معاون اول رییس جمهوری در بخشنامه ای، از کلیه وزارتخانه ها، سازمانها و موسسات دولتی، نهادهای انقلاب اسلامی و استانداری های سراسر کشور خواست ظرف یک هفته نسبت به تهیه و ارسال گزارش از هرگونه تخلف صورت گرفته به ویژه در مسایل مالی و اقتصادی با ذکر مشخصات کامل اشخاص ذیربط اعم از دولتی و غیر دولتی و میزان تخلف اقدام کنند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، اسحاق جهانگیری در این بخشنامه که در تاریخ 17 دی ماه 1392در راستای اجرای دستور رییس جمهوری مبنی بر شناسایی و مجازات ویژه خواران و صاحبان درآمدهای غیر موجه ابلاغ شد، ضمن برشمردن موارد و زمینه های تخلف، از کلیه دستگاه های اجرایی خواست امنیت لازم را برای فعالیت های قانونی و سالم اقتصادی در فضای کسب و کار فراهم کنند.

متن کامل این بخشنامه بدین شرح است:

بسمه تعالی

در اجرای دستور شماره 156667 مورخ 4 دی ماه 1392 ریاست جمهوری مبنی بر شناسایی و پیگیری اشخاصی که با تبانی و کسب امتیازات خاص، زمینه سوءاستفاده و درآمدهای غیرقانونی و غیرموجه را به ویژه در شرایط تحریم فراهم کرده اند و برای حراست از حقوق مردم و بیت المال، مقتضی است کلیه دستگاه های اجرایی ظرف یک هفته پس از ابلاغ این بخشنامه نسبت به تهیه گزارش درخصوص موارد زیر به صورت دقیق و با ذکر مشخصات کامل اشخاص ذی ربط اعم از دولتی و غیردولتی و میزان تخلف و ارسال آن به دفتر معاون اول رییس جمهوری با رعایت طبقه بندی اقدام کنند تا در کارگروه خاصی که بدین منظور تشکیل شده است، مورد بررسی و پیگیری قرار گیرد:

1- هراقدام خلاف قانون به ویژه در مسایل مالی و اقتصادی از قبیل تأمین ارز، مواد و تجهیزات، تأمین نیازها و کالاهای اساسی، صادرات و واردات.

2- پرداخت هرگونه وجوه غیرقانونی به هرنحو و شکل.

3- عدم ایفای تعهدات در اجرای قراردادها به هر شکل.

4- سایر موارد مربوط به دستور ریاست محترم جمهوری ( به تشخیص هر دستگاه).

همچنین کلیه دستگاه های اجرایی در جهت تأمین امنیت لازم برای فعالیت های قانونی و سالم اقتصادی در فضای کسب و کار نسبت به موارد زیر اقدام نمایند:

1- فعال کردن نظارت ها و بازرسی های درون سازمانی به عنوان اقدام پیشگیرانه.

2- اجرای احکام قانونی و مراقبت بر آن از قبیل قانون محاسبات عمومی، قانون برگزاری مناقصات، قانون ارتقای سلامت نظام اداری و مقابله با فساد با توجه خاص بر عدم امکان ایجاد امتیاز ویژه برای اشخاص.

3- شناسایی و از بین بردن راه های به ظاهر قانونی که موجب ایجاد امتیاز ویژه برای اشخاص و بروز مفاسد اقتصادی می گردد.

مسئولیت اجرای این بخشنامه برعهده روسای دستگاه های اجرایی است و نافی اقدامات قانونی آنها برای پیگیری و حراست از حقوق مردم و بیت المال در تخلفات و مفاسد اقتصادی نیست.

اسحاق جهانگیری

معاون اول رییس جمهوری

/2727

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 332108

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 7 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 11
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۱۱:۲۹ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۱
    1 0
    یعنی معاون اول رییس جمهور قبلا نمیدانسته همچین رانت خواری ای اتفاقی افتاده؟
  • بی نام A1 ۱۲:۱۷ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۱
    2 0
    تا رانت خواری هست مردم از نظام مایوس می شوند
  • بهزاد A1 ۱۲:۳۱ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۱
    2 0
    ويژه خواري خودروسازان فراموش نشه
  • خبر جون بچاپ A1 ۱۳:۱۲ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۱
    2 0
    فقط بلدن دستور بدن-کیه که عمل کنه؟این به اون میگه اون به این میگه ، آخرشم هیچ به هیچ یادشون میره-دروغ میگم بگو دروغ میگی-اصن به من چه-
  • بی نام A1 ۱۳:۱۷ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۱
    1 0
    خبر آنلاین! شما که از سردمداران افشای فساد 3000 میلیاردی بودید چرا درباره رانت اخیر 650 میلیون یوریویی سکوت کرده اید ؟
  • بی نام A1 ۱۳:۴۱ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۱
    2 0
    جناب آقای معاون اول ، ویژه خواری ، از دل ام الفساد این فرآیندها بیرون میآید : شرکتهای سهامی که صد در صد سهامش مال نهادهای دولتی یا حاکمیتی است و اداره کننده گانش " آدم خوبهای کارمند حال حاضر یا قبلی ، دولت و حاکمیتند ". نمیگویم اینرا حلش کنید ، چرا که چون سرطان تا مغز اقتصاد این کشور رخنه کرده ولی ایکاش میشد فریادش کرد ، تا در گلو نماند این " استخوان "
  • بی نام IR ۱۴:۲۲ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۱
    1 0
    محمذشکری صاحب کارخانه لوله پروفیل اشتیهارذکه بیش از 150میلیارذ تومان به بانکها بدهی دارد و در چند شرکت مختلف به نام خود و بستگان مشغول تجارت است و ساخت کارخانه جدید در رزن همدان میباشد و باوجود دارایی زیاد ولی هیچ زمان اقدام به تسویه بدهی بانکی نکرده است . از فواید اشنایی با اقای سیف، فقط به درد حیف میل کردن بیت المال میخورد. چرا هیچ برخوردی با این افراد و افراد مشابه که کم هم نداریم نمیشود؟
  • بی نام IR ۱۴:۴۷ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۱
    51 5
    زهی خیال باطل 8 سال خودشان را به خواب زده بودند که این گزارش ها را به کسی ندهند فکر نمی کنم کاری بتوانی صورت دهی حکایت کشور ما به قول سعدی سنگ ها بسته سگ ها رها است
    • بی نام A1 ۱۵:۴۷ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۱
      1 0
      مثل این که شما نمیدونی در این دولت اتفاق افتاده.
  • مردم سالاری A1 ۱۴:۵۲ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۱
    2 0
    شما واقعا مردم را به خنده می اندازید فکر می کنید این همان مردم 34 سال پیش هستند. حاج آقا مردم ویژخواران را می شناسند/ سوار تاکسی بشوید از راننده تاکسی هم بپرسید اسم و دزدی هایشان را به شما می گوید اما شما جرعت نزدیک شدن به ایشان را دارید؟؟؟؟؟
  • حمید صحرایی IR ۱۵:۱۹ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۱
    2 0
    کار زیاد مشکلی نیست.100% حواله کنندگان ارز در ابتدای سال90 از طریق صرافی های اعلام شده دولت،80% گشایش های ال سی سال 90و91 که ارز حاصل را در بازار ازاد فروختند و کالای ترخیص شده سوری و اجاره ایی بود و دیده شد گاهی کارتن خالی را گمرک کردند. 99% کسانی که با ارز دولتی کالا وارد کردند با قیمت ارز ازاد فروختند. اما عمده فساد و ویزه خواری از طرف تولیت های مختلف و ارگان های دولتی در دوران تحریم بوده و فساد قدیمی هم مربوط به اقازاده های خودی است.چند مفسدی هم که فقط برای توجیه علت وجودی دستگاه های نظارتی برخورد شده،هیچکدام متولد 8 ساله نبوده و همگی به دوره هاشمی متصل است. زمان رو شدن پرونده انها هم سیاست است. فقط کافیست زمان شروع به کار و شرایط سیاسی و زمان رو شدن پرونده ها بررسی کنید.