خبرگزاری مهر نوشت:
فرزانه شکیبافر با بیان این که بر اساس برخی مطالعات، ارتعاشات شدید ماکروویو موجب پاره شدن دیواره سلولهای غذاها و به هم ریختن ساختمان ظریف برخی مواد غذایی از جمله ویتامینها شده و آنها را به سرعت از بین می برد، ادامه داد: در عین حال، برخی مطالعات، تغییراتی را در خون افراد استفاده کننده از غذاهای میکروویو شده گزارش کرده و همچنین احتمال سرطانزا بودن این دستگاه را مطرح کرده اند.
این کارشناس عنوان کرد: مخالفان استفاده از این وسیله بر این باورند که امواج مایکروویو علاوه بر ضایعات مواد غذایی، ممکن است به افراد نیز برخورد کرده و سبب آسیبهایی در بدن آنها شود. شکیبافر بیان کرد: برخی از محققان معتقدند شرط احتیاط آن است که از این روش پخت به طور دائم و همیشگی استفاده نشود. گذشته از این امور، ماکروویو غذا را در مدت کوتاهی گرم می کند و یا می پزد ولی غذای طبخ شده در آن چندان خوشمزه نیست.
شکیبافر با اشاره به این که همچنین منبع ارتعاش در دستگاه مایکروویو ثابت است و اگر غذایی در مجاورت آن باشد تنها بخشی که نزدیک منبع ارتعاش قرار دارد، گرم می شود، افزود: به نظر می رسد "فر" بهتر از ماکرویو باشد و ضرر کمتری به بدن وارد کند. "فر" های رومیزی بسیار توصیه می شود زیرا ضرر کمتری دارد فقط کمی برای پخت غذاها زمان بیشتری مصرف می کند. وی یادآور شد: لازم است فرهنگسازی در خصوص کاهش استفاده از ماکروویوها صورت گیرد ضمن اینکه رسانه ها در این زمینه نقش تعیین کننده ای به عهده دارند.
نظر شما