معاون رییس جمهور در امروز زنان و خانواده به ممنوعیت فعالیت زنان در بنگاه های املاک واکنش نشان داد.

به گزارش خبرگزاری خبرأنلاین؛ چندی پیش حسام عقبایی رییس اتحادیه مشاوران املاک استان تهران نسبت به نوع فعالیت بانوان در دفاتر مشاور املاک هشدار داد: مباشر و مشاور زن نباید در دفاتر مشاور املاک استخدام شوند که پیش‌تر هم اماکن بر این موضوع تاکید کرده بود.دفاتر مشاور املاک فقط می‌توانند منشی یا کارمند زن استخدام کنند.

وی به ایسنا گفت: زنان نمی‌توانند در دفاتر املاک مشاور یا مباشر باشند اما می‌توانند مباشر مرد داشته باشند و پروانه کسب دریافت کنند.این بار اول نیست شغلها زنانه و مردانه می شوند.در دولت گذشته هم انتخاب برخی رشته های دانشگاهی برای زنان ممنوع بود و رستم قاسمی ‌وزیر سابق نفت دستوری مبنی بر ممنوعیت ورود زنان برای تحصیل به دانشگاه صنعت نفت صادر کرده بود.او در این زمینه اعتقاد داشت: تحصیل خانم‌ها در رشته‌های عملیاتی همچون حفاری و فرآورش و امثال آن که نیازمند فعالیت در مناطق عملیاتی و سایت‌ها است، فایده‌ای ندارد و این مشاغل، مردانه است. به صلاح خانم‌ها نیست که در مناطق عملیاتی و دریا بین 500 مرد کار کنند و بهتر است خانمها در رشته‌هایی همچون مدیریت و حسابداری یا حتی مهندسی صنایع تحصیل کنند.


انتقاد از ممنوعیت فعالیت زنان در دفاتر مشاور املاک

ممنوعیت حضور زنان در دفاتر املاک سبب شد تا شهیندخت مولاوردی رئیس مرکز امور زنان و خانواده ریاست جمهوری در مطلبی در صفحه شخصی فیسبوک خود عکس العمل نشان دهد.

او در نوشته خود آورده که با وجود آنکه در طول تاریخ زنان پا به پای مردان در استقرار دموکراسی و آزادی در جوامع و در تمامی دوران کوشیده‌اند، هرگز سهم درخور و متناسبی با نقش خود دریافت نکرده‌اند. گویا این سرنوشت محتوم انقلاب‌ها هم هست که به رغم نقش پررنگ زنان و حضور و مشارکت فعال آنان در متن و در جریان وقوع و پیروزی انقلاب‌ها، بعد از استقرار نظامات زنان به حاشیه رانده شده و به مرور نقش و تأثیرشان در تغییر وضعیت از یادها می‌رود. این مقدمه را بهانه می‌کنم تا به نظر اخیر رییس‌جمهور محترم در جلسه اخیر دولت اشاره کنم. دکتر روحانی که به مناسبت روز وحدت حوزه و دانشگاه سخنانی را ایراد کردند با بیان خاطره‌ای به حذف نقش زنان از تاریخ انقلاب و به ویژه عدم اشاره به نقش زنان در قیام پانزده خرداد اشاره کرده و این موضوع را مورد انتقاد قرار دادند.

تقریباً در همه جای دنیا و در همه زمان‌ها مورخان و تاریخ‌نویسان عموماً مردان بوده‌اند، موضوعی که از آن با عنوان تاریخ مذکر یاد می‌شود. این موضوع مورد تأکید سخنرانان ششمین سمینار بین‌المللی زن در جهان اسلام که اخیراً به همت انجمن زنان پژوهشگر تاریخ برگزار گردید نیز قرار گرفت و آن اینکه زنان به دلیل غیبت تاریخی مورد غفلت واقع شده‌اند.

با این اوصاف باید به ما حق داد از اینکه گاه گدار با شنیدن خبر انتصاب و انتخاب خانم‌ها - از خیل خانمهای شایسته و توانمند - در پوست خود نگنجیم! تازه داشت کاممان از شنیدن خبر انتصابات اخیر شیرین می‌شد که خبر رسید فعالیت زنان در دفاتر مشاور املاک به عنوان مباشر و مشاور ممنوع شده است. انگار به ما نیامده مدتی شیرین کام باشیم! به هر روی از این فرصت استفاده می‌کنم و انتصاب خانم رویا طباطبایی را به سمت رئیس سازمان ملی بهره‌وری و خانم نیره پیروزبخت را به سمت رئیس موسسه ملی استاندارد و نیز انتخاب خانم سامیه بلوچ‌زهی را به سمت شهردار کلات سرباز توسط شورای شهر تبریک و تهنیت عرض می‌کنم. خبرهایی که بی تردید بارقه‌هایی از امید و خودباوری را در میان دختران و زنان زنده کرده و نویدبخش فردایی روشن برای آنهاست. باید قدر این سرمایه اجتماعی را که در انتخابات اخیر تا حدودی بازسازی شد دانست و در حفظ، ارتقا و افزایش آن کوشید. همانطور که زنان و دختران به برنامه‌ها و شعارها و وعده‌های دولت تدبیر و امید اعتماد کردند باید این دولت هم به توانمندی آنها اعتماد کرده و با تدبیر خود شعله‌های امید را در دل آنها روشن نگه دارد. آنچه اهمیت دارد این است که این اعتماد از پایین به بالا و در شهرهای کوچک و روستاها بیشتر خود را نشان داده و می‌دهد و نمونه‌های آن در جریان انتخابات شوراهای محلی شهر و روستا و تعداد زنانی که توسط مردم انتخاب شدند و یا در خود شوراها به عنوان رییس واعضای هیئت رییسه برگزیده شدند، به وفور به چشم می‌خورد. یقیناً مشارکت زنان در ساختن بنیان‌های اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی جامعه روح تازه‌ای در کالبد مدیریت و اداره کشور خواهد دمید.

47232

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 329051

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 2 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 7
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۰۹:۲۰ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۳
    45 1
    خانم ملاوردی. با سلام و احترام. واکنش در صفحه ی فیس بوک کاری هست که همه ی ما شهروندان عادی می تونیم انجام بدیم. از شما توقع اقدامات رسمی و قاطع هست.
  • كاظم واعظي IR ۰۹:۲۷ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۳
    7 25
    واكنش براي چه؟ در مقابل يك اقدام عاقلانه جلوگيرنده فساد؟ آيا اين تصميم عاقلانه چه عيبي دارد؟ به كجاي چنين شتابان؟
    • اشتیاق IR ۰۵:۴۶ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۶
      0 1
      تعداد بالای آرا منفی نشان میدهد یک اشکالی در طرز فکر جنابعالی هست. به فکر اصلاح خود باشید
  • بانوی ایرانی... IR ۱۰:۰۳ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۳
    12 2
    دوستان،هزاره سومیم مثلا...چند هزار سال دیگه باید بگذره که اینقد خط کشی جنسی نداشته باشیم؟این حس انزجار و خفگی از تبعیض رو کجا ببریم ای خداااااااااااااااااا...؟...
  • بی نام A1 ۱۱:۴۲ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۳
    8 0
    کی قانون میزاره ؟ صنف ؟ دولت ؟ مجلس ؟ نیروی انتظامی ؟ اماکن ؟ کی ؟ تکلیف رو روشن کنین .
  • سوده A1 ۰۸:۴۹ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۴
    12 1
    اتفاقا حضور بانوان در این شغل به سلامت کاری این صنف کمک بسیار زیادی میکند.چرا که مراجعین عمدتا خانواده ها هستند و تجربه ثابت کرده که اعتماد عمئمی به سلامت کاری بانوان در جامعه بالاتر می باشد.هم چنین حس مسوولیت پذیری و پیگیری و دقت کاری بانوان
  • ندا A1 ۱۴:۳۱ - ۱۳۹۳/۰۵/۱۶
    1 0
    من کاملا موافقم و نباید منشی زن.برای مغازه ای که کارفرماش مرد هست گرفته شود.من به عنولن یه زن کاملا موافقم.نباید یه زن در معازه ای که کار فرماش مرد هست کار کنه.شوهرم من معازه داره.و منشی زن میگرفت یکی از این منشی زن داشت شوهزمو از راه به در میکرد.وفتی من تو معازه نبودم ظوری لباس می بوشید و با شو هرم جرف میزد که اونو به خودش جدب کنه. خودم دیدم باورم نمیشد .کارمون داشت به ظلاق میکشید.خدا لعنت کنه همچین زن های بست و بی ایمان رو. همین ها هستا که باعث شدن امار طلاق روز به روز زیاد بشه.تو رو خدا ممنوع کنید گرفتن منشی زن ها رو با کار فرمای مرد تو معازه ها