مراسم رونمایی آلبوم «مستور و مست» برگزار شد/ همایون شجریان: از انتقاد نمی‌ترسم

سه شنبه ۱۹ اسفند، در صبحی که بارش برف همه را غافلگیر کرد، همایون شجریان به همراه ژانو باغمیان راهی خانه هنرمندان شد تا در نشست رونمایی آلبوم «مستور مست» شرکت کند.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، این نشست که با تاخیری که یک ساعته برگزار شد، علاوه بر حضور خبرنگاران شاهد حضور علاقمندان همایون شجریان هم بود. علاقمندانی که بعضی پشت در سالن مانده بودند و بعضی توانسته بودند خود را به داخل سالن برسانند.

سرانجام همایون شجریان با همراهی تهمورس پورناظری، علی اوجی و پدیدآورندگان آلبوم «مستور مست» وارد سالن شد. سالنی که بعد از چند دقیقه شاهد حضور رضا یزدانی خواننده هم بود. 

این مراسم که با اجرای ژاله صادقی همراه بود اما با سخنان ژانو باغومیان آهنگساز این آلبوم آغاز شد که گفت: «من تا به حال فعالیت چندانی در عرصه موسیقی نداشتم و این، نخستین اثر رسمی من در بازار موسیقی است.»

او که می‌گفت نمی‌تواند درباره خوب یا بد بودن آلبومش سخن چندانی بگوید به سابقه آشنایی‌‌اش با صدای همایون شجریان هم اشاره کرد: «آشنایی من با همایون به پروژه سیمرغ برمی‌گردد و بعد از شنیدن صدای او تصمیم گرفتم خوانندگی آلبومم را به او بسپارم.»

اگرچه باغومیان معتقد بود که آثار تولید شده در حوزه موسیقی ایرانی خواننده محور است اما با این حال تاکید داشت او در کار موسیقایی‌اش تلاش کرده تا بافت موسیقی را جدای از صدای به گفته او قدرتمند همایون شجریان قرار دهد.»

شجریان نیز گفت که از تسلط ژانو باغومیان به فرهنگ ایرانی بسیار تعجب کرده و همین آشنایی و تسلط او به عرفان شرقی بود که شنیدن موسیقی‌اش را برای او جذاب کرده است:‌ «یکی از نقاط قوت این آهنگساز در کارهایش بدین خاطر است که او شکوه و عظمت محتوای شعر شاعران بزرگی چون مولانا و عطار را در قالب ظریف موسیقی حفظ کرده و توانسته و ارکستراسیون قوی کار قابل تاملی را به مخاطب ارائه دهد.» 

به گفته شجریان، سبک موسیقایی ژانو باغومیان با نوعی موسیقی حماسی و قلدری همراه شده که حضور ۳۰۰ نوازنده در قالب یک ارکستر توانسته شکوه موسیقایی خوبی را به مخاطب نشان دهد: «او در این آلبوم توانسته با استفاده از موسیقی غربی و ترکیب آن با موسیقی ایرانی شکوه و عظمت خاصی را به کلام آهنگ بدهد. کما این که همین موضوع باعث شد من دخالت کمتری در کار انجام دهم و فقط با اضافه کردن تحریرهایی کار به فضای ایرانی نزدیک کنم.»‌

صدرا امانی تهیه کننده آلبوم «مستور و مست» نیز در این مراسم گفت: دوستی‌ای که از قبل با ژانو باغومیان داشتیم این انگیزه را در ما ایجاد کرد که بعد شنیدن موسیقی‌ای که برای آلبوم «مستور و مست» ساخته به دنبال انتشار آن نیز باشیم از این رو بعد از مذاکرات اولیه به دلیل اینکه ژانو دنبال صدای خاصی بود با خوانندگان مختلفی وارد مذاکره شدیم و در نهایت تصمیم گرفتیم که از همایون شجریان برای حضور در این اثر دعوت کنیم.

علی شجاعی مدیر موسسه فرهنگی هنری «آوای شرق» نیز در این مراسم گفت: وقتی برای اولین بار با ملودی ژانو باغومیان و صدای همایون شجریان مواجه شدم شاهد شنیدن کار بسیار اثرگذار و فوق العاده‌ای بودم که مطمئنم به دلیل هزینه سنگینی که برای گروه تولید کننده داشته و البته تلاشی که هنرمندان اثر انجام داده اند، مخاطبان موسیقی از فردا که آلبوم به صورت سراسری منتشر می شود شاهد اثری خوب و با کیفیت در عرصه موسیقی خواهند بود.

دیکته نانوشته غلط ندارد

شجریان در بخش دوم این نشست در پاسخ به پرسشی پیرامون این که چرا برای اجرای کنسرت یا انتشار آلبوم دیگر با شرکت «دل آواز» همکاری نمی‌کند گفت: «هیچ دلیل خاصی ندارد. من درطی چند سال گذشته با آقای رفیعی که اتفاقا نسبت خانوادگی هم با ایشان داریم همکاری‌های مناسبی داشتیم اما چون ایشان مدتی است که در خارج از کشور حضور دارند و من هم دست تنها نمی‌توانم کاری انجام دهم فعلا همکاری‌ام را موسسه «دل آواز» قطع کرده‌ام و با محمدحسین توتونچیان در شرکت «ققنوس» کار می‌کنم که همکاری مناسبی هم هست.» 

او گفت که امیدوار است این آلبوم با استقبال روبرو شود و فکر می‌کند در میان مخاطبان غیر ایرانی نیز از محبوبیت برخوردار باشد.

خواننده آلبوم «چرا رفتی» در پاسخ به پرسش خبرآنلاین، درباره این که آیا این کار را نوعی کار تلفیقی می‌داند یا نه نیز گفت: «کلام و محوریت این آلبوم مبتنی بر عرفان شرق است ولی به هر صورت می‌توانم بگویم که آلبوم «مستور و مست» یک اثر تلفیقی است که در ورای توجه به ملودی سنتی از موسیقی غربی نیز استفاده شده و این موضوعی است که من به آن علاقه داشتم و فکر می‌کنم این که شنوندگان غیرایرانی هم از آن استفاده کنند قدم مثبتی باشد.» 

او  همچنین با اشاره به انتقادهایی که از او به خاطر آلبوم «آرایش غلیظ» صورت گرفت گفت که دیکته نانوشته غلط ندارد و او کاملا پیش‌بینی می‌کرده که بعد از انتشار این آلبوم به آن انتقاد شود اما: «برای این آلبوم باید بگویم که به طور حتم کمتر از «آرایش غلیظ» بالانس ذهنی مخاطبان را بر هم می‌زند. »

با این حال همایون شجریان گفت که هیچ وقت پیش‌بینی‌هاش در مورد فروش آثارش درست از آب در نمی‌آید و از رضا یزدانی که در این جلسه شرکت کرده بود پرسید شما می‌توانید درست پیش‌بینی کنید؟ رضا یزدانی هم گفت من امروز آمده‌ام اینجا که از شما بخواهم آلبومی به سبک «آرایش غلیظ» تهیه و منتشر کنید. 

در پایان این نشست کلیپ «خموش باش» به کارگردانی فردین صاحب زمانی و بازی مهتاب کرامتی پخش شد. 

۵۷۲۴۴

کد خبر 403905

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =