وزیر بهداشت گفت: موفقیت در کنترل میزان سزارین، کاهش آسیب در اجرای بسته زایمان طبیعی و حمایت از داروهای ناباروری در گرو همکاری تیمی است.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت؛ دکتر سید حسن هاشمی در نخستین نشست مشترک وزیر بهداشت و مسئولان وزارت بهداشت و اعضاء بوردهای تخصصی و هیئت مدیره انجمن های متخصصین زنان و مامایی، گفت: در مورد میزان سزارین در ایران، همانند سیاست های جمعیتی افراط و تفریط وجود دارد. بخصوص در بخش خصوصی در مورد میزان سزارین با مشکلات بیشتری روبرو هستیم.

وی افزود: نگرانی در مورد نحوه زایمان طبیعی نیز کم نیست. ضروری است تعیین تکلیفی در مورد کاهش میزان خطرات زایمان طبیعی صورت گیرد.

دکتر هاشمی با بیان این که موفقیت در گرو همکاری تیمی در این حوزه است، گفت: به نظر می رسد باید واقع بینانه به این مسائل نگاه کنیم. در خصوص راهکارهایی که منجر به کاهش آسیب در اجرای بسته زایمان طبیعی می شود و حمایت از پوشش داروهای ناباروری در سیکل های درمانی زوج های نابارور باید همفکری جدی صورت گیرد. همچنین میزان سزارین در بخش خصوصی باید محدود شود و در ارزشیابی بیمارستان ها، نسبت سزارین به زایمان فیزیولوژیک لحاظ شود.

وزیر بهداشت ضمن بیان این که معاونت درمان وزارت بهداشت نیز با جدیت این روند را دنبال می کند، گفت: طی حداقل ده سال باید از نظر میزان سزارین به عددی برسیم که از نظر علمی قابل دفاع باشد. نحوه بکارگیری و آموزش متخصصان زنان و تعرفه های ناعادلانه برای ماماها و متخصصان به نوعی نیازی القایی و فرهنگی نادرست را در جامعه ایجاد کرده است که همه مردم تصور کنند سزارین مناسب و زایمان طبیعی با درد و رنج همراه است و این باور و فرهنگ نادرست ما را امروز به نقطه ای رسانده است که بیش از 70 درصد زایمان ها در کشور به روش سزارین انجام می شود.

گفتنی است نخستین نشست مشترک وزیر بهداشت و مسئولان وزارت بهداشت و اعضاء بوردهای تخصصی و هیئت مدیره انجمن های متخصصان زنان و مامایی با موضوع سیاست های جدید جمعیتی و بهداشت باروری صبح امروز در وزارت بهداشت برگزارشد.

 

خدمات ناباروری بیمه می شود

معاون وزیر بهداشت گفت: با توجه به ابلاغیه سیاست های جمعیتی از سوی مقام معظم رهبری مبنی بر بیمه شدن خدمات ناباروری، ضروری است شورای عالی بیمه در سال جاری این خدمات را تصویب کند.

رسول دیناروند، معاون وزیر بهداشت و رییس سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت در نخستین نشست مشترک وزیر بهداشت و مسئولان وزارت بهداشت و اعضاء بوردهای تخصصی و هیئت مدیره انجمن های متخصصین زنان و مامایی، گفت: داروهای درمان ناباروری تحت پوشش نیستند ولی دی ماه سال گذشته به این تفاهم رسیدیم که بخشی از این داروها با مکانیزم پرداخت از سوی بیمه ها تحت پوشش وزارت بهداشت قرار گیرد.

دیناروند گفت: تعدادی از اقلام دارویی وارد فهرست پوشش بیمه شده و طی تفاهم نامه ای که امسال به امضای وزیر بهداشت و وزیر رفاه رسید، این حمایت از 50 درصد پوشش به 70 درصد رسید. امیدواریم با توجه به ابلاغیه سیاست های جمعیتی از سوی مقام معظم رهبری که تاکید بر بیمه ای کردن خدمات دارد، امسال تحت پوشش قرار دادن این داروها در شورای عالی بیمه نیز تصویب شود.

وی با اشاره به اینکه هزینه داروهای درمان ناباروری 70 درصد به عهده دولت خواهد بود، گفت: وزارت بهداشت اعتبار دیگری نیز برای حمایت از درمان ناباروری در نظر گرفته که مختص به بیماران بی بضاعت خواهد بود. البته این حمایت به طور کلی مربوط به فرایند درمان است و نه فقط دارو.

 

ایجاد فضاهای اختصاصی برای زایمان طبیعی در بیمارستان ها

دکتر آقاجانی، معاون درمان وزارت بهداشت در ادامه این نشست خاطرنشان کرد: در خصوص زایمان سه ضلع مادر، عامل زایمان و بیمارستان در نظر گرفته می شود. اگر بخواهیم از آمار غیر منطقی 54 درصد سزارین به سمت آمار منطقی حدود 30 درصد حرکت کنیم، باید هر سه ضلع را در نظر داشته باشیم.

معاون درمان وزارت بهداشت افزود: مشوق هایی برای هر سه ضلع در نظر گرفته شده به طوری که حذف فرانشیز برای مادر یکی از این مشوق ها است. مشوق دوم بحث بازسازی بلوک های زایمان و و زایشگاه ها و ایجاد فضاهای اختصاصی برای مادران است.

آقاجانی با اشاره به این که بخشی از اعتبارات طرح تحول سلامت را صرف بازسازی این بلوک ها خواهیم کرد، گفت: صندوق ترویج زایمان طبیعی نیز در این طرح ایجاد شده است که از محل هدفمندی و زایمان هایی که انجام می شود، رقمی به این صندوق خواهد رفت. از محل این صندوق زیر نظر روسای دانشگاه ها و بخش ها برای بازسازی زایشگاه ها، فرهنگ سازی و آموزش مادران استفاده می شود.

معاون درمان وزارت بهداشت با اشاره به این که مشوق سوم برای مادران زایمان بی درد است، گفت: بحث بعدی در راستای سیاست های تشویقی بسته زایمان طبیعی، توانمندسازی مادران در قالب برگزاری 8 جلسه آموزشی است.

وی با اشاره به این که مشوق های عامل زایمان نیز در نظر گرفته شده اند، ادامه داد: همچنین برای اشتغال به کار ماماهای بیکار برنامه هایی پیش بینی شده چون با اجرای طرح تحول سلامت افزایش نیاز به نیروهای ماما و جذب ماماهای بیکار بیش از گذشته حس می شود.

آقاجانی گفت: همچنین ماماهایی که بیرون از فضای بیمارستان مطب داشته و مشغول به کار هستند، می توانند در صورت وجود ظرفیت خالی زایشگاه های بیمارستان، در آنجا خدمت رسانی کنند.

۴۷۴۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 357075

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 3 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 7
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۱۵:۴۷ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۵
    9 2
    خوب وزارت بهداشت بیاد مادران باردار رو تشویق کنه ورزش هایی رو قبل از زایمان انجام دهند که زایمان راحت تری داشته باشند.
  • بی نام IR ۱۶:۱۷ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۵
    11 2
    به نظر من مهمترین دلیل گرایش به سزارین، عدم اعتماد به ماما ها و رفتار نامناسب آنهاست. شأن زنان رو زیر سوال می برن اینا
    • علي IR ۱۹:۱۹ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۶
      2 2
      احتمالن اين نظر مربوط به همان متخصص زنان از خدا بي خبري است كه بچه بي گناه مرا ٣ هفته زودتر سزارين كرد تا هم ٣ ميليون تومان بگيرد و هم به سفرشان بروند ، از اتفاق ماماهاي مهربان بيمارستان بودند كه به ما گفتند زود است بگذاريد بچه بريد ولي ما به حرف متخصص اعتماد كرديم و حالا يك بچه كم وزن و مريض احوال روي دستمان مانده كه حتي شير مادر نيز نخورد و خانمم كه دود زير دل رهايش نمي كند
    • بی نام IR ۰۶:۳۲ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۷
      2 2
      فرزند من 7 ماهه به دنيا آمده كه يكي از دلايل زودتر به دنيا آمدن او كوتاهي هاي بود كه دكتر متخصص او انجام داده بود. بچه ما به دليل نارس بودن يك ماه در بيمارستان بستري بود. طي اين مدت موارد زيادي از نوزادان به بيمارستان آورده مي شدند كه دكترشان به دليل رفتن به مسافرت و گرفتن پول سزارين نوزاد را زودتر از موعد به دنيا آورده بودند و اين نوزادان دچار مشكلات و بيماريهاي زيادي بودند. مشكل اينجا است كه هيچ قاوني براي حمايت از اين اوليا وجود ندارد كه چند تا از اين پزشكان پروانه شان لغو شود تا بقيه درس عبرتشان شود
  • بی نام IR ۱۹:۱۵ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۵
    1 2
    1 اصلاح روند رو به رشد سزارین از پزشک خانواده باید شروع شود .وقتی استقلال مامای شاغل در تیم را خدشه دار نموده و شخصیت حقوقی وی از بین رفته است که شماره نظامش حرمت دارد و نه پروانه کارش، شده است دستیار پزشک به جای اینکه خادم خانواده ها و مردم باشد.2 سازمان های بیمه گر با برخورد دوگانه خود خدمات مامایی را پوشش نمی دهند و سالهاست که طرح عقد قرار داد بیمه ها با ماماها در شورایعالی بیمه زمین مانده است و کارشناسان دبیرخانه شورا ،هر پرونده بی اهمیتی را در دستور کار قرار می دهند تا همچنان ماما ها در این دولت هم منتظر بمانند و مردم متضرر و سزارین رو به رشد،و وزرای محترم و مدیران کل هم می گویند ما که موافقیم ولی خبر ندارند که کارشناسان گسترش شبکه و بیمه سلامت مخالفند و همین کافی است که زمین بماند
  • بی نام IR ۰۴:۱۵ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۶
    8 3
    خودتون که درد زایمان طبیعی رو نکشیدین بعدشم زنهای شما میرن در بیمارستان خصوصی زایمان میکنند با بهترین امکانات یه سر به دولتی ها بزنید ببیند چه خبر توی این بیمارستانها . هیچ مادر ی حاضر نیست زیر دست این ماماها بره و خدای نکرده بچشو دیر بدنیا بیاره که یک عمر باید از یه کودک معلول مراقبت کنه .
  • سعید A1 ۰۶:۳۴ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۶
    4 6
    اگر مردم میدونستن سزارین چه مضراتی داره به سختی تن به این کار میدادن. ولی افرادی که باید این اطلاعات رو به مردم بدن خصوصا پزشکا سهل انگاری میکنن و خیلی از متخصصین زنان هم برعکس، برای پول مادران رو تشویق به سزارین میکنن. به هر حال امکانات زایمان طبیعی در کشور به اون بدی که مردم فکر میکنن نیست گرچه یه ۴۵ سالی از روشهای روز دنیا عقبتره ولی آنچنان فرقی نداره.