معاون اول رییس جمهور با اشاره به اینکه در سیاستهای دولت تا به امروز در برخی بخشها بهبود فراتر از پیشبینیها بوده است، گفت: کاهش تورم بیشتر از پیشبینیها بوده و در برخی از بخشها ثبات خوبی ایجاد شده است، اما نگرانی در موضوع رکود به قوت خود باقی مانده است.
اسحاق جهانگیری در نشست هماندیشی جمعی از اقتصاد دانان با تیم اقتصادی دولت با بیان اینکه دولت اصرار دارد از نظرات صاحبنظران بخشهای مختلف کشور در جلسات رسمی و غیررسمی بهره گیرد، گفت: شرایط اقتصادی کشور طوری است که مجموعه اقتصاددانان برای کمک به دولت و در جریان مسائل و مشکلات دولت قرارگرفتن و همچنین راهنمایی و نقد دولت احساس مسئولیت میکنند.
مهمترین بخش سخنان جهانگیری:
-در ماههای گذشته معاونت راهبردی ریاست جمهوری و وزیر اقتصاد نیز جلسات مشابهی با صاحبنظران حوزه اقتصاد داشتهاند، حتما در آینده نه چندان دور جلسه دیگری با حضور شخص رییسجمهور خواهیم داشت.
-دولت فرصتی برای به تاخیر انداختن تصمیمگیری برای حل مشکلات نداشته است. شرایط سخت کشور حتی برای دولت گذشته هم روشن شده بود و تردیدی در این مساله وجود ندارد. تنها برخی معتقدند این شرایط زاییده تصمیمات مدیریتی بوده و برخی دیگر اعتقاد دارند مشکلات موجود نتیجه تحریمهاست.
-نوسانات بازار ارز، نظام سه نرخی ارز، محدودیت در فروش نفت، مشکلات مالی و تجاری برای جابجایی و استفاده از پول نفت، محدودیت خرید کالاهای اساسی، کسری قابل توجه بودجه 92، کسری بودجه یارانهها، مسکن مهر، تورم بالا، کسری منابع بانکها و مطالبات معوق بانکها، آشفتگی در نظام مالکیتی و مدیریتی بنگاههای بزرگ، بحران آلودگی هوای شهرهای بزرگ و وضعیت نامناسب درمان از جمله مشکلاتی است که دولت با آن روبه رو بوده است.
-یک مسیر مربوط به فضای بینالمللی و شکستن تحریمهای ظالمانه علیه کشور بود که تیم بسیار قوی از نظر دیپلماسی در راس کار قرار گرفت و استراتژی برد-برد را برای حرکت در این مسیر تعریف کردیم.
-تا این لحظه در مذاکرات موفق بودهایم. تلاش کردهایم با رعایت تمام خطوط قرمز در بحث هستهای که از طرف مقام معظم رهبری مشخص شده است و رعایت حق ملت ایران پیش رویم و بتوانیم با استدلال و منطق تحریمها را بشکنیم و از حقوق ملت دفاع کنیم که تاکنون منجر به توافق ژنو شده است و فکر میکنیم که به نتایج خوب برسد.
-توافقات ژنو تا الان خوب اجرا شده است. مبلغ 4.2 میلیارد دلار منابع ما را آزاد کردهاند البته به بهانههای مختلف تلاش داشتند تا جلوی استفاده مطلوب ما از این منبع را بگیرند اما ما به دنبال استفاده مطلوب خود بودیم که با مقاومت به آن دست یافتیم.
-دومین مسیر دولت اصلاح مدیریت فضای اقتصادی و تصمیمگیریهای صحیح اقتصادی بوده است. در رابطه با ارز در دو ماه اول تصمیم گرفتیم ارز مرجع را از سیستم حذف کنیم و علیرغم اینکه خیلیها دولت را در این مسیر ترساندند به شکر خدا این اقدام با موفقیت انجام شد و حتی شاهدیم قیمت کالاهای اساسی نسبت به آن زمان کمتر شده و اگر هم رشد داشته است میزان آن کم بوده است. همچنین در رابطه با مسکن مهر به این جمع بندی رسیدیم که صرفا از برگشت اقساط 40 هزار میلیارد تومان هزینهها را تامین کنیم.
-از بالارفتن بدهی ها به بانک مرکزی جلوگیری شده است، اصلاح لایحه بودجه نیز در سال 92 انجام شد و فاز دوم هدفمندی یارانهها نیز اجرا شده است و در این فاز تلاش داشتهایم که رشد قیمتها نسبت به مرحله اول ملایم باشد.
-در سیاستهای دولت تا به امروز در برخی بخشها بهبود فراتر از پیشبینیها بوده است. کاهش تورم بیشتر از پیشبینیها بوده و در برخی از بخشها ثبات خوبی ایجاد شده است اما نگرانی در موضوع رکود به قوت خود باقی مانده است.
-در سال 93 رکود مهمترین مساله ماست. ما در شرایطی هستیم که تقریبا منابع خارجی در دسترسی نداریم، از طرف دیگر منابع بانکها نیز به دلیل مشکلات معوقات قابل دسترسی نیست و در حوزه بازار سرمایه نیز در مقطع فعلی حجم بالایی از درآمد نداریم که بتواند منابع موردنیاز رکود را تامین کند. از طرف دیگر بودجه نیز که با محدودیتهای جدی مواجه است برای خروج از رکود نمیتواند کار جدی انجام دهد.
45231
نظر شما