زهرا تالانی: به نظر می رسد که وزارت ورزش و جوانان با اعلام اینکه تمام مراکز مشاوره مجوز و پروانه های تخصصی را از سازمان نظام روانشناسی و مشاوره دریافت می کنند، به دعوای چند ساله این سازمان و بهزیستی پایان داد. مدتها بود که سازمان نظام روانشناسی و مشاوره اعلام می کرد طبق قانون مجوز مراکز مشاوره و خدمات تخصصی باید از سوی این مرکز داده شود اما سازمان بهزیستی این حق را برای خود می دانست اما وزارت ورزش و جوانان در دوره جدید به این مشکل پایان داد. چند روز پیش محمد گلزاری، معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان گفت: در جلساتی که با سازمان نظام روانشناسی برگزار کرده ایم، قرار شد که از این به بعد مجوز و پروانه های تخصصی مراکز مشاوره ازدواج از سوی این سازمان به افراد داده شود، اما گزینش، حمایت ونظارت بر عملکرد این مراکز برعهده وزارت ورزش و جوانان و با مشارکت سازمان نظام روانشناسی باشد. (اینجا)
در همین زمینه و البته نوع فعالیت مراکز مشاوره ازدواج با محمد حاتمی معاون سازمان نظام روانشناسی و مشاوره گفت وگویی انجام دادیم:
سرانجام وزارت ورزش و جوانان تکلیف مجوز مراکز مشاوره را مشخص کرد تا مجوز فعالیتشان را از سازمان نظام روانشناسی و مشاوره دریافت کنند. این چه تاثیری در عملکرد این مراکز می گذارد؟
قبل از این هم طبق مصوبه مجلس، دادن مجوز فعالیت مراکز مشاوره با سازمان بود، مطابق ماده 43 قانون برنامه پنجم توسعه مصوب سال 89، ساماندهی و اعتبار بخشی مراکز مشاوره ، به وزارت خانه های ورزش وجوانان و رفاه و تامین اجتماعی ابلاغ شد. اما ما جلساتی در هیات دولت با آقای صدوقی ومعاون اول رئیس جمهور داشتیم که نهایتا یک اصلاحیه به این آیین نامه افزوده شد. طبق این اصلاحیه تمام مراکز خدمات مشاوره و روان شناسی باید با امضای دو نهاد اجازه فعالیت بگیرند. یکی سازمان نظام روان شناسی که ثابت است و دیگری بر حسب جمعیت هدف و مخاطبی که دارد امضای بهزیستی یا وزارت ورزش وجوانان هم باشد. تاثیری که دارد این است که عملکرد این مراکز را ساماندهی می کند چون متاسفانه برخی مراکز هستند که غیرتخصصی فعالیت می کنند. باید توجه داشت که روح افراد خیلی مهمتر از جسم است و برای همین در سازمان حساسیت فراوانی وجود دارد که حتما صلاحیت افراد در دادن مجوز بررسی شود.
قبلا هم با شما در این مورد مصاحبه ای داشتیم که به این موارد اشاره کردید اما سازمان بهزیستی به جوابیه ای داد که این سازمان هم حق دادن مجوز به مراکز مشاوره را دارد.
سازمان بهزیستی می تواند برای افراد متقاضی پرونده سادر کند اما در نهایت پرونده را باید برای ما ارسال کند. مجوز مراکز از هر نوع، پروانه اشتغال، نظارت، مجوز برگزاری کارگاه ودوره های میان مدت آموزشی، آزمون ها در حیطه روانشناسی و مشاوره صرفا به عهده سازمان نظام روانشناسی است. نباید سازمان بهزیستی در این موارد دخالت کند، متاسفانه سازمان بهزیستی مسئول هرج و مرجی است که در زمینه خدمات روان شناسی و مشاوره در کشور وجود دارد.
منظور شما از این هرج و مرج چیست؟
مراکزی که از طرف ما مجوز می گیرد باید تنها در زمینه ازدواج مشاوره بدهند، اما برخی مراکز در زمینه های دیگر هم مشاوره می دهند که غیر قانونی است. یک مرکز مشاوره نباید به درمان بیماران افسرده، وسواس و... بپردازد. هر کدام از این موارد تخصص خود را نیاز دارد.
الان تکلیف سایتهای همسریابی هم مشخص شده است؟
سازمان نظام روانشناسی اصلا این سایتها را قبول ندارد و تاکنون هم مجوزی نداده است. چون افرادی هستند که بدون تخصص و مهارت این سایتها را راه اندازی کردند و خدماتی ارائه می دهند که اصلا کارشناسی نیست. معمولا ازدواجهایی از طریق این سایتها انجام می شود سرانجام خوبی ندارد و ما اصلا مجوزی برای این سایتها ندادیم.
47232
نظر شما