نامه آخرین رئیس مجلس شورای ملی برای تبریک ورود امام خمینی (ره) به کشور

خبرگزاری مهر نوشت:

سند مربوط به نامه جواد سعید، آخرین رئیس مجلس شورای ملی که طی آن، ورود امام خمینی (ره) را به کشور تبریک گفته است، از میان اسناد متفرقه بایگانی راکد مجلس شورای اسلامی استخراج شد.

جواد سعید، آخرین رئیس مجلس شورای ملی طی نامه‌ای ورود حضرت امام خمینی (ره) را به کشور تبریک گفته است که سند این نامه به تازگی از میان اسناد متفرقه بایگانی راکد مجلس شورای اسلامی استخراج شده است.

جواد سعید در دوره بیست و یکم مجلس به نمایندگی از مردم ساری به مجلس شورای ملی راه یافت و به مدت چهار دوره نماینده و ده سال نیز نایب رئیس بود. او در تشکیل کانون مترقی و حزب ایران نوین مشارکت داشت و معاون اجرایی حزب ایران نوین و عنصر فراکسیون پارلمانی این حزب بود که پس از انحلال حزب ایران نوین به عضویت حزب رستاخیز درآمد و مدت کوتاهی نیز دبیرکل این حزب بود.

پس از بالا گرفتن اعتراضات میان نمایندگان موافق و مخالف عبدالله ریاضی و جواد سعید در دوره بیست و چهارم طی مراسم رأی گیری، از 254 رأی حاضرین در جلسه، جواد سعید با 144 رأی در تاریخ 15 مهر 1357 به ریاست مجلس انتخاب شد و عبدالله ریاضی پس از پانزده سال از ریاست مجلس کنار گذاشته شد. در 23 دی ماه 1357 سه روز قبل از فرار شاه، اعضاء شورای ریاست سلطنت معرفی شدند که در میان آنان جواد سعید نیز حضور داشت.

بر اساس این گزارش، امام خمینی (ره) یک روز قبل از خروج شاه به مناسبت اربعین حسینی در فرمانی 9 ماده‌ای شورای سلطنت را غیرقانونی اعلام کرد و به اعضای آن اظهار کرد که دخالت آنان در امور مملکتی جرم است و بایستی از شورا کناره گیری نمایند. با بازگشت امام خمینی (ره) در تاریخ 12 بهمن 1357 به کشور و در فرودگاه مهرآباد، ایشان دولت بختیار را غیرقانونی و غاصب دانسته و سپس در سخنرانی بهشت زهرا غیرقانونی بودن مجلس ملی و سنا را مطرح کرد.

امام خمینی

/6262

کد خبر 335344

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 4
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • شادمهر A1 ۱۳:۱۵ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۸
    15 0
    ننوشتید بعد انقلاب سرنوشتش چی شد
  • جلال IR ۲۱:۰۰ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۸
    12 0
    عجب خط زیبایی داشته اند
  • داود A1 ۰۵:۵۰ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۹
    9 0
    کاش یه سرگذشت ازش مینوشتید/بعد انقلاب کجا رفت؟ چی شد؟ درضمن...دستخطش هم زیباست!!
  • بی نام A1 ۰۵:۵۹ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۹
    5 0
    با تشکر خیلی جالب بود

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین