سید رامین حسینی‌نژاد، معاون فنی و عمرانی شهرداری منطقه 6 می‌گوید: زمان طراحی نرده‌های چهارراه ولیعصر این مساله مطرح شد که بین آنها پوشیده باشد و مردم نتوانند رد شوند اما به دلیل احترامی که برایشان قائل بودیم این کار را نکردیم.

فهیمه حسن‌میری: یکی از تازه‌ترین اتفاقاتی که برای تهرانی‌ها افتاده، احداث زیرگذر چهارراه ولیعصر است. این زیرگذر قرار است از بار ترافیکی منطقه کم کند و مردم را برای رسیدن به نقاط مختلف شهر، از زیر زمین هدایت کند اما در کنار اثرات مثبتی که دارد، انتقادهایی هم به آن وارد شده و باعث ایجاد صحنه‌های ناخوشایندی هم شده است. درباره این پروژه عظیم، مزایایی که دارد و انتقادهایی که به آن می‌شود با سید رامین حسینی‌نژاد، معاون فنی و عمرانی شهرداری منطقه 6 گفت‌وگو کردیم.

 آقای حسینی‌نژاد، چه شد که برای چهارراه ولیعصر به فکر ساخت زیرگذر افتادید؟

به علت تردد بیش از حد عابران به فکر یک راه حل برای چهارراه ولیعصر افتادیم و آن هم زیرگذر بود. بیش از 14 هزار و 400 نفر در روز از این چهارراه عبور می‌کردند که ترافیک زیادی را در این نقطه ایجاد می‌کرد و این ترافیک را به سایر نقاط شهر هم هدایت می‌کرد بنابراین باید فکری برای آن می‌شد. هم عابران پیاده می‌خواستند از این چهارراه عبور کنند، هم کسانی که از مترو استفاده می‌کردند، هم تاکسی‌سواران و هم استفاده‌کنندگان از خطوط بی‌آرتی، بنابراین در اواخر سال 90 این پیشنهاد داده شد سپس طرح آن آماده و در فروردین سال 91 این کار آغاز شد.

 در طول این مدت که این طرح اجرا شده، از آن بازدید داشته و میزان رضایت مردم از این پروژه را ارزیابی کرده‌اید؟ دیده‌اید که بعضی از مردم از لای نرده ها رد می‌شوند؟

ما مرتبا موضوع را رصد می‌کنیم. به نظر می‌رسد مردم از این پروژه راضی هستند و بیشتر از 95 درصد آنها از این زیرگذر استفاده می‌کنند. اما با این حال این موضوع هم وجود دارد و می‌دانیم که عده‌ای هنوز از بین نرده‌ها عبور می‌کنند و از زیرگذر استفاده نمی‌کنند.

یکی از دلایل عبور از نرده‌ها این است که مردم برای استفاده از تاکسی دچار مشکل هستند. زیرگذر طوری طراحی شده که افراد با استفاده از آن فقط به ایستگاه‌های بی‌آرتی، مترو یا پیاده‌رویی که توسط نرده‌ها پوشانده شده و به خیابان دسترسی ندارد می‌رسند که یا باید مسیری را پیاده بروند یا این که از نرده‌ها عبور کنند که منظره زشتی را هم در چهارراه ایجاد کرده است.

ما زمان طراحی این نرده‌ها این پیش‌بینی را می‌کردیم که مردم از بین نرده‌ها رد شوند و حتی این مساله مطرح شد که نرده‌ها را طوری طراحی کنیم که بین آنها پوشیده باشد و مردم نتوانند رد شوند اما به دلیل احترامی که برایشان قائل بودیم این کار را نکردیم. اگر دیده باشید، بین نرده‌ها فضای باز هست، می‌خواستیم مردم با این که می‌توانند از این نرده‌ها عبور کنند، اما این کار را نکنند. نمی‌خواستیم برایشان حصار ایجاد کنیم بنابراین گذاشتیم فضای بازی میان نرده‌ها وجود داشته باشد تا اگر کسی خواست از بین آنها رد شود، بتواند این کار را بکند. می‌خواستیم هم الزامی به آن شدت وجود نداشته باشد و هم مردم ترجیح بدهند از زیرگذر استفاده کنند. ضمن این که نظرمان این بود که به جای استفاده از تاکسی، از خطوط مترو و بی‌آرتی استفاده کنند.

بهتر نبود این احترام را قائل می‌شدید و اصلا نرده‌ای نمی‌گذاشتید؟ نمی‌شد به جای نرده گذاشتن، برای استفاده از زیرگذر فرهنگ‌سازی کار کرد؟

در کنار این که باید از طرق مختلف فرهنگ‌سازی کرد، گاهی خود اجبار می‌تواند فرهنگ‌سازی ایجاد کند مانند مساله استفاده از کمربند ایمنی. وقتی در ابتدا اجبار وجود داشته باشد که یک کار انجام شود رفته‌رفته و بر اثر تکرار آن کار می‌تواند به یک فرهنگ عمومی تبدیل شود و طوری شود که حتی بدون این که از مردم خواسته شود، خودشان ترجیح بدهند آن کار را انجام بدهند.

از میزان رضایت مردم از فضای داخلی زیرگذر هم اطلاع دارید؟ امکان طراحی ساده‌تری برای آن وجود نداشت؟

تعداد ورودی و خروجی‌هایی که باید در نظر گرفته می‌شد زیاد بود و امکان حذف شدن هیچکدام از آنها وجود نداشت چون باید هم برای پیاده‌روها خروجی در نظر گرفته می‌شود و هم برای خطوط مختلف مترو و بی‌آرتی. ممکن است در ابتدا به نظر مردم گیج‌کننده برسد ولی از آنجا که بیشتر استفاده‌کنندگان از این زیرگذر این مسیرها را تکرار می‌کنند و جزو مسیر هرروزه‌شان است، بعد از مدت کوتاهی خروجی‌هایی را که از آنها استفاده می‌کنند می‌شناسند و این مشکل حل می‌شود. ضمن این که ما این سردرگمی را هم پیش‌بینی می‌کردیم و به همین دلیل تعداد زیادی از شهریاران جوان و ماموران راهنما را برای راهنمایی کردن مردم در زیرگذر مستقر کردیم.

قرار است پروژه مشابهی در بقیه چهارراه‌ها و میادین هم انجام شود؟

قرار است برای 15 نقطه دیگر هم چنین کاری انجام شود اما این که کدام میدان‌ها یا تقاطع‌ها باشند هنوز مشخص نیست. فعلا منتظر بررسی نتایج این پروژه و نقاط قوت و ضعف آن هستیم.

 در این زیرگذر صندوق انتقاد یا پیشنهاد برای عابران وجود ندارد. چطور اگر مشکلی وجود داشته باشد به گوش شما می‌رسد و برای رفع آن یا در نظر گرفتن آن برای سایر پروژه‌ها استفاده می‌کنید؟

ما فقط معاونت اجرایی هستیم اما بعد از اتمام پروژه، بهره‌بردار حضور دارد و نتایج آن را ارزیابی می‌کند و ما را در جریان می‌گذارد.

47234

کد خبر 333205

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 22
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • حامد IR ۰۷:۰۳ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۸
    26 43
    ببخشید خب منی که باید سوار تاکسی شم زیرگذر به چه کاریمه ؟؟ باید از نرده رد شم برم کنارخیابون تاکسی بگیرم راه دیگه هست راهنماییم کنید
    • خواننده IR ۰۷:۱۸ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۸
      80 5
      برادر من طول نرده ها 100 متر که نیست. باید کم کم یاد بگیریم هم ما پیاده ها هم راننده تاکسی ها که سر چهارراه و سر پیچ جای پیاده و سوار شدن از ماشین نیست. می شه کمی پایین تر و بالاتر پیاده شد و پیاده راه رفت قول می دم 20 ثانیه هم نمی شه. هم سالمتره هم ترافیک کمتریه هم نظم بیشتری داره هم بنزین بیخودی نمی سوزه بره توی حلق من و شما. البته شما خودتون مختارید در این زمینه. نگید که تاکسی ها دم چهارراه نگه می دارند که اگر همه اینجوری رفتار کنیم جای پیاده و سوار شدن ها تغییر می کنه و از ولیعصر به بقیه جاها کشیده می شه و یه اصلاحی در رفتار هممون به وجود میاد. من از خودم شروع کردم که رطب خورده نشم.
    • بی نام A1 ۰۸:۵۳ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۹
      9 6
      آقای خواننده درست میگی اما ایستگاه ها رو هم میشه منتقل کرد کمی بالاتر چون عابر مجبوره 200 متر بره بالا بعد از حاشیه خیابون 200 متر بیاد پایین !!!! تابه ایستگاه برسه ..یا کسی که تو ایستگاه اتوبوس پیاده میشه باید بیاد حاشیه خیابان تا انتهای نرده ها حرکت کنه تا برسه به پیاده رو!!!! این اصلا منتقی نیست و شما سالمی 200 متر پیاده میری نا بینا و معلولی که میخواد حاشیه خیابون طی کنه گناهش چیه ؟! وقتی حتی خطوط نا بینایان پیاده روها هم همه به جوی آب و وسط خیابان ختم میشوند!!!!یا این سالمند عزیز عصا به دست که تو عکس دیده میشه چرا براش در این طرح حقی قائل نشده اند !!!فرهنگ سازی درست اما طرحهایی که به ساده ترین اصول توجه نمیکنن رو نمیشه با بی فرهنگی ربطش داد!
  • بی نام IR ۰۷:۴۳ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۸
    7 2
    پس چرا اين همه هزينه كرديد؟
  • بی نام IR ۰۷:۴۴ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۸
    14 2
    بسیار طرح جالبی بود کاری نداره ایسگاه تاکسی چند متر جلوتر ببرنند به جای فرهنگ سازی 14هزار نفر در روز 50راننده تاکسی را توجهی کنید اگر هر چندتا شان توجهی نشدند جریم کنید کسانیکه انتقاد می کنند پیش نهاد سازنده بدهند اگر هر روز بیست تا نیم ساعت داخل اتوبوس در خط راه آهن -تجریش بود این حرف را نمی زد
  • بی نام A1 ۰۸:۰۱ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۸
    47 3
    "...اما به دلیل احترامی که برایشان قائل بودیم این کار را نکردیم" به قول اون دوستمون اجازه هست من سرمو بکوبم به میز؟؟؟؟ کشته نوع احترام گذاشتنت هستم حاجی...خیلی باحالی...حقا که از اون شهرداریچی های استخون خرد کرده هستی...
    • مريم IR ۱۹:۱۶ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۹
      9 1
      ما خونمون نزديك چهـارراه وليعصر ، خدايي از موقعى كه زير گذر راه افتاده ترافيك اين منطقه خيلى كم شده، چون مردم ما فرهنگ استفاده از چراغ عابر پياده رو نداشتن و بين ماشين ها شيرجه مى زدند
  • بی نام A1 ۰۸:۱۰ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۸
    7 9
    میشه بپرسم چرا پل عابر روگذر احداث نشد ؟!؟!؟
    • بی نام IR ۰۹:۰۵ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۸
      8 4
      شلوغ میشد محیط و. جای نصب پایه هم نداشت.
  • توران IR ۰۸:۱۳ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۸
    35 10
    اين دوست خبرنگار فكر ميكنه اينجا سوئيسه كه نرده نگذارند اقا اگه اونجا نرده نباشه كسي از زيرگذر رد نميشه حالا شما بيا تا صد سال ديگه فرهنگ سازي كن بعد اون زير گذر ميشه مثل زير گذر تجريش
    • بی نام A1 ۰۸:۵۰ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۹
      3 9
      والا در خارجه که شما میفرمائید چون اولویت با پیاده است پیاده روی گذر میمونه و ماشین یا محدود میشه ورودش یا نهایتا میره به زیر گذر ...اینجا برعکس چون اولویت این دلبران آهنی هستند!! ماشین میمونه روی زمین و مردم به زیر زمین منتقل میشوند!!!! نرده کشی میشوند و ... اینکه طرح ما مطابق با خواست ،نیاز و الگوی رفتاری مردم نیست یعنی ضعف بزرگ طراحی شهری.... که فقط پلان رسم میکنه و برای خودش به به و چه چه میکنه!! و اصلا ندیده مردم به ایستگاه تاکسی باید چطور برسند؟! چطور از ایستگاه اتوبوس برند به پیاده رو با اون همه نرده !خواهشا این افتضاح به سایر میدان ها تسری ندید ... میدانها رو محکوم به فلکه بودن نکنید ...احترام نمیخواییم لطفا!!
  • بهمن A1 ۰۸:۱۸ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۸
    12 5
    از همان ابتدای احداث این زیرگذر شما اصل کاری را ول کردید و چسبیدید به این رد شدن مردم از لای نرده ها ... اگر شهرداری اقدامی در این زمینه انجام نمی داد هیچکس هیچی نمی گفت ولی حالا که شهرداری با صرف بودجه و تحمل سختیهای این پروِژه آن را به سرانجام رسانیده است شما مرتباً درمورد رد شدن مردم از لای نرده ها مطلب می نویسید .
  • بی نام NL ۰۸:۳۴ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۸
    16 3
    "بنابراین در اواخر سال 90 این پیشنهاد داده شد سپس طرح آن آماده و در فروردین سال 91 این کار آغاز شد." به عنوان یک مهندس با شانزده سال سابقه مهندسی مشاور یک سوال ساده دارم از آقای شهردار/شهرداری: آیا برای هزینه کردن 40 میلیارد تومان نباید مدتی را به مطالعات اجتماعی تخصیص داد. تا آنجایی که ما عقلملن می رسد در دنیا همه خودرو ها می برند زیر زمین و عابران رو (اکثراً) در تهران که سیاستها ی شهرداری همه خودرو محور است این کار دید ه نمی شود. یک اصل خیلی ساده در شهر سازی هست: ساده ترین مسیر باید برای عابر تعیین شود بعد برای دوچرخه بعد برای خودرو ها.
  • امیر IR ۰۸:۳۷ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۸
    8 11
    این طرح از لحاظ مهندسی شهرسازی ایراد دارد هیچ جای دنیا نمیان راه مستقیم رو ول کنند دور قمری بزنند .این گذرگاه ها فقط برای مترو کاربری دارد فقط.کل طرح با توجه به هزینه ساخت بالای آن متری 15 میلیون تومان و کاربریش زیر سوال است..........
  • افشین A1 ۰۹:۰۴ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۸
    19 3
    ببخشید به عنوان یک مهندس بابیست سال سابقه کار ! میتونم سوال کنم که شما که هنوز نمی دونید در آینده قراره تو کدوم چهارراه زیر گذر اجرا بشه ، عدد 15 رو از کجا آوردید ؟؟؟؟
    • احمد IR ۱۱:۱۸ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۸
      4 2
      آفرین، اینم برای من سوال بود!
  • بی نام IR ۰۹:۲۸ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۸
    9 2
    خیلی هم خوب. زیرگذر از پلهای هوایی خیلی بهتر و مردم تمایل بیشتری به استفادش دارند حالا گروه اندکی از مردم هم از بین نرده ها رد می شوند مهم نیست بحث اصلی کم کردن بار ترافیکی بوده و آسایش مردم که تا حدودی محقق شده
    • بی نام NL ۱۴:۵۲ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۸
      4 4
      آسایش مردم در کم شدن سر و صدا ست عزیز من، که اگر خودرو برود زیر محقق می شود.
  • بی نام IR ۰۹:۵۷ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۸
    4 1
    این احترام نیست ! یه جور توهین به شعور خودتون و خودشون هست وقتی با مشبک کردن میله ها فضای عبور براشون درست می کنید و قتی اونا هم این کار می کنن ! فرهنگ و شعور و اقتدار 2500 ساله خیلی ها فقط باهش پوز میدن اینجا باید باشه که طی سالیان اخیر چیزی مشاهده نشده !
  • حمید صحرایی IR ۱۱:۳۹ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۸
    3 4
    در کل، شهرداری نسبت به سایر ارگان دولت بهتر مثمر ثمر بوده یا حداقل از امکانات موجود بهتر استفاده کرده ولی کم کم دارد از عقب پشت بام می افتد. طرح خوب ،طرحی ست که در عین سادگی در استفاده و هزینه و زمان صرفه جویی کرده باشد. مانند بی ار تی که در ابتدا بسیار موفق بود ولی با ازدیاد اتوبوس دیگر کار ایی سابق را ندارد و اتوبوسها خودشان مانع حرکت همدیگر میشوند.زمان رسیدن به مقصد که طولانی شود کارایی کم میشود. امروز لازم ترین کار شهرداری ساخت پارگینک و استفاده بهینه از عرض خیابان های موجود است و تغییر در محل سوار شدن تاکسی که حجم ترافیک را بی دلیل بالا میبرد، است.روان سازی ترافیک غیر از کم کردن الودگی هوا که امر مهمی است به کمتر مصرف شدن بنزین و کمتر هدر رفتن ساعات کار کم میکند. این یعنی حفظ سرمایه ملی
  • کارمند EU ۰۶:۰۴ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۹
    6 3
    ای کاش در این کشور اکثر کارها ارزش نمایشی نداشت مانند دریاچه شهدای خلیج فارس .همین چها راه ولیعصر و...و ای کاش انتخاب پیمانکاران بر اساس روابط نبود و ضوابط بود تا این همه هزینه اضافه بر مردم تحمیل نمی شد.!
  • بی نام IR ۱۶:۱۲ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۱
    1 2
    متاسفم برای شهرداری.همین

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین