۰ نفر
۲۴ دی ۱۳۸۸ - ۰۴:۴۴

بر اساس اعلام سازمان ثبت احوال کشور طی 9 ماهه امسال نرخ طلاق 1.7 در برابر هزار نفر بوده که بیشترین طلاق در میان مردان 25 تا 29 ساله ثبت شده است.

بعد از تمام هشدارهایی که در چندماه اخیر از سوی مسئولان نسبت به افزایش آمار طلاق مطرح می شود، مجلس تصمیم گرفته است که راسا این مشکل اجتماعی را بررسی کند. عضو کمیسیون اجتماعی مجلس از بررسی افزایش پدیده طلاق در کشور خبر داد و گفت: این موضوع در دستور کار کمیسیون اجتماعی قرار گرفته است. هادی مقدسی با اشاره به حضور مسئولان در مجلس جهت بررسی دلایل افزایش طلاق  به مهر گفت: بناست به جهت حساسیت موضوع طلاق از دستگاههای مختلف جهت بررسی این معضل در جامعه دعوت شود.

بر اساس اعلام سازمان ثبت احوال کشور طی 9 ماهه امسال نرخ طلاق 1.7 در برابر هزار نفر بوده که بیشترین طلاق در میان مردان 25 تا 29 ساله ثبت شده است.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس مشکلات اقتصادی و اشتغال را از عوامل تاثیرگذار در وقوع پدیده طلاق عنوان کرد و افزود: مشکلات معیشتی، افزایش خشونت و درگیریهای خانوادگی را به دنبال دارد و در نهایت زوجین تصمیم به جدایی می گیرند. طلاق می تواند پدید آوردنده بسیاری از آسیبهای اجتماعی در جامعه باشد لذا باید این بحث به صورت جدی تر مورد ارزیابی قرار گیرد.

چندی پیش رئیس ثبت احوال کل کشور اعلام کرد: در 8 ماه اول سال جاری 68 هزار و 749 مورد طلاق در کشور به ثبت رسیده که نسبت به مدت مشابه سال قبل که 65 هزار و 742 مورد بوده است 4/4 درصد رشد داشته ایم. 

تهران اولین در طلاق، آخرین در ازدواج
آمارها نشان می دهد سرانه ازدواج در استان تهران نسبت به سایر استانها کمتر است. در مقابل اما آماز طلاق در این استان به شدت افزایش یافته است. این وضعیت آنقدر جدی است که حتی مسوولان دولتی نیز تلاشی برای مخفی کردن آن به عمل می آورند.

اعظم رامپناهی، معاون اطلاعات و آمار شورای فرهنگی اجتماعی زنان در خصوص آمار ازدواج در استان های کشور می گوید: آمار تعداد ازدواج ثبت شده به تفکیک استان نشان می دهد که به طور طبیعی تعداد ازدواج به ثبت رسیده در استان های پرجمعیت، بیشتر و در استان های کم جمعیت، کمتر است. بنابراین چنانچه نسبت تعداد ازدواج به ثبت رسیده به جمعیت هر استان را در نظر بگیریم، فراوانی وقوع ازدواج در استان ها به دست می آید.

رامپناهی می افزاید: از این رو به ترتیب استانهای خراسان شمالی با نسبت 49/1، اردبیل با 48/1، چهارمحال و بختیاری با 48/1 در صدر جدول قرار دارند و استان های تهران با نسبت 91/0 درصد، سیستان و بلوچستان با 95/0 و سمنان با 03/1 در انتهای لیست قرار دارند.

وی با بیان این مطلب که بر اساس آمار، استان تهران از نظر تعداد ازدواج در انتهای لیست قرار گرفته است تصریح می کند: آسیب شناسی ازدواج نشان می دهد که این معضل از یک سو با پدیده بیکاری مرتبط است و از سوی دیگر با توسعه یافتگی استانها رابطه مستقیم دارد. اوالبته مشخص نکرد که استان تهران با بالاترین نرخ توسعه یافتگی، چگونه در قعر جدول جای گرفته است.

افزایش مدت زندگی مشترک تا 4 سال!
پیش از این، رئیس سازمان ملی جوانان استان تهران از رشد 21 درصدی آمار طلاق در شش ماه اول امسال در تهران خبر داده و گفته بود: یکی از دلایل این مسئله، دوری خانواده‌ها از مسائل اجتماعی و ارتباط مستقیم آنها با مسائل سیاسی است. محسن زنگنه افزوده بود: آمار ازدواج در تهران در 6 ماهه اول سال سه و نیم درصد کاهش پیدا کرده است.

رئیس سازمان ملی جوانان استان تهران خاطرنشان کرد: افزایش کلاسهای مشاوره، فرهنگسازی و توانمند سازی جوانان در مبحث ازدواج سبب شده طول مدت ازدواج از یک سال به چهار سال افزایش یابد.

بررسی  تعداد طلاق به نسبت کل جمعیت سال گذشته نشان مى‌داد که استان‌هاى کردستان با 21/0 درصد نسبت به جمعیت، استان تهران با 21/0 درصد و استان‌هاى خراسان و کرمانشاه با 19/0 درصد به ترتیب از نظر تعداد طلاق بیشترین درصد طلاق را داشتتد و در این لیست استان‌هاى سیستان و بلوچستان و ایلام در انتها قرار دارند. اما با افزایش 21 درصدی طلاق در استان تهران در سال جاری، اکنون رتبه اول به این استان رسید.بدین ترتیب، تهران از نظر آما طلاق، کردستان را پشت سر گذاشت.

اسلامی‌پناه، عضو کمیسیون حقوقی مجلس در بررسی این افزایش آمار طلاق با بیان این‌که مشکل و درد اصلی جامعه این است که نهاد و بنیان مستحکم و باشکوه خانواده در حال فروپاشی است، می گوید: هم‌اکنون آمار طلاق در ایران بسیار بالا و نگران‌کننده است، و در حالی که باید به دنبال این باشیم که چرا ازدواج‌های دائم در کشور با سرنوشت طلاق رقم می‌خورد آقایان به فکر این هستند که نکاح موقت را قانونی کنند و آن را در کتاب قانون و یا در آیین‌نامه و بخش‌نامه‌ها بیاورند.

کد خبر 36884

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 8 =