تیغ طنز بر طبابت و قضاوت؛ برّان تر از قوانین ناکارامد

اگر کسی چون آقای مهران مدیری بتواند درباره قضات نیز چنین طنزی بسازد مردم کاملا درباره مصلح بودنش قانع می شوند

قوانین و مقررات ویژه ای برای پیشگیری از جرایم و تخلفات صنفی و مشاغل وجود دارد. این گذشت زمان است که تعیین می کند مجازاتهای تعیینی چقدر بازدارنده بوده اند. هر قدر که اهمیت مشاغل مربوطه از حیث نزدیکی به جان و مال و ناموس مردم بیشتر باشد این مقوله نیز حساستر می گردد تا آنجا که به برخی از این مشاغل واژه مقدس گفته می شود و برای نیل به این مشاغل ، اتیان سوگند لازمست. از جمله این مشاغل می توان به پزشکی و قضاوت و وکالت نام برد.

ادبیات طنز ملل و کشورمان نیز سرشار از اینگونه نوشته ها درباره اطبا و قضات فاسدست و مثلا می توان در کتاب های عبید زاکانی فصلهای جداگانه ای ویژه این مشاغل یافت که این سابقه ادبیات طنز نشانگر لزوم  در مرئی و منظر بودن صاحبان این مشاغل است. و البته بی دلیل نیست که بر اساس اصل 165 قانون اساسی کشورمان باید تمامی محاکمات باید علنی برگزار ‎شود تا در وقت مقتضی ، قاضی خطارکار به تیغ طنز! نواخته گردد.

همچنین از تجربه کاری خود چنین آموختم که مقررات و قوانین بازدارنده برای این مشاغل به هیچ عنوان توانایی لازم را ندارند مگر آنکه اخلاق و فرهنگ بر سر آن جایگاهی متین داشته باشد. اصولا احترام مردم نیز به لازمه داشتن اخلاق و فرهنگ دارندگان این مشاغل بر می گردد. چنانکه در گذشته به پزشکان ، حکیم می گفتند.

بنابراین اگر اخلاق و فرهنگ از این مشاغل فاصله گیرد ، طبعا احترام مردم نیز کمتر شده و اینجاست که طنزپردازان زبده از روی اصلاح ناچار به پرداختن غلوآمیز به خطاهای مرتکبین به این مشاغل می پردازند. در وکالت اگر فرهنگ و اخلاق را در کناری بنهیم ، پولست که پارو می شود و در صورت شکایت و حتی محکومیت و برکناری از وکالت ، وکیل متخلف بارخویش را بسته و ککش نمی گزد و این وکلای راستین و پایبند به سوگند هستند که باید به پای بدنامی اندک متخلفان بسوزند.

اینجاست که من از سازنده مصلح طنز حمایت کرده و کار او را نرم افزاری برای بازگشت اخلاق و فرهنگ به وکالت می دانم زیرا سخت افزار قوانین نخواهد توانست چنین باری را بردارد و اینک  اگر کسی چون آقای مهران مدیری بتواند درباره قضات نیز چنین طنزی بسازد مردم کاملا درباره مصلح بودنش قانع می شوند.

مصطفی ترک همدانی

وکیل دادگستری

کد خبر 408778

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 12
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • وکیل US ۱۵:۰۲ - ۱۳۹۴/۰۱/۲۴
    26 0
    درود بر شرفت،حرف منم نوع نگاه است که باید عادلانه باشد،وکیل و قاضی از نظر قانون دارای یک شأن هستند
  • ستاری IR ۱۵:۵۹ - ۱۳۹۴/۰۱/۲۴
    17 1
    اگر تصمیم به ساخت چنین سریالی گرفته شود بنده شخصاً حاضر و قادرم به اندازه 50 قسمت سوژه به فیلنامه نویس بدم ولی زهی خیال باطل
  • بی نام IR ۱۶:۰۰ - ۱۳۹۴/۰۱/۲۴
    17 1
    باید ظرفیتها را بالا ببریم. کسانیکه متخلفند بدیهیست عصبانی میشن اما پزشکان و وکلا و قضات باشرف هیچگاه برآشفته نمیشوند
  • بی نام US ۱۶:۱۵ - ۱۳۹۴/۰۱/۲۴
    11 10
    جناب آقای ترک همدانی بنده به عنوان یک پزشک تشکر میکنم از نکات جالبی که مطرح کردید ولی متاسفانه جامعه عوام متوجه این نکات نبوده و هیچوقت سوال نمیکنند اگر مدیری منتقد است چرا شخصیتهای خاص مثل قضات را نقد نمیکند؟ بنده افتخار میکنم وکلایی مثل جنابعالی در این مملکت وجود دارند که بی چشمداشت مالی دنبال گرفتن حق مردم هستند و ناراحت از اینکه مهران مدیری چهره وکلا را نیز در سریال افرادی شیاد معرفی کرد گرچه افراد آگاه باور نخواهند کرد اما باید دانست فقط درصد کمی از مردم جزو طبقه آگاه و تحصیلکرده اجتماعی هستند
    • بی نام IR ۰۵:۵۹ - ۱۳۹۴/۰۱/۲۶
      4 0
      لابد شما هم یکی از اون درصد کم طبقه آگاه هستید؟
    • بی نام IR ۰۸:۲۲ - ۱۳۹۴/۰۱/۲۶
      3 0
      همیشه بهانه نامحرم داشتن مردم همین است: "وجود طبقه ای تحت عنوان کلی عوام". من منکر وجود عوام نیستم ولی فراموش نکنید رییس جمهور و نمایندگان مجلس را هم همین مردم انتخاب میکنند. پس بی بهانه به طنز اجازه دهیم کار خودش را بکند
  • بی نام IR ۰۷:۳۲ - ۱۳۹۴/۰۱/۲۵
    15 1
    منم به عنوان یک پزشک دقیقا به همین دلیلی که شما گفتید از ساخت طنز حمایت می کنم.البته آقای مدیری یک ایراد اساسی در ساخت سریالهای طنز دارد و آن اینست که شخصیت ها در این سریال ناپخته هستند و طنز در حد دیالوگ باقی می ماند. بنظر من ساختمان پزشکان از این لحاظ بسیار پیشرو بود.
  • فرهنگ EU ۱۰:۳۳ - ۱۳۹۴/۰۱/۲۵
    2 4
    ضمن احترام به نظر همکار محترم جناب همدانی، گرچه، پیشنهاد ایشان قابل تعمق است، اما صدا و سیما نباید بستری احتمالی برای تعرض به شان و جایگاه حرفه ای و قانونی افراد یا مشاغل خاص مانند پزشکی، وکالت و قضاوت به شمار رفته و احیاناً، در مقام استفاده ابزاری در این رابطه و نسبت به آنها برآید. طنز و شاد کردن مردم به قیمت عملکرد آن سازمان در سالهای اخیر نسبت به شغل وکالت پسندیده نبوده و محل اشکال است....
  • بی نام IR ۰۳:۵۷ - ۱۳۹۴/۰۱/۲۶
    5 0
    با تشكر ساخت اينگونه مجموعه هاي طنز جهت اصلاح رفتار تمام اقشار مفيد است
  • عباس محمدی A1 ۰۵:۱۴ - ۱۳۹۴/۰۱/۲۷
    1 1
    نکته های درستی را مطرح کرده اید. من هم موافقم که همه ی قشرها مورد نقد قرار گیرند. نکته ای که در مورد سریال "در حاشیه" به چشم می خورد این که در یکی دو برنامه ی اول، طنز نقد مطایبه آمیز برجسته بود، اما اینک لودگی غالب شده است.
  • معلم A1 ۰۹:۱۴ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۷
    0 0
    من به عنوان یک فرهنگی راضیم طنزی برای مدرسه درس و معلم ساخته شود چرا که در زبان طنز خیلی نکات ریز پر رنگ می شود و این خود اصلاح است
  • احسان A1 ۱۷:۱۹ - ۱۳۹۶/۰۴/۱۸
    0 0
    سلام حقیقتا در هر قشری افراد خوب و بد وجود دارد .من به دلیل مشکلات حقوقی به وکلای زیاد ی مراجعه کرده ام و متاسفانه وکیل خوب بسیار کم دیدم و بیشتر اونها یی که من برخورد کرده ام فقط به فکر منافع خود شون بودند و مشکلات من رو چند برابر کردند .من فکر میکنم باید سریال طنز یا جدی در باره وکلا ساخته شود تا باعث اطلا ع رسانی به مردم شود و گرفتار وکیل بی سواد و ..... نشوند.