به گزارش خبرآنلاین به نقل از اسراء نیوز، رهبران دینی و اندیشمندان آمریکایی شرکت کننده در نشست "جهان عاری از خشونت و افراطی گری از منظر ادیان ابراهیمی" با حضور در محل بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء با آیت الله جوادی آملی دیدار و گفت و گو کردند.
آیت الله جوادی آملی در این دیدار به نکات زیر اشاره کرده است:
*جهان خانه مشترک همه انسان هاست، آنچه برای همه ما لازم است این است که بدانیم در کجا زندگی می کنیم. آنکه این جهان را ساخت و ما را به آن دعوت کرد خدای ماست، مهندس و معمار این خانه یعنی خداوند فرمود مصالح این بنای عظیم حقیقت است؛ یعنی خداوند می فرماید ما جهان را از سنگ و چوب و آهن و سیمان نساختیم بلکه جهان و همه موجودات درون آن از مصالح حق و عدل و عقل ساخته شده است.
*در قرآن کریم آیات زیادی وجود دارد که به این مسئله که مصالح جهان از حق و عدل است اشاره دارد لذا اگر کسی خواست در این نظام زندگی سالم و صالحی داشته باشد باید بر مدار حق و عدل زندگی کند یعنی نه بیراهه برود و نه راه کسی را ببندد، اگر راه کسی را بست و بر کسی ظلم و ستم و خشونت روا داشت جای او در عالم نیست.
*معجزه حضرت داوود این بود که آهن سخت را در دستان او نرم می شد لیکن آن حضرت از این قدرت خود به جای ساخت شمشیر و تیغ و نیزه که وسیله خشونت است برای بافتن زره که وسیله دفاعی و حفاظتی است استفاده می کرد. یعنی قدرت برای حفظ مردم است و نه کشتن مردم.
*در خصوص حضرت سلیمان، خدا در کتب آسمانی اش می فرماید که معدن مس را برای سلیمان مانند چشمه آب جاری روان ساخته بود اما حضرت سلیمان از این معجزه الهی برای ساخت انواع ظروف که وسیله زندگی مردم است استفاده می کرد و نه ساخت شمشیر و نیزه که وسیله کشتار است. سیره پیامبر اسلام نیز این گونه بود که تا به ایشان جنگی تحمیل نمی شد وارد جنگ نمی شدند. این عصاره فرموده خداوند درباره چگونه زیستن و عصاره کار رهبران الهی است.
*دین آمده است برای دو مطلب اساسی: یکی بیان مهندسی این عالم و دیگری این که چگونه در این عالم زندگی کینم، اگر خدای نکرده جنگ جهانی سوم شروع شود نامی از جهان نمی ماند. بر همه ما و رهبران اسلامی و مسیحیت و اندیشمندان و فرهیختگان جهان لازم است که از حق و عقل حمایت کنیم تا با همکاری همه ما خشونت و ترور و تکفیر رخت بر بندد. سلاح کشتار جمعی تولید نشود و سازمان ملل سازمان همه ملت ها و نحله ها باشد، این گوشه ای از پیام اسلام است.
هیئت دینی آمریکایی متشکل از دکتر جو هانتر دستیار ارشد دینی کلیسای نورتلند، دکتر باربارا اسکینر رئیس شبکه ملی کشیشیان آمریکایی آفریقایی، دکتر جیمزآگوست کوالسکی رئیس کلیسای کتدرال ، پروفسور آنتونی دسترو استاد حقوق دانشگاه کاتولیک واشنگتن، دکترآلکس روی میدلی رئیس شورای ملی کلیساهای آمریکا برای انجام گفت و گوی دینی با مرکز گفت و گوی ادیان و تمدن های سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و نیز دیدار با مراجع و شخصیت های فرهنگی کشورمان به ایران سفر کرده اند.
نقش رهبران دینی ایران و آمریکا در بهبود روابط دو کشور
آیت الله جوادی آملی همچنین در پاسخ به سوال دکتر جو هانتر، دستیار ارشد دینی کلیسای نورتلند مینی بر نقش و جایگاه رهبران دینی کشور ایران و آمریکا در بهبود رابطه این دو کشور به نکات زیر اشاره کرد:
*ایران و آمریکا مشترکات فراوانی دارند، مردم و مسئولین هر دو کشور ایران و آمریکا به خداوند و قیامت معتقدند، همه ما معتقدیم که خدایی هست و این خدا حکیم و عادل و شریک ندارد و کل جهان را با عقل و عدل اداره می کند.
*مطلب بسیار مهمتر اعتقاد مشترک همه ما به این است که مرگ پوسیدن نیست بلکه از پوست به در آمدن است و اینکه انسان مرگ را می میراند نه اینکه بمیرد.
*در صدر اسلام رابطه با اهل کتاب و دیگر نحله ها برای پیامبر اسلام پیش آمد که پیامبر گرامی اسلام به آنان فرمودند بیاید یک زندگی مسالمت آمیز و مشترک داشته باشیم، جز خدا نپرستیم و هیچکدام دایه برتری بر دیگری را نداشته باشیم و عالمانه و عاقلانه نسبت به معاد حرکت کنیم.
*ما با ملت آمریکا هیچ مشکلی نداریم اما به برخی از دولتمردان آمریکا باید بگوییم لازم است در عقاید خود تجدید نظر کنند چرا که ایران همواره با همه کشورها در دوستی و مسالمت زندگی کرده است. ایران سعی داشته با همه کشورها بر مبنای عدل و عقل رفتار کند و بد هیچ کشوری را نخواهد.
/6262
نظر شما