محمدامین حسامی

آغاز داستان

داستان از جایی شروع شد که همسایه قصد تجدید بنای ساختمان قدیمی خود را داشت. با کلی احترام و تشریفات برای اخذ رضایت ساکنین ساختمان ما جهت پیشروی و عدم اجرای پخ های قانونی مراجعه نمود ولی پس از رفت و آمدهای بسیار و عدم موفقیت در جلب رضایت ، بطور کل از خیر آن گذشته و با صدای رسا اعلام نمود : ما خواهیم ساخت و به اندازه دلخواه پیشروی هم خواهیم کرد و به شما هم ربطی ندارد !
ساخت و ساز انجام شد
عملیات تخریب آغاز شد ، دریغ از کسب رضایت همسایگان برای تخریب ! ساخت و ساز شروع شد با نقشه ای متفاوت از آنچه به تأیید شهرداری رسیده بود ! دیوارچینی ها انجام شد بدون دخالت و اِعمال قانون توسط شهرداری و عوامل آن و نظارت صحیح مهندس ناظر.

پیگیری های صورت گرفته
چندین نوبت تماس با فوریت های شهرداری تهران (137) که حاصل آن دفاع کارشناسان این مرکز از سازنده بنا و تخلفات صورت گرفته توسط وی بود.در انتها بیان داشتند اگر خیلی ناراحت هستید به قوه قضائیه شکایت کنید!
جهت ثبت وقایع و تأمین دلیل قانونی به شورای حل اختلاف منطقه مراجعه نمودیم و پس از تعیین کارشناس رسمی و پرداخت هزینه های آن ، کارشناس رسمی دادگستری نظر خود را مبنی بر محرز بودن تخلفات گوناگون سازنده ساختمان رسماً و کتباً به شورای حل اختلاف اعلام نمود.
نظر به عدم رسیدگی شکایات توسط فوریت های شهرداری و نیز مرکز نظارت مردمی شهرداری تهران و همچنین بی اثر بودن تذکرات داده شده به مهندس ناظر ساختمان ، مظلمه خود را به دیوان عدالت اداری ارائه نموده و این دفعه درخواست ابطال پروانه ساخت را خواستار شدیم.

تخلف چیست و چرا رسیدگی نمی شود ؟
پروانه ساخت بنای مذکور بر اساس گزارش بازدید ارائه شده توسط کارشناس شهرداری صادر شده است. در این گزارش بازدید به تصریح دفتر خدمات فنی شهر "عمق ساختمان غربی اشتباهاً یک متر بیشتر بیان شده و بر اساس همین اطلاعات پروانه ساخت صادر شده است." با همین اطلاعات غلط پروانه ساخت صادر شد اما ای کاش اقلاً همین پروانه دروغین نیز اجرا میشد. در هنگام ساخت ، نقشه کاملاً تغییر یافته و پخ های موجود در پروانه هیچکدام رعایت نشده است.
اما اینهمه تخلف چرا رسیدگی نمیشود ؟ اصلی داریم بنام تزاحم حقوق یعنی زمانیکه دو حق رو در روی یکدیگر قرار میگیرند. سازنده چه حقی بر گردن شهرداری و عوامل آن و سازمان نظام مهندسی و ناظرین آن دارد که شخصی متعرض وی نمیشود ؟ جناب آقای شهردار تهران ، انبوه سازان یا بساز-بفروش ها چه حقی بر گردن عوامل و ناظرین شما دارند که صدای ما بیچارگان به جایی نمی رسد ؟ جناب آقای مهندس ، نماینده محترم شورای اسلامی و رئیس محترم سازمان نظام مهندسی کشور ، بساز-بفروش ها چه حقی بر گردن مهندسین ناظر و مهندسان کنترل سازمان شما دارند که هیچ یک از این تخلفات کوچک و بزرگ دیده نمیشود و حتماً باید کارد به استخوان برسد تا داروغه خبردار شود ؟

بنده نمیدانم اما به یقین حقی که سازنده بر گردن ایشان دارد بسیار گران بها و با ارزش تر از حق قانونی ماست که به راحتی پایمال میشود و کسی خم به ابرو نمی آورد.

محمدامین حسامی

کد خبر 335229

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 10
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۰۸:۱۷ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۸
    23 2
    خون بساز بفروش ها از مردم رنگينتره،الان شهرداري در خدمت انهاست نه مردم،الان هر كاري مي خواهند دارند مي كنند،الان شهرداري تهران نيست،شهرداري بساز بفروش هاست
  • بی نام SE ۰۸:۱۸ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۸
    10 21
    اگه شهردار تهران نبود الان تهران مثل شیراز روستای توسعه یافته ای بیش نبود. بی انصافی است خدمات شهرداری تهران نادیده گرفته بشه
  • بی نام IR ۰۸:۲۱ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۸
    10 2
    دوست عزيز،تونل هاي مترو تهران براي ايمني مردم و تونل حريم داشت و كسي حق نداشت اطراف آن ساختمان بلند بسازه ولي الان در بالاي مترو صدر براي 20 طبقه مجوز ساخت برج دادند،آن هم در زمين نه چندان بزرگ ،حالا خدا نكنه يك زلزله معمولي بياد ،يا حتي بدون زلزله هم ميتونه فاجعه رخ بده
    • بی نام IR ۰۹:۳۳ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۸
      2 2
      در ضمن كلي مشكل ترافيك ايجاد ميكنه، وهم مثل تنديس خيابان را به هم ميزنه،خبر جان خواهش ميكنم يك گزارش در اين مورد تهيه كن
  • بی نام IR ۰۸:۲۲ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۸
    16 2
    متاسفانه در منطقه 2هم بساز بفروش ها هيج قانوني را رعايت نمي كنند (مانند عدم اشراف از پنجره پاسيو كوچك شده غيرقانوني به آپارتمانهاي پشتي و...)
  • بی نام A1 ۰۸:۲۹ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۸
    17 2
    شهرداری فقط تراکم میفروشه که درامد کسب کنه اصلا شلوغ شدن شهر براشون مهم نیست
  • بی نام IR ۰۹:۱۸ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۸
    4 2
    البته الان هم تهران شهری نیست که معماری و شهر سازیش قابل دفاع باشد. اپارتمان مسکونی من سالها از نور سخاوتمند خورشید در تمام طول روز برخوردار بوداما اکنون با پیشروی و بلند مرتبه سازی از دو طرف دیگر ما بهره ای از نور خورشید نداریم.
  • بی نام A1 ۰۹:۳۹ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۸
    4 2
    آفرین۰ تقصیر مهندس ناظر نیست بلکه تقصیر خود شهرداری است که اجازه پیشروی به اموال عمومی مانند جاده ها و کوچه ها میدهد و شهردار هم سکوت میکند۰
  • بی‌سواد IR ۱۰:۰۷ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۸
    6 0
    خودت را ناراحت نکن. به عکست که نگاه کردم دیدم جوانی و نمیتوانی این خلافها را ببینی ولی بعد از مدتی تو هم مثل من و خیلیهای دیگر همه اینها را خواهی دید و ناراحت خواهی شد ولی داد نخواهی کشید. این است رسم زمانه من و تو و خیلی از پیشینیان
  • حسامی IR ۱۵:۱۱ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۸
    4 0
    حالا خوبه اعضای شورای شهر و شهرداری به تازگی در محضر رهبری بودند و شنیدند که ایشان از معماریها گله مند هستند.