانه تدوین شود؛ البته سازمان نظام پزشکی در این خصوص همراهی‌های لازم را خواهد داشت.

البته رییس سازمان نظام پزشکی امیدواری هم برای پزشکان عمومی ایجاد کرد: بهترین بستر برای احیای طب عمومی، برنامه پزشک خانواده است. البته شخصا معتقدم نیازی به راه‌اندازی تخصص پزشک خانواده در کشور نداریم و پزشکان عمومی ما با گذراندن چند دوره آموزشی حرفه‌ای کوتاه مدت برای حضور در پزشک خانواده آماده می‌شوند. در واقع راه‌اندازی دوره تخصص برنامه پزشک خانواده به صلاح نظام سلامت کشور نیست و باید پزشکان عمومی با راه‌اندازی این دوره مخالفت کنند.

او همچنین در ابتدای سخنانش گفت: امروزه کشورهای پیشرفته نیز به سمت استفاده از ظرفیت پزشکان عمومی متمایل شده‌اند، امروز آفت بزرگی که نظام سلامت با آن روبروست، تخصص‌گرایی است، در حالی که پزشکان عمومی صف اول ارائه خدمات بهداشتی درمانی هستند و باید نقش نوینی را در این خصوص برای آنها تعریف کرد.

زالی گفت: امروز برای پزشکان عمومی دو وظیفه جدید تعریف‌ کرده‌اند که وظیفه نخست مسئولیت اجتماعی و دیگری پاسخگویی اجتماعی است. در واقع مسئولیت‌های پزشکان عمومی از ارائه خدمات صرف درمانی فراتر رفته است. لازم است به افزایش مهارت، توانمندسازی و ارتقای دانشی این گروه بیش از پیش توجه کنیم.

او گفت: اگر نتوانیم نیازهای جامعه را با ظرفیتهای موجود در پزشکی عمومی پاسخ دهیم، افراد به سمت دریافت خدمات از سوی مردم غیر ذی‌صلاح متمایل می‌شوند، در این صورت و با انجام خدمات حرفه‌ای توسط افراد غیر ذی‌صلاح، سلامت مردم نیز به خطر می‌افتد که لازم است چاره‌ای برای حل این مشکل اندیشید.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران در ادامه به انجام خدماتی در راستای ایجاد فرهنگ‌سازی در این گروه پزشکی اشاره کرد و گفت: به عنوان نمونه امسال مصوباتی در راستای در نظر گرفتن تعرفه‌های جداگانه برای پزشکان عمومی با سابقه 15 سال خدمت در نظر گرفته شد. البته لازم است در نظام تعرفه‌گذاری پزشکان عمومی تجدیدنظر صورت پذیرد. چون ممکن است برخی انتقاد کنند که اگر تعرفه پزشک عمومی افزایش یابد، مردم دیگر به پزشکان عمومی مراجعه نخواهند کرد. در صورتی که می‌توان با گسترش پوشش بیمه‌ای، این مشکل را نیز برطرف کرد.

 

چرا پزشکان عمومی نمی توانند وزیر شوند؟

در ادامه همایش، عبدالرضا عزیزی، رییس کمیسیون اجتماعی مجلس که خودش هم اتفاقا یک پزشک عمومی است چند جمله گفت که به تبعیضی که نسبت به پزشکان عمومی وجود دارد، اشاره داشت؛ اینکه چرا پزشکان عمومی وزیر نمی شوند؟ یا چرا پزشکان عمومی نمی توانند رییس دانشگاه علوم پزشکی شوند؟ 

او  گفت: مدرک پزشکان عمومی برای استخدام در برخی بخش‌های داخلی معادل مدرک کارشناسی ارشد در نظر گرفته می‌شود، به همین خاطر این گروه مجوز عضویت در دانشگاه‌ها و مراکز علمی و ستادی را ندارند و راه ورود آنها به عرصه‌های مدیریتی و کلان بسته است. باید به گونه‌ای عمل کنیم که پزشکان عمومی اعتماد به نفس پیدا کنند و با توانمندی که دارند بر مسند وزارت بهداشت تکیه بزنند و رییس دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور بشوند.

ایسنا سخنان او را چنین منتشر کرده است: در کشور ما با وجود آنکه 80 درصد جامعه پزشکی را پزشکان عمومی تشکیل می‌دهند، اما واقعیت‌های موجود در بطن جامعه مبین آن است که جایگاه حرفه‌ای این گروه به دلایلی نظیر تخصص‌گرایی روز به روز کمرنگ‌تر می‌شود. فرهنگ‌سازی نادرست و عدم عزم دستگاه‌های مسئول از جمله رسانه‌ها برای تغییر نگرش مردم در راستای تعریف نقش پزشکان عمومی در تشخیص‌های کم هزینه و ارتقای سطح سلامت از جمله دلایل تضعیف جایگاه پزشکان عمومی در میان مردم هستند.

رییس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با اشاره به سوق یافتن پزشکان عمومی به سمت انجام خدمات غیر حرفه‌ای، گفت: مسئولان باید شان واقعی پزشکان عمومی را ببینند. سازمان نظام پزشکی علی‌رغم تلاش‌هایی که در این راستا داشته، اما متاسفانه هنوز نتوانسته است مشکلات پزشکان عمومی را حل کند.

عزیزی ادامه داد: از سوی دیگر عدم تناسب واحدهای آموزشی پزشک عمومی با نیازهای مورد انتظار جامعه، این گروه را با مشکلاتی روبرو کرده است و با وجود آنکه امروز در دنیا سیاست‌های پیشگیرانه برای ارتقای سلامت بر امر درمان پیشی گرفته است، اما فایل آموزشی این مباحث در رشته تخصصی پزشکی عمومی وجود ندارد و گویی نمی‌دانیم پزشک عمومی را برای رسیدن به چه هدفی تربیت می‌کنیم.

به عقیده او در نهایت دود تصمیمات مسئولان به چشم پزشکان عمومی خواهد رفت: تحول ساختاری در نظام سلامت کشور در قالب برنامه پزشک خانواده نیز یکی از آرمان‌های گروه پزشکان عمومی است که باید با در نظر گرفتن یک برنامه جامع، اندیشمندانه و بهره‌گیری از نظرات نخبگان علمی پیش برود. عدم استفاده از نقطه نظرات کارشناسانه نخبگان علمی و شتاب‌زدگی در اجرای این برنامه بدون تامین زیرساخت‌های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی به زمین‌گیر شدن این طرح بزرگ ملی منجر خواهد شد.

عزیزی همچنین به وضعیت معیشتی پزشکان عمومی نیز اشاره کرد و گفت: با توزیع ناعادلانه درآمد در نظام سلامت میان پزشکان عمومی و متخصصان و فوق تخصصان روبرو هستیم و متاسفانه تعدادی از پزشکان عمومی برای تامین معاش خانواده خود به خدمات غیر حرفه‌ای روی می‌آورند و در برخی بخش‌های دولتی دستمزدشان با یک کارمند عادی برابری می‌کند و این مسئله جای تاسف است که این طرح با وجود تلاش‌های بسیاری که در زمینه تحصیل و علم‌آموزی داشته است، با بی‌مهری و تضییع حقوق روبرو شود.

مدرک پزشکان عمومی هم سطح PHD لحاظ شود
رییس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه متاسفانه در کنار همه این مشکلات، مدرک پزشکان عمومی برای استخدام در برخی بخش‌های داخلی معادل مدرک کارشناسی ارشد در نظر گرفته می‌شود، عنوان کرد:‌ به همین خاطر این گروه مجوز عضویت در دانشگاه‌ها و مراکز علمی و ستادی را ندارند و راه ورود آنها به عرصه‌های مدیریتی و کلان بسته است.

وی ادامه داد: مسئولان حتی یک مرتبه هم به فکر احقاق حقوق پزشکان عمومی نیفتاده‌اند، در صورتی که باید به دنبال علاج واقعه قبل از وقوع بود. البته مجلس می‌تواند با اهرم‌های تقنینی و نظارتی‌اش پس از انجام کار کارشناسی نقش مهمی در این خصوص ایفا کند.

عزیزی با بیان اینکه نمایندگان مجلس علاوه بر نظارت بر حسن اجرای قوانین موجود، به اصلاح قوانین و یا تدوین قوانین حمایتی جدید در صورت نیاز می‌پردازند، گفت: باید مدرک پزشکان عمومی هم سطح PHD لحاظ شود که آن هم از طریق اعمال اصلاحاتی در قانون مدیریت خدمات کشوری امکان‌پذیر است.

رییس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی از بی‌توجهی برخی پزشکان عمومی ابراز گلایه کرد و گفت: تنها پزشک عمومی در مجلس شورای اسلامی هستند که ریاست کمیسیون اجتماعی مجلس را بر عهده دارند اما متاسفانه تاکنون حتی یک پزشک عمومی هم با بنده برای رفع مشکلات و یا اصلاح قوانین تماسی برقرار نکرده است. در حالی که همه مسئولان در تحقق بازنگری در جایگاه اجتماعی پزشکان عمومی اتفاق نظر دارند و این مهم میسر نمی‌شود، مگر با همت و پیگیری پزشکان عمومی.

۴۷۴۷

کد خبر 315935

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 35
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۱۲:۳۰ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۱
    42 45
    خب سنوات تحصیل نشون میده که باید معادل کارشناسی ارشد باشند پس اگر اینطوره کارشناسی ارشد تمام رشته ها رو معادل phd قرار بدن
    • پزشک AT ۱۴:۱۳ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۱
      39 19
      از کی تا حالا کارشناسی ارشد ۸ ساله شده؟؟؟!!!(دوره پزشکی عمومی ۱۶ ترم هست)
    • بی نام IR ۱۴:۴۳ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۱
      28 6
      ﻣﻌﺎﺩﻝ ﺩﯾﭙﻠﻢ ﺣﺴﺎﺏ ﮐﻨﯿﺪ ﺗﺎ ﺩﻟﺘﻮﻥ ﺧﻨﮏ ﺷﻪ. ﻣﺸﮑﻞ ﻫﻤﻪ ﺗﻮﻥ ﺣﻞ ﻣﯿﺸﻪ ﺍﻭﻧﻮﻗﺖ.
    • رسول A1 ۱۶:۱۴ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۱
      8 0
      استان فارس از بابت طرح پزشک خانواده که آنهم از ارمغان های نامیمون دولت قبلی برای این استان بود تاوان سنگینی را پس داد دل مردم و پزشکان عمومی از این طرح خون است و هیچ کس هم نیست بدادشان برسد . مسوولان فقط دلشان را به این خوش کرده اند که استان پایلوت طرح پزشک خانواده هستند . خبر آنلاین خواهشمندیم این مشکل مردم فارس را به گوش مسوولان برسان و یک میزگرد در این زمینه بگذارید .
    • بی نام A1 ۱۷:۳۷ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۱
      6 9
      جناب پزشک دکترای حرفه ای یا همین پزشک عمومی ١٤ترمه و شما مثل اینکه خبر نداری کسی که ارشد میخونه حداقل ٤ و بعضی رشته ها ٥ترم قبلش ٨ ترم کارشناسی خونده که کلا حساب کنید میشه همون ١٢ تا ١٣ ترمی که شما عمومی خوندی تازه طرف بايد بره حداقل ٨ ترم ديگه بخونه بشه phd اگر به شماphd بدن خوب به بقيه هم بايد بدن حالا شما ١٦ترمه تموم كردي مشكل خودته
    • بی نام A1 ۲۰:۴۳ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۱
      11 28
      شش ساله عزیز دل شما 16 ترمه پاس کردی
    • بی نام A1 ۰۴:۲۶ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۲
      16 0
      حالا مگر phd در این کشور چقدر اعتبار براش مونده که کسی حسرتش رو بخوره؟ وقتی در دولت قبلی یک شبه ظرفیت پذیرش دوره های دکترا را 2 برابر کردند.. وقتی طرف را جناب آقای دکتر ... خطاب می کردن ولی معلوم شد دیپلمه است... وقتی دکتر مملکت می گفت آب رو بریز اونجایی که می سوزه.... ..... نذاریم عنوان جای سواد واقعی و شخصیت رو بگیره.
    • بی نام A1 ۰۳:۴۶ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۴
      1 1
      لطفا ایشون یک فکری هم به حال بیمارهایی بکنن که با یک ناراحتی ساده به پزشک مراجعه می کنن و بعد یا زنده برنمی گردن یا با یک ناراحتی و بیماری وخیم مادام العمر به منزل بر می گردن. ارزانی جان بیمار برای پزشک
  • دانشپور IR ۱۴:۱۵ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۱
    40 54
    به نظر من معادل قرار دادن مدرک یک پزشک عمومی با پی اچ دی ظلم به دارندگان این مدرک ه چطور می شه کسی رو که از 3 قربال رد شده با کسی که تنها یک قربال گری موفق بیرون اومده برابر دونست ! من فکر می کنم از نظر برابری پزشکی عمومی چیزی بین کارشناسی و کارشناسی ارشد ه, نه دکترا. لطفاً اونهایی که دنبال مصالح کوتاه مدت خود هستند به این موضوع توجه کنند که کسی که در رشته هایی مثل علوم پایه یا حتی مهندسی دکترا گرفته یعنی در سطح بین المللی علم رو مقداری به جلو برده (ولو اندک) . آیا پزشک عمومی که عمدتاً پایان نامه هایشان جمع آوری داده های آماری اون هم در سطح بیمارستانی ه می تونه در چنین جایی قرار بگیره ؟
    • دکتر خدایی EU ۱۵:۰۳ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۱
      22 5
      شما هر وقت تونستی املای غربالگری درست بنویسی اونوقت مدعی پزشک های عمومی بشو
    • بی نام IR ۲۰:۰۳ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۱
      39 3
      یه کم تمرین کن املات بهتر بشه آفرین
  • ناشناس A1 ۱۴:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۱
    3 0
    سازمان بیمه سلامت را دریابید
  • ناشناس A1 ۱۴:۳۱ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۱
    1 0
    سازمان بیمه سلامت را در یابید
  • دكتر محمد IR ۱۵:۰۲ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۱
    9 0
    در مورد تخصص پزشك خانواده باز هم آقايان مى خواهند يك طرح تقليدى از كشور هاى ديگر را اينجا آزمايش كنند.بله در كشورهايى مثل آمريكا تخصصى به نام پزشك خانواده وجود دارد كه چهار سال دوره آن است و برنامه آموزشى و شرح وظايف و اختيارات مشخصى دارد و ظرفيت پذيرش آن از همه رشته ها بيشتر است ولى در آنجا پزشك عمومى حق طبابت بالينى نداردو بيشتر جذب مشاغل ادارى و تحقيقاتى مى شوندو اگر كسى بخواهد كار بالينى كندحتما بايد تخصص داشته باشد(ولو تخصص پزشك خانواده).راه اندازى اين رشته فقط باعث تداخل وظايف آن با پزشكان عمومى وساير رشته ها مى شودو فايده اى ندارد وبه نظر من دكتر زالى حرف درستى زده.
  • بی نام RS ۱۵:۵۰ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۱
    10 3
    خدا خیر ندهد باعث و بانی این پزشک خانواده ! ما در استان فارس غیر از زجر و بدبختی چیزی از این پزشک خانواده ندیدیم دفترچه بیمه در طرح پزشک خانواده یعنی کشک مریض در طرح پزشک خانواده یعنی پشم و همه حق و حقوق مردم در این طرح نادیده گرفته شده حتی حق سالم زیستن خدایا تو به داد ما برس کسی که به فکر مردم بدبخت استان فارس نیست مسئولین هم ماشاء اله فقط فکر خودشان و بیلان کاری خودشان هستند ای مردم دیگر استان ها به هیچ وجه زیر بار این طرح نروید که مثل ما فارسیها بدبخت و بیچاره میشید
  • رضا A1 ۱۵:۵۲ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۱
    5 6
    اول اينكه مدرك پزشك عمومي به طور قطع و يقين با پي اچ دي قابل مقايسه نيست اصولا به طور ساختاري نحوه و نظام اموزشي اين دو سيستم كاملا متفاوت ميباشد. دوم اينكه از همه مسولين محترم وزارتخانه استدعا دارم هر چه زودتر براي مصيبتي كه به اسم طرح پزشك خانواده در استان فارس در حال پياده شدن است ونارضايتي وسيعي بين مردم ايجاد كرده فكر عاجلي بكنند . حقيقتا بيماران به خصوص افرادي كه مبتلا به بيماري هاي مزمن بوده و نيازمند خدمات تخصصي هستند بزرگترين متضررين اين طرح هستند
  • علی IR ۱۵:۵۸ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۱
    17 2
    قربال؟ تصور میکنم این هموطن محترم بایستی در موضوعی که تخصص ندارند اظهار نظر نکنند. متاسفانه با سیستم غلط و تصمیمات احساسی وبظاهر دلسوزانه بسیاری از نخبگان این کشور با رتبه های بالا در کنکورها پزشک شدند. بسیاری از آنها مغزهای ریاضی ورشته های مشابه هستند. برادرخانم من رتبه اول ریاضی استان بود که الان با نارضایتی کامل در یک بیمارستان متخصص اطفال است و هستند بسیاری دیگر.بسیاری دوستان من که در دبیرستان از نظر درسی بعد من بودند در کنکور رشتهای پیراپزشکی قبول شدند و بعد ادامه دادند وبا دریافت مدارک بالاتر الان از اساتید دانشگاهها هستند. البته بنده به زحمات آنها احترام میگذارم ولی سیستم را دراین زمینه نیز مقصر میدانم زیرا که دراین مرحله بایستی با افرادی قوی رقابت کنم. تا نظر شما چه باشد
  • بی نام IR ۱۷:۵۹ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۱
    15 4
    یک کارشناس ارشدبعداز دوره کارشناسی ، با یک روز یا دو روز در هفته ( 8 تا 10 واحد در ترم) درس خواندن و تعطیلی بین ترمها و تعطیلی تابستان .....کارشناس ارشد میشود ولی در دوره پزشکی گاهی بطور شبانه روزی درس میخوانند و خیلی بعید است که فردی در حین خدمت بتواند تحصیل کند چون این اجازه را ندارد.ولی بسیاری از کارمندان براحتی با یک یا دو روز مرخصی در هفته مدرک کارشناسی ارشد میگیرند.
    • بی نام A1 ۱۲:۰۶ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۲
      7 1
      والا ارشد هم الان اینطوری شده که شما می فرمایید. ما که دانشگاه دولتی بزرگ سال 85 خوندیم هم پذیرش کم بود به سختی قبول می شدی و بعد هم باید از صبح تا شب میخوندی تا نمره بیاری اما حالا قبولی و نمره آوردن شدن مثل نقل و نبات و آب خوردن. هیچ کدومشون هم سواد ندارن
  • صباغی A1 ۱۸:۰۰ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۱
    19 0
    واقعا طرح پزشک خانواده مردم را کلافه کرد خداوند از آنهای که زندگی را برای مردم سخت کردند نگذرد
    • بی نام IR ۲۲:۳۱ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۱
      7 0
      توي شهر رامشير از استان خوستان يكسال يعني اولين سال اين طرح را اجرا كردن به قدري براي مردم گرفتاري درست كرده بود حتي منجر به درگيري مردم با مسيولين شده بود بعد يكسال با اعتراضات مردم اين طرح برداشته شد جالب اينجاست تنها بيمارستان دولتي اين شهر از پذيرش دفترچه اين طرح سرباز ميزد و ويزيت ازاد محسوب ميكرد.
  • بی نام A1 ۱۹:۰۵ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۱
    3 6
    خبرانلاین سلام خواهش میکنم در این مورد بنویسید خانواده بوشهری که به تازگی صاحب 4قلو شدند متاسفانه به دلیل کمبود امکانت مالی نتونستن یکی از بچه ها رو از بیمارستان مرخص کنند چون باید یک عمل جراحی انجام بده این خانواده که اصلا توان مالی ندارن دارن از بین رفتن این ک.دک رو میبینن ترخدا از خیرین و هموطنان درخواست کنید به این خانواده کمک کنند
  • بی نام IR ۱۹:۵۲ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۱
    3 26
    اصلا چرا وزير بهداشت بايد دكتر باشد؟
    • بی نام A1 ۰۲:۲۶ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۲
      2 21
      ﻣﻮﺍﻓﻘﻢ،ﺗﺎﺝ ﻭﻗﺘﯽ ﻭﺯﺍﺭﺕ ﺧﺎﻧﻪ ﭘﺮ ﺷﺪﻩ ﺍﺯ ﭘﺰﺷﮑﺎﻥ ﻣﺨﺘﻠﻒ ﮐﻪ ﺑﻪ ﺟﺎﯼ ﺧﺪﻣﺎﺕ ﺩﺭﻣﺎﻧﯽ ﻣﺸﻐﻮﻝ ﻣﺪﯾﺮﯾﺖ ﻧﺎﻗﺺ ﻭﺑﯽ ﺭﻣﻖ ﻫﺴﺘﻨﺪ ﻭﺿﻊ ﻫﻤﯿﻧﺎﻗﺺ ﺍﺳﺖ .ﺩﺭ ﺍﯾﺮﺍﻥ ﻋﺰﯾﺰ ﺍﺻﻮﻻ ﭘﺰﺷﮏ ﻭﺍﺧﻮﺭﺩﻩ ﻣﯿﺮﻭﺩ ﻭﺯﺍﺭﺕ ﺧﺎﻧﻪ ﻭﻣﻬﻨﺪﺱ ﻭﺍﺧﻮﺭﺩﻩ ﻣﯿﺮﻭﺩ ﺷﻬﺮﺩﺍﺭﯼ (ﺑﺪﻭﻥ ﻗﺼﺪ ﺗﻮﻫﯿﻦ ﺑﻪ ﻋﻤﻮﻡ ﺍﯾﻦ ﺟﻮﺍﻣﻊ ﻋﺰﯾﺰ )
  • مونا پزشک عمومی A1 ۲۰:۴۷ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۱
    5 1
    هردم از این جا خبری میرسد
  • یک دلسوز سلامت IR ۰۴:۲۷ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۲
    5 0
    اگر فقط و فقط به تجربه کارشناسان در شهر رامشیر بعنوان اولین پایلوت طرح روستایی و بعد هم شهری پزشک خانواده توجه میشد و از مشکلات بوجود آمده و پیشنهادات مطرح شده استفاده میگردید و بعد در کل کشور اجرایی میکردند چه بسا 80 درصد مشکلات فعلی طرح رخ نمی داد
  • راستین IR ۰۵:۰۰ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۲
    26 2
    کارشناسی در کشور ما ۱۲۳ واحد درسی است و کارشناسی ارشد ۳۲ واحد طول مدت کارشناسی هشت ترم و کارشناسی ارشد چهار ترم است که روی هم شش سال تحصیلی می شود، حال آنکه دوره پزشکی پنج ترم علوم پایه است دو ترم فیزیوپاتولوژی پنج ترم استاژری و یک سال و نیم اینترنی یعنی حد اقل هفت سال و نیم طول می کشد به علاوه دو آزمون جامع یکی بعد از دوره علوم پایه و یکی بعد از دوره استاژری. تعداد واحدهایی که در دوره پزشکی باید گذرانده شوند ۲۹۳ واحد است. با کتابهای سنگین و درسهایی که دوستان به خوبی از آن مطلعند. خودتان منصفانه مقایسه کنید، لازم به ذکر است این بنده هم دکترای پزشکی خوانده ام هم ارشد جامعه شناسی و هم پی اچ دی در رشته دیگر، سختی پی اچ دی با بقیه قابل مقایسه نیست اما ارشد هم در برابر پزشکی زنگ تفریح است
  • یک بازنشسته A1 ۰۵:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۲
    7 32
    کاش چند نفر انسان شجاع و مسئول پیدا میشد و مشخص میکردند این پزشکان اکنون نامحترم چقدر در ماه باید درآمد داشته باشند ؟ همه اختیارات هم که دادن با سازمان خودشان . مردم را سرکیسه کردند ، خیلی بیمارها که با دارو بهبود می یابند را دارند تیکه پاره میکنند برای پول واقعا تعداد پزشکانی که به سوگند نامه اشان پایبند هستند به تعداد انگشتان دست هم نمی رسد متاسفانه روزنامه نگاران هم به این گروه نمیپردازند . دل خونی دارم ....
  • مهدي IR ۰۸:۲۶ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۲
    25 4
    يه حقيقتيو بگم اكثر كسايي كه اين حرفارو ميزنن يه زماني روياي قبولي در پزشكي رو داشتند و الان در حسرتش موندن.و همشون ارزو دارن يكي از بچه هاشون پزشك شه .در ثاني اين عزيزان phd واقعا اگه ميتونستن تو همون غربالگريه! اول يه رشته تاپ قبول ميشدند
  • مهناز پزشک عمومی IR ۲۱:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۲
    5 0
    با بشکر از راستین ضمن تایید بیانات ایشان. واقعا ساده انگاره ست مقایسه کمیت واحدها بین رشته پزشکی با سایر رشته ها چیزی که دوستان عزیز مخالف طرح پیشنهادی موضوع خبر نادیده گرفته اند کیفیت واحد هاست.پزشکی خواندن کارهر کسی نیست.مثل بالا رفتن از تپه -کوه و صخره است.آیا میتوانید تعداد اینها را با هم مقایسه کنید.اگر ورود به رشته پزشکی برای همه آزاد شود همه به قله نمیرسند وپزشک نمیشوند...........
    • بی نام A1 ۰۳:۴۲ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۴
      1 1
      دوست عزیز انگار شما نمیدونی که دانشگاه تو ایران یه زمانی قیف وارونه بود و الان شده استوانه. قبلا ورودی سخت بود و خروجی راحت اما الان هم ورود راحت هست و هم خروج. پس فکر نکن اگر کسی بره پزشکی بعد نتونه مدرک بگیره.
  • عباس IR ۰۷:۵۳ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۳
    7 1
    سلام دکترای عمومی پزشکی 300 تا310 واحد و16 ترم است درحالیکه کارشناسی ارشد 135 واحد کارشناسی بعلاوه 28 واحدکارشناسی ارشداست یعنی163 واحد.
  • بی نام A1 ۱۶:۵۰ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۳
    0 0
    با اجرای برنامه پزشک خانواده در برخی از مناطق شهری، لازم است هرچه سریع تر اجرای برنامه در مناطق روستایی متناسب با مناطق شهری تغییر یابد در حالیکه بیش از 6 ماه ازتصویب اجرایی شدن این موضوع وبیان آن در دستورالعمل پزشک خانواده روستایی نسخه 14آن میگذرد اماهیچ آیین نامه اجرایی برای آن در دو استان فارس ومازندران که هردو فاز شهری وروستایی پزشک خانواده در آن بطورهمزمان در حال اجرا است ابلاغ نگردیده
  • مهدي IR ۱۱:۵۲ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۴
    1 0
    دوست عزيز بي نام اين استوانه ي كه شما مي فرماين واسه همه يكسانه تو اين مملكت تو چرا نتونستي قبول شي؟!اين كاملا مبرهنه كه پزشكي سالار تمام رشته هاست.خودتونو با پزشكا اصلا مقايسه نكنين افرين بچه ها
  • بی نام A1 ۰۵:۵۱ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۱
    0 0
    پس حقوق ماماهای پزشک خانواده که 5ماه ندادن چی میشه؟لا اقل حقوق استخدامی پزشکان که سرماه میدن ماچکارکنیم که یک قرون هم پول نداریم.وام های زیادی که داریم کی میده؟خواهش میکنیم به بالاها برسونید.

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین