فنایی اشکوری گفت: «آنچه بیشتر مطرح است شعار اسلامی سازی علوم انسانی است، اما خود اسلامی سازی خیلی مطرح نیست، چرا که این کار بسیار دشوار است.»

به گزارش خبرآنلاین، دکتر محمد فنایی اشکوری، عضو هیئت علمی مؤسسه پژوهشی امام خمینی درباره گفتمان علوم انسانی اسلامی گفت: «پاره ای از علومی که در غرب شکل گرفته و وارد کشور ما شده، برگرفته از آن تفکر و فرهنگ است و ممکن است با فرهنگ ما سازگار نباشند؛ لذا باید آنها را متناسب با دین و فرهنگ مان بومی سازی و اسلامی سازی کنیم. متاسفانه آنچه بیشتر مطرح است شعار اسلامی سازی علوم انسانی است، اما خود اسلامی سازی خیلی مطرح نیست، چرا که این کار بسیار دشوار است.»

وی در ادامه عنوان کرد: «اغلب افرادی که این شعار را سر می دهند، به رغم اینکه در این باره رغبت و اشتیاق فراوان دارند اما خود تخصص و قدم راسخی در علوم انسانی ندارند و از همین جهت است که در این زمینه چندان گام های موفقیت آمیزی برداشته نشده است. اگر بخواهیم تحول ایجاد شود، نخست باید علوم انسانی موجود را به درستی بشناسیم، سپس نقطه ضعف های آن را شناسایی و برطرف کرده و پس از آن از میراث اسلامی ایرانی در این زمینه استفاده کنیم.»

اشکوری عنوان کرد: «آنچه می تواند در تحول علوم انسانی و اسلامی سازی آن موثر و تعیین کننده باشد، همکاری حوزه و دانشگاه است که متاسفانه تاکنون به نحو مطلوب محقق نشده است. البته همکاری ها جزئی و مقطعی همواره در طول سه دهه گذشته وجود داشته، اما فراگیر و گسترده نبوده است و همین موضوع یکی از عوامل کندی در تحول علوم انسانی است.»

استاد فلسفه دین درباره نقش فلسفه در بازسازی علوم انسانی عنوان کرد: «فلسفه می تواند در بازسازی علوم انسانی نقش داشته باشد، چرا که یکی از شعب فلسفه، فلسفه علوم انسانی است. در فلسفه علوم انسانی چارچوب های کلی و پیش فرض ها و خطوط کلی علوم انسانی و متدولوژی و منابع و روش های آن بحث می شود. الان یکی از مهمترین رسالت هایی که بر عهده صاحب نظران است، بازسازی فلسفه علوم انسانی است که باید متناسب با متافیزیک، معرفت شناسی و انسان شناسی ما شکل گیرد.»

وی درباره میزان تاثیر برپایی کنگره بین المللی علوم انسانی گفت: «برگزاری کنگره کار مفیدی است؛ بشرطی که کیفیت آن مطلوب باشد. برای بین المللی بودن یک کنگره شرکت چند مهمان خارجی کافی نیست. وقتی می توان گفت ما کنگره بین المللی علوم انسانی داریم که در آن شخصیت های علمی و برجسته علوم انسانی از سراسر جهان در آن شرکت داشته باشند. همینطور مقالاتی که در محافل علمی موفق عرضه می شود باید دارای نوآوری باشند و افق های جدیدی را بگشایند.»

/6262

کد خبر 319360

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 10
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • باقر A1 ۱۵:۲۶ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۴
    8 25
    دقيقا! وقتش رسيده برادرا يه خانه تكاني در متون انساني انجام بدن و همه تاريخ و اصول شاهنشاهي را از كتب مدارس حذف كنن. بايد به خاكريز دشمن حمله كرد
    • جعفری IR ۱۹:۴۵ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۴
      13 0
      آخه خاکریز دشمن ،یعنی چی؟ کجای دنیا و کدام آدم به اجدادش می گه : دشمن ؟ اگه آبا و اجداد و پدران و مادران ما ایرانیان ، دشمنان شما آقا باقر بودند ، نتیجه می گیریم شما یا بازمانده ی مغولان هستید یا از نواده های تیمور لنگ یا ......... یکی از رموز پیشرفت کشور ژاپن احساس تعلق خاطر شدید جوانان به ملیت و هویت ژاپنی است ،طوری که حتی حاضر به خرید کالاهای غیر ژاپنی نیستند. مردمی که احساس تعلق و علاقه به کشور خودرا نداشته باشند ، احساس تعهد نیز نخواهند داشت وعلاقه پیدا کردن به مملکت خود ، بدون دانستن تاریخ وبدون احساس نزدیکی کردن با نسلهای قبل وپر کردن دره ی زمان ،ممکن نیست .نتیجه ی این بی توجهی ها ، همین فرار مغزها و بی تفاوت شدن نسل جوان ، به کشورشان است.
    • باقر A1 ۲۰:۳۷ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۴
      1 8
      به امريكا بكوييد از ما عصباني باش. امت ايستاده است و با جايي اشتي نميكند. ما تعلق ب كذشته داريم اما نه انهاييكه خواب امريكا را مي بينند و خدا بيدارشان كند و ما به ان مغز. ها نياز نداريم و انها به دشمن نياز دارن.
    • رکسانا IR ۱۹:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۷
      1 0
      آقای جعفری بیخیال این باقری (و باقری ها) شو! بحث کردن با این افراد واقعن بی فایده ست! همه چیز رو از پشت عینک تعصب و جهالت خودشون می بینند! شما چی گفتی، ببین اون چقدر بی ربط و هذیان گونه و... جواب داده!
  • قادر IR ۱۷:۲۹ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۴
    10 2
    آيا مي دانيد دقيقا منظور از اسلامي كردن علوم انساني چيست؟ وقتي از صد كتاب انگليسي نود و نه كتاب به فارسي ترجمه مي شود وبه خورد دانشجويان داده مي شود و از صد كتاب فارسي تقريبا يك كتاب به انگليسي ترجمه ميشود يعني1- ما حرف خودمان را خودمان قبول نداريم.2- حرفي براي گفتن نداريم 3-به خودمان باور نداريم4-نمي خواهيم وارد بحث با بيگانگان بشويم 5-فقط يك طرفه حركت مي كنيم 6- در مقابل جهاني شدن برنامه اي نداريم و....
  • بردیا A1 ۱۸:۲۶ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۴
    14 2
    همون بهتر که فقط شعار داده می‌شه. مفهوم "اسلامی کردن علوم انسانی" چیزی بیشتر از شعار نیست. باید دست دخل و تصرّف و دخالت دولت در علوم انسانی برچیده بشه. چرا از علوم انسانی می‌ترسید؟ چاپ کن لطفاً.
    • بی نام A1 ۰۴:۴۸ - ۱۳۹۲/۰۸/۳۰
      0 0
      چون علوم انساني مي تواند آگاهي را در جامعه بپراکند
  • بی نام IR ۱۹:۱۹ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۴
    10 0
    متاسفانه آنچه بیشتر مطرح است شعار اسلامی سازی علوم انسانی است، اما خود اسلامی سازی خیلی مطرح نیست، "چرا که این کار بسیار دشوار است." ------ خب همینه دیگه برادر! پس حله. همون به شعارش رضایت بده قال قضیه رو بکن بره دیگه!
  • رضا ازرشت A1 ۱۹:۵۶ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۴
    12 1
    پیشنهادمیکنم پس ازاسلامی سازی علوم انسانی به سراغ اسلامی سازی فیزیک وشیمی وزیست وجغرافیاومتالوژی هم بروند
  • حسن امرائی عبدولی A1 ۱۳:۵۵ - ۱۳۹۲/۰۸/۳۰
    8 0
    برای علوم انسانی کشور و کلا مدیریت اندیشه فقط متاسفم متاسفم برای کسانی که مسول علوم انسانی اند اما دریغ از یک جمله حرف درست که بلد باشند فقط حرف های همدیگر را تکرار می کنند.

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین