تام هنکس، هنرپیشه آمریکایی مشهور و برنده جایزه اسکار، میگوید باتوجه به اینکه دچار دیابت نوع 2 شده، دیگر فرصت بازی در بعضی نقشها برای او به پایان رسیده است؛ مخصوصاً نقشهایی که نیاز به کاهش یا افزایش وزن شدید دارند. او این موضوع را در گفتوگوی پیش از نمایش افتتاحیه فیلم جدیدش «کاپیتان فیلیپس» که در آن نقش ناخدای یک کشتی ربوده شده به وسیله دزدان دریایی سومالیایی را بازی میکند - بیان کرد. این بازیگر سابقه کاهش و افزایش وزن شدید برای واقعی نشان دادن شخصیتهایی که نقششان را بازی میکرده را در پرونده هنریاش دارد؛ مثلاً هنگام بازی در نقش یک بیمار دچار ایدز در فیلم «فیلادلفیا» 13 کیلوگرم و هنگام بازی در فیلم «دورافتاده» 25 کیلوگرم وزن کم کرد و در فیلم «لیگ خودمان» در نقش یک بازیکن حرفهای بیسبال هم 12 کیلوگرم وزن اضافه کرد.
تام هنکس میگوید این کاهش و افزایش وزنش ممکن است با ابتلایش به دیابت نوع 2 ارتباط داشته باشد: «وقتی میتواهی وزن اضافه کنی، باید کلی غذای آشغال بخوری و ورزش نکنی!» اما به گفته این هنرپیشه 57 ساله، بالا بودن قند خون در او احتمالاً سابقهای بیش از 20 سال دارد: «از یک طرف احتمالاً زمینه ژنتیکی دیابت نوع 2 داشتم و از طرف دیگر شیوه زندگیام تقریباً از 7 سالگی تا 20 سال پیش که معلوم شد قند خونم نسبتاً بالاست، در دچار شدنم به این بیماری تأثیر داشته است.»
به گفته هنکس، به غیر از قند خون بالا، او به طور کلی سالم است و حتی کلسترول خونش هم طبیعی است: «فقط مسئله این است که نوع بدن و شیوه زندگی من باعث میشود مستعد بالا رفتن قند خون باشم.»
این بازیگر معتقد است کم یا زیاد کردن وزن برای هنرپیشهها در سنین جوانی امکانپذیرتر است: «فقط مسئله این است که نوع بدن و شیوه زندگی من باعث میشود مستعد بالا رفت قند خون باشم.»
این بازیگر معتقد است کم یا زیاد کردن وزن برای هنرپیشهها در سنین جوانی امکانپذیرتر است: «من با چند بازیگر که برای نقشهایشان وزن اضافه یا کم کردهاند، صحبت کردهام و فهمیدهام که واقعاً این کار فشار زیاد روز زانوها و شانهها وارد میکند و هیچ بازیگری نمیخواهد این کار را تکرار کند. من 87 سالهام و دیگر فکر نمیکنم بتوانم نقشی را قبول کنم یا به تعطیلاتی بروم که نتیجهاش 13 کیلوگرم اضافهزن باشد.
پزشکان هنکس اخیراً به او گفتند قند خونش به حدی رسیده است که او جزو افراد دچار دیابت نوع 2 شمرده میشود. حدود 90 تا 95 درصد مبتلایان به دیابت، دچار دیابت نوع 2 هستند که معمولاً در سنین بالاتر بروز میکند. شیوع دیابت نوع 2 در همه کشورهای جهان در سالهای اخیر به شدت افزایش یافته است. البته ابتلا به دیابت نوع 2 در برخی خانوادهها بیشتر دیده میشود و احتمالا این مسئله به دلیل زمینه ارثی است. عامل دیگر در دچار شدن به این بیماری شیوه زندگی کمتحرک و خوردن غذاهای پرکالری و در نتیجه اضافه وزن است. در دیابت نوع 2 بدن به میزان کافی انسولین (هورمون پایینآورنده قند خون که در لوزامعده تولید و ترشح میشود) تولید نمیکند یا بافتهای بدنی به اثر انسولین مقاومت نشان میدهند.
انسولین ورود قند خون (گلوگز) به درون سلوها و سوختن ان را تسهیل میکند اما در صورت کمبود انسولین یا مقاومت سلولها این هورمون، قند خون بالا میرود. بالا بودن مزمن قند خون یا اسیب رساندن به رشتههای عصبی و رگهای خونی، باعث آسیب به اندامهای حیاتی بدن مانند قلب، کلیه و چشمها میشود.
هنگامی فردی دچار دیابت تشخیص داده میشود که قند خون ناشتایش در 2 نوبت آزمایش جداگانه در حد 126 میلی گرم در دسیلیتر یا بالاتر باشد. پیش از اینکه قند خون به این حد برسد، ممکن است فرد دورهای از «پیش دیابت را بگذراند که در آن قند خون ناشتا بین 100 تا 125 میلی گرم در دسیلیتر است، یعنی قند خون بالاتر از حد طبیعی (کمتر از 100 میلی گرم در دسیلیتر) است اما آنقدر بالا نیست که بتوان او را مبتلا به دیابت دانست.
45301
نظر شما