مهر نوشت:

عضو هیئت رئیسه کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در حالی از اجرای ناقص قانون هدفمندی یارانه‌ها در فاز اول انتقاد کرد که عضو هیئت رئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس معتقد است چه لزومی دارد بیش از دو سوم نمایندگان مجلس یارانه نقدی بگیرند.

اسماعیل جلیلی با انتقاد از نحوه اجرای قانون هدفمندی یارانه ها در دولت سابق گفت: اجرای بد این قانون، هدف را در قانون هدفمندی یارانه ها گم کرده و صرفا به پرداخت نقدی یارانه ها متمرکز شده است.

عضو هیئت رئیسه کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس درباره اینکه چه اشکالاتی در نحوه اجرای قانون هدفمندی یارانه ها وجود دارد؟ افزود: این قانون برای اصلاح اقتصاد ما بود که به خوبی اجرا نشده است. اشکال اساسی در قانون هدفمندی این است که جامعه هدف خود را محدود کرده به افرادی حقیقی که یارانه دریافت می کنند.

این نماینده مجلس با بیان اینکه اجرای این قانون بخش های مختلف اقتصاد کشور از جمله بخش حمل و نقل و زیرساخت ها را تحت تاثیر دارد گفت: روند کنونی اجرای این قانون، به افزایش قیمت ها، بیکاری و زمینه کاهش رشد اشتغال منجر شده است.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس ادامه داد: نگاهمان را معطوف کرده ایم که چگونه یارانه پرداخت کنیم. چرخه عمر هدفمندی یارانه ها در ابتدای مرحله خود به طور کامل نتوانست اجرا شود و ناقص به دنیا آمد.

جلیلی درباره نحوه پرداخت فعلی یارانه ها ادامه داد: دولت اگر مُر قانون هدفمندی را در دستور کار خود قرار می داد با بحران ناشی از کسری مواجه نمی شدیم. وی در ادامه در خصوص حذف 3  دهک بالایی جامعه از دریافت یارانه ها افزود: یکی از مشکلاتی که دولت با آن مواجه شده، این است که سامانه ای وجود ندارد تا نشان دهد هر خانواده ایرانی چه قدر درآمد دارد.

این نماینده مجلس با بیان اینکه سامانه اطلاعاتی برای درآمد خانوار وجود ندارد اظهار داشت: هنوز هیچ بخشی از حوزه های اقتصادی این آمار را به ما نداده اند. اگر سازمان هدفمندی بتواند طرح یا سامانه ای را دنبال کند تا بخش هایی از جامعه که استحقاق دریافت هدفمندی یارانه ها را دارند شناسایی کند گام مهمی در اجرای قانون برداشته می شود.

وی با بیان اینکه قانون هدفمندی با یک شیب نرم دنبال شود گفت: 2 سال است که قانون تعطیل شده  و اثر تورمی فاز اول بر جامعه تحمیل شده است. عضو کمیسیون برنامه بودجه و محاسبات مجلس با بیان اینکه در تصمیم گیری برای عملیات هدفمندی یارانه ها دچار اشکالات عمده ای شده ایم افزود: قانون هدفمندی با شرایط موجود قابل اجرا نیست و باید هرچه سریعتر برای اصلاح ان اقدام کنیم.

جلیلی تصریح کرد: آثار اجرای قانون در حوزه های مختلف باید بازشناسایی شود که دولت این کار را آغاز کرده است. در شرایط موجود نباید هیچ تنشی را به جامعه وارد کنیم و با کار کارشناسی گام دوم هدفمندی اجرا شود.

همچنین ابراهیم نکو نیز بر ضرورت تجدیدنظر در چگونگی اجرا و نحوه پرداخت یارانه نقدی تاکید کرد و گفت: همه مردم کشور مستحق دریافت یارانه نیستند. نحوه پرداخت یارانه ها به صورت کنونی کار صحیحی نبود و باید یک شیوه دیگری برای آن در نظر گرفت.

عضو هیئت رئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس اظهار داشت: از هنگام اجرای قانون هدفمندی یاران ها، بیش از 500 هزار میلیارد تومان نقدنیگی در کشور به وجود آمد که تولید را دچار مشکل کرد و به گرانی و تورم دامن زد.

نکو با بیان اینکه پرداخت یارانه ها نباید شامل همه افراد جامعه شود تصریح کرد: چه لزومی دارد که نمایندگان مجلس یارانه نقدی بگیرند؟ بیش از دو سوم نمایندگان یارانه می گیرند که این کار صحیحی نیست، هر چند در قانون آمده است که به همه پرداخت شود.

وی افزود: کمیته ها و کارگروه هایی به دنبال شناسایی دهک های بالای درآمدی هستند. کاهش تورم، گرانی و در نهایت رونق اقتصادی با هدایت نقدینگی صورت می گیرد. نکو با بیان اینکه اجرای قانون هدفمندی یارانه ها در تدوین و نحوه اجرا ایراد دارد، افزود: پرداخت یارانه نقدی به مردم منتی بر آنان نیست.

این نماینده مجلس گفت: شاهد فشار مضاعف بر مردم هستیم و اگر این قانون درست اجرا شود، این فشار قیمت ها برداشته می شود. عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه ما نباید بگوییم که قانون هدفمندی یارانه ها ایراد داشته است افزود: اگر این قانون درست انجام شود، شاهد نتایج خوب آن خواهیم بود.

نکو تصریح کرد: اگر دولت در مدت زمان کوتاه، یارانه نقدی افراد برخوردار را کم کند آثار زیادی دارد. وی درباره اینکه پرداخت سه ماه به 3 ماه یا شش ماه به 6 ماه برای پرداخت یارانه ها نیز در نظر گرفته شده است گفت: این طرح بدتر از قبل تورم و گرانی را دامن خواهد زد و حوزه اقتصادی دچار چالش می شود. همه در یک کشتی نشسته ایم و اگر مشکلی در کشور ایجاد شود همه آسیب می بینیم.

3131

کد خبر 317847

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 7 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 11
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۰۹:۲۹ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۴
    157 2
    حقوق میلیونی میگیرن و از یارانه هم نمیگذرن .
  • بی نام A1 ۱۰:۰۴ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۴
    53 0
    هیچ کدوم نگیرن
  • بهزاد A1 ۱۱:۳۸ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۴
    31 0
    مرد را دردی اگر باشد خوش است - درد بی دردی علاجش آتش است
  • بی نام A1 ۱۲:۴۵ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۴
    41 0
    واقعا که! دو سوم از نماینده ها یارانه می گیرند؟ وقتی خود نماینده های مجلس هم نمی دونند که بهتره نگیرند چه انتظاری از بقیه دارید؟ بعد واسم سوال بزرگی پیش اومده، افراد ثروتمند و با حقوق و درآمدهای بالا یارانه شون رو چکار می کنند؟ مثلا 3-4 ماه که جمع شد می شه پول یک جفت کفش بچشون؟
  • محمد- افی A1 ۱۳:۰۷ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۴
    46 0
    اگرآقایان نماینده قشر کم درآمد هستند!!!!و مشمول یارانه...پس پر درآمدها کجایند؟؟؟حتما خارج ازایران....
  • حسام + 10 A1 ۱۳:۳۳ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۴
    58 0
    اگر یارانه نمايندگان حذف شود آنها با ارائه يك طرح سه فوريتي قطعا با آن مخالفت مي كنند!!
  • مهران . ت A1 ۱۴:۰۹ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۴
    26 0
    مرگ خوبه اما برای همسایه!! مثل همین هاست.
  • بی نام IR ۱۴:۳۸ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۴
    6 5
    چرانگیرند این یارانه به کل مردم تعلق دارد وازاول هم همین بوده قراربود کسانی که بیشتر ازامکانات استفاده می کنند هزینه بیشتری هم بپردازند
  • بی نام A1 ۱۸:۰۵ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۴
    18 0
    اگر یارانه گروهای زیر حذف شود بخشی از یارانه هفت دهک تامین می شود 1 - نماینده گان محترم مجلس 2- وزیران و معاونان انها 3- شهرداران هر شهر با شهرداران مناطق همه شهر هاومعاونین انها 4 -مدیران ارشد همه وزارت خانه 5 - پزشکان 6- تجار محترم بازار 7- زرگران 8- قضات دادگستری و وکیلان 9- دلالان املاک 10- صادر کنندگان و واردکنندگان
  • بی نام A1 ۰۸:۵۱ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۵
    6 1
    اگر به هفت دهک به جای یارانه سهام داده شود مگر با سهام می توان قبض پرداخت کرد یا سهام را میتوان با ان خوراکیها که با حذف یارانه گران شده خرید از استادان وصاحب نظر ان درخواست داریم طرحی را پیشنهاد کنند که فشاری بر قشر بازنشسته وکارمندان که حقوق ثایت دارند وارد نشود
  • دلسوز مردم A1 ۱۵:۵۳ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۵
    1 0
    اگر یارانه غیر نقدی بدن مثلا برنج روغن یا کالای تولید داخل هم فروش اجناس داخلی بالا میره هم پول به بازار تزریق نمیشه پس کم کم تورم پایین میاد . کسبه در موقع پرداخت یارانه ها تمام پول مردم رو از جیبشون بیرون می کشن و هر کسی هر جوری دلش می خواد هر قیمتی می فروشه . یارانه رو قطع نکنن ولی بصورت غیر نقدی بدن . وقتی در اثر فروش کالای داخلی تولید بالا بره اجناس خارجی فروش نمی رن و دلا ر وارد مملکت میشه . یک راه دیگه عدم دلار فروشی دولت می باشد . دولت درامدش را از راه ایجاد سهولت در تولید داخل و مالیات گیری از تولید کننده بدست بیاره . لطفا این نظر رو بزارید.

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین