مهر نوشت:

سخنگوی دولت و معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور با بیان اینکه در حذف یارانه دهک‌های بالای درآمدی هیچ عجله ای نیست و پس از تکمیل اطلاعات تصمیم می‌گیریم، اعلام کرد: مرحله دوم هدفمندی یارانه‌ها به احتمال فراوان از ابتدای سال 93 اجرا می‌شود.

محمدباقر نوبخت  اظهار داشت: براساس ماده 7 قانون هدفمندی یارانه ها، منابعی که از افزایش قیمت حامل های انرژی،اّب،برق و نان حاصل می شود، باید نسبت به درآمد بین تمامی خانوارها توزیع شود. طبق این قانون، دولت موظف است پرداخت‌ها را یکسان بین خانوارها انجام ندهد. آنچه امروز به عنوان پرداخت یکسان مطرح است، نوعی فاصله گیری و متفاوت عمل کردن نسبت به تکلیف قانونی است.

وی ادامه داد: دولت مشکلی در این زمینه ندارد و قبل از اینکه مطالعات لازم انجام نشده باشد و اطلاعات کامل را در اختیار نداشته باشم، هیچ گونه اقدام شتاب زده ای را در حوزه یارانه ها انجام نمی دهیم.

سخنگوی دولت با اعلام اینکه اطلاعات موجود ناقص است، تاکید کرد: سعی می کنیم در گام نخست اطلاعات موجود را تکمیل و نواقص را برطرف کنیم تا پس از مطالعات انجام شده، مرحله دوم هدفمندی یارانه ها را اجرا و حتی روند موجود را با کیفیت بهتر انجام دهیم.

به گفته نوبخت، مرحله دوم هدفمندی یارانه ها به احتمال فراوان از ابتدای سال 93 با اقدامات انجام شده در بودجه این سال و تکمیل اطلاعات انجام شده اگرچه امکان دارد در صورت تکمیل اطلاعات افراد در اواخر سال نیز این مرحله اجرایی شود.

معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور در خصوص کسری بودجه هدفمندی یارانه ها و احتمال حذف تعدادی از یارانه بگیران دارای تمکن مالی بالا گفت: دولت کسری بودجه این طرح را با صرفه جویی از محل سایر درآمدهایش تامین می کند و مشکلی در تامین کسری نداریم. در مورد حذف افراد نیز هیچ عجله ای نیست و پس از تکمیل اطلاعات تصمیم می گیریم.

در همین حال، حسن روحانی، رئیس جمهور در دیدار مجمع نمایندگان استان فارس در مجلس شورای اسلامی با اشاره به بررسی‌هایی که در مجلس برای حذف سه دهک پردرآمد از دریافت یارانه ها صورت گرفته و به نتیجه نرسید، گفته است: نمی‌خواهم بابت این موضوع به کار مجلس ایراد وارد کنم اما این اتفاق نشان داد که ساماندهی اقتصاد بسیار سخت است.

رئیس جمهور افزوده است: راه‌های متعددی برای حذف سه دهک پردرآمد از فهرست گیرندگان یارانه‌ها وجود دارد، اما بنده با پیشنهادهای متعددی که به نوعی ورود به زندگی خصوصی مردم بود به شدت مخالفت کردم چرا که معتقدم اعتماد مردم به سیستم بانکی و دولت با ارزش تر و مهم تر از کاهش هزینه های دولت به هر روشی است.

براساس اعلام مسئولان، دولت تدبیر و امید برای پرداخت یارانه نقدی ماهانه حدود یکهزار میلیارد تومان کسری دارد.

در حال حاضر بیش از 76 میلیون ایرانی یارانه نقدی می‌گیرند، ضمن اینکه دولت ماهانه حدود 3500 میلیارد تومان اعتبار برای پرداخت یارانه نقدی نیاز دارد.

3131

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 320945

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 1 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 4
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۰۶:۳۳ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۴
    0 2
    سلام!!!!!!!
  • reza A1 ۰۹:۴۰ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۴
    11 0
    اولا اطلاق یارانه به وجوهی پرداختی در ست نیست زیرا این مبلغ در قبال افزایش قیمت حاملهای انرژی و آرد و آب و شیرو .... به مردم پرداخت می شود و تقریبا حق همه مردم از فقیر تا غنی میباشد و ضمنا افراد کم در آمد از خدمات کمیته امام و بهزیستی وسایر نهاد بهره مند بودند تداوم وتقویت آن ضروری است واما هدف از افزایش قیمت هاجلوگیری از هدر رفت آن بوده و دولت وکشور بهره های فراوانی به دست آورده اند که چندین برابر یارانه !! پرداختی بوده است بطوریکه فقط ازکاهش مصرف بنزین روزانه حداقل 30 میلون لیتر در روز صرفه جویی شده است که اگر برای هر لیتر بنزین قیمت یک دلار فرض کنیم فقط 2700 میلیارد تومان صرفه جویی شده و نزدیک به یارانه پرداختی در ماه می باشد و سایر اقلام محاسبه شود خیلی بیشتر از یارانه پرداختی است.
  • امیر IR ۰۹:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۵
    5 0
    عده زیادی از مردم یارانه نمی گیرند . مشخص نیست این رقم 76 میلیون از کجا امده بهتر است یکبار از کسانی که یارانه نمی گیرند امار گیری بشه تا هر چه زودتر جلوی این امار و عددهای غیر واقعی گرفته بشه و باز چند سال بعد متوجه نشیم یارانه های غیر واقعی جیب افراد خاصی رو پر کرده و دودش به چشم مردم رفته.
  • محمد A1 ۱۵:۵۴ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۷
    1 0
    با ندادن یارانه حتی به اغشار پردرامدعدالت راسنگ تمام گذاشت !!!!