فارس نوشت:

یک متخصص ریه گفت: تنباکوهای قلیان ۴ هزار ماده سمی از جمله قطران و فلزات سنگین را در ریه رسوب می‌دهند و برجک‌های تنفسی را فلج می‌کنند. تنباکوهای میوه‌ای نیز توتون‌های کپک زده‌ای هستند که ۱۶ ماده شیمیایی به آن‌ها اضافه می‌شود.

حسن آذری در گفت وگو با خبرنگار فارس اظهار داشت: استعمال قلیان در میان دختران و پسران جوان افزایش یافته است. این افزایش سرسام آور دیگر مختص قهوه خانه‌ها نیست و در جمع‌های خانوادگی و فامیلی نیز شاهد این امر هستیم چرا که به اشتباه تصور می‌شود که چون دود قلیان از آب می‌گذرد ضرر ندارد و میزان سموم مواد بیماری زای آن کم می‌شود که تصور کاملاً غلطی است.

عضو هیئت مدیره انجمن زندگی بدون دخانیات تأکید کرد: آبی که در قلیان است وظیفه‌اش خنک و مرطوب کردن دودی است که به علت مجاورت توتون با ذغال برافروخته بسیار داغ و خشک شده است که اگر این کار صورت نگیرد بافت دهان، ریه و نای صدمه می‌بیند و هیچ تأثیری در کاهش میزان سموم و مواد سرطان زا مواد دخانی قلیان ندارد.

متخصص ریه در مورد تفاوت توتون و تنباکوهای معمولی و میوه‌ای نیز گفت: توتون‌هایی که قرار است به تنباکوی میوه‌ای تبدیل شوند در انبارها به مدت بیشتری نگهداری می‌شوند.

وی گفت: انبارهایی که متأسفانه مملو از کپک و قارچ هستند در مرحله بعد با اضافه کردن یک اسانس که مخلوطی از ۱۶ ماده شیمیایی است آن را تبدیل به تنباکوی میوه‌ای می کنند که متأسفانه آزمایش‌های مراکز تحقیقاتی نشان داده دو نوع قارچ آسپرژیلوس و کاندیدا در آن‌ها رشد داشته است.

آذری تصریح کرد: قلیان همه مضرات سیگار را دارد و باعث ابتلا به بیماری‌های قلبی - عروقی، سرطان، التهاب دیواره عروق، زخم و سرطان‌های گوارشی می‌شود علاوه بر آن استفاده از قلیان به دلیل استفاده مشترک افراد باعث ابتلا به بیماری سل و عفونت ریوی می‌شود.

این متخصص ریه با تاکید بر اینکه استنشاق دود قلیان به ریه صدمه جدی می‌زند، هشدار داد: دود توتون دارای ۴ هزار نوع ماده شیمیایی است از قطران و هیدروکربن‌ها گرفته تا فلزات سنگین که این مواد در ریه رسوب می کنند و برجک‌های تنفسی را فلج می‌کنند و روند پاکسازی سموم بدن را مختل می‌سازد و مواد در ریه رسوب می‌کنند.

آذری گفت: برونشیت مزمن، سرطان ریه و عفونت‌های ریه که به ذات‌الریه مشهور است از جمله دیگر بیماری‌هایی است که نتیجه استفاده از قلیان است.

 

45503

کد خبر 346759

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 8
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • جلال A1 ۰۷:۵۱ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۰
    40 3
    متاسفانه قلیان شده یکی از سرگرمی های جوانان ما. پس به جای اینکه در مورد مضرات قلبات صحبت کنید از مسئولین درخواست کنید تفریحات سالم برای جوانان ایجاد کنند بعد از مضرات قلیان و جایگزین کردن آن با تفریحات سالم صحبت کنند.
  • بی نام IR ۰۸:۲۲ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۰
    16 0
    من خودم یه جوونم . اگه من بخوام یه تفریح سالم داشته باشم یه استخری یه باشگاهی چیزی برم کم کم توی اون روز نفری 50 هزار تومن خرجم میشه ولی اگه برم قهوه خونه نفری 10 تا 15 هزار تومن مشکل همه ما جوونا اینه نه چیز دیگه
  • بی نام IR ۰۹:۰۲ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۰
    17 3
    ببينم اين ١٦ ماده چي هستن اينقدر دقيق گفتي دكتر جان؟ اينو نكشيم چه سرگرمي وجود داره؟
  • بی نام IR ۱۱:۱۵ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۰
    5 8
    آقای دکتر با احترام به زحمات شما در راه تحقیق و پیگیری مسئله سلامت مردم ، توجه به چند نکته ضروریه : 1-تنباکوهای میوه ای ترکیب تنباکو و اسانس نیستن بلکه ترکیب توتون و اسانسن و به خاطر نوع مصرفشون به تنباکو معروف شدن. 2-اسانس های مورد استفاده حتی الامکان خوراکی هستن . 3-آزمایشات جامع و دقیقی در ایران روی محصولات وارداتی و داخلی توسط مراجع ذیربط انجام میشه و در صورت وجود قارچ ،کپک یا هر چیز دیگه اساسا مجوز تولید یا واردات صادر نمیشه. 4-سه مورد اخیر به هیچ وجه موید مصرف محصول نیست و به طور قطع مصرف این قبیل محصولات منجر به انواع بیماریهای شناخته شده و ناشناخته میشه اما این دلیل نمیشه تحت تاثر هیجان این کشفیات ،اطلاعات ناقص به مردم بدیم.
  • علی A1 ۱۱:۳۶ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۰
    7 1
    این خبر برای انها نیست که خودشون بخواب زده اند و به بهانه بیکاری و تفریح و سرگرمی و احساس مردانگی و غیره قلیان می کشند این خبر مربوط به کسانی است که شاید هنوز از مضرات واقعی ان اگاهی ندارند و ممکن است با خواندن این خبر کمی در تعداد دفعات کشیدن قلیان تجدید نظر بکنند
  • مهدی IR ۲۱:۵۵ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۰
    5 3
    نکنید.7ماه پیش به علت مصرف قلیان معدم به مشکل خورد و هیچ دکتریم نفهمید تا بشدت خونریزی کردم وکما رفتم الانم که کلی مشکل دیگه برام به وجود امده که کوچکترینش تپش قلب و فشار خون .مشکل ما این که همه این مطالب و می خوانیم و میدونیم اما میگیم بعید برای ما اتفاق بیفته.الان 27 سال دارم و تقریبا روزی یکبار به مدت 4 سال قلیان مصرف کردم.اما بعد از مریضی گذاشتم کنار .انقدر از ش بدم امد که بوش بهم می خوره حالت تهوع میگیرم.تو رو خدا بزارید کنار
  • محمدامین خلخالی IR ۲۲:۴۱ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۰
    5 2
    موافقم کاملا درست است تنباکو های کپک زده را میوه ای میکنند
  • مجید GB ۱۴:۴۲ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۴
    8 1
    همه قلیونی ها و سیگاری ها اینجا برای توجیح بهانه های الکی میارند مگه من جوون نیستم مگه مثل شما توی ناز و نعمت هستم؟ ولی متنفر از این دود و دم هستم . خیلی چیزها هست که میشه بعنوان تفریح استفاده کرد و اوقات بیکاری خودتون رو پر کنید با ورزش . سینما . پیاده روی و .. کارهای دیگه ... اقا بگید اشتباه کردیم و بهش اعتیاد پیدا کردیم نندازید تقصیر نداشتن تفریح و سرگرمی !!

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین