تسنیم نوشت:

وزیر امور اقتصادی و دارایی سال جاری را سالی «بسیار سخت» و دوره حاضر را سخت ترین دوران اقتصادی کشور عنوان و وضعیت اقتصادی کشور ظرف سال های اخیر و برنامه های دولت تدبیر و امید را برای خروج از رکود و افزایش تولید تشریح کرد.

به نقل از روابط عمومی بانک ملی، علی طیب نیا در همایش بررسی عملکرد نیمه اول سال 1393 و تبیین برنامه های نیمه دوم سال جاری بانک ملی ایران، برنامه های دولت درخصوص بهبود فعالیت بانک ها را تشریح کرد.

او گفت: در بسته سیاستی دولت، تصمیم گیری هایی درخصوص افزایش سرمایه بانک ها از جمله بانک ملی ایران متناسب با استانداردهای بین المللی صورت گرفته که در صورت تصویب آن توسط مجلس، اتفاقات خوبی در حوزه بانک ها رخ خواهد داد.
طیب نیا با تحلیل تنگناهای نظام بانکی به بنگاهداری بانک ها به عنوان یکی از مشکلات این موسسات اشاره کرد و گفت: بنگاه داری و مالکیت اموال و دارایی های مازاد عمدتا خارج از اختیار بانک ها و تحمیلی از سوی دولت ها بوده ولی بخشی از بنگاهداری بانک ها نیز به علت عدم سودآوری فعالیت بانکداری در کشور است که با سودآور شدن بانک ها، گرایش بانک ها به سمت بنگاهداری کاهش می یابد.
وزیر امور اقتصادی و دارایی، محدود بودن توان اعتباری بانک ها جهت تامین نیازهای بخش تولید کشور را به عنوان مشکل دیگر بانک ها عنوان کرد و گفت: به علت بانک محور بودن اقتصاد کشور، عمده بار تامین مالی پروژه های اقتصادی برعهده بانک ها است ولی بانک ها نیز به علت فشارهای ناشی از شرایط اقتصادی کشور، توان پرداخت تسهیلات جدید را ندارند و در واقع حداکثر پرداخت تسهیلات را انجام داده اند.
او با بیان اینکه سیاست های اقتصاد مقاومتی با هدف خروج از رکود و دستیابی به رشد اقتصادی پایدار تنظیم و ابلاغ شده است، گفت: خروج از رکود، کسب نرخ رشد اقتصادی بالاتر، تقویت توان تولیدی کشور و بهره برداری از امکانات سرمایه ای کشور در کوتاه مدت جزو اهداف دولت بوده و در بلندمدت نیز افزایش ظرفیت های تولیدی کشور و سرمایه گذاری های جدید مدنظر است و در این زمینه بانک ها نقش مهم و محوری دارند.
طیب نیا، سال جاری را سالی «بسیار سخت» و دوره حاضر را سخت ترین دوران اقتصادی کشور عنوان و وضعیت اقتصادی کشور ظرف سال های اخیر و برنامه های دولت تدبیر و امید را برای خروج از رکود و افزایش تولید تشریح کرد.

وزیر اقتصاد با اشاره به دوستی طولانی مدت خود با مدیرعامل بانک ملی و طی مراحل پیشرفت همتی، گفت: علیرغم سخت بودن کار در شرایط فعلی حضور در نظام بانکی، از همتی خواستم مسئولیت سنگین تصدی بزرگترین و مهم ترین بانک کشور را تقبل کند که وی نیز به جهت تعهد و مسئولیت پذیری خود نسبت به بهبود وضعیت اقتصادی کشور با بزرگواری این مسئولیت را پذیرفت که جای تقدیر دارد.
عبدالناصرهمتی نیز با تقدیر از حضور وزیر اقتصاد در جمع همکاران بانک ملی ایران، گفت: بیش از 35 سال است با طیب نیا دوست و همکار هستیم و وی شخصیت علمی، اقتصادی و امین نظام هستند و با توجه به شناختی که از شایستگی های وی دارم، مطمئن هستم نتایج خوبی در حوزه وزارت اقتصاد و سازمان های تابعه به بار خواهد نشست.

مدیرعامل بانک ملی ایران با تشریح مشکلات این بانک و اقدامات انجام شده ظرف یکسال اخیر، گفت: مهمترین مساله، اصلاح ساختار مالی این بانک است که به علت تسهیلات تکلیفی، بدهی های دولت و مطالبات معوق دچار مشکل شده بود ولی با کمک مدیران و کارکنان بانک، تمام همت خود را مصروف داشته ایم تا این مشکل حل شود به طوری که نشانه های خوبی از بازگشت بانک ملی ایران به دوران خوب آن دیده می شود.

او با ابراز خرسندی از اصلاح نسبت های مالی بانک در جهت مثبت، کاهش تدریجی بدهی های بانک به بانک مرکزی را به عنوان یکی از اقدامات مهم انجام شده عنوان کرد.
همتی گفت: در عین حال طرح های مفیدی در این بانک انجام شده و امیدواریم در سال 94 با به نتیجه رسیدن اقدامات در دست اجرا، مجددا این بانک جایگاه واقعی خود را در بازار بانکی کسب کند.
او در پایان خواستار بازنگری در اساسنامه بانک ملی ایران به علت محدودیت اختیارات و با هدف افزایش بهره وری از امکانات و توانایی های این بانک شد.

 

23231

 

کد خبر 374716

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 9 =