«چهارشنبه سوری» شده یا روزها «صوری» شده؟

جامعه ی شاداب دارای ارزشهای مشخص و معینی است که آحاد مردم خود را ملزم به حفظ آنها دانسته و صرفا تعلق زبانی به آن ارزشها ندارند و اخلاق یگانه گوهر مشترک تمام جوامع انسانیست که در هیچ حالتی نباید تعطیل و یا تهدید شود .

وقتی عده ای می توانند در روز روشن با سلاح سرد - و به ادعای مضروب - همراه سلاح گرم، تخریب، تعقیب و حبس مهمان در کلانتری - که این آخری دروازه ی عدالت اجتماعی است - بساط سخنرانی نماینده ای از خانه ملت را که به فرموده ی بنیانگذار انقلاب اسلامی( ره ) "عصاره ی فضائل ملت" است و البته "در راس امور" برچینند، و بعد وکیل مدافع این نماینده را با نوشتن "اخطار اول" بر روی خودرو اش متذکر شوند که شغلت را ول کن و از هیچ شاکی و متهمی دفاع نکن و همچنین در روزهای روشن قبلی، عده ای دیگر صورت نوامیس همان ملت را با اسید متلاشی کنند، دیگر نمی توان از جوانان و کودکان برای همکاری در حفظ آرامش آخرین سه شنبه ی سال آنهم سالی که با توحشِ رو به افزایش افراطیون داعشیُ برگی سیاه تر را در تاریخ ماندگار کرد، خرده گرفت.

الگوی جوانان و نوجوانان ما در عرصه های فرهنگی کیست؟ چیست؟ دلخوش بالیدن به کدام میراث بجا مانده از گذشته هستیم؟ آیین ها و سنتهای ایران باستان یا آموزه های اخلاقی اسلام؟ کدام رفتار این زمان ما مطابق با کدام یک از میراث گذشتگانمان است؟ پاسخی به این پرسشها نداریم و این بی جوابی نشانگر وجود خلاء عظیم فرهنگی در لایه های مختلف اجتماعیست .

جامعه شناسان این حالت را "آنومی" تعبیر کرده و آن را منشاء بروز جرایم مختلف می دانند در این فضا افراد نمی توانند هنجار را از ناهنجار تشخیص داده و کسی دیگر از درون خواستار حفظ ارزشها نخواهد بود. این سستی اجتماعی و این خطر بالقوه که در حال فعلیت یافتن است جامعه را با دگردیسی و تغییر الگوهای رفتاری انسانی و اخلاقی مواجه می سازد و آنچه تا بحال از فرهنگ منحط شرق و غرب برایمان گفته بودند، به ناگاه گریبان خودمان را خواهد گرفت(اگر تا بحال گرفتارش نشده باشیم ). 

کد خبر 404732

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 4
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام RO ۰۷:۴۱ - ۱۳۹۳/۱۲/۲۵
    4 4
    تنها راه حل مشكل چهارشنبه سوري ، به رسميت شناختن آن است ، سالها سعي شد با سيزده به در مبارزه شود ، اما با بي نتيجه ماندن آن ، اين روز روز طبيعت نام گذاري شد ، همه مردم يك روز در بيرون از خانه به سر مي برند و هيچ يك از تلفات چهارشنبه سوري را نيز شاهد نيستيم . اگر چهارشنبه سوري نيز به رسميت شناخته شود و خانواده ها تشويق به مشاركت فعال در شادي اين روز شوند ديگر شاهد تبديل شهرها به ميدان جنگ نخواهيم بود و روشن كردن آتش و فشفشه پراني و نورافشاني به كسي آسيب نخواهد زد
    • بی نام A1 ۰۸:۳۰ - ۱۳۹۳/۱۲/۲۶
      3 2
      اسمش را بگذارند "روز مصیبت". کاملا گویا است.
  • بدیع الزمان A1 ۰۷:۴۳ - ۱۳۹۳/۱۲/۲۵
    4 4
    باعث تاسفه این فرهنگ طاغوتی هنوزم وجود داره جز آتش زدن و خسارت و وحشی گری چی داره؟
  • بی نام RO ۱۵:۵۱ - ۱۳۹۳/۱۲/۲۵
    2 2
    به جای این حرف ها، جانتان را بردارید و بروید پناه بگیرید. این نارنجک دستی ها که در خیابان ها می زنند دست کمی از بمب گذاری در اماکن عمومی ندارد و این ترقه ها و فشفشه ها و .مواد محترقه پرصدایی که یک عده بی مزه مبتذل برای خنده، بی هوا روی سر یا جلوی پای مردم می اندازند یا نیمه شب جلوی خانه ها می ترکانند تا با ترساندن مردم کیف کنند؛ با اعمال رعب انگیزی که تروریست ها برای هراس مردم انجام می دهند؛ تفاوت چندانی ندارد.