۰ نفر
۲۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۹:۴۵

معاون فرهنگی وزیر ارشاد یکی از اهداف برگزاری طرح پایتخت کتاب ایران را خلق ایده‌های تازه در زمینه کتاب و کتاب‌خوانی در خارج از حوزه تهران دانست.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سید عباس صالحی در دیدار با مدیران فرهنگی ۱۰ شهر راه یافته به مرحله نهایی طرح پایتخت کتاب ایران گفت: اگرچه صدها روستا و بیش از ۶۰ شهری که برنامه‌های خود را برای این دو جشنواره فرستادند، بانک اطلاعاتی تازه‌ای از ایده‌ها تشکیل دادند، اما در حوزه فرهنگ همواره گسلی میان ایده‌های خوب و ضمانت اجرایی آن‌ها وجود دارد که ما باید این گسل را پر کنیم، چراکه تنها داشتن ایده خوب کافی نیست و باید منابع اجرایی و عملی هم برای این ایده‌ها تعریف شود.

وی با اشاره به اینکه طرح پایتخت کتاب ایران منجر به کشف فرصت‌های تازه در حوزه عملیاتی و به فعل رساندن ایده‌ها شده، از حضور سازمان‌ها و نهادهای مختلف هر استان در این طرح به عنوان یکی از روش‌های تازه و قابل تعمیم در زمینه فرصت‌سازی نام برد و افزود: تعمیم‌سازی و شبکه‌سازی این ایده‌ها و فرصت‌ها در کشور از اهداف دیگر این طرح است که موجب می‌شود به جای داشتن یک اتاق فکر تهرانی، یک اتاق فکر ایرانی داشته باشیم.

معاون فرهنگی وزیر ارشاد ادامه داد: از طریق این طرح ما وارد میدان وسیعی در حوزه کتاب و کتابخوانی شدیم و فرصت‌های عملیاتی متنوع و بسیاری در این زمینه پیدا کردیم، مثلاً شاید ما پیش از این فکر نمی‌کردیم که قضات و یا باشگاه‌های ورزشی هم می‌توانند فرصتی در این عرصه باشند. ضمن اینکه تفاهمنامه‌هایی که شهرها با نهادها، سازمان‌ها و اشخاص حقیقی و حقوقی امضا کردند، روش‌ها و شیوه‌های تازه‌ای را نیز شکل داد که می‌تواند قابل تعمیم باشد.

صالحی در ادامه صحبت‌های خود از مدیران فرهنگی شهرهای نامزد پایتخت کتاب ایران خواست که بعد از اعلام نتایج و انتخاب یک شهر به عنوان برگزیده اصلی، دیگر شهرها نیز کارشان را پایان یافته تلقی نکنند و برنامه‌های خود را در زمینه کتاب و کتابخوانی ادامه دهند.

در طرح پایتخت کتاب ایران، ۶۳ شهر از ۲۲ استان کشور مشارکت کردند که پس از داوری مقدماتی بر اساس شاخص‌های تعیین شده در فراخوان اولیه، ۱۰ شهر به مرحله نهايي راه یافتند که اسامی آنها به ترتیب حروف الفبا به این شرح است: اهواز، بوشهر، تبریز، شهرکرد، قم، کاشان، کرمانشاه، گنبد کاووس، نیشابور و یزد.

مراسم پایانی اولین دوره طرح انتخاب پایتخت کتاب ایران و همچنین نخستین جشنواره روستاهای دوستدار کتاب به طور همزمان روز شنبه ۲ اسفند در سالن همایش‌های کتابخانه ملی برگزار می‌شود و معرفی شهر برگزیده به عنوان پایتخت کتاب ایران نیز در این مراسم انجام خواهد شد.

5757

کد خبر 400168

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 7
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۱۰:۴۷ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۵
    8 31
    تبریز باشه بهتره مقبره الشعرا نماد کتاب ایرانه
  • بی نام IR ۱۱:۳۶ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۵
    8 15
    بدون اغراق، مشهد پتانسل پایتخت کتاب ایران رو داره. وقتی رتبه سوم نشر کتاب رو بعد از تهران و قم داره. شمار زیادی از نویسندگاه شهیر قدیم و جدید ایران در عرصه ادبیات، جریان پیوسته شعرای خراسان و مشهد از قرون گذشته تا کنون که همچنان شعرای مشهدی سرآمد جریان های شعری هستند. چاپخانه های بزرگ بخش خصوصی در مشهد، بازارهای کتاب جدیدی که در مشهد راه اندازی شده اند باعث شده بعد تهران به نوعی مناسب ترین شهر برای این کار هست. ولی خب در این انتخاب ها عوامل دیگه ای هم دخیل هستند
  • سراج IR ۱۱:۴۷ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۵
    3 10
    قم و كاشان به دليل مركزيت جغرافيايي و نيشابور به دليل اهميت تاريخى
  • بی نام A1 ۱۵:۲۵ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۵
    0 5
    سمنان
  • بی نام A1 ۰۹:۰۲ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۶
    11 1
    همگی خوبید
  • جواد غلامی A1 ۰۹:۳۸ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۳
    2 2
    با احترام به نظر سار عزیزان من نیز مشهد رابهترین گزینه در این خصوص می دانم
  • بی نام IR ۱۱:۰۸ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۳
    2 0
    خبرآنلاین خبر داری اهواز انتخاب شد؟ تو خاک و بارون اسیدی و کتاب و آب فاضلاب و همه چی اولیم

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین