دنیای اقتصاد نوشت:

خبرها حاکی از لغو شدن بعضی از تورهای ایران‌گردی در نوروز 94 و کاهش رزرو هتل‌های معروف برای ایام نوروز است. این اتفاق در میدان عرضه و تقاضای بازار گردشگری ایران نشان از آن دارد که شاید نتوان در این بازار با افزایش میل مردم به سفر، قیمت را افزایش داد و منتظر سود بیشتر ماند.
اما واقعا چه چیزی ایرانی‌ها را از سفر در ایران منصرف کرده تا پیش از دیدن شیراز و اصفهان و کیش ارزهایشان را به جیب ترکیه بریزند؟ مطمئنا میزانی از سفرخارجی و تمایل به دیدن سرزمین‌ها و مردمانی دیگر طبیعی است و در همه جا وجود دارد، اما برهم‌خوردن این توازن و اینکه وجود محرک‌هایی مانند مزیت‌های رقابتی موجود در آن کشورها عامل چنین تصمیمی باشد نشان از وجود ضعفی در سیستم گردشگری داخلی ما دارد که قابل پیگیری است.  

 قیمت هتل‌ها، تورهای داخلی را فلج کرد؟
میلاد فرزین، مدیر یکی از همین تورهایی که در روزهای اخیر با رکود تورهای داخلی مواجه شده‌اند، در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» دلیل اصلی این رکود را افزایش غیرمنطقی قیمت هتل‌ها می‌داند و می‌گوید: این بالا بردن نرخ هر چند اگر بر اساس آیین‌نامه‌ها و تعرفه‌ها درست باشد اما با توجه به معادلات بازار درست نیست؛ چرا که هتل‌داران باید خود را با معادلات منطقه‌ای منطبق کنند و برای بازاریابی انعطاف بیشتری در زمان ارائه قیمت‌ها داشته باشند. در غیر این صورت اتاق‌های خودشان هم خالی می‌ماند. اما رئیس جامعه هتلداران در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» ضریب اشغال هتل‌های کشور را مانند قبل اعلام می‌کند و می‌گوید: هتل‌های بزرگ ما مثل سال‌های پیش ضریب اشغال بالایی در نوروز دارند و تغییر خاصی نداریم. بقیه هتل‌ها هم متناسب با اینکه در کدام شهر واقع شده باشند، ضریب اشغال‌های متفاوتی دارند و به هرحال در وضعیت عادی خود به سر می‌برند.
جمشید حمزه‌زاده درباره افزایش قیمتی که به نظر تورگردانان موجب انصراف مسافران شده است نیز می‌گوید: ما برای عید هیچ افزایش قیمتی نداریم و اگر هم در جایی افزایش مشاهده شده داستان از این قرار است که هتلدار تخفیفی را که پیش از این می‌داد دیگر نمی‌دهد و این در حوزه اختیارات خود آنان است.
وی با اشاره به اینکه سیستم نظارت بر قیمت هتل‌ها به شکلی است که امکان تخلفی وجود ندارد، تاکید می‌کند: با سه سازوکار موازی و به وسیله سه دستگاه جداگانه این نظارت صورت می‌گیرد که احتمال تخلف را به حداقل می‌رساند. اول از طریق خود جامعه هتل‌داران، دیگری به‌واسطه کارشناسان سازمان میراث فرهنگی و در نهایت سیستم کلی نظارت کشوری.
اما به نظر فرزین در فصل اوج سفر، برداشتن تخفیف‌هایی که خود هتلداران هم به ضرورت وجود آنها برای جذب و نگهداشتن گردشگر پی برده بودند، اشتباه است و می‌گوید: واقعیت این است که تا زمانی که گردشگری از رشد پایدار و تا حدی تضمین شده در کشور برخوردار نشود، نباید مزیت رقابتی قیمت پایین ایران را در منطقه، از دست داد.

 
این فعال گردشگری در ادامه تاکید می‌کند: در وضعیتی این چنینی، کشورهای همسایه، مثلا ترکیه به بازاریابی در کشور ما می‌پردازد و در روند این کار ابتدا به قیمت هتل‌های ما توجه و برای جذب گردشگران ایرانی قیمت خود را در سطحی تنظیم می‌کند که بتواند گردشگران ما را جذب کند و این لزوما بر اساس نرخ تعرفه‌های آنان نیست و گاه خیلی پایین‌تر از آن است و به این ترتیب هتل‌ها و تورهای داخلی ما فصل پیک سفر خود را از دست می‌دهند.
فرزین قیمت بالای بسته‌های ارائه شده تورهای داخلی، در نتیجه قیمت بالای هتل‌ها را دلیل عدم اقبال ایرانیان به گردشگری داخلی دانسته و می‌گوید: در این ایام؛ پی‌در پی تبلیغاتی از بهترین تورها و هتل‌های ترکیه، امارات و... دریافت می‌کنیم که قیمت تمام‌شده اقامت در آنها پایین‌تر از یک سفر داخلی در همان سطح و با همان امکانات به اصفهان و شیراز وکیش درمی‌آید و در این وضعیت طبیعی است که گردشگر ترجیح دهد سفر خارجی را انتخاب کند.
این تورگردان در ادامه تاکید می‌کند: همیشه در سال‌های گذشته ما از 10 بهمن دیگر امکان رزرو هتل‌های بزرگ و خوب را برای تورهای داخلی خود نداشتیم، درحالی‌که در حال حاضر به نظر می‌آید که آنها هنوز هم جای خالی دارند و بعضا در تماس با آژانس‌ها می‌خواهند که در تکمیل ظرفیت‌شان به آنها کمک کنند. ممکن است حتی با تخفیف‌هایی که از این پس اعمال می‌شود این ظرفیت تکمیل شود، اما چنین روالی، صحیح نیست و به هرحال مسافر دیگر تصمیم خود را گرفته‌است.


17302
کد خبر 404746

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 6
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • محسن GB ۰۵:۵۳ - ۱۳۹۳/۱۲/۲۵
    1 0
    به یک نکته دقت کنید: اینکه این موقع سال از ایام رفتن توریستها به ترکیه محسوب نمیشود اصطلاحا الان high season نیست. بنابراین هتلهای ترکیه هرچقدر هم تخفیف بدهند باز هم ضرر نمیکنند. در صورتیکه در تابستان و هجوم توریستهای خارجی به ترکیه، قیمتها آنقدر بالا میرود که گردشگری در داخل ایران خیلی به صرفه تر میشوند.
  • بی نام A1 ۰۶:۱۷ - ۱۳۹۳/۱۲/۲۵
    9 0
    امروز برام پیامک اومده که تور 9 نورزه زمینی ترکیهازتبریز با یک هفته اقامت در هتل 4 ستاره در استانبول یک میلیون تومن،باور کنید ارزونتر از سفر داخلیه اگه طرف برگشتنی چهارتا جنس هم بیاره هم خرج سفرش در میاد هم اینکه یه چیزی هم کاسب میشه
  • علی A1 ۰۶:۲۰ - ۱۳۹۳/۱۲/۲۵
    3 0
    واقعا درست است، امسال تور ترکیه بسیار ارزان شده است و پکیج های تبلیغاتی دفاتر مسافرتی هم 95 درصد مربوط به سفر خارجی است. من دو هفته پیش به یک هتل رفتم علاوه بر مشکلاتی که داشت در صبحانه فقط تخم مرغ آب پز داشت و کره مارگارین خوب تقصیر هتل داران خودمان است. در یک هتل پنج ستاره در مشهد سوسیس سرو شده در صبحانه سوسیس کیلویی 5000 تومانی بود . خدماتشان که کیفیت ندارد اما دنبال قیمتهای جهانی هستند.
  • مجید A1 ۰۶:۲۸ - ۱۳۹۳/۱۲/۲۵
    3 0
    هتل های اصفهان ارزون ترینشون شبی 350 میگیرن بعد هتل های ترکیه هفته ای 500 میگیرن . تو باشی کجا میری ؟
  • بی نام IR ۰۶:۲۸ - ۱۳۹۳/۱۲/۲۵
    3 0
    واقعا در ايران علاوه بر قيمت بالاي بي مورد چيزي به عنوان احترام و رعايت حق گردشگر از طرف هتل ها و جاهاي ديدني وجود ندارد و متاسفانه هيچ ارگان و سازماني هم به واقع پاسخگو نيست. الان اگر از آژانسي يا هتلي مسافري شاكي باشد مي تواند در 10 جا اعتراض بدهد و ثبت كند اما هيچكدام اين سازمانها آژانس يا هتل را تحت بررسي و جريمه و بازگرداندن حق و حقوق مسافر نمي كنند. به همين خاطر هموطن تصميم مي گيرند تا جائيكه ممكن هست سفر خارجي را انتخاب كنند و در سفر داخلي از خانه هاي محلي بجاي هتل استفاده كنند تا هم هزينه كمتر بپردازند و هم انتظار احترام و سرويس آنچناني را نداشته باشند.
  • بی نام IR ۰۶:۵۶ - ۱۳۹۳/۱۲/۲۵
    2 0
    واقعا چرا؟ دلیل اصلی چیه؟

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین