فارس نوشت:

رئیس کمیسیون انرژی مجلس در واکنش به سخنان نوبخت درباره نداشتن کسری بودجه با طرح این پرسش که آیا به نظر آقای نوبخت ۴۵ درصد کسری عدد کوچک و قابل گذشتی است، گفت: اگر در اقتصاد آدرس را غلط بدهیم مشکلات پیچیده‌تر می‌شود و این ظلم آشکار به مردم است.
سید مسعود میرکاظمی با بیان اینکه درباره صحبت‌های آقای نوبخت دو نکته مهم باید مورد توجه قرار بگیرد، گفت: نکته اول آن است که عملکرد بودجه روی 55 درصد است و این که می‌گویند بدون کسری بودجه سال را به آخر رسانده‌اند بر چه اساسی است؟ یعنی 45 درصد کسری از نظر ایشان عدد کوچک و قابل گذشتی است؟
او گفت: نکته دوم این است که شایسته بود ایشان با آگاهی و یا صداقت بیشتری با خبرنگاران صحبت می‌کردند و مسائل برای مردم دقیق‌تر مطرح می‌شد، چرا که انضباط مالی وظیفه همه دولت‌هاست و اگر رعایت نشود، تخلف است، اما اینکه ما تورم را بالای 35 درصد داریم و تورم نقطه به نقطه نیز هنوز هم بالاست، ریشه در چه دارد؟
رئیس کمیسیون انرژی مجلس گفت:‌ دلیل این تورم جز خلق پول و تولید نقدینگی است که در این دولت در ادامه دولت قبل اتفاق افتاده است؟
او گفت: در شرایطی که بخش قابل توجهی از دلارهای فروش نفت بلوکه شده و به ایران باز نمی‌گردد و متاسفانه در مذاکرات ژنو که موضوع اصلی آن همین مسئله بود باز هم اغلب این پول آزاد نشد، چگونه باز هم ریال به خزانه واریز می‌شود؟
میرکاظمی گفت: ‌آیا آقای نوبخت پاسخ می‌دهد که این ریال از کجا تأمین می‌شود؟ آیا جز این است که پایه پولی را افزایش می‌دهند و خلق پول می‌کنند و نقدینگی را بالا می‌برند و تورم را به مردم تحمیل می‌کنند؟
او گفت: ‌چرا می‌گوییم بی‌انضباطی صورت نگرفته و استقراض از بانک مرکزی نبوده است؟ آیا افزایش خالص دارایی‌های خارجی بانک مرکزی شبیه استقراض از بانک مرکزی عمل نمی‌کند؟ اینها سؤالاتی است که جناب آقای نوبخت زیبنده است که آن را برای رسانه‌ها توضیح دهد که آیا واقعا محتوای عملکرد دولت یازدهم تغییر کرده و یا تنها ویترین عوض شده است. به نظر می‌رسد همان اتفاقاتی که در دوره قبل و دوره‌های قبل از آن اتفاق می‌افتد باز هم در حال اتفاق افتادن است.
میرکاظمی گفت:‌‌ تاکنون 55 درصد از بودجه مصوب در 11 ماهه امسال محقق شده است و برای 45 درصد بقیه اصلا درآمدی تحقق پیدا نکرده است که آن را هزینه کنند.
او گفت: وقتی ایشان می‌گویند کسری بودجه نداشتیم باید نسبت به بودجه مصوب این را اعلام کنند و بگویند که با چه شاخصی کسری بودجه نداریم؟ همین که حقوق کارکنان دولت را پرداخت کنند، کفایت می‌کند؟
او با بیان اینکه لااقل نیمی از سال 92، سال عملکرد دولت یازدهم است، گفت: مدیران دولتی باید بر اساس استنادات و مدارک و واقعیت‌ها سخن بگویند و وظیفه مجلس است که آن را برای مردم توضیح دهد تا در حوزه اقتصاد کار سیاسی انجام نشود. چرا که اگر در اقتصاد کشور آدرس را غلط بدهیم کسی به دنبال حل مشکل نمی‌رود و مشکلات پیچیده‌تر می‌شود و این ظلم آشکار به مردم است.
امروز محمدرضا نوبخت در جمع خبرنگاران گفته است: در سیاست‌های مالی مهمترین نقش را انضباط مالی ایفاء می شوند و این مسئله که ما یک هفته مانده به پایان سال بدون استقراض از بانک مرکزی و کسری بودجه سال را به اتمام می‌رسانیم به دلیل همین انضباط مالی است.


45231

 

کد خبر 344010

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین