۰ نفر
۱۲ آبان ۱۳۹۲ - ۰۸:۰۵

هدایت الله بهبودی در مطلب تازه خود در وبلاگ نخبگان خبرآنلاین درباره مضرات شیوع ریای اجتماعی نوشته است.

این پژوهشگر تاریخ معاصر در آغاز مطلبش نوشته است:
«از عوارض مهمی که می‌تواند فرهنگ عمومی را به زانو درآورد، شیوع «ریا» است. گسترش این خصلت مذموم پیکره جامعه را دچار بیماری پنهان، اما کُشنده‌ای می‌کند. البته کشندگی این بیماری رسیدن به مرگ معمول نیست، بلکه «ریامرگ» شدن است... روی صحبت ما با ریای اجتماعی است... از جمله عوامل مهمی که بیماری «ریا» را گسترش می‌دهد (چه در بُعد فردی و چه در وجه اجتماعی) اصالت دادن به ظواهر، بدون نگرش به پس زمینه‌های آن است. ارضا شدن با رفتارهای بیرونی که همان ظاهرنگری و ظاهرپسندی است کمک فراوانی در رسوخ این بیماری به پیکره جامعه می‌کند. رفتارهای بیرونی طیف وسیعی دارد. از برخوردهای اجتماعی گرفته تا به پا داشتن نماز، از اظهارات سیاسی گرفته تا پای‌بندی به ولایت و ... همه این رفتارها - البته به صورت مجرد - نه دارای ارزش الهی است و نه دارای اعتبار اجتماعی...»
این عضو وبلاگ نخبگان خبرآنلاین در ادامه مطلبش نوشته است:
«نکته گفتنی دیگر اینکه؛ همه آنانی که قدرت رفتارسازی دارند و در کوتاه‌مدت یا بلندمدت می‌توانند جهت‌بخش رفتار اجتماعی شوند می‌باید مراقب شیوه‌های کاری خود باشند تا رفتارسازی آنان منجر به شیوع بیماری «ریا» نشود... ناچاریم برای بیان روشن‌تر، چند نمونه بیاوریم: یک مدیر مدرسه می‌تواند با اهرمی مثل حضور و غیاب در نمازخانه، همه دانش‌آموزان را وادار به خواندن نماز کند. یک مسئول هنری با اهرمی مثل وام بلاعوض می‌تواند گروهی را وادار به ساختن فیلم‌هایی با موضوع خاص کند. یک مدیر دانشگاه می‌تواند با اهرمی مثل زور، زنان دانشجویش را وادار به پوشیدن چادر کند. یک مسئول فرهنگی می‌تواند با بهره‌جویی از ضعف معیشتِ نویسندگان، آنان را به نگارش موضوعاتی که می‌خواهد وادارد و ... این واداشتن‌ها چه بسا از سر نیک‌خواهی و خیراندیشی باشد، اما وارسی نتیجه‌های به دست آمده از این رهگذر نشان می‌دهد که همراه با ساخته شدن این رفتارهای بیرونی، «ریا» نیز گسترش و عمق یافته است.»
برای خواندن متن کامل این مطلب، لطفا اینجا را کلیک کنید.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 320612

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۰۹:۴۹ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۲
    12 0
    خیلی جالب بود. ما دچار ریای اجتماعی شده ایم.
  • جواد A1 ۱۰:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۲
    7 0
    در طول تاریخ میدانیم ریا وتزویر چه بر سر ملت ها و حکومتها آورده است همه بویژه مسءولین نظام باید مواظب باشیم وبا این معضل کثیف ومخرب مبارزه نماییم.
  • الف IR ۱۰:۳۵ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۴
    8 0
    سالهاي سال است كه عادتمان داده اند براي گذران زندگي و بدست آوردن جايگاهي در اجتماع و در نهايت حداقل هاي زندگي در ادارات بله قربان بگويم هرچند به ناحق، در بازار دروغ بگوييم براي كسب سود، در خانه دروغ بگوييم براي اينكه عادت به راستگويي نكرده ايم بله عادت كرده ايم . تعاليم ديني و انساني ما هميشه اين موعظه را كرده اند كه دروغ و ريا بد است اما آنچه در جامعه ما مهم است نتيجه راه است نه مسير راه . باور كنيد عين حقيقت است.پس جناب آقاي بهبودي درست گفتيد اما خيلي دير