ولی الله سیف، رییس کل بانک مرکزی در همایش تبیین سیاست‌های اقتصادی دولت برای خروج از رکود توضیحاتی در رابطه با نقش نظام بانکی در ابن رابطه مطرح کرد.

سیف گفت: دولت به دنبال حداکثر کردن توان تسهیلات بانکی است. 

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین ولی الله سیف، رییس کل بانک مرکزی  که در همایش تبیین سیاست‌های اقتصادی دولت برای خروج از رکود صحبت کرد، گفت: « دولت به دنبال حداکثر کردن توان تسهیلات بانکی است و در این رابطه ثبات سیاست های بانکی از اهداف مابانک مرکزی است. » 

او ادامه داد: « مستغلات اضافی بانک ها برای دادن تسهیلات باید به نقدینگی تبدیل شود. اولین اقدام بانک مرکزی و بانک ها باید تفکیک پرونده های مطالبات بانکی باشد. » 

سیف گفت: « اقتصاد کشور بانک محور است و بازارسرمایه تاکنون جایگاه خود را پیدا نکرده است. بر این اساس سیاست های پولی کشور باید انعطاف پذیر باشد. » 

رییس کل بانک مرکزی در بخشی دیگر از اظهارات خود مطرح کرد: « در بودجه سال 1394 تسهیلات تکلیفی به صفر خواهد رسید.» 

او گفت: « ماموریت اصلی بانک ها در سال آینده حمایت از بخش خصوصی است. » 

خلاصه توضیحات رییس کل بانک مرکزی در ادامه آمده است: 

*برای اولین بار در بودجه سال آینده تسهیلات تکلیفی که بخش زیادی از منابع بانک‌ها را به خود اختصاص می داد حذف می‌شود.

* با حذف تسهیلات تکلیفی که بودجه بر عهده بانک‌ها می گذارد این منابع به سمت بخش خصوصی روانه خواهد شد و مسیر برای افزایش کارآیی بخش‌های تولیدی و دریافت تسهیلات باز می شود.

*برای ارائه حدود 240 هزار میلیارد تومان برای ارائه تسهیلات در سال جاری هدفگذاری شده است. مهمترین مساله در این مورد این است که به چه روشی می توان آن ها را ارائه کرد تا بالاترین بهره‌وری را به همراه داشته باشد.

* از مهمترین برنامه‌ها برای جهت گیری به سمت حداکثرسازی کارآیی نظام بانکی و ارائه تسهیلات بازگرداندن آن ها به شرایط قابل قبول است بر این اساس بانک ها باید طبق قوانین و مقررات بانک مرکزی حرکت کنند. این درحالی است که اغلب این گونه بوده و تنها در مواردی آن‌ها از این مورد طفره رفته‌اند.

* امیدواریم که بتوان در سه سال آینده تمامی بانک‌ها را به سمتی آورد که خود را با قوانین و مقررات بانک مرکزی تطبیق داده و کمترین انحراف را از آن داشته باشند.

*متاسفانه در بانک‌های ما بالاخص دولتی‌ها عمدتا مشکل نسبت کفایت سرمایه وجود داشته و متوسط نرخ آن چهار درصد است این در حالی است که باید طبق استاندارد به حداقل هشت درصد برسد و پیش بینی ما این است که با اجرای بسته خروج از رکود بتوانیم به این هدف دست یابیم.

*اول آن که بنگاه‌های اقتصادی که می خواهند از بانک‌ها تسهیلات دریافت کنند باید از حداقل سرمایه برخوردار بوده و 25 درصد از دارایی‌های آن ها از محل سرمایه تجهیز شوند.

* بنگاه‌هایی که درخواست دریافت تسهیلات دارند باید صورت های مالی قابل قبول و قابل اتکایی را ارائه دهند.

*در حالی بنگاه های تولیدی دچار رکود شده‌اند که می توان با تنظیم نقدینگی سرمایه در گردش آن هارا تقویت کرد.

*بحث دیگر مورد توجه نظام بانکی باید تامین مالی برای پروژه‌ها و طرح‌هایی باشد که می تواند در حداقل زمان به بهره برداری رسیده و از کارآیی لازم برخوردار باشند.

* بانک مرکزی عنوان کرده است که به هیچ عنوان پروژه جدیدی در سال 93 را برای تخصیص منابع بانکی در اولویت قرار نخواهد داد.

* با توجه به محدودیتی که در منابع بانک‌ها وجود دارد بهتر است که تامین مالی‌ در بین بازار پول و بازار سرمایه تقسیم شود بنابراین باید تامین مالی بلندمدت به سمت بازار سرمایه رفته و بانک‌ها تامین مالی‌های کوتاه مدت از جمله برای بنگاه‌های کوچک را بر عهده بگیرند.

* مطالبات غیر جاری را می توان از دو بعد بررسی کرد اول این که گروهی ممکن است به دلیل فساد ایجاد شده باشند و گروهی دیگر به دلیل اتفاقاتی که درسال های گذشته در فضای اقتصادی کشور افتاده به وجود آمدند.

*بانک مرکزی با صاحبان معوقات بانکی که در پرونده آن ها سوء جریان و یا فساد وجود دارد مدارا نخواهد کرد. این درحالی است که با گروه‌هایی که به دلیل شرایط اقتصادی از پرداخت تسهیلات دریافتی بازمانده و دچار مشکل شده‌اند تا حد ممکن راه می آییم.

 

3939

کد خبر 369651

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • سامان IR ۰۹:۱۳ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۱
    10 0
    آقای سیف عزیز، امیدواریم تسهیلات واقعا به بخش خصوصی داده شود، وقتی هم به بخش خصوصی داده می شود نظارت شود که در جای مشخص شده استفاده شود... امیدواریم دیگر شاهد این نباشیم که عده ای که در این کشور از خیلی مسایل زودتر با خبر می شوند براحتی تسهیلات بگیرند، به راحتی تسهیلات ارزی دریافت شده را از کشور خارج کنند، در بسیاری از بازارها آن را به چند برابر برسانند و به ریش این مردم و مسئولان بخندند و به راحتی قدم بزنند و ریالی از تسهیلات گرفته شده را پس ندهند... از رقم ها هم نمی گویم که خود بهتر می دانید: 20 میلیون دلار، 12 میلیون دلار، 6 میلیون دلار... که حتی یک دهم آن در این کشور سرمایه گذاری نشد..
  • بی نام A1 ۱۱:۴۲ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۱
    8 0
    من نمیدانم سال آینده در ایران چه زمانی فرا میرسد۰۰تقریبا هفت ساله که قراره سال آینده سال خوبی بشه۰۰

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین