۰ نفر
۱۳ بهمن ۱۳۸۸ - ۰۶:۳۴

بروز حوادث مختلف و رویدادهای ناگهانی و غافلگیرکننده در زندگی انسان‌ها همیشه نگران‌کننده بوده است که اگر فرد در پی این اتفاقات فشار‌های زیاد روحی به خود وارد کند می‌تواند بستر بروز سکته‌های مغزی را فراهم کند.

به گزارش جام جم آنلاین، استروک یا سکته مغزی به از بین رفتن سلول‌های مغز در یک منطقه مشخص می‌گویند که در اثر جریان ناکافی خون به آن منطقه می‌باشد و بنابراین سکته مغزی وقتی اتفاق می‌افتدکه جریان خون قسمتی از مغز قطع شود و متعاقب آن رسیدن اکسیژن و مواد تغذیه کننده به مغز متوقف می‌شود.

نرسیدن خون به مغز باعث می‌شود تا سلول‌های مغزی به‌سرعت از بین بروند و لذا نسبت به منطقه‌ای که خون به آن نقطه نرسیده ممکن است فرد دچار آسیب‌هایی مانند اختلال تکلم، از دست رفتن حافظه، توانایی تعقل،کما یا مرگ گردد.

حمله مغزی یا حوادث عروقی مغزی یک اورژانس پزشکی است که نیاز به درمان فوری دارد. درمان به موقع و سریع بهبودی را سرعت بخشیده و می‌تواند از عوارض ناتوان‌کننده مثل فلج یکطرفه جلوگیری کند.

درمان سکته مغزی باید ظرف حداکثر 3 تا 6 ساعت شروع شود وگرنه عوارض جدی در پی خواهد داشت.

فشار خون و کلسترول بالا، استعمال دخانیات، سن بالا، واختلالات ژنتیک و چاقی از فاکتورهای خطر ابتلا به سکته مغزی می‌باشند. خطر سکته مغزی با افزایش سن بعد از 55‌ سال با گذشت هر دهه 2 برابر می‌شود و مردان نیز بیش از زنان مبتلا می‌شوند. خطر سکته مغزی در دیابتی ها، بیماری‌های قلبی و افراد دارای فشار خون بالا بیشتر است. همچنین کلسترول بالا، غلظت خون و مصرف سیگار و الکل خطر سکته را بالا می‌برد

سکته‌های مغزی گاه در اثر خونریزی هم ایجاد می‌شود که این‌گونه موارد معمولا شدید و کشنده است.

خونریزی می‌تواند هم در اثر آسیب به عروق پرده‌های مغز باشد و هم در اثر پاره شدن عروق داخلی مغز ایجاد شود. ضعف ناگهانی، اختلال میدان بینایی، تاری دید و کوری یکطرفه نیز از علائم هشدار دهنده است.

سکته مغزی بنابر منطقه‌ای که مغز را درگیر می‌کند انواع متعددی دارد که خطرناک‌ترین آن لخته شدن خون در رگ‌هایی که وظیفه خون‌رسانی به ساقه مغز را برعهده دارند می‌باشد. بروز سکته در این ناحیه از مغز به دلیل این‌که کنترل مناطق حیاتی بدن را برعهده دارد خطرناک‌تر است و لذا بیمار باید به سرعت تحت درمان قرار گیرد. از علائم سکته مغزی در این ناحیه می‌توان به تهوع و استفراغ شدید اشاره کرد.

از انواع دیگر علائم سکته مغزی نیز بروز تشنج یا بروز سردردهای شدید که با مصرف مسکن نیز برطرف نمی‌شود است. سایر علائم هشداردهنده در سنین مختلف متفاوت است که در رابطه انواع سکته‌های مغزی و علائم آن هفته‌آینده توضیح داده می‌شود.

 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 41311

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 3 =