مهر نوشت:

وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به این که بانک مرکزی از ذخایر ارزی مناسبی در خارج برخوردار است، گفت: صندوق توسعه ملی هم بالای 50 میلیارد دلار ذخیره ارزی دارد، ضمن اینکه تاکنون روش منطقی و قابل اتکایی برای شناسایی افراد با درآمد بالا به دست نیامده است و شناسایی دهک‌ها با درآمد بالا در کوتاه مدت ممکن نیست.

علی طیب نیا پس از برگزاری مراسم تودیع و معارفه مدیرعامل بانک سپه در جمع خبرنگاران درباره برخی اظهارات مبنی بر خالی بودن خزانه کشور افزود: خزانه تعریف خاص خود را دارد و منظور حسابی است که منابع و مصارف دولت، ضبط می شود.

وی گفت : قطعا منظور رئیس جمهور خزانه دولت بوده است و  از مجموع منابع 210 میلیارد تومانی که برای سالجاری پیش بینی شده و با توجه به درآمد محقق شده نیمه نخست سال ، پیش بینی می کنیم تا انتهای سال 100 هزار میلیارد تومان درآمد وصول شود.

وی ادامه داد: ‌این در حالی است که هزینه های جاری و کاملا ضروری دولت 128 میلیارد تومان است، یعنی اگر هزینه های عمرانی دولت صفر شود و بدهیهای دولت به پیمانکاران طرح های عمرانی پرداخت نشود ، بازهم با 28 هزار میلیارد تومان کسری مواجه خواهیم شد.

طیب نیا خاطرنشان کرد:‌ البته باید به این مسئله کسری تراز مالی هدفمندی یارانه ها که سالانه 42 هزار میلیارد تومان یارانه نقدی به خانوارها پرداخت می کنیم نیز اضافه شود و  که منابع ناشی از افزایش نرخ حامل های انرژی 28 هزار میلیارد تومان است.

وی گفت : دولت طبق قانون مجاز است تنها 50 درصد آن  یعنی 14 هزار میلیارد تومان صرف پرداخت های نقدی به مردم کند  و این تفاوت 14 تا 42 هزار میلیارد تومان پرداخت نقدی به یک مفهوم مغایر با قانون هدفمندسازی یارانه ها و با استفاده از منابع بودجه ای دولت که باید قاعدتا صرف سرمایه گذاری و توسعه کشور شود، صورت می گیرد.

وزیر اقتصاد با ابراز تاسف از وضع بودجه ای دولت گفت : مطمئنا بانک مرکزی ذخایر مناسبی در خارج کشور و صندوق توسعه ملی هم ذخیره مناسبی دارد و قطعا صحبت رئیس جمهور منابع خارجی بانک مرکزی یا صندوق توسعه ملی نبود و ناظر بر خزانه دولت بوده است.

هنوز روش منطقی برای شناسایی افراد با درآمد بالا نداریم

وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به بررسی دقیق پایگاه‌های اطلاعاتی با تلاش کارشناسان آماری گفت : تاکنون روش منطقی و قابل اتکایی برای شناسایی افراد با درآمد بالا به دست نیامده است.

علی طیب نیا افزود: کارگروهی در دولت مشغول مطالعه است تا راهکار منطقی با ضریب خطای منطقی برای شناسایی دهک های پردرآمد بالا تعیین شوند.

وی با تاکید بر این که دولت، مجلس و عامه مردم پذیرفته اند وضع کنونی پرداخت یارانه نقدی ، منطقی و قابل ادامه نیست ، گفت:‌ قطعا باید تجدیدنظری درباره این شیوه پرداخت صورت گیرد و کاهش پرداخت به دهک‌های بالای جامعه ایجاد شود اما مشکل نبود دسترسی به حسابهای درآمدی مردم است.

نرخ سود واقعی در کشور منفی است

وزیر اقتصاد درباره نرخ سود واقعی نیز گفت:‌ نرخ سود واقعی در کشور منفی است که پیامدهای منفی و زیانبار زیادی دارد، اما راه حل را از طریق کاهش نرخ تورم می دانم و دولت باید با سیاست‌های پولی و مالی مناسب، نرخ تورم را کنترل کند تا سود واقعی هم زمینه جذب پس اندازهای مردم را فراهم کند.

وی، تورم را عمدتا معلول رشد نامتناسب حجم پول در گردش دانست و گفت: از برنامه هایی که دولت در 6 ماهه اول سال انجام داده است و قبل از آن هم آغاز شده بود، کنترل رشد نقدینگی است.

به گفته طیب نیا، توانستیم جلوی رشد پایه پولی را بگیریم و امیدواریم با ادامه این سیاست ابتدا نرخ تورم نقطه به نقطه کاهش یابد و تا پایان سال نرخ تورم متوسط را هم حدود 6 تا  واحد درصد کاهش دهیم.

وی همچنین درباره بازگشت برخی منابع مالی موجود در خارج کشور گفت: راه‌ها و منافذی در حال گشایش است تا بتوانیم از منابع مان در خارج کشور استفاده کنیم.

نشست هفته جاری شورای پول و اعتبار

عضو شورای پول و اعتبار همچنین با اعلام برگزاری نشست شورای پول و اعتبار در هفته جاری توضیح درباره دستور کار آن را به بانک مرکزی محول کرد.

3131

کد خبر 319391

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 8
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • حمید صحرایی IR ۰۷:۳۱ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۵
    25 8
    جناب طیب نیا،چرا هر دولتی قبل از انتخابات شعار زیاد میدهدو بعد از انتخابات از مصائب دولت قبلی میگوید؟ بنده طرفدار هیچ کس نیستم،اما لطفا مردم را شریک غم دولت نفرمائید، چون دولت در شادی ها مردم را شریک نمیکند.ثبات پایه پول هم هیچ ربطی به عمل شما ندارد عاملش رکود بازار است.بالا رفتن حجم نقدینگی هم اگر به صورت مساوی در جامعه توزیع شده باشد تورم زاست. اگر کل نقدینگی در دست 1000 نفر باشد و75 میلیون یک ریال نداشته باشد،نقدینگی باز هم تورم زاست؟ اقای محترم،خانمی که از روی کتاب اشپزی بخواد غذا بپزد،فقط هزینه را هدر میدهد. لطفا از فردا کتاب اقتصاد را جمع کنید و اگر میتوانید راهکار عملی بدهید،اگر هم نمیتوانید مثل فوتبال،مربی از خارج بیاورید.مثل امارات. تمام وزرای 30 سال پیش هم مثل جنابعالی ادعا داشتند.
    • بی نام IR ۰۸:۳۳ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۶
      9 0
      آقای صحرایی بالاخره این واقعیتیه که باید بپذیریم اتفاقا خیلی کار خوبی میکنن که مردم در جریان دارایی های دولت و بانک قرار میدهند
  • راد IR ۱۱:۰۷ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۵
    1 16
    وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به این که بانک مرکزی از ذخایر ارزی مناسبی در خارج برخوردار است، گفت: صندوق توسعه ملی هم بالای 50 میلیارد دلار ذخیره ارزی دارد، (پس احمدي نژاد راست ميگفت پول داريم و اينهمه وقت دولت راستگويان و طرفدارانشان سياسي بازي و سياه نمايي ميكردند و ؟آخر خودشان هم اذعان كردند .) ميدانم خبر آنلاين درج نميكند .
    • بی نام IR ۱۳:۴۹ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۵
      9 2
      اقای راد عزیز،پول صندوق توسعه ملی ارتباطی به صندوق دولت ندارد.ان پول جهت زیر ساختهای اقتصادی باید هزینه شود و قانون اجازه برداشت از ان را به دولت نمیدهد.
  • بی نام FI ۱۴:۳۴ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۵
    1 4
    يواش يواش تناقض گويي ها داره شروع ميشه
  • علی A1 ۰۹:۴۴ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۶
    1 7
    از وقتی این دولت سرکار امد به غیر از کسری بودجه و تهدید به قطع یارانه ها چیز ملموس دیگری نشنیدیم!!!
  • ايرانی IR ۰۷:۵۸ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۷
    4 0
    منم دلم می خواد وضع مالی ام و اقتصاد کشور خوب بشه و همه چی ارزان بشه !! ولی بايد قبول کرد که خيلی عوامل مختلف در ترميم اقتصاد کشور دخيل می باشد که در يک روز و دو روز امکان پذير نمی باشد ! مهم اين است که ببينيم راه و استراتژی درستی اتخاد بشه و افراد کار بلد، سالم و باتجربه ائی اصلاح امور را دردست داشته باشند . و ما هم به عنوان ناظر شاخص هائی را همچمون تورم ؛ رکود ، بيکاری و... را نظاره گردباشيم ! و در مقاطع مختلف 3 ماهه ، شش ماهه ويکساله آنهارا بصورت کلی ونه موردی مقايسه کنيم !!!
  • محسن IR ۱۲:۵۷ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۲
    2 0
    خوش خبر باشی دکتر.