دو کره هم پیام‌های صلح‌امیز رد و بدل می‌کنند و هم از جنگ سخن می‌گویند

رابطه میان کره‌شمالی با همسایه جنوبی‌اش هر روز وارد مرحله جدیدی می‌شود. این روزها در صدر اخبار بین‌المللی هم سخن از تفاهم اقتصادی و ادامه کمک‌های سئول به پیونگ‌یانگ است و هم از شاخ و شانه کشیدن دو کره برای هم. یک روز صبح کره‌جنوبی کشتی‌های حامل کمک‌های خود را راهی همسایه شمالی می‌کند و شب همان روز ارتش در همین کشور برای مقابله با تهدید‌های شمالی‌ها به حالت آماده باش کامل درمی‌آید . در چنین شرایطی پیمان‌آتش بس شفاهی که در سال 1953 میان دو کره رد و بدل شد و به پایان سه سال جنگ و خونریزی انجامید، بیش از پیش شکننده می‌شود.


کیم‌جونگ ایل هر روز موضعی جدید در برابر جنوبی‌ها اتخاذ می‌کند. این‌بار هم رهبر سرسخت کره‌شمالی به زبان هشدار و تهدید متوسل شد. کره‌جنوبی از قریب به دو هفته پیش ارتش را برای هرگونه حمله احتمالی شمالی‌ها به حالت آماده باش در آورده و همین امر بر خشم شمالی‌ها افزوده است. ارتش کره‌شمالی در تازه‌ترین بیانیه خود اعلام کرد که حمله بازدارنده میان دو کره معنایی ندارد و به محض اینکه دو طرف وارد چنین فازی شوند، بی‌شک شمالی‌ها آن را به جنگی تمام عیار بدل خواهند کرد . این اظهارات درست در فضایی بیان می‌شود که دو کره نشانه‌هایی از همکاری و دوستی بی‌سابقه را میان هم رد و بدل کرده‌اند .


ارتش کره شمالی در این بیانیه‌ای هشدار داد که در مقابل هرگونه تلاش کره جنوبی برای نقض شان و تمامیت کره شمالی اقدام نظامی فوری و قاطعی را اتخاذ خواهد کرد و اهداف بزرگ در کره جنوبی را هدف قرار خواهد داد. دو کره هنوز به لحاظ حقوقی در وضعیت جنگی بسر می‌برند زیرا جنگ دو کره که در سال 1953 تمام شد با یک آتش بس موقت به پایان رسید و این آتش بس با یک پیمان صلح جایگزین نشده است.


رییس ستاد مشترک ارتش کره شمالی طی بیانیه‌ای با مخاطب قرار دادن جنوبی‌ها گفت: نیروهای مسلح انقلابی ما سناریوی حمله بازدارنده را که مقامات دست نشانده کره جنوبی به عنوان یک سیاست دولتی اتخاذ کرده‌اند با عنوان یک اعلام جنگ علنی تلقی خواهند کرد.
هشدار کره شمالی در واکنش به اظهارات وزیر دفاع کره جنوبی در هفته گذشته مبنی بر اینکه کره جنوبی در صورت وجود نشانه‌هایی مبنی بر تدارک پیونگ یانگ برای یک حمله هسته‌ای باید دست به یک حمله بازدارنده بزند، صورت گرفت. در این بیانیه بر تعهد پیونگ یانگ برای ارتقای روابط بین دو کره در یک ژست آشکار در تلاش برای به دست آوردن کمک‌های اقتصادی از طرف سئول تاکید شده است .

 

کد خبر 39390

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین