بانک مرکزی بار دیگر در مورد سپرده‌گذاری در موسسات مالی به مردم شریف کشورهشدار داد.

 بانک مرکزی اعلام کرد:متاسفانه شماری از هموطنان عزیزتحت تاثیر تبلیغات فریبنده و وسوسه انگیز موسساتی که خود را «تعاونی اعتبار» یا «صندوق قرض‌الحسنه» معرفی می نمایند ، قرار گرفته و به دلیل بی‌ توجهی به هشدارهای متعدد این بانک مبنی بر خودداری از سپرده‌گذاری نزد موسسات، در موارد متعددی متضرر شده و حاصل دسترنج خود را از دست داده‌اند.
از این رو، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران به منظور تنویر افکار عمومی و آگاهی هموطنان از تبعات و عواقب احتمالی چنین اقدامی ، نکات زیر را به آگاهی عموم مردم شریف ایران می‌رساند:
متاسفانه برخی از موسسات پولی فعال در کشور، با انجام تبلیغات اغواکننده و ارائه وعده های خارج از ضوابط همچون شیوه های زیر، نسبت به جمع آوری سرمایه و اندوخته های مردم اقدام می نمایند:
● برنامه زمان بندی شده برای اعطای وام و اعتبار در قبال اخذ سپرده برای مدت معین در چارچوب جداولی بر اساس نوبت ، مبلغ و موارد مشابه.
● تعیین پیش‌شرط برای اعطای وام و ارائه طرح‌هایی مانند اعطای وام معادل 1، 1.5 ،2 برابر و ... مبلغ سپرده تودیع شده.
اعطای وام و اعتبار به شیوه فوق‌الذکر و طرق مشابه دیگر، نه تنها از لحاظ شرعی و دینی دارای اشکال است و حسب اعلام مراجع عظام، به عنوان زیاده حکمیه و ربا به شمار می‌رود، بلکه برای موسسه عامل مشکلات اجرایی نیز در پی خواهد داشت.
به عبارت واضح‌تر، موسساتی که این گونه عمل می‌نمایند پس از مدت کوتاهی به دلیل عدم تطابق ورود و خروج منابع از سیستم با کمبود نقدینگی مواجه و به تبع آن با توقف فعالیت و ورشکستگی روبرو خواهند شد. در این شرایط ، سپرده‌های مردمی که حاصل زحمات و دسترنج سالیان زیادی است با مخاطره روبرو شده،تمام یا قسمتی از آن از بین خواهد رفت و البته هیچ نهادی در کشور مسئولیتی برای بازپرداخت وجوه تودیع شده به شرح فوق بابت اخذ وام و اعتبار ندارد.
بررسی عملکرد بعضی از این موسسات نیز حاکی از آن است که قسمت مهمی از وجوه سپرده‌گذاری شده مردم نزد آنها در اموری به غیر از آنچه ادعا شده به کار رفته و تخلفات زیادی به نفع صاحبان این تشکل‌ ها رخ داده است.
با عنایت به مراتب پیش‌گفت، بانک مرکزی موکداً به هموطنان ارجمند توصیه می‌نماید با حفظ هوشیاری در مقابل تبلیغات اغواگر از هرگونه اقدام برای سپرده‌گذاری نزد این قبیل موسسات به منظور دریافت وام پرهیز نمایند.
هموطنان گرامی به منظور آشنایی بیشتر با قوانین و مقررات مربوط به نحوه عملکرد موسسات پولی، می‌توانند به سایت اینترنتی این بانک به نشانی http://www.cbi.ir  (بخش نظارت بانکی) مراجعه نمایند.
3131

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 331418

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 10
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • علی IR ۱۲:۵۵ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۷
    13 2
    آره جون خودتون - شما میتونین وام بدین -- اصلا برای این کار میشه نزدیک بانکها شد - باز خدا پدربانیان قرض الحسنه ها رو بیامرزه -بعضی وقت ها دست ادمو میگیرن
  • بی نام IR ۱۳:۰۱ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۷
    20 1
    بانک مرکزی غیر مجازها را جمع کند.مردم از کجا بدانند کدوم مجوز داره و کدوم نداره.اگر غیر قانونی هستند پس بیخود فعالیت می کنند. در یک مورد مثل موسسه جوانان خیر در استانهای آذربایجان وامهای واقعا خوبی به مردم میداد با بهره 4 درصد و همه ماشین و خونه میخریدند یا ازدواج کردند و بانک مرکزی اومد غیرقانونی اعلامش کرد وضعش رو بهم ریخت و تحت سلطه کوثر قرار گرفت و الان با اینکه کارمندم موسسه کوثر میگه باید رسمی باشی تا وام بدیم اونم با 21 درصد!
  • بی نام IR ۱۵:۰۸ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۷
    71 0
    اگه اینطوریه پس خواهشا اون «با مجوز رسمی از بانک مرکزی» شون را بکنین بره!
  • سعید A1 ۱۶:۰۲ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۷
    15 0
    پس چرا بانک مرکزی مجوز میده یا اجازه میده که از عبارت "با مجوز یا تحت نظارت بانک مرکزی" توسط این موسسات که تا چندی پیش اغلب اسامی اولیای خدا بود استفاده بشه؟ این بیانیه درست مثل این هست که در بانک مرکزی منفعل و در موضع ضعف قرار داره و فقط به توصیه بسنده کرده. خب عموم مردم این همه تبلیغات بیلبورد و پیامک و ... رو میخونن یا بیانیه چهار خطی بانک مرکزی توی چهار تا وب سایت؟!
  • بی نام IR ۱۶:۰۵ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۷
    28 1
    راستی بانک مرکزی در مورد حلال بودن جریمه اقساط بانکی و جریمه جریمه دیرکرداقساط یک بررسی با علما انجام دهند
  • بی نام A1 ۰۴:۲۲ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۸
    24 0
    پس چرا دولت به اين موسسات مجوز مي دهد اگه مجوز ندارند چه طور فعاليت مي كنند
  • امین IR ۰۵:۳۳ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۸
    13 1
    پس بانک مرکزی لطف کنند برای اینکه مشکلات مردم مرتفع بشود سیستمی در بانکهای دولتی تعریف کنند که مردم بتونن به راحتی از آنجا وام بگیرند. اگه کسی نیاز نداشته باشه سمت موسسه ها نمیره ؟! بانکهای دولتی هم که صد ماشاالله نه وام میدن نه مشخصه وامها رو به کیا می دهند یا باید آشنای رییس بانکی داشته باشی یا هیچی . پیشنهاد میدم به بانک مرکزی برای بانکها به طور مشخص برنامه وامی مثل همین موسسه ها در اختیار مردم قرار بدهند تا همه بدونند چطوری سرمایه گذاری کنن و کی جواب میگیرن و مردم بتونند برنامه مشخصی برای سرمایه شون و کارهایی که می خوان انجام بدن داشته باشند و توی اون بانک سرمایه گذاری کنند .
  • بی نام A1 ۰۹:۴۵ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۸
    18 0
    چطور وقتی موسسه مالی و اعتباری افتتاح می شه اولین اداره ای که متوجه می شه و بدون اینکه اطلاع بدهیم پیداش می شه اداره بیمه و دارائی ست اما بانک مرکزی متوجه افتتاح این موسسات و بانکها نمی شه به نظر شما می شه
  • بی نام EU ۱۴:۵۴ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۸
    14 0
    فرق بین بانکها وموسسات اعتباری این است که بانک ها وام ها را به افراد خا ص ومیلیاردی میدهند ودیگر نمیتوانند پس بگیرند ولی موسسات به ادمهای محتا ج بمیزان کم که ان هم زود استرداد میشود
  • الهام EE ۱۰:۱۴ - ۱۳۹۵/۱۰/۲۴
    1 0
    اره واقعا با نظر دوستان موافقم. میدونید این قرض الحسنه ها چقدر دست ادم رو گرفتن .نگید این حرفها رو تو رو خدا. ..