وزیر آموزش و پرورش در گردهمایی مسئولان حراست، گفت: امروز، امید در آموزش و پروش حاکم است.
دکتر علی اصغر فانی روز گذشته در سومین گردهمایی تخصصی مدیران حراست در اردوگاه شهید باهنر، رویکرد آموزش و پرورش را امنیت فرهنگی بجای فرهنگ امنیتی عنوان کرد و افزود: رفتار معلم، سکوت معلم، حرف معلم و همه اینها برای دانش آموز الگوست و ما با رفتار امنیتی نمیتوانیم معلم را مدیریت کنیم و معلم باید دلش با ما باشد.
وزیر آموزش و پرورش در ادامه یادآور شد: ما در آموزش و پرورش به دنبال تربیت نسل آینده هستیم. آموزش و پرورش کارکردهایی دارد که در متون دنیا هم کارکردهایی طراحی شده و در همه اینها کارکرد انتقال فرهنگ مشترک است. امروز شاهد گسست فرهنگی هستیم و مهمترین نهادی که میتواند این گسست را ترمیم کند آموزش و پرورش است.
فانی گفت: در آموزش و پرورش شش رکن محتوا، مدیریت، معلم، مقررات آموزشی، بودجه و امکانات و تجهیزات و فضا وجود دارد که معلم در این ارکان مهمترین نقش را دارد.
رویکردآموزش و پرورش، امنیت فرهنگی بجای فرهنگ امنیتی است
وی، مدیریت در آموزش و پرورش را مدیریت بر قلبهادانست و اظهار کرد: امروز درآموزش و پرورش امید حاکم است و معلمان و اولیاء امیدوارند و این امید بزرگترین سرمایه اجتماعی است.
فانی به تقویت حاکمیت اخلاق و روابط انسانی به عنوان مهمترین رویکرد تاکید کرد و افزود: اعتدال، تدبیر و امید سه شعار دولت دکتر روحانی است و اعتدال، ایدئولوژی حاکم و تدبیر رویکرد و فرآیند این مدیریت است.
وزیر آموزش و پرورش، در ادمه به تبیین اعتدال در حراست پرداخت و اظهار کرد: اعتدال گرایی از منظر روش و تئوریک و نظری منبعث از دین اسلام است.
وی با اشاره به اینکه رویکرد مسئله یابی باعث غافل شدن از کلیات میشود افزود: اعتدال در امنیت فرهنگی یعنی تعادل بین نرم افزار و سخت افزار و باید بین این دو تعادل برقرار شود.
نیازمند تعریف مجددی از حراست در آموزش و پرورش هستیم
فانی، به تعادل بین نگاه خرد و نگاه کلان اشاره کرد و یادآورشد: برخی مواقع بین ادراک و واقعیات تفاوت وجود دارد و بایستی ادراک را بازسازی کنیم و در این راستا نیازمند تعریف مجددی از حراست در آموزش و پرورش هستیم.
وی در پایان گفت: نقد پذیر بودن، تجدید نظر در روشها، رویکردها، ابزارها با حفظ اصول و اعتدال مبتنی بر گفتمان اعتدالی است و باید بپذیریم واقع گرایی یک اصل اعتدالی است.
4646
نظر شما