معاون امور فرهنگی وزارت ارشاد می‌گوید که تکلیف مکان برگزاری بیست و هشتمین نمایشگاه کتاب تهران باید تا یک ماه آینده مشخص شود.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، از زمانی که انتقال نمایشگاه کتاب تهران در دولت اول محمود احمدی‌نژاد کلید خورد، تا امروز پیدا کردن مکانی دائمی برای برپایی این رویداد فرهنگی یکی از دغدغه‌های مدیران بوده است.

نمایشگاه کتاب تهران که تا پیش از روی کار آمدن دولت نهم در حاشیه اتوبان چمران برگزار می‌شد، پس از مسائل و ماجراهای فراوان راهی مصلی تهران شد تا چند دوره برپایی را در حاشیه خیابان شهید بهشتی تجربه کند.

هر سال اما پیش از آغاز برپایی نمایشگاه کتاب، بحث تغییر مکان آن مطرح می‌شود و گزینه‌های مختلف مرور می‌شود، اما در نهایت مسئولان برپایی این رویداد، تصمیم‌ می‌گیرند که ضیافت کتاب‌ها در اردیبهشت تهران را در ساختمان نیمه کاره مصلی جشن بگیرند.

امسال اما ماجراها روند دیگری پیدا کرده است، سیدعباس صالحی معاون فرهنگی وزیر ارشاد در نخستین نشست تشکل‌های نشر که برای بررسی نقاط ضعف و قوت بیست و هفتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران برگزار شد گفته که تکلیف مکان برپایی نمایشگاه کتاب تهران باید تا یک ماه دیگر روشن شود.

سید عباس صالحی معاون امور فرهنگی با اشاره به ضرورت برگزاری این نشست گفت: از زمان به پایان رسیدن بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران تلاش کردیم نظراات و پیشنهادات دست‌اندرکاران نمایشگاه کتاب را جمع‌آوری کنیم و نقاط ضعف و قوت نمایشگاه این دوره را پیش از برگزاری نمایشگاه کتاب در سال 1394 بررسی کنیم.

او از انتظارش برای متفاوت برگزار شدن این نمایشگاه هم سخن گفته  و تاکید کرده که چون امسال فرصت بیشتری برای برنامه‌ریزی در دست داریم، به همین خاطر باید نمایشگاه بیست و هشتم را به شکل متفاوت تری برگزار کنیم.

صالحی به این مساله هم اشاره کرده که «برای برگزاری بیست و هفتمین نمایشگاه کتاب تهران زمان زیادی در دست  نبود و به دلیل اولین تجربه برگزاری نمایشگاه، تلاش کردیم تغییرات زیادی در نمایشگاه انجام ندهیم و دچار شتاب‌های بدون کارشناسی دوره‌های گذشته نشویم. اصول کار کاملا روشن است و انتظار داریم در چند ماه آینده مسیر را به گونه ای تعیین کنیم و نقشه راه برگزاری نمایشگاه آینده کاملا مشخص باشد.»

صالحی درباره آسیب‌شناسی نقاط ضعف و قوت نمایشگاه کتاب تهران هم گفته:«طبعا آسیب شناسی نمایشگاه کتاب تهران را نباید صرفا از دو ضلع مدیریت نمایشگاه و ناشران مورد بررسی قرار دهیم بلکه باید از اهل قلم نیز بخواهیم که پیشنهادها و انتقادات خود را درباره نمایشگاه به ما اعلام کنند.»

به گفته صالحی، برای این منظور باید با تهیه پرسشنامه‌هایی، نظر ناشران و اهاالی فرهنگ درباره برگزاری نمایشگاه را جویا شویم. در این پرسشنامه‌ها باید تلاش شود این سوالات ناظر به چند محور طراحی شود: 1) فلسفه وجودی نمایشگاه ، 2) اهداف و فواید نمایشگاه، 3) سیاست‌ها و رویکردهای نمایشگاه، 4) مواد مهم از مقررات و آیین‌نامه‌های کلی موثر در روند نمایشگاه.

معاون امور فرهنگی با تاکید بر واگذاری هر چه بیشتر امور نشر به اتحادیه‌ها و تشکل‌های نشر عنوان کرده:‌ «وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دوره جدید قصد واگذاری امور فرهنگی را دارد و یکی از این موارد واگذاری امور نمایشگاه به ناشران است. متاسفانه یکی از مشکلات تشکل‌های نشر در کشور ما این است  که دچار تکثر و تنوع هستند و این کار واگذاری را به کندی پیش می‌برد. سازماندهی ناشران ولو به شکل کنسرسیومی می‌تواند زمینه را برای ایجاد یک تشکل واحد در حوزه نشر فراهم کند.»

او افزوده: «اگر انتظار ما این است که نمایشگاه سال آینده تغییرات بیشتری داشته باشد و گام های بلندی‌تری در آن برداشته شود باید تلاش کنیم تا پایان شهریورماه امسال پرونده برنامه‌ریزی نمایشگاه بسته شود. از سوی دیگر نیازمند آن هستمیم تا پس از مشخص شدن نقشه راه افکار عمومی را برای تغییرات اصلاحی آماده کنیم.»

5757

کد خبر 361814

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار