به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سید جلال فیاضی با اشاره به این که دستورالعمل پرداخت یارانه مطبوعات در کارگروهی شامل شماری از مدیران مسوول و کارشناسان مطبوعات تصویب شده است، میگوید: « با این دستورالعمل که برای نخستین بار به طور شفاف روی سایت معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد آمده است و همه از جزییات آن آگاه هستند، پرداخت یارانه از حالت سلیقه ای خارج میشود.»
مدیر عامل پیشین خبرگزاری جمهوری اسلامی میافزاید: « این طوری همه میدانند که یارانه چگونه و با چه فرمولی پرداخت یا کم و زیاد میشود و هر نشریه میتواند یارانه خود را محاسبه کند.»
او با بیان این که بسیاری از شاخصهای کمی و کیفی مطبوعات در تدوین این دستورالعمل مورد توجه قرار گرفته است، تصویب و اجرای آن را اقدامی بسیار مثبت میداند که میتواند به گسترش قانون گرایی، ارتقاء کیفیت محتوایی و زیبایی شناسی، افزایش تیراژ و ... منجر شود.
جلال فیاضی با بر شمردن ویژگیهای مثبت این دستورالعمل ادامه میدهد: « در مورد تیراژ مطبوعات که یکی از عوامل تعیین پرداخت یارانههاست، اصل بر خود اظهاری است. در واقع به مطبوعات که در جامعه باید الگوی اخلاق و راستی باشند، اعتماد میشود. در این مورد، راستی آزماییهای تصادفی اگر خلاف خود اظهاری مطبوعات باشد، صدمه ای جبران ناپذیر به حیثیت اخلاقی آنان میزند که بی شک از آن دوری خواهند کرد.»
مدیر مسوول هفته نامه فرا خبر، با اشاره به این که یکی از اشکالات سالهای گذشته آن بود که مطبوعات شهرستانی حداقل یک نوبت کمتر از نشریات تهرانی یارانه میگرفتند، تاکید میکند که در دستورالعمل جدید، این مشکل رفع و تبعیض بین مطبوعات تهرانی و شهرستانی برداشته شده است.
او در باره نگاه ویژه این دستورالعمل به وجوه محتوایی و زیبایی شناسی مطبوعات هم میگوید: «برای آینده بحث کیفی هم در نظر گرفته شده است. در واقع مطبوعاتی که کیفیت محتوایی و جذابیتهای بصری را ارتقاء دهند، یارانه آنها افزایش مییابد و آن دسته که بی تفاوت باشند، یارانه کمتری میگیرند.»
این روزنامه نگار با سابقه در ارتباط با کاهش یارانه مطبوعاتی که از هیئت نظارت تذکر کتبی میگیرند، توضیح میدهد: «فراموش نکنید هیئت نظارت بر مطبوعات یک نهاد دولتی نیست و برآمده از ارکان جامعه است. در واقع این که به ازای هر تذکر کتبی هیئت نظارت، ۱۰درصد از ضریب حمایتی کسر شود، یک نگاه حاکمیتی نیست، بلکه راهی است تا مطبوعات به سمت قانون گرایی بروند.»
سید جلال فیاضی با بیان این که دستورالعمل پرداخت یارانه مطبوعات را که با مشاوره و تصویب کارگروهی متشکل از مدیران مسوول و کارشناسان مطبوعات تدوین و تصویب شده است، بسیار مثبت ارزیابی میکند، میگوید:«با این حال راه همفکری، مشاوره و ابراز نظر خبرنگاران، روزنامه نگاران، سردبیران، استادان دانشگاه و دیگر اهالی مطبوعات در این باره باز است که میتواند در آینده در پر بار و کاملتر شدن این دستورالعمل تأثیر بگذارد.»
57245
نظر شما