بهایی که اروپا برای تحریم ایران پرداخت/ اروپا از بازی واشنگتن جا ماند

اوباما با صلح، ایران را بدست آورد، برخلاف آنچه که بوش فکر می کرد می تواند با حمله به بغداد بدست آورد. در هر دو صورت این اروپا بود که خارج از بازی آمریکا ماند.

از سال 2012، شرکت اتومبیل سازی(آمریکایی) جنرال موتورز که امروز 7% از سهام شرکت پژو را در اختیار دارد، این گروه فرانسوی را وادار کرد تا هر گونه معامله با ایران را متوقف کند، آنهم در حالیکه پژو نزدیک به 30% از بازار ایران را دستش داشت.
تأمین کنندگان اروپایی این گروه آمریکایی به تازگی از سوی این شرکت بخشنامه ای را دریافت کرده اند که به آنها خاطرنشان کرده بود که هرگونه ارتباط با صنعت اتومبیل سازی ایران- در ارتباط و یا بدون ارتباط با جنرال موتورز- منجر به حذف آنها از لیست تأمین کنندگان خواهد شد. در واقع جنرال موتورز بخشنامۀ سال 2013 را که اوباما در آن تحریم ها را تشدید کرده بود- و البته مغایر با همۀ قوانین سازمان تجارت جهانی بود- را اجرا کرد و در این راستا همۀ شرکتها از ارتباط با صنعت اتومبیل سازی ایران منع شدند.
در واقع این قانون، به مجموعۀ محدویت های اعمال شده از سال 2010 علیه صنعت نفت ایران( و حتی پیش از آن از سال 1996 تحت عنوان قانون داماتو) اضافه شد.
در همین راستا، قانون دیگری وضع شد که طی آن همۀ بانکهایی که در ارتباط با بانک‌های ایران بودند، از سیستم بانکداری آمریکا خارج می شدند. در واقع با این قانون، طلبکار فرانسوی واردکنندۀ کالای ایرانی باید با اجازۀ خزانه داری آمریکا طلبش را وصول می کرد. اما این، همۀ یکجانبه گرایی آمریکا نیست که در زمان اوباما و جرج بوش ادامه یافت، این روند همچنان ادامه دارد اما آنچه جالب به نظر می رسد اینرسی و بی حرکتی مقامات دولتی و سکوت رسانه ها در این باره در اروپاست. بروکسل در سال 1996 شرکتهای اروپایی را از پیوستن و تبعیت از قانون داماتو منع کرده بود، اما امروز رهبران اروپایی هیچ چیزی در چنته ندارند تا آن را در مقابل دیکتۀ واشنگتن تکرار کنند.
به هر روی امروز - خوب یا بد- توافقی میان اروپا و آمریکا بر اساس اهداف سیاسی بنا شده که متعاقب آن تحریم هایی علیه ایران وضع شده است. اما آیا منطقی است که همۀ اهداف اقتصادی کشورمان به شکل پنهانی به سبد آمریکایی ها برود؟
بخش بانکی اولین بخشی بود که قربانی این سیاست شد. ارتباطات مالی با دولتها( حتی کوبا) برای اینکه در اروپا قانونی باشد یا نه، واشنگتن به زور بسیاری از بانکهای اروپایی را به نفس زدن انداخته است. بسیاری از همین بانکها مجبور شدند به خاطر همین دستور آمریکا، صدها میلیون دلار خسارت بپردازند و فعالیت شان را متوقف کنند.
در واقع آمریکا آگاهانه با این سیاست یکجانبه تلاش می کند تا منافع اقتصادی شرکایش را تحت تأثیر قرار دهد. اما در این میان اروپا به خصوص فرانسه به دلیل سلب اختیار اقتصادی اش خسارت زیادی متحمل شده است.
آمریکا خود را برای تغییر بزرگ با ایران آماده می کند و متعاقباً به شرکتهای این کشور اجازه بازگشت دوباره به ایران را می دهد. با این معامله، اوباما با صلح، ایران را بدست آورد، برخلاف آنچه که بوش فکر می کرد می تواند با حمله به بغداد بدست آورد. در هر دو صورت این اروپا بود که خارج از بازی آمریکا ماند.

لوموند/ نویسنده: زاویه اوزل/ 17 اکتبر 2013
ترجمه: زهرا خدایی

5252

 

کد خبر 318036

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 32
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • مجید از مراغه IR ۰۸:۳۷ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۶
    98 7
    مقاله جالب و مستدلی بود و ترجمه خوبی داشت و ترجمه خوب توانسته محتوا و بیام مقاله را بخوبی حفظ کند که جای تشکر از مترجم محترم را دارد و شخصا امیدوارم مسئولان محترم کشور با دید باز و با حفظ عزت ملی و منافع ملی ایران و ایرانیان به مذاکرات خود و امریکا با جدیت ادامه داده و انشا... به توافقات و نتایج خوبی برسند . من بعنوان یک شهروند عادی شدیدا معتقدم در تمام جهات ما و امریکا منافع مشترک بیشماری داریم که در صورت توافق به نفع هر دو کشور خواهد بود . مثال - در اقتصادقیمت بالای نفت فقط به نفع ایران و امریکا میباشد 0(جای توضیح بیشتر وجود ندارد) در سیاست و امنیت ملی - با توجه به منافع همسایگان و القاعده و تروریسم و غیره امنیت امریکا و ایران در خطر میافتد و باید متحد شوند تا مقابله کنند و غیره
  • امیرعلی A1 ۰۸:۴۹ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۶
    ثابت شد بهشون ایران برنده واقعیه
    • بی نام IR ۱۳:۴۱ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۶
      36 1
      کاش با نگاهی به وضعیت جامعه این حرف رو میزدید
  • بی نام IR ۰۹:۰۴ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۶
    191 7
    والا خود ما از همه بیشتر بها دادیم
  • بی نام A1 ۰۹:۱۱ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۶
    آیا جسارت داریم یکبار تیتر بزنیم : بهایی که ایران برای تحریم ها داد ؟ و چرا ؟ ویا اینکه این آخری تابو است ،
  • ناشناس A1 ۰۹:۲۷ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۶
    امریکا هیچ غلطی نمی‌ تواند بکند
    • بی نام IR ۱۰:۰۰ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۶
      طبق خاطرات آقای هاشمی امام همچین حرفی نگفته!!!!
    • بی نام A1 ۱۳:۰۰ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۶
      45 0
      یه مورچه هم می تونه پای آدم رو گاز بگیره!!
    • بی نام A1 ۱۳:۱۹ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۶
      27 8
      آمریکا:بگو دیگه چی کار باید بکنیم تا بکنیم
  • بی نام A1 ۰۹:۳۴ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۶
    خدایا شکر تنها اوباماست که میتونه ایرانی ها را از شر پژو و رنو آشغال خلاص کنه
    • بی نام IR ۱۱:۰۴ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۶
      80 7
      ام وي ام و ليفان خوبه؟؟؟؟؟
  • حمید صحرایی IR ۰۹:۳۷ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۶
    75 17
    امریکا تحت هر شرایطی سود خود را از خاورمیانه کسب میکند.چه از راه فروش اسلحه به کشور های همسایه به بهانه خطر ایران ،چه از راه دریافت نفت مجانی از کویت و عراق به بهانه هزینه جنگو چه حالا از راه داشتن روابط با ایران.اما برای ما،ابتدا باید خلبانی بلد باشیم بعد هواپیما بخریم.در یک هفته گذشته ،شرکت صادرات گاز منحل و بعد از یک روز برقرار میشود،ورود خودرو بالی 2500 سی سی ممنوع و بعد از یک روز به شرط 2 برابر گمرک ازاد میشود،برای دلار کف تعیین میشود و چند روز بعد تکذیب میشود.تمام اینها ثابت میکند که مسئولین همان مهره های امتحان پس داده دوره های قبل هستند و اصولا کار را بلد نیستند در چنین وضعی که 100 روز تمام شد و تورم داخلی افزایش پیدا کرده است. مسئله روابط با امریکا هم تبدیل شده برای وقت تلف کردن.
  • پیام IR ۰۹:۴۸ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۶
    یه نظر سنجی عمومی برگذار کنید تا ببینیم چند درصد مردم با انرژی هسته ای خصوصا تولید سوخت هسته ای و غنی سازی موافقند؟ چند درصد مردم حق هسته ای خودشون رو میخوان؟
    • حسن A1 ۱۰:۵۴ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۶
      28 47
      انرِِژی هسته ای فقط برق نیست در موارد پزشکی هم نیازهای جدی رو برطرف می کنه بعدش هم انرژی هسته ای بهانه است کسی که بخواهد با ما کنار باید باید تا حالا کنار میومد
  • بی نام IR ۱۰:۰۵ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۶
    53 5
    فکر نکنم با این کلکا اروپا و امریکل جدا شن
  • amir A1 ۱۰:۲۶ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۶
    61 9
    به حمید صحرایی: برای ویران کردن خانه به یه بولدوزر نیاز است و در چند ساعت خانه خراب میشود،اما برای ساختنش به مهندس پی ریز و جوشکار و بنا و کلی مصالح نیاز است تا یکسال خانه ات آباد شود. 8سال رو به ویرانی گذاشتیم و سیاست خارجی اعتماد را به بی اعتمادی کشاندیم،تورم 10 درصدی را به 50% و ارزش پول ملی را در 8سال بیش از 4 تا 5 برابر کاهش دادیم،توهم و دروغ و تهمت را به جای صداقت قرار دادیم و حالا پس 8سال کذایی میگویی 100روز گذشت و تورم ادامه داره؟ اول که 100 روز تگذشته و 60 روز. دوم که مگه تورم بخشنامه است که کنترل شود؟ سوم شما و دوستانتان این دسته گل را به آب دادید و اکنون این دولت باید بیاد بدهی 180 هزار میلیاردی دولت قبل + تورم 50% را جوابگو باشه؟
    • بی نام IR ۱۱:۴۷ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۶
      13 9
      این مشکل مربوط به 30 سال گذشته است نه به 8 سال و16 سال .در هر دوره قیمت ارز 3 برابر شده. در ضمن 100 روز را خود اقایان گفتند نه مردم. اگر با اگاهی گفتند که چه شد ؟اگر بدون اگاهی گفتند عذر خواهی کنند و استعفا.در غیر این صورت که همه دولتها وعده قبل از انتخابات میدادند. نکنه باید 8 سال هم برای این یکی وقت و عمر بگذاریم تا ببینیم نشد؟ بهشت را به بها دهند نه به بهانه.در ضمن از 12 مرداد تا امروز چند روز است؟ تا حالا هر چه قدر درست شده در این چند روز باقی هم بیشتر درست میشه!!!!!
  • بی نام IR ۱۰:۳۰ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۶
    59 5
    و ما چه بهایی پرداختیم؟!
  • بی نام FI ۱۱:۳۴ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۶
    79 7
    بهاي اصلي رو " مردم" ايران برداختند و بس!
  • بی نام RO ۱۱:۵۳ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۶
    17 7
    يكي بشينه ضرر اسراييل به دنيا رو محاسبه كنه ... اين صد بار ( ارقام دنيا را تكان خواهد داد . عددها ميشوند حرفهاي ناگفته ..)
  • بی نام RO ۱۱:۵۸ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۶
    10 21
    اروپا كيلويي چن !!؟؟ ( هان همان مستعمرات شيك آمريكا رو ميفرمايين !؟ )
  • بی نام IR ۱۲:۰۳ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۶
    16 1
    فعلا نه به داره نه به بار
  • بی نام RO ۱۲:۰۴ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۶
    6 21
    يه ذره پاي حرفهاي اروپاييها ( مردم اروپا ) بنشينين ببينين چه خشم و نفرت فروخورده اي از آمريكا دارند .
    • محمد IR ۱۹:۲۰ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۶
      1 3
      اونهایی که منفی می دن من واقعا نمی فهمم دنیا اینو اعتقاد دارن که آمریکا و اسرائیل جنایتکارترین دنیاست که شدی غلام آمریکا و اسرائیل عوضی
  • بی نام A1 ۱۲:۵۱ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۶
    12 3
    بهتر است افراد باندازه مسئوليتشان اظهار نظر كنند نه وزنشان.
  • ایراندوست IR ۱۳:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۶
    11 4
    از سران کشورمان خواهش می کنم با اروپا رابطه ی اقتصادی کمی برقرار کنند بجای ان تا می توانند با شرکتهای امریکای قرارداد اقتصادی ببند تا اروپا بفهمد فشار وتحریم امریکا برضد ایران برای باز کردن بازار خودرو وصنایع امریکای بود نه موضوع هسته ای چون می دانند ایران سربلند دنبال سلاح کشتار جمعی نیست وپیروی کور کورانه از امریکا ونادیده گرفتن استقلال وپرستیز اروپا در اینده چه خسارت بزرگی برای اروپا دارد یکی از هموطنان عزیز نوشته اند اروپا همان مستعمراتشیک امریکا را میفرمایین براستی قشنگ نوشتند وبه هدف زدند
    • بی نام A1 ۱۰:۱۶ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۷
      4 0
      دوست عزیز اینها خود بزرگ بینی است.سهم ایران در اقتصاد جهان زیر یک درصد می باشد و اتحادیه اروپا بزرگترین قدرت اقتصادی دنیا است.جوری صحبت می کنیم انگار به بازار ما وایسته هستند.فراموش نکنیم در اوج رکود اقتصادی اروپا، خرید نفت از ایران را متوقف کردند و با تغییر در پروسه پالایشگاهی به سمت نفت عربستان و روسیه رفتند و هیچ بلایی هم سرشان نیامد.یادمه آنموقع همسن خوااندگان خبر آنلاین کامنت می دادند زمستان در راه است به اروپا نفت نفروشیم تا همشان از سرما یخ بزنند.نخریدند و یخ هم نزدند.
  • شهره A1 ۱۳:۴۹ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۶
    14 2
    دولت آقای روحانی آرامش را به کشور بازگرداند . ولی تورم بالاست چرا آقای روحانی پول آب و برق و گاز و تلفن زیاد شد؟ جوابگوی ما کارگران بیکار چیست؟
  • بی نام RO ۱۳:۵۰ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۶
    11 4
    اين منفي ها برا چيه !!!!!!!؟؟؟؟( قابل تامل نيست ؟)
  • بی نام RO ۱۵:۱۵ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۶
    13 0
    سيستم ديپلماسي داره صبورانه و خوب عمل ميكنه ... نهايت تلاش فعلا اينه كه " بتونيم ًجاييً حرف بزنيم ً ... اروپا دارد ًخجل ً ميشود . و نيز حس ًغبن ً (ضرر ).دارد . (( حيف است از تيم خودمان عقب بمانيم ! )) ... وتواصو بالصبر و تواصوابالحق ... ... ( تا همين جا شم نميدانيد ايرانيان مقيم خارج از كشور چه حس اميد و غروري پيدا كردن ..( ايران .. در صدر ميز ، پرچم در ميان ، ابتكار عمل در دست ).). موفق باشيد . 
  • مجید از مراغه IR ۱۷:۵۷ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۷
    1 0
    انهایی که اروبا را مستعمره امریکا میدانند واقعا چقدر خودشان به حرف خودشان باور دارند . ( این نوع مستعمره بودن هزار بار بهتر از مثل روسیه و چین بودن است )باید به این افراد بگوئیم دیگر بس است با این حرفها حتی نمیتوانید خانواده خود را قانع کنید تا چه برسد به دیگران . دوستان افراطی بهتر است یکبار دیگر به جهان امروزی با چشمان شسته و باز بنگرند ما هر جا دوستان امریکا را می بینیم همه موفق هستند . ایا کره جنوبی (دوست و متحد امریکا ) موفق است یا کره شمالی . ایا المان ( شکست خورده در جنگ جهانی ) و ژابن ( بمب اتمی خورده ولی متحد فعلی امریکا ) موفق هستند یا کوبا و غیره . ایران کشوری بزرگ است و بزرگان باید با بزرگان نشست و برخاست کنند . بقول معروف کبوتر با کبوتر باز با باز
  • غلام IR ۱۷:۵۸ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۸
    0 0
    اکثر اوقات دنباله روی بی چون و چرای اروپا برای آنها خسارتبار بوده در جریان جنگ 1973 اعراب و اسراییل آمریکا ضمن حمایت بی چون وچرا از اسراییل به اعراب جهت بستن شیر های نفت فشار اورد.نتیجه این عمل بحران نفتی بود که دامن زاپن و اروپا را گرفت وبرای مدتها رشد اقتصادی رقبای اروپایی و زاپنی را کند نمود.ابن بخشی از خاطرات هلموت اشمیت صدر اعظم وقت المان بود که بیان شد

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین