وزیر بهداشت در اولین کنگره ملی برنامه جامع کنترل سرطان گفت: سرطان 6 درصد بیماری های کشور را تشکیل می دهد و بیش از 2000 میلیارد تومان از اعتبارات کشور به این بیماری اختصاص می‌یابد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت؛ دکتر سید حسن هاشمی در این کنگره با اشاره به 300 هزار مبتلا به سرطان در کشور گفت : سرطان سومین علت مرگ و میر در کشور است و سالانه 90 هزار نفر به تعداد مبتلایان به سرطان افزوده می شود

وزیر بهداشت بیشترین شیوع سرطان را در زنان سرطان پستان و در مردان سرطان معده عنوان کرد و افزود: عدم تحرک، چاقی ، مصرف دخانیات و عادات نادرست تغذیه از مهم ترین عوامل ابتلا به بیماری سرطان هستند.

هاشمی گفت: از غذایی که مصرف می کنیم تا هوایی که نفس می کشیم همه در گروه عوامل خطر ساز سلامتی به شمار می روند که اینها همه ناشی از مشکلات زندگی مدرنیته و شهرنشینی است. استفاده از سموم و مکمل ها در مواد غذاییو محصولات کشاورزی افراد زیان بخش و بیماری آفرین است و در این زمینه گرچه قوانین خوبی به تصویب رسیده است اما در بخش اجرا ناهماهنگی هایی وجود دارد.

او گفت: توجه به حوزه سلامت را از اولویت های دولت یازدهم نام برد و گفت: در دولت تدبیر و امید، توجه ویژه ای به حوزه سلامت شده است و رییس جمهور به طور مرتب نسبت به این موضوع تاکید دارد و امیدوار هستیم تا سه سال آینده، اقدامات خوبی در این زمینه انجام شود.

هاشمی با اشاره به نقش موثر شورای عالی امنیت غذا گفت: ما بیش از همه نیاز داریم تا به بخش امنیت غذایی توجه شود، چرا که می دانیم این بخش می تواند با اقدامات موثر بسیاری از مشکلات را حل کند.

او رسانه ها به ویژه رسانه ملی را در پیشگیری از بیماریها و سرطان بسیار موثر عنوان کرد و گفت: نقش رسانه ها در آموزش و ارتقای سلامت و توانمند سازی مردم نسبت به مخاطراتی که سلامتی انها را تهدید می کند بی بدیل است.

وزیر بهداشت با بیان اینکه هم اکنون در کشور 175 انجمن علمی وجود دارد که ذخایر مهمی در رشته پزشکی هستند گفت: باید به این گروه ها فرصت بیشتری داده شود تا اطلاعات بیشتری به مردم منتقل کنند.

وزیر بهداشت توجه به شورای عالی سلامت و امنیت غذایی را یکی از برنامه های سال آینده این وزارتخانه نام برد و گفت: قرار است این موضوع سال آینده به عنوان برنامه اصلی وزارت بهداشت و دولت یازدهم پیگیری شود.

او هزینه های سرطان را برای بسیاری از خانواده ها دردآور عنوان کرد و گفت: اگر ما تنها به درمان توجه کنیم، در آینده با مشکلات زیادی مواجه می شویم، بخش مهمی از این هزینه متوجه مردم است، متاسفانه بخش قابل توجهی از این بیماران بی پناه هستند، چرا که فاقد بیمه های فراگیر هستیم. متاسفانه هزینه های سرطان یکی از دلایل سقوط مردم به زیر خط فقر است و امیدواریم این بیماران از حمایت های بیشتری برخوردار شوند.

گفتنی است اولین کنگره ملی برنامه جامع کنترل سرطان با تقدیر از پیشکسوتان و فعالان مبارزه با سرطان امروز در مرکز همایش های بین المللی صدا و سیما به کار خود پایان داد .

 

سرطان، سالانه ۶ هزار میلیارد تومان خسارت به ایرانیان وارد می‌کند

به گزارش فارس؛ رئیس کنگره ملی سرطان ایران گفت: سرطان سالانه ۲ هزار میلیارد تومان هزینه مستقیم به ایرانیان تحمیل می‌کند و با احتساب هزینه غیرمستقیم، ۶ هزار میلیارد تومان خسارت به کشور تحمیل می‌کند و هر سال ۴۵۰ هزار سال از عمر ایرانیان می‌کاهد.

عباس پورنصاری، در مراسم اختتامیه کنگره سرطان با بیان اینکه سرطان سومین معضل سلامت در ایران و دومین معضل در جهان است، گفت: متأسفانه هزینه مستقیم سرطان 2 هزار میلیارد تومان و غیر مستقیم 6 هزار میلیارد تومان است، از سوی دیگر بررسی ها نشان می دهد سالهای از دست رفته عمر بر اثر ابتلا به سرطان سالانه 450 هزار است، بنابراین مبارزه با سرطان به یک عزم ملی نیاز دارد.

پورنصاری با بیان اینکه یکی از ویژگی های برگزاری این کنگره، ایجاد امیدواری در مردم است، ادامه داد: آمار ابتلا به سرطان در ایران پایین تر از آمارهای جهانی است، بنابراین استفاده از اصطلاح سونامی نادرست است.

رئیس کنگره برنامه جامع سرطان، ایران را کشوری پیشرفته در زمینه سرطان معرفی کرد و افزود: ما در ایران متخصصان سرآمدی در زمینه درمان سرطان داریم، و به عملکرد خوب پزشکان، تجهیزات پزشکی، داروهای سرطان و ... امیدوار هستیم.

وی در ادامه به ویژگی های کنگره جامع کنترل سرطان اشاره کرد و گفت: مشارکت 12 نهاد، حضور 9 انجمن و 26 موسسه خیریه مردم نهاد، برگزاری همایش روز جهانی سرطان، نکوداشت بزرگان عرصه سرطان، برگزاری 20 پنل و کارگروه مهم، از جمله پنل آلودگی هوا و دخانیات از جمله ویژگی های این کنگره بود. همچنین 500 مقاله علمی به کنگره فرستاده شد که 250 مقاله به عنوان برگزیده انتخاب شدند.

پورنصاری، آلودگی و مصرف دخانیات را عمده ترین عوامل خطر سرطان دانست و تأکید کرد: متأسفانه قیمت سیگار ارزان است، در سالهای اخیر قلیان هم به آن افزوده شده، ضرر مصرف یک قلیان معادل 50 تا 100 نخ سیگار است.

وی گفت: تشکیل کمیته ملی سرطان، ارائه نتایج حاصل از پنل ها به مقامات و مسئولان نظام سلامت، ایجاد دبیر خانه دائم کنگره، ادامه نشست های همگرایانه بین نهادها، برنامه ریزی برای تشکیل کارگروه از سوی دفتر بیماری های غیرواگیر وزارت بهداشت و شورای بیماری های خاص صدا و سیما برای کاهش عوامل آسیب رسان سرطان، به روز رسانی اطلاعات از سوی وزارت بهداشت و سایر سازمان های مرتبط برای یک حرکت جمعی، پیشنهادات این کنگره است.

در مراسم اختتامیه کنگره ملی برنامه جامع کنترل سرطان که با حضور وزیر بهداشت، رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، رئیس کنگره کنترل سرطان و همچنین معاونان و مدیران سازمان صدا و سیما و فعالان حوزه سرطان در سالن همایش های صدا و سیما برگزار شد، از تعدادی از بزرگان عرصه کنترل سرطان تقدیر شد.

 

۴۷۴۷

کد خبر 337037

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 7
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام EU ۱۷:۰۴ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۷
    16 0
    آقای وزیر شما باید به فکر ساختن چند تا بیمارستان با وسایل کامل و به روز برای درمان سرطان باشید . باید به فکر تولید داروهای ضد سرطان باشید باید برنامه و گزارش این چیزها را بدهید ، نه اینکه از آب و هوا و ... حرف بزنید.
  • دلال مرکزی A1 ۱۷:۴۳ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۷
    43 0
    ببخشید که مردم سرطان میگیرند و باعث دردسر شما مسولان میشوند تقصیر ماست که ما مردم نمیتوانیم در هوای آلوده ای که پر از گازهای سمی و پارازیتهای دوست داشتنی که شما ها برای مان با زحمت مهیا میکنید زندگی کنیم!
    • بی نام A1 ۱۹:۳۱ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۷
      17 0
      تازه پولشم که مردم میدن، نمیدونم نگرانی دوستان دیگه چیه؟ نکنه میخوان مالیات هم بگیرن تا کسری ها هم جبران بشه ...
    • بی نام IR ۰۴:۳۲ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۸
      19 0
      آقای وزیر در 2 سال اخیر می دونی چند تا سقط جنین در12 الی 16 هفتگی رخ داده می دونی این افراد چقدر هزینه برای این حاملگی داشتن میدونی یکی از علل احتمالی همون پارازیت هست بعضی از علل رو نمیشه از بین برد ولی حداقل این پارازیت ها رو چطور ؟ می دونی شاید در اثر این پارازیت ها نسل آینده بهره هوشی پایینی داشته باشن؟
  • بی نام A1 ۱۸:۲۲ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۷
    25 0
    بنزین پر از سرب، پارازیت های ماهواره، خودروهای فرسوده و... همش تقصیر ماست! سعی میکنیم دیگه هزینه اضافی براتون نتراشیم!
  • بی نام A1 ۰۴:۰۱ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۸
    17 0
    میدانم جناب وزیر نمیخوانند ولی مینویسم همانطوریکه آمار نشان میدهند داروهای ضد التهاب غیر استروییدی خو دارای عوارض سو میباشتد . این داروها عمدتا در آسیهای مفصلی توسط پزشکان تجویز میگردد با استفاده از طرحهایی مثل کار آفرین برتر سال 89 آذربایجانشرقی در رشته گیاهان دارویی میتوان از بروز آسیبهای مفصلی و تجویز داروهای فوق و نهایتا عوارض سو آنها ممانعت بعمل آورد
  • رضا A1 ۰۵:۳۸ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۸
    8 0
    انهایی هم که از سرطان در امانند در استان فارس و مازندران که طرح پزشک خانواده اجرا شده توسط پزشکان خانواده به سرطان تخلیه جیب مبتلا میشن چون برا هر فرم ارجاع که باید بگیری وفقط منشی اسم و شماره ملی مینویسد و میده دست بیمار که برود پیش متخصص کلی باید پول بدهد

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین