ماجرای لایحه گرفتن عوارض از اتوبان صدر یا به قول تشکری هاشمی، معاون ترافیک شهرداری تهران "ایده" گرفتن عوارض از خودروهای عبوری از طبقه دوم صدر و تونل نیایش، این پرسش را در ذهن مخاطب ایجاد می کند: آیا کشورهای دیگر نیز این کارها را می‌کنند یا فقط در تهران است که شهرداری "پول زور" برای گذر از اتوبانهای شهری، می‌گیرد؟

علی شجاعی: تجربیات سایر کشورهای جهان، از شرق و غرب عالم نشان می دهد مسئولان مدیریت شهری کلانشهرهای عالم برای عبور برخی خودروها از بعضی معابر درون شهری، عوارض عبور و مرور دریافت می کنند. به بیان دیگر، گرفتن عوارض از خودروها برای گذشتن از خیابانهای درون شهر، "پول زور" ابداعی شهرداری تهران نیست، بلکه گرایشی جهانی برای تنظیم عبور و مرور درون شهری تلقی می شود. 

در این گزارش، برخی از تجربیات سایر کشورهای جهان، منعکس شده که نشان می دهد گرفتن پول در سایر کلانشهرهای خارجی برای عبور خودروهای شخصی، خیلی تعجب برانگیز نیست:

لندن، بهشت عوارض بگیرها
پل دارتفورد در لندن، یکی از نمونه های جهانی اخذ عوارض معابر درون شهری است. هنگامی که شاهراه حرکتی M25 دورتادور شهر لندن در سال 1986 کامل شد، دو تونل دارتفورد اتصال حیاتی به شبکه جاده ای سراسری را تامین نمود. ترافیک شاهراه خیلی زود از حداکثر گنجایش 65 هزار خودرو در روز به طور متوسط و همچنین پیش بینی هایی که عملکرد شاهراه را تا 40 میلیون خودرو در سال نشان می دهد، تجاوز کرد. بنابراین نیاز به احداث یک پل عوارضی جدید در دارتفرود احساس شد تا حجم اضافی مورد نیاز را به موازات شاهراه M25 توسط دو تونل عوارضی موجود تامین کند که یکی در سال 1963 و دیگری در سال 1980 افتتاح شد.

شبکه بزرگراهی لندن و جایگاه عوارضیهای شهری

شبکه بزرگراهی لندن و جایگاه عوارضیهای شهری

هزینه کل پروژه 230 میلیون دلار (124 میلیون پوند) بود، که 160 میلیون دلار برای پل و 70 میلیون دلار برای دو تونل موجود در عرض رودخانه بود. تامین این هزینه به عهده Bank of America بود که به صورت وام در اختیار پروژه قرار گرفت. این بانک عضو کنسرسیوم خصوصی مجری پروژه بوده و بازگشت سرمایه آن از طریق عوارض دریافتی از پل در طول زمان پروژه خواهد بود. نرخهای جدید عوارض عبور از پل هر سال تعیین میشود و آژانس بزرگراهها بر این نرخها نظارت میکند تا افزایش آنها بیشتر از تورم نباشد. آخرین نرخهای اعلام شده برای این پل که مربوط به اواخر سال 2008 بوده است، به شرح زیر است:


جدول یک- نرخهای عوارض عبور از پل دارتفورد (ارقام به پوند است)

وسیله نقلیه

نرخ روزانه (از ساعت 6 تا 22)

نرخ شبانه ( ازساعت 22 تا 6)

نقدی

الکترونیک

نقدی

الکترونیک

موتورسیکلت

رایگان

رایگان

رایگان

رایگان

سواری

50/1

00/1

رایگان

رایگان

باری دو محوره

00/2

75/1

رایگان

رایگان

باری چند محوره

70/3

20/3

رایگان

رایگان

 

دوبلین، عوارضی ورودی تونل بندری
تونل بندری دوبلین، تونل ترافیکی جادهای واقع در دوبلین، ایرلند است که بخشی از بزرگراه M50 را شکل میدهد. تونل دوقلوی دوبلین بندر دوبلین، واقع در شرق دوبلین مرکزی، و بزرگراه M1 نزدیک به فرودگاه دوبلین را به هم متصل میکند. طول خود تونل 5/4 کیلومتر بوده و کل پروژه 6/5 کیلومتر طول دارد. هزینه نهایی در حدود 752 میلیون یورو است. این تونل در دسامبر 2006 افتتاح شد. عوارض پیشبینی شده در این تونل دارای سه مرحله به شرح زیر است:


جدول دو- نرخهای عوارض عبور از تونل بندری دوبلین پیش از 2010

مراحل

ساعت عبور از باند جنوبی

ساعت عبور از باند شمالی

مبلغ عوارض

1

6:00 تا 10:00

16:00 تا 19:00

12 یورو

2

10:00 تا 22:00

6:00 تا 16:00 و 19:00 تا 22:00

6 یورو

3

22:00 تا 6:00 و تمام روز در شنبه و یکشنبه در هر دو جهت

3 یورو

 

به منظور کم کردن ازدحام و به دلیل ظرفیت اضافی این عوارض از ژانویه 2010 به شرح زیر بازبینی شده است:


جدول سه - نرخهای عوارض عبور از تونل بندری دوبلین بعد از 2010

مراحل

ساعت عبور از باند جنوبی

ساعت عبور از باند شمالی

مبلغ عوارض

1

6:00 تا 10:00 دوشنبه تا جمعه

 

10 یورو

2

 

16:00 تا 19:00 دوشنبه تا جمعه

10 یورو

3

سایر زمانها

3     یورو

 

نیوزیلند، اخذ عوارض دروازه ای
جاده عوارضی دروازهای شمالی (NGTR) اولین جادهای در نیوزلند است که به طور کامل پرداخت عوارض به صورت الکترونیکی انجام میشود و یکی از بزرگترین و پرچالشترین پروژههای ساخت و ساز جادهای است. این جاده بزرگراه شمالی (SH1) را 5/7 کیلومتر در جهت شمال از Orewa تا Puhoi گسترش داده و جایگزینی برای جاده دو لاینه از Orewa تا Waiwera فراهم میکند. ساخت جاده در دسامبر 2004 شروع شده و در ژانویه 2009 تکمیل شده است و از بزرگراههای درون شهری اصلی محسوب میشود. هزینه تخمین زده برای ساخت پروژه بیش از 100 میلیون دلار میباشد.
عوارض پرداختی برای این بزرگراه به شرح زیر است:


جدول چهار- نرخهای عوارض عبور از جاده عوارضی دروازهای شمالی (NGTR)

نوع وسیله نقلیه

مبلغ عوارض

اتومبیل

20/2 دلار

وسایط نقلیه تجاری سبک

20/2 دلار

وسایط نقلیه تجاری سنگین

40/4 دلار

موتورسیکلت

20/2 دلار

 

پروژه عملیات نوسازی بزرگراه 9A در نیویورک
بخش چهارم بزرگراه 9A در نیوریورک که به West Side Highway معروف است از راه‌های بسیار مهم و حیاتی در لبه غربی منهتن بوده و شهر نیویورک را به حومه اطراف آن متصل میکند. نوسازی دوباره بزرگراه نیاز به تامین مالی در حدود 400 میلیون دلار از بخش خصوصی و عمومی داشت. هزینه طراحی و نقشهکشی پروژه 18 میلیون دلار و هزینه ساخت 380 میلیون دلار برآورد گردید. تعهدات مالی شامل موارد زیر است:
-      95 میلیون دلار از دپارتمان حمل و نقل ایالت نیویورک (NYSDOT)
-      80 میلیون دلار از دولت فدرال
-      4 میلیون دلار از حوزه کسب و کار منطقه
-      134 میلیون دلار این پروژه توسط شرکت Vollmer Associates LLP سرمایهگذاری میگردد.
-      وام بانکی به مبلغ 85 میلیون دلار، 38 سال وام با بهره ثابت معادل با بهره اوراق خزانه 30 ساله.
نکته قابل توجه در این است که این اولین مرتبهای است که چنین وامی برای ساخت یک بزرگراه به شرکت خصوصی داده میشود. از آنجا که این بزرگراه یکی از پررفتوآمدترین مسیرها به نیویورک است، تنها بر روی مسیری که به منهتن ختم میگردد، عوارض وضع نمودند. بنابر قرارداد این شرکت با دپارتمان حمل و نقل ایالت نیویورک برای مدت 30 سال وسایط نقلیهای که از این بزرگراه وارد نیویورک میشوند، مبلغی را که سالانه توسط نمایندگانی از دپارتمان حمل و نقل، شهرداری نیویورک و شرکت مذکور تعیین میگردد، پرداخت نمایند.

سئول، عوارض عبور از تونل شمال- جنوب

از سال 1966 متولیان شهری در سئول (پایتخت کره جنوبی) تصمیم به تعیین عوارض برای تونل‌های شهری خود گرفتند. این تصمیم به منظور جبران هزینه های تاسیس تونل صورت پذیرفت و میزان آن 10 سنت (دلار آمریکا) در نظر گرفته شد. از تایخ 11 نوامبر سال 1996، مقررات مربوط به  congestion charge برای تونل‌ها دچار تغییر شد. تحت این شرایط جدید، هزینه در نظر گرفته شده معادل 2000 وون (حدود ۱.۵ دلار آمریکا)  در روزهای عادی هفته (قبل از 7 صبح یا بعد از 21 شب) بود که برای همه اتوموبیل‌های شخصی با 1 یا 2 سرنشین (با احتساب راننده) که قصد عبور از دو تونلی را داشتند که جنوب شهر را به قسمت مرکزی شهر (CBD) متصل می نمایند اعمال میشد و مقدار تنبیه برای عدم پرداخت عوارض معادل ۷.۵ دلار است. لازم به ذکر است که در سایر ساعات و روزها و همچنین برای اتومبیلهای با بیش از 2 سرنشین،  اتوبوس، ون، کامیون، تاکسی و ... عبور از این تونل‌ها رایگان است.

این دو تونل، قبل از اعمال این قانون دارای تراکم ترافیکی بسیار بالایی بود. در سال 1996، 90 درصد ترافیک عبوری از تونل را اتومبیل‌های شخصی تشکیل می دادند که از این تعداد 78 در صد این خودروها تک سرنشین بودند. پس از سال 1996 (اجرای این مقررات) تعداد وسایل نقلیه عبوری از این تونل‌ها روند نزولی پیدا کرد (از 90000 در روز در دو جهت) اما مجدداً در سال 2000 این تعداد به 94000 افزایش پیدا کرد که اکثریت آنها شامل خودروهای معاف از پرداخت عوارض (همانند تاکسی ها) می‌شد.

منبع: گزارش بررسی امکان تامین هزینه های حمل و نقل، مرکز مطالعات شهر تهران، ۱۳۹۰

۴۷۴۷

کد خبر 325196

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 54
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • ایرانی IR ۰۷:۲۰ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۹
    این همه مالیات و عوارض میگیرن. بازم پول میخوان؟؟!
    • بی نام IR ۰۷:۳۳ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۹
      53 3
      اين همه گشتند فقط تونستند 5 شهر(كه اون هم نه به طور كامل انجام ميشه) پيدا كردند،
    • بی نام DE ۰۷:۵۰ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۹
      68 0
      مردم تو كشورهاي حساب كتاب دار از دادن عوارض و ماليات گلايه مند نيستن چون ميدونن پولي كه ميدن صرف رفاه و امكانات براي خودشون ميشه ولي كي تو ايران اين تضمين رو ميده؟! مردم (كارمند و كارگر) درقبال كسر ماليات از حقوقشون چه امكاناتي رو تا حالا به چشم ديدن؟! بيمه تكميلي بعد پرداخت ٨ ماه هيچ مسئوليتي رو درقبال مريض از خودش نشون نميده!! خوب اگه نيست واسه چي پولشو ميگيرن وقتي هست چرا شونه خالي ميكنن؟!! اين تو ماليات هم صدق ميكنه و تو همه مسائل ديگه كشورمون
    • مهدی IR ۰۹:۲۷ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۹
      19 61
      به نظر بنده این کار بسیار بجا و منطقی میباشد. هرچه هزینه استفاده از وسیله نقلیه شخصی افزایش پیدا کنه ، مردم بیشتر از وسایل نقلیه عمومی استفاده میکنن و در بلند مدت باعث کاهش آلودگی هوا و سلامت جسمی و روحی شهروندان میشه.
    • رضا A1 ۱۲:۱۴ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۹
      2 1
      نه آقای محترم بی نام (آلمان)، در بسیار از کشورهای توسعه یافته یا پیشرفته هم مردم از نرخ مالیات ناله میکنن البته مالیاتی که مردم عزیزمون در ایران میدن بسیار کمتر از استرالیا یا کانادا هست. من الان 35 درصد درآمدم رو مالیات میدم. اینو هم اضافه کنم که واقعا این مالیات ها در کشورهای توسعه یافته برای مردم هزینه میشه و دولت باید به مردم حساب و کتاب پس بده. برای بسیار از بیمه تکمیلی توی استرالیا باید 12 ماه در انتظار باشی یعنی باید یکسال پرداخت کنی بدون اینکه از خدمات بیمه برای امور دندانپزشکی (البته کارهای جزئی نیاز به صبر نداره )یا بستری شدن در بیمارستان استفاده کنی.
  • بی نام IR ۰۷:۳۲ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۹
    31 5
    به نظر مياد عوامل دولت آقاي احمدي ن|اد جاهاي ديگر نفوذ كردند و مي خواند پول زور از مردم بگيرند
  • بی نام IR ۰۷:۳۴ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۹
    39 1
    با عوارض مي خوايم پول اون ملياردر كه به خاطر بزرگراه صدر ازش وام گرفتند بهش بديم؟
  • بی نام A1 ۰۷:۳۸ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۹
    25 2
    اخه چه چیزمون با این کشورایی که مثال زدین یکی هست حقوق کارمندان ،ماشینمامون ،حمل و نقل عمومی ؟
  • رضا EU ۰۷:۴۸ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۹
    109 6
    گرفتن عوارض برای مواردی مثل پروژه ای که با سرمایه بخش خصوصی ساخته شود و یا محدوده ای از شهر برای کنترل ترافیک و جای پارک اتومبیل ها کاری صحیح میباشد.پل صدر با منابع دولت و عوارضی که مردم پرداخت کرده اند ساخته شده.برای حفظ و نگهداری آن شورای شهر باید بودجه اختصاص دهد ولی بهره برداری از آن برای شهروندان باید رایگان باشد.
    • آرش IR ۰۹:۵۷ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۹
      37 2
      بله در کشورهایی که مثال زدید، پیمانکار خصوصی با خرج خودش هزینه می کند و از طریق عوارض پول آنرا در می آورد نه اینجا که شهرداری از پول مردم هزینه کرده و حالا می خواهد با عوارض دوباره پول بگیرد؟!!
  • بی نام A1 ۰۷:۵۶ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۹
    11 6
    پيشنهاد مي شود قبل از گرفتن پول، كارشناسان بررسي كنند كه آيا اخذ پول باعث كندي حركت نخواهد شد؟ چون در اينصورت اين پل كاركرد خود را در زمينه تسريع عبور و مرور از دست خواهد داد. شاهد اين موضوع نيز در ورودي و خروجي اتوبانهاي برون شهري است كه گاهي موجب ترافيك چندين كيلومتري شده و بارها حوادثي را در پي داشته است. شايد بعدا مجبور به عذرخواهي شويم.
  • بی نام A1 ۰۸:۱۱ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۹
    35 6
    چه جالب! اتوبانهای فوق مدرن اروپا رو با اتوبانهای افتضاح ایران مقایسه میکنید !
  • بی نام IR ۰۸:۱۳ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۹
    82 12
    مطمئن باشید اگه عوارض بگیرن کسی از روی این پل رد نمیشه اگر هم رد بشن تعداد خیلی کمی این کار رو می کنن
    • علیرضا EU ۰۹:۳۶ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۹
      32 3
      خدا رو شاهد میگیرم احتمالا فقط یه هفته نهایتا یک ماه کسی رد نشه و مقاومت کنه. بعدش همه ازش رد میشن
    • بی نام A1 ۱۰:۰۹ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۹
      43 4
      چون ما همبستگی نداریم ، خیلیها از روی این پل رد میشن و پز میان که مثلا انقدر پولدارن که واسشون مهم نیست . از ماست که بر ماست . ما همیشه چوب خودی ها رو میخوریم ، نه بیگانه هارو
    • امیر IR ۱۰:۲۷ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۹
      24 0
      من نظرم کاملا متفاوته دوروز دیگه طبقه دوم صدر هم ترافیک میشه چون هرروز به خودروهای ما افزوده میشه ولی اسقاطی نداریم پس شلوغ میشه و اگه یکنفر کار واجبی داشته باشد باید تو ترافیک بمونه به نظرم ما باید سیستم شهریمونو عوض کنیم شهری مثل لندن شبکه حمل و نقل فوق العاده ای داره شهرداری شبکه حمل و نقل درست کنه و عوارض بگیره نه اینکه 20 دقیقه صبر کنیم اتوبوس بیاد 3 ساعت اتوبوس تو راه باشه باید سیستم درست بشه من با عوارض موافقم ولی به شرط داشتن حمل و نقلی مثل لندن
  • بی نام A1 ۰۸:۱۴ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۹
    455 6
    موقع گرفتن پول که میشه ما رو با لندن و نیویورک و سئول مقایسه می کنند ولی در بقیه موارد میگن برین آفریقا رو نگاه کنید خداتون رو شکر کنید !!!
    • دوکلمه حرف حساب IR ۰۸:۵۸ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۹
      135 1
      جریمه های ماموران اداره ی جریمه ورانندگی تهران بزرگ هم از نظر کلاس همسطح کشورهای اروپایی میباشد
    • سحر IR ۱۰:۲۷ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۹
      106 0
      یعنی اول و اخر حرف زدی البته اگر بفهمن که ما می فهمیم !
    • بی نام IR ۱۰:۳۹ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۹
      57 0
      خييييييييلي باحاليييييي مردم از خنده!!!!!!!!!!!!!
    • بی نام A1 ۱۰:۵۵ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۹
      56 0
      گل گفتی . خیلی بیست بود.
    • بی نام IR ۱۱:۱۸ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۹
      52 0
      حقیقتاً حرف قشنگی زدی
    • بی نام IR ۱۲:۲۱ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۹
      40 0
      مـــــــتاســـــفم!!!!! نه از جمله شما ! ازاینکه نمیشه بیشتر از یکبار مثبت داد.
    • قندنمک A1 ۱۳:۲۶ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۹
      1 31
      تا مردم یک کشور کار نکنند دولت پولی نداره حقوق خوب بده تا وقتیکه دولت به مردمش پول خوب نده کسی کار نمیکنه! این رابطه اینجا هم صادقه.
  • بی نام EU ۰۸:۱۸ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۹
    15 0
    هزینه تمامی مثال های شما توسط بخش خصوصی تامین شده؛ پل صدر با پول خون ما که در شیشه کردند ساخته شده عوارض دیگر چیست؟ مگر آقای ... بابت آن گودال 40متری وسط شهر ایجاد نکرد؟
  • رکسانا IR ۰۸:۲۶ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۹
    31 0
    پول زور! فقط تو پول گرفتن و اینجور چیزها از کشورهای پیشرفته الگوبرداری می کنید و باقی مسایل رو....؟
  • بی نام A1 ۰۸:۲۷ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۹
    7 21
    درستش اينه كه هر جا بزرگراه و اتوبان و پلهاي بزرگ هست عوارض هم دريافت بشته تا باعث ساخت همين امكانات در ساير نقاط كشور شود. از طرفي هم باعث كاهش تردد زياد خودروهاي شخصي در شهر ميشود.
  • پول A1 ۰۸:۳۵ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۹
    15 1
    از الان دارید ملت رو از نظر فکری آماده میکنید ؟
  • متن A1 ۰۸:۳۷ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۹
    7 8
    گرفتن عوارض در اتوبان ها در تمام دنیا مرسومه نباید هزینه ساخت اتوبانها از مالیات های دیگر تامین بشه مالیات عمومی باید صرف زیبایی شهر توسعه فضای سبز بهبود وضعیت حمل و نقل عمومی بهبود شاخص های زیست محیطی باشه این دریافت مالیات باید مختص تمام اتوبانهای شهر ها باشه نه فقط یه پل ... اقای قالباف کم از مالیات های مردم برای ساخت اتوبان صرف نکرده در حالی که مترو تهران فاقد حداقل استانداردهاست و روزانه میلیونها نفر با زجر از ان استفاده میکنند در حالی که عده ای با خودرو شخصی از اتوبانهای تهران برای رفت و امد سریع به خانه و محل کار دارن استفاده میکنند بدون این که ریالی از جیب مبارک خرج کنند
  • اميد A1 ۰۹:۲۱ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۹
    25 1
    نفت ملي شد كه عوارض نديم.پول نفتمونم بگيريم.البته ماليات جاي خودشو داره .حالا اگه ما روزي دوميليون بشكه نفتو ضربدر صد دلار كنيم و در365ضرب كنيم ميشه سالي 73ميليارد دلاركه اگه در 2500 هم ضرب كنيم ميشه نزديك به 180 تريليون پول.حالا بايد بنظرتون دوباره عوارض پل صدر از مردم گرفته بشه.
  • بی نام A1 ۰۹:۲۶ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۹
    25 0
    جالبه که قسمتی که میخواهن از مردم پول بگیرن از کشورهای دیگه تقلید میکنن ولی وقتی میخوان به مردم حقوق بدن کشورهای دیگه ملاک نیست
  • بی نام IR ۱۰:۰۳ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۹
    19 0
    يك شركت عظيم سازندگي، هزينه ساخت بزرگراه را در عوض ساخت و ساز در محدوده درياچه چيتگر قبول كرده و به ازاء هزينه اي كه در ساخت اين بزرگراه انجام داده، داره زمينهاي اطراف درياچه چيتگر را ميسازه. حالا پيدا كنيد علت پرداخت عوارض را براي اين بزرگراه!
  • بی نام IR ۱۰:۰۴ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۹
    27 0
    هزینه هزار میلیادری این پروژه را اگر صرف توسعه مترو میکردید، خودبخود ترافیک بهبود می یافت و آلودگی هوا کمتر میشد. در کلان شهرهای توسعه یافته، ده ها سال است که پل و اتوبان سازی متوقف شده و تنها حمل و نقل عمومی انبوه بر توسعه می یابد. به گونه ای که شهروندان استفاده از آنرا به استفاده از وسیله شخصی ترجیح دهند. چون سریعتر و راحت تر است. در تهران اما برعکس. جناب شهردار با چنین پروژه هایی، دایم تردد خودروی شخصی را تسهیل و در نتیجه ترغیب میکند. از طرف دیگر مخارج این پروژه های را با حجم تراکم فروشی غیر قابل تصور در منطقه 1 و نیز فروش مجوزهای تجاری و ادار در این منطقه تامین کرده و بنابراین در فاصله یک یا دوسال آینده با این حجم جمعیت و فعالیتی که در منطقه 1 بوجود می آید این پروژه بی اثر خواهد شد.
    • بی نام A1 ۱۵:۰۰ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۹
      4 0
      بسیار صحیح ، بجای دوطبقه کردن همت بهتر فکری به حال خط 7 و امتداد اون بکنن و همینطور بیشتر روی توسعه مترو در غرب تهران مالعه و برنامه ریزی کنن. هنوز فضا های خالی در منطقه 22 تهران برای احداث بی دردسر ایستگاههاس مترو هست که اگه دیر بجنبن همین اراضی هم به باد میره.
  • بی نام IR ۱۰:۱۱ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۹
    27 1
    خیلی خوبه والا! با پول مردم پل و تونل را ساختن بعد میگن اگه ازش می خواهی رد بشی پولم باید بدی!!!
  • سعید IR ۱۰:۱۴ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۹
    9 12
    اگر این عوارض در جنوب شهر تهران خرج شود چه ایرادی دارد؟ به نظر من ایده خوبی است بخشی از دلیلم این است: یکی از تفاوتهای جنوب و شمال تهران اختلاف قیمتهاست و باید یکی از مولفه ها یا شاخص های عینی تغییر قیمت معنا دار شود. همه کسانی که از خ انقلاب به پایین زندگی میکنند شاید سالی چند بار از روی اتوبان 640 میلیارد تومانی رد شودند ولی همه کسانی که خانه های متری 14 میلیون دارند مجبورند هر روز رد شوند. فکر کنید اگر اقای قالیباف این مبلغ را در مترو هزینه میکرد چه طبقاتی از جامعه سود می بردند و حالا طبقه ماشین دار بالا شهر نشین از این امکان ویژه بهره می برند و هوا را الوده تر میکنند.
  • افلاكي IR ۱۰:۳۴ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۹
    47 6
    آقاي قاليباف پل صدر مهم بود يا نيمه جنوبي خط 3 مترو كه الان بيش از 15 ساله طوله كشيده تا افتتاح بشه چطور در كمتر از يك سال پل صدر آماده ميشه ولي در 15 سال نيمه جنوبي خط 3 آماده نميشه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
    • امیر A1 ۱۱:۳۶ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۹
      10 14
      آقای افلاکی نیمه جنوبی خط 3 مترو پولشو شهرداری نباید بده دولت باید بده که جناب دکتر احمدی نژاد راست راست راه میرفت و میگفت نمیدم. در ضمن واگن های این خط و خطوط دیگه تو گمرگ منتظر اجازه همون دولت برای ورود بود. اگه دکتر روحانی سهم دولت رو در توسعه مترو پرداخت کنن نیمه جنوبی خط 3 هم به زودی راه میفته
    • بی نام A1 ۱۱:۴۱ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۹
      7 2
      واقعا قالیباف تو این 15 سال چیکار میکرده که این خط مترو تموم نشد ، قالیبافم فقط بلده اتوبان امام علی و تونل نیایش و پل صدر و خط 4 مترو و خطوط بی آر تی و .... بسازه ، ولی نمیدونه که مردم خط 3 مترو میخوان
  • بی نام A1 ۱۰:۴۰ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۹
    14 2
    کلا این قالیباف فقط بلده پول بگیره۰ عوارض نوسازی و عوارض بازیافت و ۰۰۰ الانم عوارض پل۰ بسته دیگه۰
  • بی نام IR ۱۰:۴۲ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۹
    17 1
    این دقیقا پول زوره !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • بی نام IR ۱۰:۴۳ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۹
    7 0
    در گزارشتان هم ذکر کرده بودید : روال متعارف " بازگشت سرمایه ساخت از طریق دریافت عوارض است " امری که در کشور ما به پدیده " زشت و کریه " کسب در آمد تبدیل میشود ، یعنی مادام العمر ! اگر قرار است این کار انجام شود ، جناب شهردار از همین الان همان گونه که تابلو جلوی پروژه ها میزد و زمان تعیین میکرد باید اعلام کند چقدر هزینه کرده و چقدر میخواهد عوارض بگیرد وساز و کار شفاف سازی این کسب در آمد هم مشخص بشه تا در پایان استهلاک هزینه های ساخت ، عوارض مرتبط با این امر حذف بشه !
  • **** IR ۱۰:۵۰ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۹
    21 0
    کاش حقوق شهروندی رو هم از کشورهای اروپایی آمریکایی الگو برداری کنند
  • شهروند ساکن صدر A1 ۱۰:۵۳ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۹
    11 1
    جالبه سه ساله مکافات ساخت این ایده جنون امیز معطوف به صندلی پاستور را ما ساکنان اتوبان صدر با ترافیک وحشتناک والودگی نفس گیر ...پرداختیم حالا میخوان پول هم بگیرن بابت این شاهکارشون.معلوم نیست جرا این هزینه ها صرف ساختو گسترش مترو نمیشه.البته معلوم که هست.ما که هر روز از این اتوبان تردد میکنیم نام صاحب پروزه رو که میدیدیم دوزاری مون می افتاد
  • شهروند GB ۱۱:۰۸ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۹
    11 0
    آقاجون عوارض و مالیات خوبه.ولی اون پروژه ها بلا استثنا توسط بخش خصوصی سرمایه گذاری شده و ساخته شده.ولی وقتی یا پول نفت پل ساختن دیگه نباید عوارض بگیرن.
  • حمیدرضا IR ۱۱:۱۶ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۹
    17 0
    پولشو که از بیت المال دادن . عوارض و مالیات سالیانه هم که دارن میگیرن. این پول دیگه چه معنی داره؟ نکنه فکر کردند از جیبشون خرج کردند؟!!!!
  • مهدی IR ۱۱:۲۳ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۹
    5 19
    یک مزیت مهم گرفتن عوارض اینه که کسانی که عجله دارند یا کار فوری دارند میتوانند از بزرگراهی برن که عوارض داره ( و احتمالا به خاطر اخذ عوارض، همیشه خلوته). من مطمئن هستم که هر کسی که عجله داشته باشه حاضره چند برابر عوارض پول بده ولی بموقع برسه.
  • بی نام IR ۱۱:۲۳ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۹
    11 0
    فقط تعداد عوارضی ها رو زیاد کنین!!!!!!!!!!!
  • بی نام A1 ۱۱:۳۷ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۹
    10 0
    كاش مگفتيد دراونجا حقوق شهروند چه جوري است ودر اينجا چه جوري ولي ما عادت داريم تحميل كردن به ملت را هميشه از الگوهاي خارجي استناد كنيم ولي دردادن حق وحقوقي مثل اونجاها خودمونو به كري وكوري ميزنيم
  • حسین IR ۱۱:۴۰ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۹
    2 0
    1. من کاملا با گرفتن عوارض موافقم. چون به احتمال زیاد این پروژه با منابع مالی شهرداری تهران ساخته شده و بدیهی است که بلحاظ حجم سرمایه بهتر است جهت توسعه و بهسازی شهر جایگزین گردد. 2. پیشنهاد می کنم شهرداری گرفتن عوارض را به نوعی خاص بنظر خواهی بگذارد. پیشنهاد من برای گذر از کل مسر از تونل تا انتهای پل 1500 تا 2000 تومان است. 3. مسئولان فنی مربوطه ( که نمی دانم چه واحدی ودر کدام سازمان هستند) آیا فکری بحال مسیر های سرریز ترافیک این پروژه که ابتدای نیایش است نموده اند ؟؟ مطمئنم خیر!! چون ما عادت داریم چو فردا شود فکر فردا کنیم!! اگر کسی علاقمند بود و مسئول من طرح ساده ای دارم!
  • بی نام IR ۱۱:۴۱ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۹
    3 3
    این پول زوره
  • ناشناس IR ۱۲:۰۰ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۹
    1 1
    اگر همین هزینه ها را صرف حمل و نقل عمومی بخصوص انبوه بر یعنی مترو بکنید، همانهایی میخواهید برایشان اتوبانها را دو طبقه کنید، دیگر نیازی به استفاده از خودروی شخصی ندارند. هم بنزین کمتر میسوزد و هم آلودگی هوا به شدت کاهش می بابد. واقعا چرا کسی به این نکته ساده توجه نمیکند؟ الله اعلم!
  • بی نام A1 ۱۲:۳۶ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۹
    5 1
    بعد از این همه وقت تاخیر و ایجاد ترافیک و عریض کردن بزرگراه و هزارتا چیز دیگه حالا میگن اگه میخوای از پل رد شی پول بده.عمرا از پل رد شم.پل مال خودتون پولشم هم خودتون بدین!!!!
  • بی نام US ۱۴:۵۹ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۹
    1 0
    سوال اینکه مگر این کشورها هم مثل ما پول نفت دارند؟از مال مردم به خودم مردم برمی گردانید توقع دارید دوباره پول بگیرید؟عوارض هایی که مردم داده اند و بودجه هایی که به شهرداری داده شد فرقش با بودجه هایی که ب شرکت های خصوصی می داده اند از جیب مردم پس در چیست؟!! شما به جای نشان دادن این چند بزرگراه آن بزرگراه پنج طبقه ی آمریکا را نشان دهید و ببینید این عظمت هم پولی است یا خیر!!

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین