۰ نفر
۱۶ آذر ۱۳۹۲ - ۱۰:۱۴

در روزهایی که هوا خود را وارونه می کند و حجم سنگین سرب و مونوکسید کربن و دی اکسید گوگرد و... به جای اینکه ببرد بالا ، پایین آورده و دوباره روی سر تولید کنندگان آن پهن می کند کسانی بیشترین ضرر را می برند که کمترین دخالت را در این وضعیت نداشته اند.

در روزهایی که هوای شهرهای بزرگ مانند تهران در وضعیت اضطرار و هشدار قرار می گیرد درد آور ترین منظره تصویر کودکانیست که ماسک بی مصرفی بر صورت اما با چشمان خندان در سطح شهر در حال ترددند گرچه تدابیر ناکارآمد مسئولان تعطیلی مدرسه ها را هم در بر می گیرد اما کیست که نداند حتی حضور در خانه هم چیزی از مضرات این ذرات معلق بر ریه تازه کار این کودکان معصوم نمی کاهد.
هم اکنون بحث حقوق شهروندی بسیار داغ است اما در این میان کسی یا نهادی اشاره محوی حتی به حقوق کسانی نمی کند که بدون داشتن هیچ تقصیری دربه وجود آمدن وضع حال حاضر بیشترین ضرر را از آلودگی هوا می برند.
طبق تحقیقاتی که در مورد آلودگی هوا در سطح جهان و توسط سازمان بهداشت جهانی انجام شده است آلودگی هوا بیشترین تاثیر را بر روی سالمندان بالای 60 سال و کودکان زیر 5 سال می گذارد یعنی همان گروهی که کمترین توان را برای احقاق حقوق اجتماعیشان دارند.
ریه کودکان به دلیل تازه بودن بافت و همساز نشدن بطئی با شرایط آلودگی بسیار بیشتر توسط ریز ذره ها تخریب شده و عوامل سرطان زا در آن فعال می شود.
حملات آسمی و تنفسی در این افراد بسیار بیشتر و خطرناک تر از یک فرد میانسال است.
بر اساس آخرین تخمین ها سالانه دو الی سه میلیون نفر به طور مستقیم از اثرات آلودگی هوا می میرندکه 90 درصد آنان در کشورهای در حال توسعه زندگی می کنند و در تهران بر اساس تخمین ها از آمار محرمانه! سالانه بیش از 2500 نفر از آلودگی هوا جان می سپارند بی تردید می توان حدس زد در صد بالای از این مرگ و میر بعد از سالمندان به کودکان اختصاص دارد.
کودکانی که در خیال خود و والدینشان برای آینده ای روشن به تحصیل و برای ارضای نیاز به شادی و تخلیه انرژی در کوی و برزن به فعالیت بدنی مشغولند.
در این میان آلودگی دست ساز ما بزرگسالان اعم از دولتمرد و صنعت گر و راننده و غیره بیشترین تاثیر پنهان را بر روی آنانی می گذارد که تقریبا در هیچ جا دیده نشده و عملا نادیده گرفته می شوند نه در عرصه خانواده ها و نه در عرصه بخش رسمی جامعه چنان که شایسته است به آن ها توجه نمی شود.
در بخشهایی از منشور حقوق شهروندی آمده است:
- ﮐﻮدﮐﺎن ﺑﺎﯾﺪ از ﺣﻤﺎﯾﺖﻫﺎی اﺟﺘﻤﺎﻋﯽ ﻣﺘﻨﺎﺳﺐ ﺑﺎ ﻧﯿﺎزﻫﺎی وﯾﮋه آﻧﺎن، ﺧﺪﻣﺎت ﺑﻬﺪاﺷﺘﯽ ﻣﻨﺎﺳﺐ از ﺟﻤﻠﻪ ﺗﻐﺬﯾﻪ و آب
ﺳﺎﻟﻢ، ﻣﺤﯿﻂ زﻧﺪﮔﯽ ﻣﺴﺎﻋﺪ اﻋﻢ از ﺧﺎﻧﻪ و ﻣﺪرﺳﻪ، ﺧﺪﻣﺎت درﻣﺎﻧﯽ و ﭘﺰﺷﮑﯽ ﺑﺎ ﮐﯿﻔﯿﺖ، ﺗﻔﺮﯾﺢ، ﻓﻌﺎﻟﯿﺖﻫﺎی ﺧﻼﻗﺎﻧﻪ و
واﻟﺪﯾﻦ آﻧﻬﺎ ﺷﺎﻏﻞ ﻫﺴﺘﻨﺪ، ﺑﺎﯾﺪ از اﻣﮑﺎﻧﺎت و ﺷﺮاﯾﻂ ﻣﻨﺎﺳﺒﯽ ﺑﺮای ﺳﻬﻮﻟﺖ در ﻧﮕﻬﺪاری و ﻣﺮاﻗﺒﺖ و زﻧﺪﮔﯽ ﻣﺘﻌﺎرف اﺟﺘﻤﺎﻋﯽ ﺳﺮﮔﺮم ﮐﻨﻨﺪه، اﻣﮑﺎﻧﺎت آﻣﻮزﺷﯽ و ﺗﺤﺼﯿﻠﯽ ﻣﻨﺎﺳﺐ، ﻣﺮﺑﯿﺎن و ﻣﻌﻠﻤﺎن ﻣﺘﺨﺼﺺ و ﺻﻼﺣﯿﺖدار ﺑﺮﺧﻮردار ﺑﺎﺷﻨﺪ.
- ﺑﺮﺧﻮرداری از ﻫﻮای ﭘﺎک و ﺳﺎﻟﻢ ﺣﻖ ﻫﺮ ﺷﻬﺮوﻧﺪی اﯾﺮاﻧﯽ اﺳﺖ. دوﻟﺖ ﻣﻮﻇﻒ اﺳﺖ در ﻣﻨﺎﻃﻘﯽ از ﮐﺸﻮر ﮐﻪ ﺑﺎ
ﻣﺸﮑﻞ آﻟﻮدﮔﯽ ﻫﻮا ﻣﻮاﺟﻬﻨﺪ، از ﮐﯿﻔﯿﺖ ﻫﻮا و ﻣﯿﺰان اﺛﺮات آﻟﻮدﮔﯽ آن اﻃﻼع ﭘﯿﺪا ﻧﻤﻮده و ﺿﻤﻦ اﻧﺠﺎم اﻗﺪاﻣﺎت اﺟﺮاﯾﯽ ﻣﻮﺛﺮ
در ﺟﻬﺖ ﮐﺎﻫﺶ آﻟﻮدﮔﯿﻬﺎ و اﺛﺮات آن، ﺑﺮﻧﺎﻣﻪ رﯾﺰی ﻧﻤﺎﯾﺪ. دﺳﺘﮕﺎﻫﻬﺎی اﺟﺮاﯾﯽ ﻧﯿﺰ در ﮐﻨﺎر ﻋﻤﻮم ﻣﺮدم، ﻣﻮﻇﻒ ﺑﻪ اﺗﺨﺎذ
ﺗﺪاﺑﯿﺮی ﺟﻬﺖ ﮐﻨﺘﺮل آﻻﯾﻨﺪهﻫﺎی ﻫﻮا ﺑﻮﯾﮋه در ﺷﻬﺮﻫﺎی ﺑﺰرگ ﺧﻮاﻫﻨﺪ ﺑﻮد
در این منشور تصرح نشده است در حال حاضر که حیات کودکان تهرانی، اهوازی، سنندجی ،اراکی و.... با تهدید جدی و امکان بروز سرطان رو به رو شده است این بی گناهان چه حقی بر گردن جامعه دارند کسانی که در پاییز و زمستانهای وحشت آور تهران بی آنکه متوجه باشند با شادی و سرمستی جان لطیفشان را در معرض بی مبالاتی بی رحمانه ما گذاشته اند چه حقوقی دارند و در صورت به خطر افتادن جدی حیاتشان از کجا می توانند فرصت دوباره حیات را استیفا کنند.
آمارهای محرمانه مرگ و میر در زیر دست هر مسئولی که می رود نشانه روشنیست برای کسانی که می خواهند با تدبیر مشکلات مردم ایران را حل کنند چرا که اگر کودکان امروز، فردا در مقام پاسخگویی ما را در جایگاه متهم بنشانند جوابهای از پیش آماده کی بود کی بود من نبودم و آمار سازی های مالوف در این چند سال قبل راضیشان نخواهد کرد .

کد خبر 326401

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام DE ۰۶:۲۴ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۷
    1 0
    درود بر شما. به واقعیت مهمی اشاره کرده اید. نکته مهم آن است که گردانندگان و بهره مندان توسعه ناپایدار و قوم و خویشان آنها هم کودک دارند. آیا روزی به عقوبت کار خود پی می برند؟ آیا حاضرند در ازاری منافع یک پروژه جان فرزند خود را بگیرند؟
  • بی نام A1 ۰۵:۲۴ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۳
    0 1
    آفرين ،بالاخره يک نفر بچه هاراديد.....