تحقیقات جدید نشان میدهد مواد شیمیایی که در کنسروهای غذا و شیشههای شیر به کار رفته است میتواند منجر به بروز بیماریهای قلبی شود.
تخمین زده میشود 90 درصد از انسانها دارای ماده شیمیایی Bisphenol A یا BPA در بدن خودهستند.
دانشمندان با انجام تحقیقاتی متوجه شدند افرادی که دارای مقادیر زیاد این ماده در بدن خود هستند با احتمال بیشتری نسبت به دیگران ممکن است به بیماریهای قلبی دچار شوند.
BPA یکی از معمولترین مواد شیمیایی است که در ساخت بسیاری از محصولات مانند بطریهای پلاستیکی ، دیسکهای فشرده و رسیدهای کارتهای اعتباری به کار میرود.
تا کنون بحثهای زیادی در مورد خطرات احتمالی این ماده شیمیایی به خصوص در میان کودکان مطرح بوده است.تحقیقات قلبی در حیوانات نشان داده است که این ماده میتواند تاثیرات هورمون استروژن را در بدن شبیه سازی کرده و به این ترتیب منجر به بلوغ زودرس و چاقی شود.
به همین دلیل تعدادی از کارخانهها شروع به ساخت شیشههای شیری برای کودکان کردند که ماده BPA در آن به کار نرفته باشد.
تحقیقات انجام شده روی بیش از هزار و 400 آمریکایی در بین سالهای 2005 تا 2006 نشان میدهد افرادی که دارای بالاترین مقادیر BPA در بدن خود هستند به احتمال 33 درصد بیشتر به بیماریهای قلبی دچار میشوند.
البته تحقیقات قبلی نیز دانشمندان را به نتایج مشابهی رسانده بود ، اما آنها اعلام کردند به دلیل بیولوژیکی برای توضیح این مسئله دست پیدا نکرده اند.
پروفسور تامارا گالووی از داشنگاه اکستر و یکی از اعضای این تیم تحقیقاتی در این باره گفت : ما نیاز به تحقیقات بیشتری داریم تا دلیل این ارتباط را روشنتر کند و مشخص کنیم آیا ماده BPA باعث بروز این گونه مشکلات در بدن انسان میشود یا این که فاکتورهای دیگری نیز در این مورد موثر هستند.
اگرچه ممکن است خطرات مرتبط با BPA چندان بزرگ نباشد ، اما به دلیل آنکه دسته زیادی از جمعیت جهان با این ماده سروکار دارند باید در مورد آن تحقیقات بیشتری صورت گیرد.
هر سال بیش از دو میلیون تن BPA در سال در سراسر جهان تولید میشود.
تلگراف ، 13 ژانویه
تحقیقات جدید نشان میدهد مواد شیمیایی که در کنسروهای غذا و شیشههای شیر به کار رفته است میتواند منجر به بروز بیماریهای قلبی شود.
کد خبر 36778
نظر شما