فارس نوشت:

معاون اول رئیس‌جمهور با بیان اینکه سعی می‌کنیم یارانه نقدی این ماه را بپردازیم، گفت: وضعیت منابع و مصارف هدفمندی نگران‌کننده است، ناچاریم به وزارتخانه‌ها و بانک‌ها و سایر منابع فشار بیاوریم.

اسحاق جهانگیری در مراسم بزرگداشت روز جهانی استاندارد، اظهارداشت: دولت یازدهم در شرایطی کار خود را آغاز کرد که سند چشم‌انداز 20 ساله در نیمه راه است و برنامه پنج ساله پنجم هم نیمی از آن گذشته و در نیمه دوم قرار داریم.

وی افزود: از نظر عملکردی فاصله زیادی با اهداف سند چشم‌انداز در برنامه 5 ساله داریم به طوریکه رشد 8 درصدی تولیدی ناخالص داخلی، نرخ بیکاری 7 درصد و تورم یک رقمی در این اسناد پیش‌بینی شده بود که تاکنون محقق نشده است.

وی با بیان اینکه فعلاً تا مقطعی این اعداد از گفت‌وگوی ما حذف شده و اعداد دیگری جایگزین آن شده‌اند، گفت: نرخ پایین سرمایه‌گذاری، بهره‌وری پایین عوامل تولید، کاهش سرمایه‌گذاری خارجی و تحریم‌های ظالمانه علیه کشور چالش‌هایی است که اقتصاد ما با آن رو در رو شده است.

وی اظهارداشت: متاسفانه وضعیت کارنامه عملکردی دولت دهم در سال 91 وضعیت بدی بوده به طوریکه در این سال رشد اقتصادی کشور  منفی 5.8 درصد و رشد تشکیل سرمایه ثابت ناخالص منفی 21.9 درصد بوده است.

وی ادامه داد: در این سال، رشد مصرف بخش خصوصی منفی 1.9 درصد و تورم در پایان سال 91، 30.5 درصد بوده است.

جهانگیری با بیان اینکه تورم یک ساله منتهی به شهریور امسال 42 درصد بوده است، گفت: وضعیت فضای کسب و کار کشور در سال 91 به رتبه 144 افت کرده و وضع شاخص فساد نیز براساس اعلام مراکز بین‌المللی به رتبه نگران‌کننده‌ای رسیده است.

وی در ادامه با اشاره به قانون هدفمندی یارانه‌ها تصریح کرد: تعادل منابع و مصارف در اجرای این قانون، وضع نگران کننده‌ای دارد.

به گفته معاون اول رئیس جمهور ماهانه حدود 3500 میلیارد تومان یارانه نقدی در کشور توزیع می‌شود که طبق قانون باید 50 درصد منابع حامل‌های انرژی توزیع شود، 20 درصد خرج کارهای داخلی دولت و 30 درصد نیز به تولید کمک کند.

وی توضیح داد: از این رقم 3500 میلیارد تومان، در خوشبینانه‌ترین حالت بیشترین وصولی دولت 1800 تا 2000 میلیارد تومان از محل افزایش قیمت‌ها خواهد بود.

وی با بیان اینکه در بودجه 930 میلیارد تومان بابت یارانه هرماه پیش‌بینی شده است، افزود: این در حالی است که بودجه‌های عمرانی کشور کمتر از 10 درصد تخصیص داده می‌شود و کسری بودجه در هر ماه فشارهایی را به همراه دارد که باید وزارت نفت، نیرو و منابع بانکی و یا روش‌های دیگر برای تامین یارانه‌ها فشار آوریم.

جهانگیری با بیان اینکه قرار بود یارانه این ماه امروز پرداخت شود، گفت: این یارانه با چند روز تاخیر پرداخت خواهد شد و تلاش می‌کنیم که یارانه این ماه را بپردازیم.

وی با بیان اینکه مجبوریم در برخی بخش‌ها واردات داشته باشیم، تصریح کرد: به علت سقوط ارزش پول ملی در سال‌های اخیر، فاصله زیادی بین قیمت‌های انرژی در ایران با قیمت‌های بین‌المللی وجود دارد.

وی با بیان اینکه در بودجه امسال طبق اعلام مسئولان دولت قبل 70 هزار میلیارد تومان کسری وجود دارد، گفت: ما برای این رقم لایحه‌ای به مجلس ارائه کردیم که متاسفانه مرحله تصویب آن طولانی شده و ما برای اینکه اقدامات دولت قانونی باشد اصرار بر دو فوریتی شدن این لایحه داشتیم.

معاون اول رئیس جمهور با خطاب دادن مسئولان دولت قبل، گفت: از دوستانی که این کارنامه را درست کرده‌اند انتظار داریم ما را وارد حاشیه‌ها نکنند و بگذارند با عقل و تدبیر وارد مسائل کشور شویم.

وی با بیان اینکه این آمار در اختیار مردم نبوده است، گفت: مردم با رگ و پوست خود شرایط دشوار کشور را احساس کردند و به این نتیجه رسیدند که باید تغییری در آن ایجاد شود که نتیجه آن انتخابات ریاست جمهوری بود.

وی تاکید کرد: نعمت‌زاده وزیر صنعت از زمانیکه بر سر کارش حاضر شد می‌دانست که چه تصمیمی باید در مورد بخش صنعت بگیرد زیرا قرار نبود یک دوره 5 یا 6 ماهه را صرف یادگیری کند.

جهانگیری در ادامه با بیان اینکه دولت سیاستهای کوتاه مدت و بلند مدت را در بخش اقتصاد کشور پیگیری می‌کند، گفت: در راستای سیاستهای کوتاه مدت دولت روند منفی شاخص‌های اقتصادی باید در سال جاری متوقف شود و در این راستا سعی می‌کنیم نگذاریم تورم بالاتر رود و  از شرایط رکورد تورمی خارج شویم.

وی با بیان اینکه بخش خصوصی موتور اصلی اقتصاد کشور است، گفت: موانع پیش روی تولید را برطرف خواهیم کرد که در این راستا 35 بند مصوبه دولت در ابتدای کارش از جمله اقدامات ما بود.

جهانگیری در پاسخ به انتقاد برخی صنعتگران در مورد اجرایی نشدن مصوبه دولت در خصوص گشایش‌ ال‌سی با 30 درصد پیش پرداخت، گفت: ما در اجرای مصوبات دولت جدی هستیم، مدیری که می‌خواهد در دولت کار کند باید به تصمیمات دولت پایبند باشد.

وی ادامه داد: با توجه به فشاری که تورم به مردم تحمیل کرده، اولویت نخست دولت توقف تورم و در مرحله دوم نیز کاهش دادن آن است که برای این کار نباید فشاری به نقدینگی کشور وارد کنیم و نباید قدمی برای افزایش نقدینگی و پایه پولی کشور داشته باشیم زیرا رشد پایه پولی و نقدینگی به معنی تورم جدید است.

وی افزود: آنچه که از طریق منابع بانک‌ها می‌توان تجهیز کرد باید ابتدا بعنوان سرمایه در گردش و بعد در جهت سرمایه‌گذاری‌های جدید در بخش صنعت قرار گیرد.

وی با بیان اینکه در پایان امسال تورم از نرخ‌های فعلی کمتر خواهد بود، گفت: امروز با تورم 40 درصدی روبرو هستیم که در سال آینده این تورم پایین‌تر خواهد بود.

وی وعده داد رشد اقتصادی کشور در پایان امسال به سمت نزدیک شدن به صفر حرکت کند.

جهانگیری در تشریح برنامه‌های بلند مدت دولت نیز، گفت: از سال گذشته بحث‌ها در مورد بودجه سال 93 در دولت آغاز شد و رئیس جمهور بزودی بخش‌نامه بودجه سال 93 را به دستگاه‌ها ابلاغ خواهد کرد.

وی اظهارداشت: امیدواریم با سیاستهایی که اتخاذ می‌کنیم در سال 93 از رکود تورمی خارج شویم و تورم روندی کاهشی پیدا کند.

معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: در سال 93 رکود از اقتصاد کشور برداشته خواهد شد و سعی می‌کنیم که به بحث‌هایی که باعث کسری بودجه و ایجاد تورم می‌شود ورود پیدا نکنیم.

جهانگیری با بیان اینکه انضباط مالی بر بودجه سال 93 حاکم خواهد بود، گفت: امیدواریم در سال 93 بخش قابل توجهی از بدهی دولت به پیمانکاران پرداخت شود و آنها به سمت همکاری با کشورهای همسایه حرکت کنند.

معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه کانون سیاستهای دولت در سال 93 حمایت از صادرات کالا و خدمات بویژه کشورهای همسایه است، افزود: در این راستا دیپلماسی کارآمد جزء سیاستهای دولت قرار گرفته است و باید شرایطی ایجاد شود که کشورهای همسایه بویژه عراق به راحتی پذیرای کالای ایرانی باشد.

وی در مورد ابداع قانون هدفمندی یارانه‌ها نیز گفت: هدفمندی یارانه‌ها باید با این دیدگاه اجرا شود که یارانه نقدی فقط به نیازمندان پرداخت شود،در این خصوص باید گفت‌وگو کرد و راه حل پیدا کرد تا این یارانه به تعدادی از افراد نیازمند جامعه پرداخت شود و از افرادی که نیازی به آن ندارند تقاضا کنیم که یارانه دریافت نکنند تا تورم باز هم افزایش نیابد.

جهانگیری با بیان اینکه قصد داریم سامانه‌ای در دولت تعریف کنیم که تمام مصوبات دولت را در اختیار صاحب‌نظران و نخبگان قرار دهد، گفت: با ایجاد این سامانه تمام بحث‌ها و تصمیمات دولت از زمانی که قرار است تصمیمی گرفته شود تا زمان تصویب آن با نخبگان در میان گذاشته خواهد شد.

وی همچنین با اشاره به ذخایر ایجاد شده از محل فروش نفت، گفت: اگر خودمان صندوق را خالی نمی‌کردیم و 300 میلیارد دلار ذخیره داشتیم کسی نمی‌توانست به راحتی ما را تحریم کند.

3131

کد خبر 317565

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 17
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۰۹:۴۳ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۲
    67 8
    به لحاظ علمی و آماری صحبت های خوبی بود؛ بالاخره به تدریج شرایط بهتر خواهد شد. برام جالب بود که معاون اول رییس جمهور انقدر دقیق آمار و اطلاعات و شاخص ها را به مردم ارایه می کنند. تشکر آقای جهانگیری
  • بی نام A1 ۰۹:۴۴ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۲
    80 3
    همین که مشکلات را به گردن دلار فروش چهارراه استانبول ننداختید نشان دهنده صداقت شماست. ممنون
    • بی نام EU ۱۵:۱۵ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۲
      5 2
      چه فرقی داره به گردن اون نه یکی دیگه آخرش میگن مشکل از دوران ما که نبود به ما چه
  • بی نام A1 ۱۰:۱۱ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۲
    24 29
    هروز که هرجنسی میخریم قیمتش گران شده الان که قیمت مرغ را هم که شما 7000 تومن تعیین کردید قیمت برنج و دیگر کالاهای اساسی هم که سر به فلک کشیده چرا ؟؟؟؟/
  • کارمند آموزش A1 ۱۰:۱۲ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۲
    25 24
    باید منتظر بمانیم و ببینیم این دولت برخلاف دولت قبلی حاضر هست که دستمزد ها و حقوق ها را هم متناسب با تورم 40 درصدی افزایش دهد و شاهد پایان بی قانونی در این زمینه باشیم. تاکنون که متاسفانه وعده های اقتصادی دولت نتیجه بخش نبود و هر روز شاهد گرانی افسار گسیخته و وحشتناکی هستیم ؛ متاسفانه من و اکثر همکارانم با حقوق فعلی حداکثر 15 روز توان تامین مخارج عادی را داریم !
    • بی نام A1 ۱۲:۴۰ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۲
      52 10
      دولت 9 و 10 8 سال این برنامه را سر مملکت آورد. حالا انتظار داریم 3 ماهه کل مشکلات ایجاد شده 8 ساله حل بشه. اینم میدونیم که خراب کردن خیلی آسونتر از اباد کردنه. اندکی صبر سحر نزدیک است.
  • بی نام A1 ۱۱:۴۹ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۲
    50 50
    اینها همش بهانه است یارانه حق مردمه باید داده بشه اگه میخواین ندین قیمت آب و برق و گاز بنزین رو به سال 89 بر گردونید
    • محمدرضا.ع IR ۱۳:۲۷ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۲
      15 14
      معذرت میخوام اشتباهی منفی دادم
    • بی نام A1 ۱۴:۱۸ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۲
      1 6
      همون رويه دولت قبل رو ادامه بديد يعني چاپ پول قرض از بانك مركزي نوسانگيري از بازار ارز افزايش قيمت ارز و.... هر چند از نظر اقتصادي قطع يارانه موجب كم شدن شيب تورم و كاهش رشد نقدينگي خواهد شد اما با اين كار فقط اعتراض و فرياد بر سرتان خواهد بود.... البته نتيجه اين كارها هم ميشه كاهش ارزش پول ملي و وقتي دلار 5000-6000 تومن باشه خود به خود بعد از چند سال يارانه بي ارزشتر ميشه و حتي ميشه اضافش هم كرد! مگر ياراانه 45 تومني 2 سال پيش الان يك سوم نشده؟ اينجوري مردم هم كه يارانه رو حق خودشون ميدونن به حقشون ميرسن!
    • بی نام A1 ۱۴:۳۴ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۲
      1 3
      متاسفانه اقتصاد خيلي بيرحمه و فقط با قطع يارانه همه چيز به حالت اول برنميگرده! به اين راحتي نيست چون نقدينگي و درآمد نفتي و....به اندازه دو سال پيش نخواهد شد و با قطع فقط در همين حد حفظ ميشه يعني تورم مثلا از 40 مياد به همون 20 درصد اگه ميخوايد قيمتها برگرده بايد كل يارانه دريافتي 2 سال به علاوه كل اضافه حقوق 2 سال و به اضافه تمام بهره بانكي 2 سال برگرده و خلاصه هر عاملي كه باعث افزايش نقدينگي شده رو برگردونيد تا قيمتها با توجه به كاهش نقدينگي به همون حد برسه البته اگه درآمد نفتيمون هم بشه همون 100 ميليارد. وگرنه با اين گرونيها اگه فقط با قطع يارانه ها قيمتها برگشت كه خيلي عالي ميشد
    • هادی A1 ۱۴:۴۴ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۲
      7 6
      یارانه حق کدوم مردمه؟؟ مردمی که نشستن تو خونه منتظر پول بیاد تو حسابشون؟؟ نه عزبزم باید کار کنی اقتصاد بچرخه بعد انتظار یارانه داشته باشی
    • بی نام IR ۱۵:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۲
      3 3
      دوست عزیز یارانه حقه بله. ولی یه شرطی داره اونم اینه که وضع اقتصادی مملکت در دراز مدت خیلی مهمتره اگه ما به همین 45 تومن هر ماه فانع باشیم اونم به هر قیمتی با قاطغیت میگم بعد 1 سال افتصاد ممکلت داعون میشه چون دیگه پولی نمیمونه که نه یارانه بدن به وارداتی بشه. با نگاهی به آینده درست فکر کنیم
    • بی نام IR ۱۶:۲۷ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۲
      6 2
      اگر اون شرایط قابل ادامه دادن بود که دولت قبلی اینکارو میکرد ! الان مساله اینه که دولت پولی درنمیاره که بخواد توزیع کنه و 8 سال عدم مدیریت صحیح باعث شده ما یک اقتصاد کاملاً ویرانه داشته باشیم ! هیچ کس نمیتونه در مدت کوتاه مشکلات بیشماری که با همت و کار شبانه روزی 8 ساله بوجود اومده رو اصلاح کنه
  • بی نام A1 ۱۴:۴۲ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۲
    8 1
    اگر خودمان صندوق را خالی نمی‌کردیم و 300 میلیارد دلار ذخیره داشتیم کسی نمی‌توانست به راحتی ما را تحریم کند
  • بی نام EU ۱۵:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۲
    5 0
    اینایی که منفی میدن یعنی میگن گرون نشده؟ نکنه سر کوچه شما ارزون تره؟؟؟؟؟؟؟!!!!!
  • بی نام A1 ۱۵:۲۴ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۲
    7 2
    یارانه این ماه نیست،یارانه شهریوره که دارین الان میدین.
  • بی نام A1 ۰۶:۲۶ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۵
    0 0
    اگه یه دولتی عرضه داشت و تفاوت کارکنان بانک و شرکت نفت وبعضی شرکتهای دیگه را با دیگر کارکنان کم میکرد اینحوری سر مملکت نمی اومد.هر دولتی سر کار میاد فقط مردم رو سر کار میذاره.تنها کارشون اینه که فقط دولت قبلی را بکوبن اقا حون شما که عرضه ندارین چرا دروغ میدین شما که قبلا هم اینا را میدوننستین پس چرا می گفتین ما درستش می کنیم ،چرا دارین از مردم گدائی می کنین.اون آقا چند سال یارانه داد ککش هم نگزید.به خدا مردم را ساده گیر آوردین.شماشدین بدتر از ایرانخودرو و سایپا

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین