اعتماد نوشت:

جام جهانی در راه است، ایران امسال برای بار چهارم راهی بازی‌های جهانی شده ؛ بازی‌های جهانی که تابستان گذشته را برای چهارمین بار به کام ایرانی‌ها شیرین کرد. هنوز نزدیک به چهار ماه به بازی‌ها مانده، اما از یکی، دو ماه گذشته تبلیغات و آگهی‌های تورهای برزیل در فضای مجازی و حقیقی، در خیابان‌ها و مجلات و روزنامه‌ها به چشم می‌خورد، تبلیغاتی که آگهی قرعه‌کشی‌اش را در بیلبوردهای سطح شهر می‌بینیم و تبلیغاتش تا چندی پیش در آگهی‌های آژانس‌های تورگردانی به چشم می‌خورد اما فروش بلیت‌های بازی‌های جام جهانی توسط آژانس‌ها ممنوع شده و فدراسیون فوتبال تنها متولی فروش این بلیت‌ها شده است؛ بلیت‌هایی با نوسانات قیمتی متفاوت.

اما این تاثیری بر قیمت‌های تورهای ارائه شده از سوی آژانس‌های گردشگری ندارد و قیمت‌ها سر به فلک می‌کشد. برای سفر به کشوری چند هزار کیلومتر دورتر چون برزیل که در گوشه شرقی امریکای جنوبی واقع شده، به راحتی باید شش هزار یورو معادل 24 میلیون تومان برای توری اقتصادی که کمترین امکانات را خواهد داشت، کنار بگذارند. این رقم برای تورهای لوکس به قیمتی دو برابر می‌رسد، چیزی نزدیک به 12 هزار یورو، 48 میلیون تومان.

برزیل، کشوری در میانه امریکای جنوبی با وسعتی به چشم آمدنی میزبان بازی‌های جام جهانی 2014 است، کشوری با جذابیت‌های رنگی و هوایی دلپذیر. در شرایطی که شهرهای مختلف برزیل برای میزبانی از مسابقات جام جهانی فوتبال تا چندماه دیگر آماده می‌شوند، دیلما روسف، رییس‌جمهور آن کشور به فعالان صنعت گردشگری برزیل هشدار داده که از افزایش غیرمتعارف بهای خدمات گردشگری خودداری کنند. رییس‌جمهور برزیل گفته، مجازات‌های سنگینی در انتظار افرادی است که خدمات گردشگری را به شکل غیرمتعارف افزایش بدهند. برگزاری رقابت‌های جام‌جهانی فوتبال در سال آینده میلادی حدود 600هزار مسافر خارجی را برای تماشای مسابقات به برزیل می کشاند .

 

خرید بلیت، تنها از فدراسیون امکان‌پذیر است

فیفا، فدراسیون بین‌المللی فوتبال خرید بلیت را تنها از وب‌سایت خودش عملی می‌داند؛ وب ‌سایتی که می‌توان با خرید بلیت‌هایی که در سه رده ارزان، متوسط و گران دسته‌بندی شده، حتی شماره صندلی را هم تعیین کرد. اما راه پرداخت مثل همه خریدهای اینترنتی معمول در دنیا، به وسیله مسترکارت یا ویزاکارت است، کارت‌های اعتباری جهانی که در ایران خبری از آنها نیست. فیفا برای این مشکل در ایران، راهکار یافته، راهکاری که تنها برای کشوری چون ایران درنظر گرفته شده، که در دیگر کشورها می‌توان از کارت اعتباری جهانی استفاده کرد و درکشوری که بانک‌هایش تحریم شده‌اند، خبری ازکارت‌های بین‌المللی نیست.

به گفته روابط عمومی فدراسیون فوتبال، فیفا نرم‌افزاری را برای ایران تهیه کرده که ایرانی‌ها بتوانند به وسیله آن بلیت بازی‌ها را خریداری کنند، نرم‌افزاری که قرار است توسط آن فدراسیون واسطه‌یی باشد میان فیفا و ایرانی‌ها تا مردم بتوانند بلیت‌ها را بدون نیاز به داشتن کارت اعتباری جهانی خریداری کنند. حسینی در این خصوص» گفت: «از آنجایی که خرید مستقیم بلیت برای مردم ما امکان‌پذیر نیست، فیفا امکانی را برای ایرانی‌ها فراهم آورده که به واسطه آن مردم در سایت فدراسیون فوتبال ثبت‌نام می‌کنند و دو ماه مانده به برگزاری بازی‌ها، با کارت‌های اعتباری داخلی پرداخت می‌کنند و فدراسیون به فیفا همان مبلغ را پرداخت خواهد کرد.»

او در خصوص مهلت ثبت نام افزود: «مهلت ثبت‌نام در سایت فدراسیون تا 18 بهمن است، اوایل سال آینده اعلام می‌شود که ثبت‌نام‌کنندگان نسبت به خرید و پرداخت هزینه بلیت‌ها اقدام کنند و به این ترتیب مشکل خرید بلیت ایرانی‌ها هم حل می‌شود. اما هیچ آژانسی امکان فروش بلیت‌ها را ندارد، اگر آژانسی هم با استفاده از مسترکارت یا ویزا کارتش خرید کند تنها یک بار می‌تواند این کار را انجام دهد، چون فیفا برای هر کارت امکان یک بار خرید را مهیا کرده است و نمی‌توان به طور عمده برای مسافران خرید کرد و اگر آژانسی اعلام کند که این کار را می‌کند، وعده‌یی دروغ بوده است.»

اما معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی و گردشگری هم خرید بلیت‌های بازی جام جهانی برزیل را تنها از راه فدراسیون عملی دانست. مرتضی رحمانی موحد در خصوص کسانی که به واسطه تبلیغات آژانس‌ها اقدام به خرید تورهای همراه با بلیت کرده‌اند  گفت: «کسانی که تور خریده‌اند، می‌توانند از آژانسی که به آنها بلیت بازی‌ها را فروخته شکایت کنند.»

او از آمادگی معاونت گردشگری بر اعلام نام آژانس‌هایی که می‌توانند در این زمینه کمک فدراسیون و مردم باشند، خبر داد و گفت‌: «تا الان دو مکاتبه با فدراسیون در این خصوص داشتیم، اگر قرار بر هماهنگی با آژانس‌ها باشد می‌توانیم این کار را برای فدراسیون بکنیم، در غیر این صورت اگر فدراسیون اعلام کند که تنها مرجع صادر‌کننده بلیت خودش است، فروش بلیت‌ها را از سوی آژانس‌ها ممنوع اعلام می‌کنیم. مردم برای خرید بلیت‌های بازی‌ها آگاه باشند که نمی‌توانند از آژانس‌ها آن را تهیه کنند و اگر آژانسی هم مدعی می‌شود باید مجوز او را از سوی فدراسیون ببینند و گول تبلیغات را نخورند.»

 

ایران- آرژانتین، گران‌ترین بازی

اما بازی‌های ایران و سه تیم آرژانتین، نیجریه و بوسنی که در یک گروه واقع شده‌اند در ورزشگاه‌های مختلف شهرهای گوناگون برگزار می‌شود قیمت بلیت‌های این بازی‌ها هم شباهتی به هم ندارند. 4 عصر 16 ژوئن یا همان 26 خرداد، نخستین بازی ایران است با نیجریه. بازی دوازدهم دوره مسابقات که سه رده بلیت فروخته می‌شود، بلیت‌ها از 510 دلار شروع می‌شود تا 910 دلار . نقشه نشستن رده‌های مختلف هم در نقشه استادیوم‌ها مشخص شده، مثل ردیف سینما که نسبت به پرده نمایش معلوم است.

اما بازی‌های دیگر ایران در شهرهای دیگر برگزار می‌شود. بازی بعدی بازی با آرژانتین است، بازی 27‌ام مسابقات. بازی را می‌توان با حداقل قیمت بلیت‌های 790 دلاری خرید تا 1390 دلار، رقمی معادل 950 هزار تومان تا یک میلیون و 700 هزار تومان. این قیمت‌ها در بازی ایران و بوسنی هم تفاوت‌های خودش را دارد، بازی 44‌ام مسابقات که در ورزشگاه سالوادور برگزار می‌شود، ساعت یک عصر روز چهارشنبه 25 ژوئن، 4 تیر. بازی ایران و آرژانتین گران‌ترین بازی ایران در گروه خواهد بود، بازی‌ای که بنا به پیش بینی دبیر کمیته اقتصادی فدراسیون تنها بازی خواهد بود که ممکن است بلیت‌هایش کم بیاید و ایرانی‌هایی بیرون ورزشگاه برای دیدن بازی جا بمانند .

قیمت بازی ایران و بوسنی نسبت به دو بازی قبل، از قیمت ارزان‌تری برخوردار است، حداقل قیمت 410 دلار برزیل تا قیمتی دوبرابر که به 840 دلار می‌رسد، معادل یک میلیون تومان. البته به این قیمت‌ها باید قیمت رزرو را که چیزی حدود 7 تا 8 دلار برزیل است را هم افزود. فیفا برای خریداران محدودیت خرید گذاشته تا از ایجاد بازار سیاه جلوگیری کرده باشد؛ بازارسیاهی که معلوم نیست با چند برابر قیمت خرید می‌خواهند به مسافران در صف انتظار بفروشند. هر کس با کارت اعتباری‌اش تنها می‌تواند برای هر بازی 4 بلیت بخرد.

اما درکشور برزیل در مرحله نخست پیش‌فروش بلیت مسابقات جام جهانی که تا دهم اکتبر ادامه داشت، مستمری بگیران، دانشجویان و افراد کم‌درآمد که در برنامه‌های رفاه اجتماعی نام‌نویسی کرده‌اند، در اولویت فروش بلیت قرار گرفتند. فروش بلیت‌‌های جام جهانی 2014 برزیل از 20 آگوست 2013 شروع شده و قرار است 3 میلیون و 300 هزار بلیت از طریق سایت رسمی کلیک فیفا به فروش برسد.

اما بلیت‌ها برای برزیلی‌ها ارزان‌تر است، اهالی این کشور می‌توانند با پرداخت حداقل 15 دلار موفق به دیدن بازی‌ها شوند.

 

سفر با تور به‌صرفه‌تر است

دبیر کمیته اقتصادی فدراسیون فوتبال به علت گرانی‌های تورها اشاره کرده است: « سفرهای بین شهری یکی از این علت‌هاست. » عباس ترابیان درخصوص اعزام تماشاگران به جام جهانی برزیل اظهار کرد: «با توجه به اینکه هر کدام از سه مسابقه تیم ملی ایران در برزیل در یک شهر برگزار می‌شود و این شهرها فاصله‌های پروازی با یکدیگر دارند، لذا نوع مسافرت و هزینه‌های تماشاگران ایرانی به برزیل دچار پیچیدگی‌هایی شده است.»

وی با بیان اینکه ایران نسبت به بسیاری دیگر از کشورهای حاضر در جام جهانی، بلیت‌های بیشتری از فیفا می‌گیرد، تصریح کرد: «سهم ایران از بلیت‌های اختصاصی فیفا مانند سایر کشورها، 8 درصد است. میانگین ظرفیت 12 استادیوم تازه تاسیس برزیل برای جام جهانی حدود 40 هزار نفر است اما خوشبختانه هیچ کدام از سه بازی ایران در مرحله گروهی در این استادیوم‌ها برگزار نمی‌شود. میانگین ظرفیت سه استادیومی که در آنها بازی خواهیم کرد برای بازی با تیم‌های نیجریه، آرژانتین و بوسنی به ترتیب 41456 نفر، 62547 نفر و 48747 نفر است که میانگین آن حدود 51 هزار نفر است بنابراین سهم 8 درصدی ایران شامل بلیت‌های بیشتری می‌شود.»

دبیر کمیته اقتصادی فدراسیون درباره نحوه توزیع این بلیت‌ها گفت: «از این سهم 8 درصدی که حدود 4 هزار بلیت برای هر بازی می‌شود، تعداد 700 بلیت رایگان برای فدراسیون فوتبال است که می‌تواند آنها را میان پیشکسوتان، مربیان و برخی سازمان‌ها توزیع کند. تصمیم‌گیری درباره این بلیت‌ها کاملا برعهده فدراسیون خواهد بود. اما سایر بلیت‌ها که همه مردم و علاقه‌مندان فوتبال ایران می‌توانند در آن سهیم باشند به روشی که در سایت فدراسیون اعلام شد به فروش می‌رسد.»

او از سهیم بودن تماشاگران ایرانی خارج از کشور در این سهم 8 درصدی و همچنین از اتوماتیک عمل کردن فیفا برای کنار هم نشاندن ملیت‌ها خبر داد.

اما قیمت‌های ارائه شده از سوی تورهای برگزار‌کننده برزیل تا 50 میلیون تومان هم رسیده است؛ سفری که می‌توان با قیمت کمتری راهی این کشور شد، اگر مسافران اسکان در خوابگاه‌های جمعی را به حضور در هتل‌های چند ستاره ترجیح دهند، همین طور با کاهش برخی دیگر از هزینه‌ها به مبلغ 23 میلیون تومان می‌رسد.

اما این مقام فدراسیون از سفر آزاد به برزیل هم سخن گفته، او معتقد است: «اگر کسی بخواهد خودش به صورت آزاد به برزیل سفر کند، هزینه‌هایش بالاتر می‌رود، من بارها به برزیل سفر کرده‌ام و به این جریان مطمئنم. ضمن اینکه تضمینی برای دریافت خدمات هم وجود ندارد. ممکن است در آن ایام اصلا هتلی را پیدا نکند و از طرفی با افزایش تقاضا تماشاگران از سراسر جهان، طبیعتا قیمت‌ها هم بالاتر می‌رود.»

برزیل با ورود شش میلیون گردشگر خارجی به داخل کشور درسال 2013 رکورد بی‌سابقه‌یی درگردشگری خود ثبت کرد. این درحالی است که این کشور برای

جام جهانی فوتبال آماده ثبت رکورد دیگری است؛ رکوردی که با ورود حداقل 600 هزار گردشگر خارجی برای بازی‌های جام جهانی، به بیش از 7میلیون گردشگر خواهد رسید.

4646

کد خبر 337442

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام EU ۰۵:۰۰ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۷
    1 0
    چه جالب!!اونجا برای فروش بلیت جام جهانی مستمری بگیران و دانشجویان و افراد کم درامد رو در اولویت قرار میدن اونوقت اینحا برای زد و خورد و کشت و کشتار در صف سبد کالا این گروهها رو در اولویت میذارند!!فکرش رو بکنید اگه ایران قرار بود اولویت بندی برای فروش بلیطهای جام جهانی رو انجام بده!!اولویت اول اقازاده های مقامات سیاسی و نظامی؛اولویت دوم خانواده و بستگان اقای علیپور دبیر ستاد رسیدگی به تخلفات فدراسیون!!اولویت سوم فک و فامیل اهالی خندان فدراسیون فوتبال؛اولویت چهارم به بعد هم هر کس که اقایون بیشتر زورشون برسه پول ازش بگیرند!!